icon

Ako riešiť preplnenú skriňu s oblečením?

11. feb 2024

Ženy, milujem sledovať trendy, či už na mobile alebo na ulici, rôzne outfity. Mám v skrini ešte svoje oblečenie, zo strednej čo som si vtedy kupovala. Momentálne si tiež zvyknem niečo kúpiť a proste mne sa to tam nezmestí už. Blbosť je kúpiť novú skriňu. Mám dostatočne veľkú. To oblečenie som nosila, nosím to niekedy aj teraz (takto to znie ako keby to sú dve pary gatí a dve trička s bundu ale je toho oveľa viac ) ale neviem to proste unosit. Mám aj rôzne štýly, neviem si nájsť svoj štýl a nosím podľa nálady. Len to je to že každé oblečenie mi príde že si to viem obliecť s tým a s tým. Nechcem to vyhodiť ani predať ani nič. Vlastne tiež máte tak vela oblečenia ? Lebo moji známi keď vidím skriňu majú tam kôpky oblečenia a proste napríklad (teraz trepnem) 8 mikín a ja mám napríklad 30 mikín z toho niektoré farebne niektoré elegantnejšie niektoré cropnute, niečo voľne, iné nejaké zaujímavé niečím. A vlastne neviem čo robiť keď proste nechcem sa toho vzdať keď mi je ľúto aj že som si to kupovala za peniaze čo nerastú na strome a aj za to že napríklad nechcem vyhodiť niečo čo proste sa mi páči a aj keď neviem všetko nosiť naraz, tak viem že bude čas keď si to oblečiem… neviem si predstaviť mať napríklad jeden červený svetrík, jeden biely jeden taký hrubší jeden krátky jeden pásikavý jeden s nápisom a jeden obyčajný krémový. 😅neviem či píšem pochopiteľne ale keby mám takto 10 svetrov tak proste mi príde že nemám čo si obliecť a že vlastne dokola nosím to iste. A zas keby si mám po každé jeden vyhodiť zo šatníka a jeden kúpiť ako nový, tak mi je ľúto napr tých peňazí alebo že je pekný a môžem ho ešte nosiť.
A vlastne takto mám ešte oblečenie zo strednej,

Strana
z2
vafinka
11. feb 2024

Bože neviem si predstaviť koľko máš oblečenia,ja ho mám fakt malo,ale stačí mi to,keď nie o znicim,kúpim si druhé,veci mám zvlášť na doma a na záhradu a potom slušnejšie,a áno ja mám doma pár svetrikov moc nie,čo to tri iek s dlhým rukávom,dvoje rifle ,šaty ,a iné ale moc fakt nie,mne príde strašne ľúto mať xy veci a nevynosit ich,a rada pre teba? Výhod to čo si nemala na sebe viac ako dva roky,tiež som vyhodila taktok oblečenia a zistila som že mi stačí to čo mam

lenka2710
11. feb 2024

Viem o com hovoríš, ja mam tiež veľa oblečenia ešte zo strednej školy 🙈 mali sme v byte 4 m šatník, ale chceli sme dat deťom väčšiu izbu a my sme si nechala teda tu menšiu a tam sa mi zmestila skrina na oblecko len 2m, čiže presne polovica a to tam mam všetko, manžel tam ma veci, teraz závesy, uteráky, osušky, obliečky, plachty no všetkoDala som si spraviť ešte menšiu komodu, ale fakt mam toho veľa! Už som si povedala, že si nič nekúpim, ale neviem sa tomu ubrániť a aspoň raz do mesiaca si jeden kúsok kúpim! Pred Vianocami som darovala balík oblecka, ktoré som už nemala asi rok na sebe, čiže určite by som ho nenosila už! Po čase to robím tak, že vytriedim veci a ktoré som už nemala dlllllho na sebe, tak tie idú preč a aj tak mam toho veľa! Ale mam oblečenie na rôzne príležitosti, aj na šport turistiku, niečo elegantné, niečo na doma! To isté topánky, tie už vôbec neviem kde dávať! A na druhej strane niektorých kúskov sa neviem vzdať, takže aj keď ich nenosím, mam ich v skrini, no diagnóza, čo ti poviem 😂🙈

guliver19
11. feb 2024

Celkom normalna byt nemozes? 30 mikin je nevkusne vela, niekto nema ani jednu napriklad? Zamyslas sa nad tym odkial to oblecenie pochadza, atd? Skus si vyplnit cas niecim inym lebo toto je mozno aj o znudenom zivotw ktory vyplnas nakupmi nepotrebnych veci

nops
11. feb 2024

Kedysi som bola ako ty,pocit,že všetko z toho potrebujem a nedokázala som sa vzdať.Ked som si predstavila ako užitočne som tie peniaze mohla využiť bolo mi až zle.Ja som bola aj dosť na topánky.Trvalo mi asi 4 roky to zminimalizovať,rozdelila som si veci na potrebné a chcené.Chcené som oprala,dala do vákuovych vriec a postupne popredam,Triedim tak priebežne možno 2x do roka.Vyhodit mi ozaj bolo ľúto,väčšina bola nových.Momentalne som na tom dobre😂Občas si niečo kúpimtak raz za 3 mesiace s pravidlom,že niečo staršie miesto toho musí ísť preč.

autor
11. feb 2024

Asi ste ma nepochopili, ja nemám 30 mikín, nepočítala som to 😅 len tým som myslela ten pomer ze niekto vie mať 5 a ja napríklad 30 a proste ľúbim sa obliekať všelijak, nemať jeden štýl ale mať rôzne typy šiat, svetrov, mikín.. nemám tri také iste… a samozrejme nenosím to všetko každý mesiac, ale podľa nálady alebo situácie.. a páči sa mi raz obliecť ženský raz teplákovo raz elegantne raz šaty raz mikina gate inokedy sako inokedy chic a Všelijak.. tým chcem povedat že neviem mať 5 tričiek 3 gate 4 svetre, lebo do každého štýlu mám viac ks oblečenia aby som to vedela za každým inak obliecť. A neviem prečo ma nazývate chorou, mne zas príde divne mať 5 veci a nosiť do prace, do školy, cvičiť, na doma, výlety, do mesta v tom istom 😅 nemusíte ma za to urážať, len neviem si predstaviť mať dokopy 10 veci.

januska12323
11. feb 2024

Áno je fajn mať na výber ale aj vedieť kedy dosť. Keď sa ti to nevojde do skrine tak je toho jednoducho veľa.

mk1111111111
11. feb 2024

Aj ja som taky chameleon, raz tak, druhykrat uplne inak. A bavi ma to 😝

atinkaa
11. feb 2024

@autorka za mna neber to tak tragicky, niekto je zatazeny na knihy, niekto ma milion pomocok na pecenie, niekto sam ci s detmi tvori, niekto ma no CD uz asi malokto ale platne a ja netusim co...obrazy, ty mas saty. Ak sa s tym zmestis do skrin a do domacnosti a stale to nevyzera ako sklad, tak si nemusis nic vycitat.

Minule som to tu davala ano, aj kralovna poriadku Marie Kondo sa dokaze seknut a ano aj ona uz pri tretom dietati vyhlasila, ze neporiadok patri do domacnosti s detmi.

Niekto ma rad modu viac, pises, ze to sledujes, bavi ta to. Tak why not?
Ja hrozne nemam rada ten slovensky mantinelizmus, ktory by teraz kazdemu nariadil opat rovnako - ja si viem predstavit 30 mikin, nech aj, na jednej kopke v skrini a nemusia mat ani nejak velky priestor, nevidim to nijak katastroficky.
Dobre je vediet co s nimi, ked uz ich nebudes chciet - smer predaj, darovacie skupiny, charity...atd az po naskladanie do papierovej tasky a HM tusim zbiera stare satstvo, ktore sa snazia recyklovat. Neviem ci to plati vsade, no vies mat potom zlavu na novu mikinu,ked uz na to pride 😀

Problem je ak uz zacinas zo skrine vycnievat a nevtesna sa ti to tam a mas v tom neporiadok ....to zvaz novu skrinu, ine organizovanie, alebo naozaj prejdenie satnika a pretriedenie aspon par kuskov. Mnoho ludi si ani len nevie predstavit ake to je, ked sa zrazu s niekym podelis, ked vidis ako niekoho potesis. Mozno by si bola prekvapena, a opat neznamena to, ze musis rozdat uplne vsetko.
V najhorsom su aj moznosti v mnohych mestach ako si platit extra sklad - nemusi byt clovek zhrnac, niekedy moze mat len maly byt.

Riesenia su, mozno napis konkretnejsie s cim teda chces poradit, pretoze zbavit sa veci nie, zbavit sa alebo zmenit svoj styl toho ako o mode premyslas tiez nie....a nova skrina ti tiez zatial pride ako nezmysel....tak neviem...mozno este cesta lepsej organizacie toho co mas. Obcas boxy, rozdelenia na to, co aktualne je zimne nosim a to, co moze byt ako uplne na hic zavrete a mozno aj s vyfucanym vzduchom zaberajuce mensi priestor....neviem.
Chcelo by to asi lepsie premysliet, kam sa chces uberat a podla toho sa ti da radit. Pretoze tu ti niekto moze napisat, ze bud vklude mam aj viac oblecenia, no moze mat aj dom a velkorysy priestor na satnik. Logicky niekto v garsonke, bude zastanca toho, ze tri mikiny stacia, pretoze vlastne ani to inak mat nemoze, nedostal by sa domov cez vsetky tie haldy vsetkeho.

1gramofon
11. feb 2024

@marcellka32 ale pre ňu by to bol extrém. Nie všetci to v sebe majú a vtedy sa to s človek bije, hlavne keď si v skrini drží oblečenie zo strednej školy, ktoré ani nenosí. Najprv nech sa naučí vzdať sa svojich veci a časom zisti ci chce byť minimalista.

1gramofon
11. feb 2024

Véd to je v pohode mat viac, ale písala si, že sa nevieš vzdať ani veci zo strednej školy. Nechce sa mi kontrolovať prvý príspevok, je dlhý. Tak sa rozhodni, je toho veľa? Ak áno, dievčatá ti tu poradili ako to robia oni, tak skus niečo z toho

betulinka1
11. feb 2024

Kup si novu skrinu. Ak vsetko co mas z casu na cas nosis, tak je to v pohode. Inak je super pravidlo, co nemas na sebe pocas 2 rokov, posun dalej. Robim to tak aj ja. Podla mna 30 mikín nie je tak vela. Moj maly ich ma 20 bez zipsu a 5 so zipsom a aspon nemusim prat tak casto a nema ich zmolkove. A to rastie, cize ich name tak na rok. Ale u nas sa dvakrat oblecenie nedava. Cize jeden den do skoly a ide do špinavého pradla. Jedine mikiny, ktore su na jar jesen ako bunda, tie sa vymieňajú, podla toho ake su spinave. Ak chces triedit vytried si ak si chces nechat, nechaj si.

lakebabe
11. feb 2024

Tak sa rozhodni ci ho nosíš alebo ho nenosís však nikto ti ho nekaze vyhodiť keď ho používaš. Ja oblečenie nakupujem vo veľkom a často ale nie podľa trendov ale čo mi západné už do vyskladaneho šatníka a kvalitnejšie kúsky. Každého pol roka šatník celý vyhodím a triedim.
Co je ako nové a viem ze moc nenosím ide sem na koníka zatiaľ som vždy všetko predala. Co je staré alebo znosene ide do koša. Vždy pred novým ročným obdobím prejdem skriňu Co mi také treba dokúpiť aby sa mi to hodilo a zháňam. Ako teraz pretriedene co je nove alebo viem ze malo využívam nafotene tu a kúpila som si novu jarnú bundu tenisky a nejaké Basic kúsky to urobím zas pred letom co jarné nebudem nosiť predám. Keby som mala všetko opatrovať tak mam plný dom. Ale zas ja nakupujem ozaj veľa niekto to tak nema

Strana
z2