icon

Ako sa obliecť na pohovor do autosalónu?

2. okt 2025

Ahojte máte nejaké odporúčania ako prísť oblečená na pohovor na pozíciu recepčnej v autosalóne ? Dakuejm

Strana
z4
beata_k
2. okt 2025
@anonym_ac7f69

@beata_k Pohovor bude zajtra 🙂

@anonym_ac7f69 Drzim prst 🍀

tim23
2. okt 2025

@anonym_autor ukáž tie tenisky prosím. Neviem si predstaviť elegantné tenisky

mirkam3
2. okt 2025
@anonym_autor

@melanta tak iné topánky proste nevlastním 🙃 ani som nikdy nevlastnila. Mám jedno sako a jedny nohavice.

@anonym_autor anonym_autor no fakt by som chcela vidieť elegantne tenisky, zvlast keď ich nosis denne & vsade, keď inu obuv nemáš… a to ja teda nosievam biele & drahšie značky …

biba_18
2. okt 2025

@tim23 ja mám napr. takéto len čisto biele - a naozaj vyzerajú viac ako topánky než ako tenisky ... čo ale nevravím, že by som si ich zobrala na pohovor ...

luccija
2. okt 2025

@anonym_autor pracovala som ako predajca aj recepčná u luxusnej značky áut na tú dobu bolo to už davno😂V tom, čo píšeš by som oblečená nešla.
Vždy, keď som mala ísť niekam na pohovor a vedela som, že záleží na oblečení a nemám taký štýl dokúpila som si pár veci.Jedno sako a tmavé , modré nohavice vždy vynosis.U nás ten pohovor bol aj komunikácia so zákazníkom, argumenty ako riešiť konflikt dobre sa priprav a nezanedbaj vizáž.
A nebuď taká útočná🤪 inak pohodová kľudná práca

tim23
2. okt 2025
@biba_18

@tim23 ja mám napr. takéto len čisto biele - a naozaj vyzerajú viac ako topánky než ako tenisky ... čo ale nevravím, že by som si ich zobrala na pohovor ...

@biba_18 pre mňa toto nieje elegantná obuv

biba_18
2. okt 2025

@tim23 no, každý má nejakú predstavu ...

anonym_f3e2c2
2. okt 2025
@anonym_autor

@diana45 ako ty môžeš vedieť že to nieje práca pre mňa😄veď ma ani nepoznáš

@anonym_autor u nas v showroome maju zamestanci firemne oblecenie s logom. Ale, pravda, hlavna pani je sexica.

luccija
2. okt 2025
@tim23

@biba_18 pre mňa toto nieje elegantná obuv

@tim23 teraz sa nosí všetko aj oblek a biele tenisky, elegantné šaty, tenisky, sako

melanta
2. okt 2025
@luccija

@tim23 teraz sa nosí všetko aj oblek a biele tenisky, elegantné šaty, tenisky, sako

@luccija to, že sa to nosí neznamená, že to je v poriadku. Tam, kde sa vyžaduje dress code, sa tenisky k obleku či šatám nenosia a je to absolútne neprípustné. To, že časť národa zosedlačela a považuje etiketu a dress code za prežitok neznamená, že to tak skutočne je. V mnohých firmách a na mnohých pozíciách to stále žije etiketou.

melanta
2. okt 2025
@biba_18

@biba_18 tento štýl topánok sú casual tenisky alebo vychádzková obuv. Nie formálna. Pre určitý dress code sú v poriadku, pre formálnejší nie.

biba_18
2. okt 2025

@melanta veď ja to nespochybňujem. ale ako som písala, nevyzerajú na nohe ako tenisky…

mirkam3
2. okt 2025
@biba_18

@melanta veď ja to nespochybňujem. ale ako som písala, nevyzerajú na nohe ako tenisky…

@biba_18 jasne, že vyzeraju, ved su to (pekne) biele tenisky, nic viac. Ako bolo povedané vyššie - k určitému dress codu Ok, k inému zas úplne nevhodne. Mne to príde ako z kategórie - “mám legíny z hrubšieho materiálu čo nevyzerajú ako legíny.”

dvoncb
2. okt 2025

Najlepšie nijako určite Ťa zoberu

anonym_5e5078
2. okt 2025

No ja som tiež športový typ, ale na rozdiel od teba mám aj základný outfit na pohovory a do trebárs lepších reštaurácii. Čiže mám doma aj lodičky aj iné elegantné oblečenie. No na takúto pozíciu by som sa nehlásila. Nie preto, že by som sa nezvládala upraviť a prezentovať. Ale pre to, že by ma to nebavilo. Som rada že na seba ráno natiahnem čo chytím, a môžem ísť do roboty aj nenalíčená. Môžem si natiahnuť tie tvoje elegantné tenisky 🤣 a vyraziť. Cítiť sa elegantne je fajn, ale stačí mi to zopárkrát do roka. A keď píšeš že si športový typ v teniskách, nikdy nebudeš reprezentatívny elegantný typ čo má prezentovať firmu. Jedine že by si mala miery 90-60-120 a výstrih po pupok. Potom môžeš predávať športiaky kde sa ti chlapi nedostanú nižšie než po stehná. Tam ťa možno zoberú. Len personalista bude musieť byť muž, ty sa správne ohnúť.

margotka17
2. okt 2025

@anonym_autor recepčná v autosalóne by mala byť elegantné upravená a oblečená, aby reprezentovala firmu, ktorá ponúka vozidla. Neviem si predstaviť, že pôjdem do salónu a take dievčatko v trameckach, rifle s dierou na kolene a tričko k tomu. Už len šiltovku na hlavu a ísť vedľa do Zetoru, kde predávajú traktory 🫣.

ankare
2. okt 2025

@anonym_autor kostým, sako, ceruzkova dlhšia sukňa, bluzka,...

gabrielladan
2. okt 2025

Tiež by som sa obliekla casual. Ja takto nechodím na pohovory ale kostým mám doma 😉 pre prípad. Keď nemáš kostým, tak kľudne jednoduché slušné nohavice a blúzka/slušná biela košeľa a sako prípadne na to. A tenisky no moc nie. Všetko lepšie ako farebne tenisky 😄 prinajhoršom biele/cierne si daj. Alebo boty takéhoto typu tiež prinajhoršom bez veľkého opätku.
A baby vyššie ti dobre poradili.

buberova
3. okt 2025

Keby som išla na pohovor, skúsila by som zistiť ako sa v tej firme obliekajú. Možno si spraviť cestu okolo a nakuknúť, alebo sa prísť recepčnej opýtať že máš prísť na pohovor či všetko platí a obzrela by si si ako je nastavený štandard a ako je ona oblečená.

Možno budeš mať oproti ostatným také skúsenosti, že ťa vezmú bez ohľadu na to čo máš na nohách. Ale tiež mám pocit že tieto tvoje reakcie tu nie sú úplne naj top ukážka človeka ktorý si hľadá prácu a ide pracovať ako "prvý kontakt" s ľuďmi.

Každopádne daj vedieť ako to dopadlo.

orisker
3. okt 2025

Dámy, zamyslite sa, prosím vás...
Cica vraj robí na recepcii 4**** hotela.Napíše sem o pol dvanástej, končí o ôsmej večer a vraj máva dva tréningy denne...
O jej prejave a konfrontačnom tóne odpovedí sa azda baviť netreba.

orisker
3. okt 2025

...a vlastne ani o tých tréningoch po nedávnej zlomenine priehlavkovej kosti...

tilly
3. okt 2025

No ako si dopadla?

buberova
7. okt 2025
@tilly

No ako si dopadla?

@tilly tiež som dúfala že sa niečo nové dozviem 😂

tilly
7. okt 2025
@buberova

@tilly tiež som dúfala že sa niečo nové dozviem 😂

@buberova nuž, asi pohorela, tak nám nedá vedieť...

Strana
z4