icon

Ako sa obliekať, keď vážim 70 kg?

28. apr 2024

Ahojte, idem si po radu. Nikdy som nebola žiaden módny nadšenec. Pár rokov späť som vážila 120kg a nosila veľkosť 48-50. Aktuálne aktívne športujem, behám a posilňujem. Pri výške 178cm vážim 70kg. Nosím veľkosť 36-38. Dlho mi trvalo, kým som si konečne zvikla objednávať oblečenie mojej veľkosti a teraz by som sa chcela posunúť na vyšší level. Nosím stále len športové oblečenie a chcela by som sa začať obliekať viac žensky, ale netuším ako nato. Problémové partie, ktoré mi ostali sú ovysajuca koža na rukách, koža na bruchu (nie pás ale spodné brucho), koža na vnútorných stehnách. Nie je to žiadna tragédia, ale nie sú to zrovna oblasti, na ktoré som hrdá. Ako začať? Kde sa inšpirovať?

dominikac321
28. apr 2024

ujasnit si, ci si nohavicovy ci satovy typ, co preferujes?

minenkak
28. apr 2024

Podľa mňa už rifle a pekná blúzka sú fajn, čižmy,alebo tenisky a máš,či chceš šaty,obyčajne košeľové s riflovou bundou

autor
28. apr 2024

@dominikac321 nohavicový, nikdy som šaty nenosila skrz postavu takže neviem ako by som sa v šatách cítila.

autor
28. apr 2024

@minenkak super nápad ďakujem, košele/ blúzky nemám žiadne a v tom by som sa mohla cítiť aj dobre 🙂

joesvk
28. apr 2024

Vyčleň si na to pár hodín. A choď niekam do veľkého nákupného centra,kde sú rôzne obchody s rôznymi štýlmi a skúšaj všetko možné.
Zistíš, čo na tebe vyzerá dobre,ktoré farby ťa zvýrazňujú atď.

dominikac321
28. apr 2024

tak potom rifle, napriklad tie siroke co su v mode neviem ako sa volaju, ja nohavice roky nenosim 🙂 take co od stehien su pekne rozsirene a k tomu aj tenisky aj podpatky aj bluzku aj tricko aj svetrik, potom uz len zalezi ci chces iny typ nohavic uzky ci siroky a uz len skusat co i bude sediet 🙂

marca12
28. apr 2024

Poradit ti neviem,len ti napisem,ze waaaauuuu. Klobuk dolu takto si zlepsit postavu,mas moj velky obdiv.

katka700
28. apr 2024

Zájdi do najbližšieho sekaca. Narozdiel od "normálnych" obchodov kde je všetko na jedno kopyto, majú rôzne strihy oblečenia a nezazeraju keď chceš skúsiť viac ako 2 veci. Vyhrad si minimálne hodinku a skúšaj čo sa ti páči. Zisti aké strihy a farby ti sadnú, v čom sa cítiš najlepšie. Ak sa ti niečo páči kúp a nos. Keď si overis že je to naozaj tvoj štýl a vynosis to, kúpiš si niečo podobné v normálnom obchode.

pinkgirl
28. apr 2024

Odporúčam vyjsť si na takéto skúšačky aj s druhou osobou. Oceníš to keď budeš v kabínke a ona ti na predajni vie pozrieť a doniesť iné číslo/farbu.

ciernysokol
28. apr 2024

Ja na modu velmi nie som,ale blahozelam,je uzasne,co si dokazala.pomohlo ti nieco konkretne?kaloricke tabulky napriklad?krasny vysledok a obdivujem pevnu volu.

struhanka
28. apr 2024

Poprosiť úprimnú kamarátku/sestru/sesternicu/kolegyňu, aby s tebou išla na nákupy a skúšať, skúšať. Tiež je fajn zistiť si, aký typ postavy máš, aké farby ti pristanú.

maryetta
28. apr 2024

Chod do skupinky damske outfity.
Mam tam par foto. Tiez mam 178cm. Momentalne 69kg

autor
28. apr 2024

@maryetta ďakujem, pridala som sa 🙂

autor
28. apr 2024

@ciernysokol ďakujem 🙂 u mňa nastala úplná zmena životného štýlu, koloricke tabuľky som používala na začiatku a veľmi krátko, teraz sa stravujem intuitívne a stále sa snažím v tejto oblasti vzdelávať (čítam knihy, sledujem výživových poradcov a podobne) ale teda najviac u mňa tvorí šport. Začala som to všetko robiť kvôli deťom, aby vyrastali v zdravom prostredí.

autor
28. apr 2024

@marca12 ďakujem 🙂 kiežby som sa na také číslo nikdy nevypapkala

autor
28. apr 2024

@joesvk
@pinkgirl
@struhanka ja práveže nemám rada toto behanie po obchodoch, vždy som to považovala za stratu času. Vždy som si večer len objednala nejaké oblečenie cez internet a neriešila som, ale hlavu mám stále naprogramovanu len na jednofarebné voľné tričká a k tomu nejaké nohavice. Dosť mi v tomto pomáha svokra, ona je nákupná maniačka a keď sa jej niečo páči a vie že by v tom nevyzerala dobre kúpi to mne ale ja mám pocit, že sa stále hľadám v štýle, ktorý by sa mi páčil. Napr. tá myšlienka rifle a košeľa sa mi veľmi páči a myslím, že v tom by som sa pohla cítiť dobre. Inak si ale neviem predstaviť ako bludim po obchode a skúšam všetko možné, keď nemám ani šajnu čo sa k sebe vlastne hodí 🙂 keď pozerám stránky s oblečením a vidim tie modelky, obávam sa, že súčasná móda nebude nič pre mňa

dadis
28. apr 2024

Skoda krasnu postavu si nevystavit na obdiv v niecom zenskom. Budes sa citit aj ty super. Ja som suknova a satova, ale nosim ich len s cizmickami bez opatku v zime, na jar a v lete s teniskami, platenkami, espadrilkami.. lodicky nosim malokedy..skombinujem s riflovou alebo kozenou bundou, ked nosim rifle, tak tie kombinujem so svetrikmi, elegantnejsim topom..vzdy sa snazim mat na sebe zensky prvok..ked uz tie lodicky nedavam 🙈..btw mam 43, ty kolko?

eliska13
28. apr 2024

@dadis aké si kupuješ šaty?Ja nosím skôr len v lete a nejaké by som chcela len nie biznis štýl.
Autorka kúp si rifle, jednofarebné tričko a na to tenký svetrík jednofarebný ja mám skoro všetky farby modrý, cyklamen, biely ten nosím v lete na šaty večer, alebo pulóvre padave, detto kosele jednofarebné, alebo tuniku so spadnutymi ramenami, balonové rukávy volne

madeincssr
28. apr 2024

Pozvi kamaratku, ktora vzdy dobre vyzera, na 1-2 denny vylet do "velkeho mesta" (aspon BA, Brno) a venujte sa najma najdeniu tvojho stylu (v com sa citis nielen dobre, ale aj pekna). Bez vyskusania kopu veci ho nenajdes. Prejdite nielen bezne obchody, ale najma second handy (do google maps zadas "second hand" a pojazdis cele mesto). Popri tom si popozerate mesto, kde tu date cosi dobre a mozno z toho obe budete mat fajn zazitok.

joesvk
28. apr 2024

Ani ja nemám rada nakupovanie a len málokedy mám náladu na podobné skúšanie. Ale fakt to stojí za to.Povedz si,že to jeden deň vydržíš a potom máš pol roka pokoj 😀
Preto som myslela väčšie nákupné centrá, lebo tam môžeš aj hodinu skúšať a nikto si ťa nebude všímať. .

lija22
28. apr 2024

ja len ze mame podobny pribeh o schudnutii. ja uz som "chuda" ( podla mna chuda ale nie som chuda) par rokov a stale stale sa nemozem zbavit toho, ze najprv pozeram/ objednavam velke velkosti 😄
kazdopadne veru si naobjednavaj aj saty. doma poskusat, desat vratit a jedny budu sediet noaco. Gratulujem a hlavu hore, mas krasnu postavicku tak sa ukaz! tej trocha koze naviac sa da zamaskovat

dadis
28. apr 2024

@eliska13 Biznis styl nenosim..nakupujem rada znacku only, reserved, orsay..a cez zimu si kupujem take, aby sa hodili k ciernym nepriesvitnym pancuskam..mam aj dvoje kvetinkove taketo nieco https://m.aboutyou.sk/p/only/saty-cera-8517149?..., aj jednofarebne , sukne take hrube akoby pletene, jednu mam zamatovu...

pinkgirl
28. apr 2024

Veď práve keď budeš mať niekoho so sebou pomôže ti hľadať tvoj štýl. Tričko vieš nahradiť rôznymi topmi, zbuzkami, košeľami - len musíš opustiť svoju komfortnú zónu a naozaj sa vydať do obchodov. Veď nemusíš celý deň behať po OC. Stačí ak si pozrieš 1-2 obchody na začiatok. Skús Reserved, C&A, H&M - skrátka začni niekde. Potom na ďalší pokus pozri trebárs Orsay, Tchibo, Medicine, Tom Tailor. Skúšaním sama zistíš čo ti pristane, v čom sa cítiš dobre. Daj si čas, kľudne si obzri v meste čo nosia iné ženy, čo by sa ti možno na tebe páčilo.

blondinka95
28. apr 2024

Ja meriam rovnako a aj donedávna taká váha, rada nosím saty kde je zvýraznený pás, kľudne aj ackove previazané opaskom, alebo rovno také strihy. Mam problém s dĺžkou lebo veľa krát by som prijala tak o 5-10cm dlhšie, ale to často aj nohavice..

autor
29. apr 2024

@dadis o dva mesiace budem mať 30 😀 prvú polovicu života som bola také škaredé káčatko, ktorému sa všetci smiali a tu druhú chcem byť pekná labuť 😂 som po dvoch pôrodoch a ďalšie deti neplánujem takže už len postavu udržať, poprípade zlepšovať 😀 keď píšeš napr. o šatách vždy sa mi páčili a vždy som snívala o pekných platených šatách na jeseň, pod je len pančušky a čižmy na nohy 🙂 tento rok si to veru splním

autor
29. apr 2024

@lija22 presne toto mám aj ja, že ešte stále si dokážem objednať a o štyri čísla väčšie oblečenie lebo hlava to stále nechápe 😀

autor
29. apr 2024

Ďakujem vám všetkým za rady, vidím to veru na jeden mega náročný shopping day 😀

kathhii
29. apr 2024

Inak skús FB Harmónia Beaty Oravcovej. Je to skupina, kde si radíme ako sa dobre obliecť vzhľadom k svojej postave a ako objaviť svoj štýl a farby.V skupine je dobrá atmosféra, žiadne hejty...

enoula
29. apr 2024

Saty su super, pohodlne, zenske... Ja som zmrzlina a napr v zime mi je v nich plus pancuchy samozrejme teplejsie nez v nohaviciach... Su rozne, podla aj toho kam chces.. pozri about you, vratis zadarmo postou ak nesadne ..
Mozno koselove saty by boli fajn, take univerzálne, ze mozes aj tam aj tam, aj pletenky/aj sandalky k nim
https://m.aboutyou.sk/p/only/kose-ove-saty-hann...