icon

Ako sa správne obliekať po štyridsiatke?

19. aug 2025

Zdravim mam 46r 59kg 164cm po 3 detoch. Nesportujem sem tam zabehnem zacvicit, 1x za tyzden beham.

Strana
z3
anonym_587e83
19. aug 2025

@anonym_autor obliekať kam? bežne? do práce? na cvičenie? Váha ani výška nám veľa nepovie, aký máš typ postavy? hrušku? jablko? presýpacie hodiny?

veltraud
19. aug 2025

tak, aby si sa citila dobre

januska12323
19. aug 2025

Ako chceš.

7miriam77
19. aug 2025

Ja mám podobný vek, no inú výšku a váhu 172/60 kg. Nosím šaty, legíny a blúzku, sukne a k tomu tričko. Dĺžku šiat sa snažím mať tesne nad kolená...teda už mini nenosím, aj keď nohy mám stihle, no akosi už nemám tu potrebu. Na jeseň a v zime klasika, rifle, svetrík, rolák, kardigan.....hlavne sa treba cítiť pohodlne. Vraví sa , že vek je len číslo, fakt záleží ako sa ty sama cítiš a na čo sa cítiš 😉

anonym_d074cb
19. aug 2025
@7miriam77

Ja mám podobný vek, no inú výšku a váhu 172/60 kg. Nosím šaty, legíny a blúzku, sukne a k tomu tričko. Dĺžku šiat sa snažím mať tesne nad kolená...teda už mini nenosím, aj keď nohy mám stihle, no akosi už nemám tu potrebu. Na jeseň a v zime klasika, rifle, svetrík, rolák, kardigan.....hlavne sa treba cítiť pohodlne. Vraví sa , že vek je len číslo, fakt záleží ako sa ty sama cítiš a na čo sa cítiš 😉

@7miriam77 legíny a kardigany by som nechala po 60+, otrasne to zostaruje ženu, ako stará tetka.

7miriam77
19. aug 2025
@anonym_d074cb

@7miriam77 legíny a kardigany by som nechala po 60+, otrasne to zostaruje ženu, ako stará tetka.

@anonym_d074cb ja nenosím dlhé legíny, nosím 3/4- ove teraz v lete a na to dlhšie tričká alebo blúzky...nemám pocit,že ma to zostaruje a osobne na 60+som nevidela ženy nosiť legíny 🤔🤣, moja mama ma 60+a veru nedala by to už na seba . Kardigany milujem, tých mám veľa, veľa farieb, materiálov a dĺžky a perfektne sa kombinuju

autor
19. aug 2025

@anonym_autor no ci sa uz obliekat tetkovsky, alebo ostat pri spoetovej elegancii, sem tam si dam saty puzdrovy strih, nic extra obtiahnute, alebo dlhu suknu Kratay ani mini nenosim. Leginy max na behanie, alebo turistiku. Typ postavy 89-68-98

7miriam77
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ci sa uz obliekat tetkovsky, alebo ostat pri spoetovej elegancii, sem tam si dam saty puzdrovy strih, nic extra obtiahnute, alebo dlhu suknu Kratay ani mini nenosim. Leginy max na behanie, alebo turistiku. Typ postavy 89-68-98

@anonym_autor veď každá máme predsa svoj štýl, niekto je športový typ a niekto uprednostňuje ležérne obliekanie. Niekto má rád farby a niekto radšej klasika biela a čierna. Preto máme milión obchodov a stovky štýlov ✌️

anonym_d074cb
19. aug 2025
@7miriam77

@anonym_d074cb ja nenosím dlhé legíny, nosím 3/4- ove teraz v lete a na to dlhšie tričká alebo blúzky...nemám pocit,že ma to zostaruje a osobne na 60+som nevidela ženy nosiť legíny 🤔🤣, moja mama ma 60+a veru nedala by to už na seba . Kardigany milujem, tých mám veľa, veľa farieb, materiálov a dĺžky a perfektne sa kombinuju

@7miriam77 no keď sa ti to páči, tak nos legíny a kardigany, mne to pripadá úplne antisexi, byť obalená v nejakej dlhšej veci, či je žltá, zelená, či čierna. Ja by som autorka zostala radšej pri športovej elegancii, vyzerá to mladistvejšie ako chodiť v kardiganoch a legínach ako dedinská tetka.

simsalabim
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a z akeho dovodu sa treba obliekat tetkovsky? Mam nad 50 a teda ani ma nenapadne sa obliekat tetkovsky... preco by ma malo? teba to preco vobec napadlo?

anonym_d074cb
19. aug 2025
@7miriam77

@anonym_autor veď každá máme predsa svoj štýl, niekto je športový typ a niekto uprednostňuje ležérne obliekanie. Niekto má rád farby a niekto radšej klasika biela a čierna. Preto máme milión obchodov a stovky štýlov ✌️

@7miriam77 miesto tých kardiganov nos radšej šaty a sukne, pôsobí to ženskejšie.

veltraud
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sportova elegancia je oxymoron ;)

magdalienka11
19. aug 2025

@anonym_autor Co má vek spoločne s oblečením? Nekonkretizujes na ake udalosti.... nerozumiem otazke

7miriam77
19. aug 2025
@anonym_d074cb

@7miriam77 miesto tých kardiganov nos radšej šaty a sukne, pôsobí to ženskejšie.

@anonym_d074cb ja nosím celé leto len šaty a sukne, no v zime mením štýl obliekania na pohodlné. A vôbec nemám pocit, že je tetkovske, veď kardigany nosia aj 20 ročne baby. Záleží ako to zladis s ostatným oblecenim

anonym_31d46a
19. aug 2025

leginy su podla mna vhodne do fitka, do lesa, na sport a doma na upratovanie, nie na nosenie na ulicu. bez ohladu ci ma na to zena postavu. aj ked dnes neni problem vidiet v tom behat po ulici zeny rozneho veku a vahy. uz som tu citala, ze to nosia aj do kanclu.

mandzula
19. aug 2025

Nos to, v com sa citis dobre. Na obleceni pre dospelych nie su visacky, pre aky vek je urcene, je to o tvojom pocite a, samozrejme, o prilezitosti, na ktoru to oblecenie potrebujes. Ja mam 44 a pokojne nosim kratasy, crop topy, obtiahnute tricka, leginy, skinny jeans. Sukne a saty minimalne, necitim sa v nich dobre.

beronsche
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor obliekať sa tetkovský? Srandujes?
To neplánujem nikdy..
Mám toľko rokov ako ty, štíhlu postavu - moja "pracovná uniforma" sú padnuce rifle, top, sako. To nosím najcastejsie. Žiadne tetkovske blúzky a "tesilaky" nevlastnim.
Teraz v lete milujem široké nohavice a krátke uzke tričko/top. Áno, aj obtiahnuté skoro crop topy - ale len také tesne po pupok, zase mám súdnosť.
Kraťasy a krátke šaty nosím vo voľnom čase, legíny sú pre mňa len na cvičenie, prip.ako domáce oblečenie. V tom von nevyleziem.
a hlavne si pamätaj, že žiadne pravidlo, že s vekom sa musis meniť na babku neexistuje.
Obliekaj si to, v čom vyzeráš a cítiš sa dobre, uprednostnuj kvalitné materiály a celkovo kvalitu pred kvantitou.

anonym_27a240
19. aug 2025

… tak ako vidíš nieje nato univerzálna odpoveď. Za mna je maximálne tetkovske a aj nevkusne mať 3/4 legíny a nato nejaké dlhé tričko/sveter a niekto Ti to tu radí 🤦🏼‍♀️ legíny sú určené na šport/spanie/domaci ubor. Každopádne nemyslim, že sa musíš po 40 nejak obmedzovať pokial si doteraz nenosila opasok namiesto sukne a podobne iba kvôli veku. Prisposob štýl hlavne postave a svojmu pocitu .. Ja mám 38 a úplne v pohode si do práce oblečiem aj kratšiu blúzku a sukňu alebo nohavice s vysokým pasom

autor
19. aug 2025

@anonym_autor no pno to iz vidno ze zemska pritazlivost funguje, svaly ovisaju, telo uz nieje take pevne, ci sa citite aj na nieco obtiahnuté nie ultra samozrejme

beronsche
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no pno to iz vidno ze zemska pritazlivost funguje, svaly ovisaju, telo uz nieje take pevne, ci sa citite aj na nieco obtiahnuté nie ultra samozrejme

@anonym_autor no, to je ďalšia vec, ktora je mega dôležitá v nasom veku - silové cvičenie. A čím skôr začneš, tým lepsie sebe a svojmu telu urobíš.
A čo sa týka obtiahnutých veci, záleží od toho čo, ale nejaké nosím.

autor
19. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor no, to je ďalšia vec, ktora je mega dôležitá v nasom veku - silové cvičenie. A čím skôr začneš, tým lepsie sebe a svojmu telu urobíš.
A čo sa týka obtiahnutých veci, záleží od toho čo, ale nejaké nosím.

@beronsche zacala som na jar xhodit raz do tyzdna na bodypump, no odisiel mi laket. Ja som velmi leniva cvicit radsej budem behat, prechadzat sa, turistikovat....

anonym_67bb76
19. aug 2025

Podľa mier, ktoré udavaš, tipujem že nemáš zlú postavu tak neviem prečo by si si nemohla dovoliť nosiť to čo doteraz, predsa nemáš na čele napísané, že si mala 40. A ak začína telo ochabovat tak treba silový trening

anonym_a2ce7a
19. aug 2025

@anonym_autor to su problemy. mas 3 deti a nevies ako sa mas obliekat?

lucia13022023
19. aug 2025

Podľa toho čo sa ti páči. Je jedno ci máš 30 alebo 40 si myslím.

anonym_7b810b
19. aug 2025
@7miriam77

@anonym_d074cb ja nosím celé leto len šaty a sukne, no v zime mením štýl obliekania na pohodlné. A vôbec nemám pocit, že je tetkovske, veď kardigany nosia aj 20 ročne baby. Záleží ako to zladis s ostatným oblecenim

@7miriam77 kardigan a legíny určite nie sú pre babky buď v pokoji🙂milujem kardigany pod to tielko, rifle, riflovu sukňu dlhsiu...Leginy a dlhé nohavice boli hit na jar v zime všade Zara, HM teplé bavlnené, viskozove

7miriam77
19. aug 2025
@anonym_7b810b

@7miriam77 kardigan a legíny určite nie sú pre babky buď v pokoji🙂milujem kardigany pod to tielko, rifle, riflovu sukňu dlhsiu...Leginy a dlhé nohavice boli hit na jar v zime všade Zara, HM teplé bavlnené, viskozove

@anonym_7b810b veď ja to tiež hovorím 👍

kiki68
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Podla mna mas dobru postavu, obliekaj sa ako chces, ako sa dobre citis. Dnes ani v 70-80 nie su zeny ako tetky z dediny.

zuzinka888
19. aug 2025

Myslim ze casy kedy zena po 40 nosila " fertuchu"/ zasteru a satku na hlave mame na stastie za sebou. Mozes nosti vsetko co ti sebavedomi a pohodli dovoli.

sense
19. aug 2025

Obliekam sa tak aby som sa cítila pohodlne

lauruska_sumienka
19. aug 2025

nos to v com sa citis pohodlne 🙂
mala som znamu ktora aj po 60tke nosila minisukne. jej sa to pacilo, sama mi vravela ze ma dobre nohy tak preco by ich mala skryvat a to mala ovela viac kg ako ty. 🙂 kazdy nech si nosi to, co sam chce a v com je spokojny 🙂

Strana
z3