icon

Ako sa štýlovo obliecť na zimnú oslavu 50. narodenín?

15. nov 2025

Oslava bude teraz v zime, nebude to žiadna nóbl reštaurácia ,skôr v prenajatých priestoroch v jednom penzióne.
Priznávam nechcem nič extra úplne obyčajné posedenie ,obed,švédske stoly, možno nejaká hudba .
Nič honosné, okazalé.
Keby od mňa záviselo nerobím veľkú oslavu, ale chcem a potrebujem to vrátiť rodine a každý nato čaká, lebo sa to patrí vrátiť.
Priznám nie som typ čo má rád takéto veľké oslavy a už vôbec nie byť stredobodom pozornosti .
Skôr by som si priala niekde na chate pri guláši, ale to by vyšlo s ubytkom raz toľko..Keďže nie som letná, ale zimná.
Ako by ste sa obliekli vy?

autor
15. nov 2025
@minenkaa

@kofa77 ale však to je jedno aké farby ,napisala som že nohavice a blúzku a to bolo len ukážka,,zevtieto dve veci sú uplne v pohode

@minenkaa Áno aj na 40tke som tak mala.A poniektoré mali šaty a ja som sa pri nich cítila tak čudne.

minenkaa
15. nov 2025
@anonym_autor

@kofa77 Tiež ja také skôr a sako,ale naše ženy v rodine tie všetk chcú šaty a dúfam nie nejaké plesové a ja tam budem za tetku.

@anonym_autor tak oznam ,že oslava bude uplne uvoľnená oslava bez okázalého oblečenia ,kľudne si určí aj farby v ktorých môžu prísť ,dnes sa to už bežne robi

anonym_0bf59a
15. nov 2025

Oslavenkyna si ty a ty oslavu nejak moc extra nechceš tak načo? Kvôli rodine? Vrátiť im to ze oni pozvali teba? Ten zámer sa mi nepáči. Nejdeš tak trochu proti sebe? Záleží čo chceš ty je to tvoj deň. Už keď tam "musíš" byt tak určite čiernymi šatami nič nepokazis.

koniarova
15. nov 2025

Aku máš postavu?

kofa77
15. nov 2025

Mas 50, kasli na to, ako kto bude poobliekany.

autor
15. nov 2025
@pinkgirl

@anonym_autor prejdi sa teraz pi obchodoch - už vyložili šaty a oblečenie na Vianočné večierky, určite si niečo vyberieš. Ja som tak náhodne pred rokom kupila v sinsay šaty - jednoduchý strih, dĺžka midi - lichotia postave, majú aj rukáv, sú bez výstrihu.
Za mňa jednoduché šaty si vezmi, jednofarebné, elegantné.

@pinkgirl Ano,len problém, že mám zlu postavu na šaty. Proste brucho väčšie. Ja preto radšej nohavice, keď už..

valria
15. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa Áno už sme sa dohodli, že teraz, lebo aj muž, že čím skôr sa zbaviť, že to odkladať netreba vraví každý..
Že aj tak to býva dnu a že počasie dobré bude najskôr v máji. Tak nech to máme z krku.Len čo si obliecť...nechcem ja,žiadne veľké róby,skôr také normálne niečo. Len či neprídu ľudia ako na svadbu a ja budem ako sivá myš 😀

@anonym_autor Tak im odkáž, že aký bude dress code, určite to tým uľahčíš aj im.

kofa77
15. nov 2025

Kup si stahovacie pradlo, jeden vecer v nom vydrzis

anonym_ba9aec
15. nov 2025

@anonym_autor
Anglictina ma na to slovo " smart casual", po slovensky je to priblizne neformalne elegantne.

dadis
15. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa Áno aj na 40tke som tak mala.A poniektoré mali šaty a ja som sa pri nich cítila tak čudne.

@anonym_autor Ja by som isla do kvalitnych jednoduchych puzdrovych siat, ktore vyuzijes aj na ine prilezitosti. Mas 50 - tak do seba investuj. A 50tka je este mlady vek, vies este popracovat aj na postave vo fitku. Bluzka a nohavice sa mi zdaju na oslavu malo slavnostne. Posli foto postavy, skusime ti poradit s vyberom

autor
15. nov 2025
@anonym_0bf59a

Oslavenkyna si ty a ty oslavu nejak moc extra nechceš tak načo? Kvôli rodine? Vrátiť im to ze oni pozvali teba? Ten zámer sa mi nepáči. Nejdeš tak trochu proti sebe? Záleží čo chceš ty je to tvoj deň. Už keď tam "musíš" byt tak určite čiernymi šatami nič nepokazis.

@anonym_0bf59a Áno pretože mi to rok pripomínajú a viem, že ma to čaká. Ja skôr mám také uvoľnené nie tak moc oficiálne ceremónie. Keď čo vymyslím v zime..len takúto oslavu. Svadbu sme nerobili a ľudia v rodine to dlho predýchávali tak im to chcem už aspoň teraz dopriať.

autor
15. nov 2025
@kofa77

Kup si stahovacie pradlo, jeden vecer v nom vydrzis

@kofa77 a pomôže? vďaka

koniarova
15. nov 2025

Širšie dobre sadnúce nohavice a nejakú výraznejšiu krajkoú blúzku.

minenkaa
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_0bf59a Áno pretože mi to rok pripomínajú a viem, že ma to čaká. Ja skôr mám také uvoľnené nie tak moc oficiálne ceremónie. Keď čo vymyslím v zime..len takúto oslavu. Svadbu sme nerobili a ľudia v rodine to dlho predýchávali tak im to chcem už aspoň teraz dopriať.

@anonym_autor máš 50uz naozaj nemusis riesit iných,uzi si svoju oslavu a sprav ju takú akú ty chces
Je to oslava a to je zábava ,bav sa

autor
15. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Ja by som isla do kvalitnych jednoduchych puzdrovych siat, ktore vyuzijes aj na ine prilezitosti. Mas 50 - tak do seba investuj. A 50tka je este mlady vek, vies este popracovat aj na postave vo fitku. Bluzka a nohavice sa mi zdaju na oslavu malo slavnostne. Posli foto postavy, skusime ti poradit s vyberom

@dadis Joj bože chráň. Viem v čom sa cítim ok a v čom za trest.Ano súhlasím, že 50tka nie je veľa a keby som mala postavu tak radosť si vybrať. ano nemám a už nestihnem veľké zázraky.

kofa77
15. nov 2025
@anonym_autor

@kofa77 a pomôže? vďaka

@anonym_autor Pomoze, spravi krajsiu siluetu.

pinkgirl
15. nov 2025

@anonym_autor tak si vezmi šaty s opaskom, ten tvoju postavu opticky upraví(môžeš mať aj brucho). Normálne vyraz do obchodov, vezmi si kamošku so sebou a skúšaj šaty. Určite nájdeš, pozri dnes sa nosí všetko a ponuka je pestrá. A skôr v nejakej peknej farbe aby si vynikla. Čierne by som vzala ako poslednú možnosť, lebo je to prísna neveselá farba. A ty sa chceš predsa baviť.

koniarova
15. nov 2025
autor
15. nov 2025
@kofa77

@anonym_autor Pomoze, spravi krajsiu siluetu.

@kofa77 Skúsim, ale mám strašný stres.

kofa77
15. nov 2025

Nieco take, ale skor telove, aby to islo nad brucho
https://www.zalando.sk/spanx-high-waist-thigh-n...
Su sj lacnejsie a take, ze sa pripnu zvrchu o podprsenku, aby sa nezrolovali

dadis
15. nov 2025
@anonym_autor

@dadis Joj bože chráň. Viem v čom sa cítim ok a v čom za trest.Ano súhlasím, že 50tka nie je veľa a keby som mala postavu tak radosť si vybrať. ano nemám a už nestihnem veľké zázraky.

@anonym_autor Suhlasim s tym, co pisali baby, aby si sa citila dobre - to je hlavne..ak sa v satach necitis ok, tak chod do bluzky.. aku mas konfekcnu velkost? typ postavy? jablko, hruska..

kofa77
15. nov 2025

Alebo koselove saty, nie su prilis posh, ale spravia pas
https://www.zalando.sk/we-fashion-trickove-saty...

Len tieto nanic matros

borabalazova
15. nov 2025
@anonym_autor

@kofa77 a pomôže? vďaka

@anonym_autor To je dobry tip: kup dobre formovacie body (napr. Triumph) a chod oblecenie skusat s tym, to urobi aj jednu velkost.

miskakyska
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ....toto neznášam..ja mám 50ku za pár mesiacov a už napozývaných samozvaných hostí...pritom oslavu nechystám...vedia o tom..idú mi už na nervy tieto oslavy okrúhlin...lebo musím,...lebo čakajú..no nič nemusím,iba umrieť..jasne som sa vyjadrila, že to nikto na vedomie neberie môj problém není
Tebe nech oslava dopadne dobre... podľa očakávania...a všetko najlepšie 🌹

anonym_1c3822
15. nov 2025

@anonym_autor napr cierna bluzka, nohavice, lodicky a k tomu flitrovy vrch. A potom ho vies podla potreby bud dat dolu alebo si ho nechat.

koniarova
15. nov 2025

@kofa77 musí byť vysoká, na tie šaty. A štíhla. Rukávy jej riadne pridajú na objeme. Ale šaty sú krásne. Ukladám si a neskôr objednám.

domiklik
15. nov 2025

@anonym_autor na pozvánku napíš "smart casual" (slušne oblečenie v neformálnom štýle). Ty si môžeš obliecť napr 7/8 nohavice s pukmi a vysokým pásom, do ktorých si zapravis ľahkú padavu blúzku s krátkym rukávom lodickoveho strihu, na to sú prehodis predĺžené sako slim fit strihu. Na nohy mokasíny, pripadne slávnostnejsie lodičky. Dotvoríš doplnkami, pekným účesom a vizazou. To je samozrejme len príklad, nevieme akú máš postavu a co sa ti páči.

kofa77
15. nov 2025
@koniarova

@kofa77 musí byť vysoká, na tie šaty. A štíhla. Rukávy jej riadne pridajú na objeme. Ale šaty sú krásne. Ukladám si a neskôr objednám.

@koniarova to len taka inspiracia, v com moze zena dobre vyzerat, nie seksiiii vyzyvavo, farby a tak. Ak nie je konfekcna postava, musi skusat vsetko.