icon

Ako sa štýlovo obliecť na zimnú oslavu 50. narodenín?

15. nov 2025

Oslava bude teraz v zime, nebude to žiadna nóbl reštaurácia ,skôr v prenajatých priestoroch v jednom penzióne.
Priznávam nechcem nič extra úplne obyčajné posedenie ,obed,švédske stoly, možno nejaká hudba .
Nič honosné, okazalé.
Keby od mňa záviselo nerobím veľkú oslavu, ale chcem a potrebujem to vrátiť rodine a každý nato čaká, lebo sa to patrí vrátiť.
Priznám nie som typ čo má rád takéto veľké oslavy a už vôbec nie byť stredobodom pozornosti .
Skôr by som si priala niekde na chate pri guláši, ale to by vyšlo s ubytkom raz toľko..Keďže nie som letná, ale zimná.
Ako by ste sa obliekli vy?

nattyond
15. nov 2025

Ja by som šla do kvalitného nohavicového kostýmu alebo do kvalitných šiat. Základom je, aby ti to 100% sadlo na postavu a ja teda odporúčam nejakú výraznejšiu farbu, keďže si oslávenec. Napríklad žltá, ružová, zelená, ale to závisí od toho aké máš vlasy, pleť, atď. Určite poskúšaj a ak máš možnosť, zvoľ niečo kvalitné, čo na tebe vynikne 🫶

rivini
15. nov 2025

@anonym_autor cierne Culotte nohavice, kratke cizmicky a cierny bodkovany top s dlhym rukavom

autor
15. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Suhlasim s tym, co pisali baby, aby si sa citila dobre - to je hlavne..ak sa v satach necitis ok, tak chod do bluzky.. aku mas konfekcnu velkost? typ postavy? jablko, hruska..

@dadis Veď práve typ postavy jablko,otras.Plnoštíhla. A úprimne? Čím dlhšie viem,že už to bude, mám stresy a naopak ako niekto neje ja zo stresu jem.Cim viec6sa snažím aspoň pár kg dať dole tým viac jem. A preto nemám chuť na žiadnu oslavu. Teda ako som písala keby to bolo v lete niejde na chate, ale ja nenávidím takéto akcie.

autor
15. nov 2025
@nattyond

Ja by som šla do kvalitného nohavicového kostýmu alebo do kvalitných šiat. Základom je, aby ti to 100% sadlo na postavu a ja teda odporúčam nejakú výraznejšiu farbu, keďže si oslávenec. Napríklad žltá, ružová, zelená, ale to závisí od toho aké máš vlasy, pleť, atď. Určite poskúšaj a ak máš možnosť, zvoľ niečo kvalitné, čo na tebe vynikne 🫶

@nattyond Ďakujem aj ja sa prikláňam k tomu viac.

autor
15. nov 2025
@kofa77

Mas 50, kasli na to, ako kto bude poobliekany.

@kofa77 Veď áno.

autor
15. nov 2025
@miskakyska

@anonym_autor ....toto neznášam..ja mám 50ku za pár mesiacov a už napozývaných samozvaných hostí...pritom oslavu nechystám...vedia o tom..idú mi už na nervy tieto oslavy okrúhlin...lebo musím,...lebo čakajú..no nič nemusím,iba umrieť..jasne som sa vyjadrila, že to nikto na vedomie neberie môj problém není
Tebe nech oslava dopadne dobre... podľa očakávania...a všetko najlepšie 🌹

@miskakyska Máš pravdu vo všetkom. Vidím to rovnako. Ale toto čakajú roky a ja nemôžem im.to urobi a ani nechcem ť, že ich nepozvem. Nás pozývajú ako rodina sa veľmi veľa stretávame aj sesternice, bratranci, ich deti...ale radšej by som bola kedy to nebola moja oslava Ja som ešte bola mladá, štíhla keď som sa vydala a už vtedy som svadbu nechcela a dlho sa niektorí s tým nezmierili.Tak už naozaj chcem raz urobiť niečo poriadne aj ja..To je už taká tá posledná veľká.

zeldia
15. nov 2025

@anonym_autor cierne nohavice ktoré už máš doma kľudne na gumu v pase a blúzku v dĺžke pod zadok a stiahnutu v pase na to sako. Pohodlne topanky. Ak nie si šatovy typ a k šatám je lepšie mať opätky, a to tiež môže byt problém.

kofa77
15. nov 2025
@anonym_autor

@miskakyska Máš pravdu vo všetkom. Vidím to rovnako. Ale toto čakajú roky a ja nemôžem im.to urobi a ani nechcem ť, že ich nepozvem. Nás pozývajú ako rodina sa veľmi veľa stretávame aj sesternice, bratranci, ich deti...ale radšej by som bola kedy to nebola moja oslava Ja som ešte bola mladá, štíhla keď som sa vydala a už vtedy som svadbu nechcela a dlho sa niektorí s tým nezmierili.Tak už naozaj chcem raz urobiť niečo poriadne aj ja..To je už taká tá posledná veľká.

@anonym_autor musis sa nastavit inak. Nejdes na popravu, mas prilezitost si nieco pekne kupit, vecer ubehne a budes to mat za sebou.

autor
15. nov 2025
@kofa77

@anonym_autor musis sa nastavit inak. Nejdes na popravu, mas prilezitost si nieco pekne kupit, vecer ubehne a budes to mat za sebou.

@kofa77 Ja viem máš úplnú pravdu. Ja som taká hanblivá a proste nemám rada byť stredobodom pozornosti. Ake samozrejme zabaviť s viem. Ake skôr na iných oslavách.

autor
15. nov 2025
@zeldia

@anonym_autor cierne nohavice ktoré už máš doma kľudne na gumu v pase a blúzku v dĺžke pod zadok a stiahnutu v pase na to sako. Pohodlne topanky. Ak nie si šatovy typ a k šatám je lepšie mať opätky, a to tiež môže byt problém.

@zeldia Nie nie som lebo so pripadam vo všetkom tučná,škaredá, stará..😬

anonym_ac10e5
15. nov 2025

Moja mama nemá rada šaty ani sukne, tiež kvôli tomu lebo si myslí že jej je viac vidno brucho. Na oslave mala čierne cigaretové nohavice a košeľu voľnejšiu, vpredu si ju jemne zakasala vzadu nechala voľnú plus lodičky. Dáš šperky, nalakuješ nechty ak je rozpočet zájdi ku kaderníčke daj aspoň špirálu, lesk a budeš kočka neboj 🙂 To či príde niekto v honosnej róbe nerieš, niekto využije každú príležitosť sa nahodiť, niekto je ako ty a uprednostní jednoduchosť 🙂

anna777115
15. nov 2025

Bože , pri jablku nie nič stiahnute v pase, lebo to len zvirazní brucho. Bude vyzerať ako tehotna. Autorka ja som skoro v tvojom veku, taktiež onedlho budem riešit 50-tku. Dokonca mam rovnaku postavu v tvare jablka. Od pása hore mám dve konfekčne velkosti váčšie ako spodok. Ja nosim jedine rovny strih šiat. Tam skriješ vsetko ani brucho ti nebude vidieť. Rozhodne rovný, ceruzkovy, puzdrovy typ šiat. Na vrch možeš bolerko, kedže je to v zimnom obdobi.

anonym_3fb053
15. nov 2025

@anonym_autor ja by som ti poradila nejake pohodlne šaty, klasickej dlzky, skor jednofarebne ako vzorovane a k tomu vyraznejsie doplnky ako nausnice alebo nahrdelnik. nie večierkove ale take ktore aj neskor vyuzijes. do flitrov by som nesla, to je podla mna skor na silvestra ci ples, zvlast ked to ani nebude v nejakych honosnych priestoroch. na tom zalande je kopa vhodnych ale kedze nemas idealnu postavu, bude lepsie ak pojdes osobne vyskusat a to tvarovacie spodne pradlo je dobry napad, urcite si to kup. kamoska mala taku neformalnu oslavu a pekne upletove šaty fialovej farby, druha zas elegantne čipkovane tmavomodre ale ona to mala v takej akoze lepšej reštike. pekne boli obe.

autor
15. nov 2025
@anna777115

Bože , pri jablku nie nič stiahnute v pase, lebo to len zvirazní brucho. Bude vyzerať ako tehotna. Autorka ja som skoro v tvojom veku, taktiež onedlho budem riešit 50-tku. Dokonca mam rovnaku postavu v tvare jablka. Od pása hore mám dve konfekčne velkosti váčšie ako spodok. Ja nosim jedine rovny strih šiat. Tam skriješ vsetko ani brucho ti nebude vidieť. Rozhodne rovný, ceruzkovy, puzdrovy typ šiat. Na vrch možeš bolerko, kedže je to v zimnom obdobi.

@anna777115 No tak mi rozumieš. To v žiadnom prípade presne opasok lebo to je katastrfa.U mňa určite. Ja som teraz v menopauze veomi začala priberať a dp brucha. A naozaj neviem si rady dať. áno aj v lete nosím skôr také šaty. Posledné dva tri roky mi je na zúfanie!

beataxxx
15. nov 2025

Ja by som si dala pekne kvalitne saty, urcite nic zostarujuce tmave, keby si naznacila typ postavy, dalo by sa lepsie poradit, si vysoka?Prsia velke?nohy , zadok?

mirage
15. nov 2025
@beataxxx

Ja by som si dala pekne kvalitne saty, urcite nic zostarujuce tmave, keby si naznacila typ postavy, dalo by sa lepsie poradit, si vysoka?Prsia velke?nohy , zadok?

@beataxxx ved o tom pise

autor
15. nov 2025
@anonym_3fb053

@anonym_autor ja by som ti poradila nejake pohodlne šaty, klasickej dlzky, skor jednofarebne ako vzorovane a k tomu vyraznejsie doplnky ako nausnice alebo nahrdelnik. nie večierkove ale take ktore aj neskor vyuzijes. do flitrov by som nesla, to je podla mna skor na silvestra ci ples, zvlast ked to ani nebude v nejakych honosnych priestoroch. na tom zalande je kopa vhodnych ale kedze nemas idealnu postavu, bude lepsie ak pojdes osobne vyskusat a to tvarovacie spodne pradlo je dobry napad, urcite si to kup. kamoska mala taku neformalnu oslavu a pekne upletove šaty fialovej farby, druha zas elegantne čipkovane tmavomodre ale ona to mala v takej akoze lepšej reštike. pekne boli obe.

@anonym_3fb053 Keď ja,si vo všetkom aj modernom štýlovom oblečení pripadám hrozne otrasne,staro kvôli tým kilám a bruchu. Obliekam sa modernr,ale aj tak si pripadam hrozne. Vďaka za rady 👍😊

autor
15. nov 2025
@beataxxx

@beataxxx Typ 🍎🐷 Brucho,prsia veľké. Zadok,niht nie oproti bruchu.

autor
15. nov 2025

Ďakujem Vám všetkom za rady,veľmi si to vážim 🙏💓 Už niečo vymyslím, ale každopádne mám s toho depku. Veľmi by som chcela byť ako predtým a neviem sa stotožniť s tými kilami navyše, zároveň sa snažím od kedy priberám,ale sama to neviem jednoducho zvládnuť.

autor
15. nov 2025

@anonym_autor Oslava je prvý decembrový týždeň a ja mám stresy ..

marca12
15. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa V podstate máš pravdu, len naši už sa pýtajú,že treba čim skôr, že pol roka po oslave to je také..ani na jar sa im nevidelo.Tak bude teraz hneď ,nech to máme z krku

@anonym_autor Nasi? A ty mas 15 rokov,ze sa riadis podla rodicov? Nemas rada oslavy,jednoducho si to sprav podla seba a nech si hovori,kto chce,co chce.

beataxxx
15. nov 2025

Asi postava jablko, takze bud princesovy strih s véčkovým vystrihom a rukavmi po lakte ( zmensuje opticky prsia) a pod prsiami nabrate, alebo puzdrove saty….dalsia moznost je tunika a nohavice.v ziadnom pripade sako- to je pri tomto type postavy nie velmi lichotive

anonym_3fb053
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3fb053 Keď ja,si vo všetkom aj modernom štýlovom oblečení pripadám hrozne otrasne,staro kvôli tým kilám a bruchu. Obliekam sa modernr,ale aj tak si pripadam hrozne. Vďaka za rady 👍😊

@anonym_autor skus ist popozerat s kamoskou alebo s dcerou ak mas, urcite nieco pekne najdete. mozno si prilis sebakriticka, ved ostatne zeny na oslave tiez nebudu same top modelky a na druhej strane, ved ta poznaju tak nikto necaka ze tam dojdes a la miss universe. aj pre zeny vacsich velkosti a plnsich tvarov sa dnes daju kupit pekne kusky. a dobry tip je tiez vystrih do V a rukavy urcite, nic na ramienka ci bez rukavov. bolerka su uz out a su nepohodlne pri tanci, kedze pises ze to bude aj s tancom.

anonym_c7ddcd
15. nov 2025

Este by som Ti poradila jedno- nesetri na sebe, na tejto oslave si najdolezitejsia Ty, vsetci tam budu kvoli Tebe, tak si dopraj pekne saty, topanky, kabelku, uces, daj si to ako darcek sama sebe, uvedom si, ze kazdy obraz potrebuje pekny rám

zeldia
15. nov 2025
@anonym_autor

@zeldia Nie nie som lebo so pripadam vo všetkom tučná,škaredá, stará..😬

@anonym_autor pozri tatuum.sk

dadis
15. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem Vám všetkom za rady,veľmi si to vážim 🙏💓 Už niečo vymyslím, ale každopádne mám s toho depku. Veľmi by som chcela byť ako predtým a neviem sa stotožniť s tými kilami navyše, zároveň sa snažím od kedy priberám,ale sama to neviem jednoducho zvládnuť.

@anonym_autor Stara urcite nie si, nikto neocakava ze v 50 budes vyzerat na 20. Ber to ako prilezitost sa krasne obliect a upravit a poriadne si to uzit ❤️

zeldia
15. nov 2025

@anonym_autor

beataxxx
15. nov 2025

Ja by som skor sla do niecoho na tento sposob

beataxxx
15. nov 2025

Ked treba maskovat, nemozes mat opasok, ale ani prilis volne saty, to opticky zosiruje, musi to byt tak akurat🙂🙂🙂

autor
15. nov 2025
@beataxxx

Ked treba maskovat, nemozes mat opasok, ale ani prilis volne saty, to opticky zosiruje, musi to byt tak akurat🙂🙂🙂

@beataxxx Ďakujem 🥰