icon

Ako sa vyrovnať s módou v strednom veku?

11. feb 2025

Ahojte prišli do módy tieto široké zvonove nohavice a ja som zúfalá , mne sa to nepáči ani nehodí, nosila som to ako dieťa puberťáčka 🙈teraz mám 35 , keďže som ešte na RD módu som neriešila a chodím skôr športovo a rifle mám ale Skinny , proste ja ani tie s vysokým pasom rifle nemôžem mňa to tlači na brucho , a to som chudá myslím že mám stále peknú postavu . Som úplne out ak budem nosiť moje staré skinny rifle 😁😃 lebo ja si neviem predstavit nosiť tie zvukové a vidím že baby majú hole brucha tie croptopy čo ja už vôbec nie hoci ploche brucho mám nechcem to , čo nosíte ženy v mojom veku

Strana
z2
sovica
11. feb 2025

Kopírujem to, čo som napísala minule v takmer identickej téme:
Ja si myslím, že by mal každý nosiť to, čo mu pristane a v čom sa dobre cíti. Ja milujem široké (wide, bootcut, flare)❤ aj boyfriend rifle. V pohode som ich nosila aj vtedy, keď boli v móde skinny. Samozrejme, že mám v šatníku aj skinny, ale nosila som ich hlavne v zime k čižmám alebo vyšším šnurovacím topánkam. Píšem - nosila, lebo tento ani minulý rok som ich na sebe nemala oblečené vôbec.
...autorka, však ak máš rada skinny a pristanú Ti, tak ich kľudne nos😉 Vôbec Tvojmu zúfalstvu nerozumiem a tomu, že 35 považuješ za stredný vek už vôbec nie🙈

mamickalisticka
11. feb 2025

Ja mám 27, 99% šatníka z druhej ruky a veľakrát sa oblečiem tak, že moja mama sa mi smeje, že vyzerám ako tá tetka s holubami zo Sám doma 😅😅 vždy som bol svojská v obliekaní a nikdy nejdem s trendami. Minule som si po roku kúpila nohavice v Pepcu (dont judge) su také širšie, ale zároveň slušné, žiadne baggy, zvonove ani rifle. Proste klasické gate s peknym riasenim okolo pása. Stačí len hľadať a ísť si svojím štýlom a nie s dobou. O rok bude zas v móde dačo iné.

autor
12. feb 2025

@ivik4 zmenili mi nadpis 🙈😁🤷🏻‍♀️ pôvodný bol zvonove nohavice 🙈

ivik4
12. feb 2025

No hned sa mi to nezdalo 😃

autor
12. feb 2025

@ivik4 akoze ja sa necítim stará na 35 ani nevyzeram som ten typ že ako dievčatko 🙈 ale ta móda čo teraz je pre mňa nieje 😁

ivanakal
12. feb 2025

Sak to je v poriadku, ze nie je pre teba. Nos nieco ine. Nemusis nosit co nosi Beta alebo Gita, kazdy ma iny vkus/styl.

zoobaby
12. feb 2025

Mám 36 rokov a táto dnešná móda mi pripadá otrasná. Cítim sa mlado, správam sa mlado ale hento by som na seba nedala. Široké, zvoncové, kapsáčové nohavice - tým som si už prešla ako týnedžerka a už nikdy viac to nechcem. Na základnej škole sme spodok nohavíc ťahali po zemi a keď pršalo, tak boli mokré po kolená 😆 Fučalo mi na lýtka, zima v tom bola. Tá éra je za mnou a takéto nohavice už len v spomienkach. Crop topy som nosila ako 12 ročná. Dnes si to viem predstaviť nosiť niekde na pláži keď je 32 stupňov a viac, inak by mi odmrzli ladviny. Keď vidím ako sa dnes mladé dievčatá obliekajú, tak mi pripadajú ako bezdomovci rozgajdaní. Všetko oversize, oblečenie ako vreco. Hrozné. Snažím sa obliekať mlado ale nie tieto hnusné veci. Stále nosím úzke rifle a už sa ich nikdy nevzdám. Snažím sa obliekať žensky, oblečenie ktoré zvýrazňuje ženské krivky a odmietam nosiť na sebe oversize vrecia. Mužom sa hento ajtak nepáči. Môj chlap by ma vysmial keby si dám na seba tie hrozné “módne” veci.
Nosím to v čom sa cítim dobre a pekne. A nie to čo diktuje móda. To už nechajme pre deti

petrahl
12. feb 2025

35 je stredný vek? Pane na nebi 😁😁😁😁 tak to je fakt v pr*eli 😁😁😁😁

1aduliatko1
13. feb 2025

Tak ako nenosim croptopy, nenosim ani siroke nohavice..mne sa to nepaci, tak si to nekupim 😉

stanulienkat
13. feb 2025

Kto ta to nutinosit? Doteraz boli vsade skinny rifle. Mali, tucni,vysoki-vsetci to mali na sebe. Nechcela som,nemala som.

mircalla
13. feb 2025

Trendy som nikdy neriesila. Mam 52 a oblecenie mi vzdy chvalia. Bud mas vkus alebo nie. 35 je stredny vek? Odkedy? V 35 by som crop top nenosila, ale je x sposobov, ako byt sexy. Mat vkus sa ozaj neda naucit

zuzulienocka75
14. feb 2025

No dievčatá, ja budem mať toho roku 50tku. Nie som vysoká a k štíhlosti mám veeeeľmi ďaleko, ale keď si dám na seba niečo, čo je voľné alebo čo len trošku širšie (teraz mám samozrejme na mysli nohavice), vyzerá to fakt otrasne. Takže väčšinou úzke/ priliehavé nohavice alebo rifle (neviem, či sa to dá v mojom prípade nazvať skinny - ale áno pod takým názvom tento strih kupujem 😀). Takže v mojom prípade si na sebe niečo iné predstaviť ani neviem. Mám však napríklad o rok mladšiu kolegyňu (už dávno nie je v "strednom veku") a teda strčí do vrecka oveľa mladšie kočky. Áno, je štíhla a vždy sa obliekala štýlovo a dá sa povedať, že nemá problém ani s výkrikmi módy. A dosť často ich aj vyhľadáva. To však ešte neznamená, že si na seba musí dať každý z nich a za každú cenu. Keď sa mi niečo nepáči (alebo aj na iných páči, ale na mne to dobre nevyzerá, alebo to na sebe nemôžem vystáť), tak predsa si to silou mocou nebudem na seba dávať len pre to , že je to v móde. Aj tu sa dá pekne variovať a vyberať a kombinovať. Napríklad keď zvonove, tak nemusia byť extrémne šialene široké, ale skôr jemne sa rozsirujuce, hľadať materiál, farbu, ktorá ti vyhovuje (hlavne teda, ak je žena štíhla a priemernej výšky, a nemá obmedzenia, čo sa týka nákupu veľkostí a nemusí riešiť problém disproporcií postavy - aj keď nikto nemá úplne ideálnu postavu a napodiv aj veľmi štíhle ženy neraz riešia ako zamaskovať tú či onú chybičku krásy). To už je potom vecou vkusu. Naopak myslím si, že aj keď ešte vždy budú existovať módne trendy a veľa z nás im aj v určitej miere podľahne, práve v dnešnej dobe nie je diktát módy tak prísny ako kedysi - napríklad v takých 70-tych rokoch. Vtedy všetky naše mamy/staré mamy nosili mini, či mali nôžky štíhle ako laň alebo stehienka ako safalátky a nohavice iné ako zvonove ani neboli. Je niekedy zaujímavé sledovať ako sa dokážeme s módnymi trendami vysporiadať, niekedy nás premôzu už len z toho dôvodu, že ich vidíme všade v obchodoch, na nete a okolo nás a že už "to" nenosí len štíhla mladá bábika, ktorej sa to vyslovene hodí, ale už to mala na sebe aj Gita a ba dokonca aj Kata, ktorá nie je najstihlejsia a neni to až také zlé.... Možno by som to mohla vyskúšať aj ja....🙂 Móda je premenná a vkus sa časom, aj našimi momentálnymi potrebami mení.... A preto netreba ostať stáť, ale skúšať a kombinovať a hľadať. Samozrejme každá si vytvárame svoj štýl (a niekedy to je fakt umenie nájsť niečo s čím by bol človek spokojný), ale nežijeme tu sami a vždy je kopa vecí, čo nás ovplyvňuje.

sovica
19. feb 2025

Autorka a všetky slim a skinny maniačky, toto mi teraz vyskočilo na FB. Ja síce nie som milovníčka slimfit jeans, ale rada som vás s touto správou potešila😉
https://www.facebook.com/reel/1357153305275444

vanilka83
24. máj 2025

35 je stredný vek?????ja mam 41 dve malé deti a väčšie-teda povolené brucho, vôbec som sa ešte nikdy nezaoberala tým ze by som mala zmeniť nejako šatník kvôli veku. Len kvôli postave...ja už rifle vôbec nenosím,tie vysoké presne ako vravíš ma strašne tlačia na bruchu nech si kúpim akúkoľvek veľkosť, nosím normálne klasické nohavice. Sú mäkké a pohodlné. Pozerám ako inšpiráciu Mirku Dobiš na instagrame pomaličky postupne si podla nej dokupujem klasické kúsky a možno za nejaký čas z toho vznikne aj kapsulovy satnik. Nenosím veľa vecí, len pár dookola. Keďže chodim aj tak len do roboty a domov sem tam na nákup. Do kina ci divadla fakt raz za pol roka na to mam šiat dosť.

Strana
z2