icon

Ako sa začať obliekať elegantnejšie?

blackberrymt
26. jún 2024

Ahojte, idem si tu po radu od vás. Chcela by som upraviť svoj štýl obliekania a začať sa obliekať viac žensky/elegantnejšie alebo ako to nazvať 😁. Momentálne sa obliekam stále rovnako od strednej školy a to mám 31, skinny rifle, tenisky, tričko, ak je chladnejšie tak mikina na zips alebo s kapucňou a ak ešte chladnejšie bunda 😁 ,jediné lepšie oblečenie mám pár šiat na oslavy, svadbu. Chcela by som nejakú postupnú zmenu, aby som nevyprázdnila hneď celú peňaženku. Budem rada za každé tipy a nápady, módu vôbec nesledujem tak si nechám poradiť.
Dikičko ☺️
Ešte dodám že mám 168cm a 65kg.

naneta258
26. jún 2024

+ šaty je tiež dobre kupovať len v jednej farbe bez potlace?

canany
26. jún 2024

@blackberrymt kolkokrat som ja mala.taketo obdobiay nosit sandalky, suknicky, bluzky, elegantnejsie vyzerat a vies ako to dopadlo? Elegantne nohavice, bluzky a vsetko okolo mi visi v skroni na vesiaku a nenosim to, lodicky zapadaju prachom. Zase som pri teniskach, trickach, rifliach a leginach. Som sportovy typ, necitila som sa v tom nikdy komfortne, aj ked postavu na take oblecenie mam, citim sa v tom ako vyzlecena. Kedd treba aj saty mam, ale nosim velmi zriedkavo.
Takze kopec vyhodenych penazi na novy look a vzdy sa vratim k starym veciam, lebo vtedy sa citim sama sebou a uz som stara dost na to, aby som menila nieco, co mi vyhovuje

blackberrymt
autor
26. jún 2024

@canany toto isté mi povedala aj kamarátka, že najprv skúsiť len pár vecí či si zvyknem, ona sa rovnako vrátila k pôvodnému štýlu a nové veci zostali v skrini

naneta258
26. jún 2024

@canany ak by človek zacal s niečím takým, tak by podľa mňa nič nepokazil. Nie je to prehnane elegatne, skôr športovo elegantné .

lin_a
26. jún 2024

@naneta258 prosim ta, off topic, ale termin sportovo-elegantne je totalny oxymoron! 😵 tak bud je nieco sportove alebo je to elegantne, su to uplne opacne vlastnosti 🙄 ked uz, tak spravny vyraz na to: lezerne/casual 🙂

vyrovnanaosoba
26. jún 2024

@naneta258 dávam do vriec a manžel si v triedi co dobre na handry do auta 🤣🤣 A zvyšok cigánke 🙈

naneta258
26. jún 2024

@lin_a pardon 😀😀

mamatroch
Autor odpoveď zmazal
duppka13
26. jún 2024

Nemam ani jednu mikinu na zips, mozno tak na tej strednej skole som mala naposledy. ani softshelovu bundu nemam.
Podla mna budes mat pri 163 cm a 65 kg dobru postavu, skoda na to hodit mikinu na zips. Je leto, su vypredaje, skus si vyhradit jeden dva dni ze stravis v obchode, zober si do kabinky take veci co bezne nenosis ani by ta nenapadlo a skusaj. Uvidis ake farby ti idu, ake strihy, ake materialy, v com sa citis dobre. Ja uz takto viem co nekupovat, nasla som si strihy ktore aj zakryju mone nedostatky. Ak idea budovat novy satnik tiez odporucam kapsulovy, na zaciatok si zvol dve tri styri farby ktore sa ti pacia a ktore sa ti hodia a daju sa navzajom kombinovat. A mimo tychto kombinacii nechod. A teda v poslednom rade si kup nieco kvalitnejsie, nech to mas na viac sezon. Ja som tak odbavila minule leto s fakt minimom vecami a tento rok ich nosim zas. Nakupit vies aj v bazare za zlomok ceny. Skus nejake saty, slapky sandale nemusia byt na podpatku ale zas to inak ukaze ako tenisky. Skus lanove nohavice alebo sortky namiesto legin, namiesto mikiny sveter sako, namiesto bundy kabat, namiesto ruksaku kabelku.

mamatroch
26. jún 2024

@blackberrymt ja som tiez kedysi nosila veci zo strednej este 10 rokov po nej. Lebo ved pohodlie nadovsetko.
Potom som sa vydala a narodili sa mi dcery. Na materskej tiez hlavne pohodlne oblecko... No ked som kupovala vecicky pre dievcata, jedna nadhera, clovek ma problem vybrat. A ony milovali satocky, suknicky...
Ked nastupila starsia do skolky a poobede sme sa v satni stretavali rozne mamy, i tie, co prave prisli z prace, uvedomila som si, ze moja dcera ma najmenej pekne oblecenu mamu a ze vlastne aj moje dcery su krajsie oblecene nez ja. Citila som, ze takto to uz nechcem. Chcela som, aby odmalicka vnimali, ze som rada, ze som zena a ze vnimam svoju hodnotu zeny a ze sa aj zensky obliekam. Aby aj oni vnimali a zvnutornili si pojem zenskej krasy (co samozrejme nie je len o obliekani) a hodnoty.
No penazi nazvys nebolo, tak som si postupne pokupila z bazaru ci zo sekaca veci za par eur. S tym, ze nesla som kupovat "co sa mi zapaci", ale vyslovene som isla s tym, ze dnes si idem najst dve pekne elegantne tricka, dalsikrat dve sukne ci nohavice...
Mna osobne kapsulovy satnik neuputal, i ked uznavam, ze ma cosi do seba, lebo s minimom veci si vies obliect x kombinacii. Ale ja som vesela zienka, mam rada farby 😸 ...no kedze nechcem mat milion veci, kupujem si ich podla pravidla:
- sezona jesen-zima: nohavice jednofarebne a v lahko kombinovatelnych farbach (tmavomodre, cierne, hnede, bordove a tmavozelene). Tricka vzorove.
- sezona jar-leto: tricka jednofarebne a sukne vzorove.
- jedno cierne a jedno biele jednofarebne tricko s kratkym a rovnako aj po jednom s dlhym rukavom. A jedna cierna sukna jednofarebna na jar-leto plus jedna na jesen-zimu.
- svetre jednofarebne a v univerzalnych farbach (cierna / tmavomodra / smotanova alebo biela).

Vzdy mam v skrini veci bud na jarno-lernu sezonu alebo na jesenno-zimnu. Mimosezonne veci mam v dvoch skatuliach odlozene s tym, ze ak sa stane, ze som nejaku vec nemala na sebe celu sezonu, uz ju ani neodkladam a posuniem ju dalej. Mam pocet veci, co je pre mna tak akurat, presne tolko vesiakov mam v skrini. Ak si chcem kupit nove nieco, jedno starsie z toho isteho druhu vyradim.

Musim ale skonstatovat, ze odkedy som si obmenila satnik, citim sa ovela lepsie a vecer si s potesenim vyberam, co si rano obleciem a tesim sa na den. Uz si nepripadam ako vyplasene stratene dievcatko, ale citim sa ako zrela a spokojna zena. A aj syncek to vnima a nasava, kolkokrat mi uz rano, ked ho dovediem do skolky, dava pokyn, ze ho mam prist vyzdvihnut v sukni 😆 ...a aj on rad nosi kosele a kravatu.

naneta258
26. jún 2024

@blackberrymt a aké dlhé obdobie nosíte dane tricko/blúzku? Mne niekedy uz po 2-3 rokoch príde ze to nosím stále a ze už je čas posunúť danú vec niekomu inému

duppka13
26. jún 2024

@naneta258 k tej sukni modrej by som dala kludne aj kvalitnejsie tricko s V vystrihom a farba biela, modra, hneda, pieskova, magentova, seda…
Mam kosele bluzky a tricka co mam aj 8 rokov v skrini, samozrejme nenosim ich kazdy den ale stale su pekne aj moderne aj su mi velkostne dobre tak tie si nechavam. Ak mam nejake tricko uz obnosene tak ho davam do “sekcie” zahrada a vencenie psa a potom ide do kosa. Pri lacnych trickach tie bohuzial vydrzia tak jednu sezonu alebo par prani.

naneta258
26. jún 2024

@duppka13 môj problém bude asi v tom ze mam malo veci a potom mam pocit, že nosím stále to isté roky.

duppka13
26. jún 2024

@naneta258 ja mam tiez malo veci, mam menej oblecenia ako moj muz 🤣 ale mne to tak vyhovuje, neznasam sa rozhodovat co si obleciem. Na zaciatku sezony si poskusam kombinacie a potom uz idem na istotu. V lete najednoduchsie hodit na seba saty a ides. Ak mas rada vela oblecenia tak si kludne kup vela oblecenia, kazdy to mame inak. Ale aj vela oblecenia sa da navzajom kombinovat.

canany
26. jún 2024

@naneta258 presne toto sa mi nepaci, ale kolegyna raz mala krasne nohavice, tak ja som si ich tiez kupila a to mas tak, ze 1 vec, ked si oblecie 10 ludi, nie na kazdom to vyzera skvelo, pritom mne kamoska vzdy hovorila, ze ja sa mozem navliect do vreca a budem vyzerat dobre. Ale asi to bude aj tym, ze sa necitim v tom dobre a potom su aj myslim, ze v tom nevyzeram dobre. Citila som sa ako mimon

blackberrymt
autor
26. jún 2024

@canany mne osobne tento štýl tiež nejde po chuti, kopec žien vraví že to je pohodlné keď je to voľné ale lepšie sa cítim v obtiahnutých rifliach alebo legínach.

duppka13
26. jún 2024

@blackberrymt ja tiez nemam rada siroke nohavice mna to rozsiruje a mam aj kila navyse ale myslim ze to nie je zle ak ma na to zena postavu.
Davam tip na instagrame beloka.cz ma tam velmi vela uzitocnych rad aj peknych outfitov

blackberrymt
autor
26. jún 2024

@duppka13 mne skôr vadí ten pocit keď sa mi to pľantá na nohách, lepšie sa cítim v obtiahnutom

mamatroch
26. jún 2024

@canany ja som si tak raz este ako mlada kupila s kamoskou rovnake tricko. Dopadlo to tak, ze ona vyvinuta, zensky v nom vyzerala a ja s mojimi lentilkami zaslapnutymi pod kobercami som vyzerala ako jej dcera, ktoru prave vyzdvihla zo skolky 😱😵‍💫😋

mamatroch
26. jún 2024

@dadka1997 to je dobry napad s tymi kamoskami. Ja som tiez prvykrat isla na nakupy do sekaca s kamoskou, lebo som chcela sukne a netusila som, aky strih mi pasuje. Tak dobre mi poradila, dobre som sa v takom strihu citila a doteraz si sukne takeho strihu kupujem.

blackberrymt
autor
27. jún 2024

Celkom by sa mi na začiatok pozdávalo niečo takéto, využila by som aj rifle ktoré mám. Čo poviete? 🙂

canany
27. jún 2024

@blackberrymt to prve sa mi paci, len tejto trhanej mode nerozumiem, krasne rifle v obchode, zadne vrecka presne ako chcem a ked otocim, z predu cele dotrhane a cena nehorazna

uglybetty1234
27. jún 2024

Moja byvala sefka chodika vzdy super ohaknuta. V jednej debatke spomenula, ze ona nevie kombinovat veci. Tak si vzdy kupi vsetko co ma nejaka figurina a paci sa jej to 😂 aj totomoze byt cesta

blackberrymt
autor
27. jún 2024

@canany tie komplet dotrhané rovnako nemusím, tieto čo sú na fotke mi ešte prídu celkom ok, ale radšej mám nedotrhané

katka533
27. jún 2024

@blackberrymt tak nezacinala by som blúzkami, ked si doteraz nosila mikiny. Začala by som sandálmi namiesto teniskami a hore nejake tenké svetriky, ponco, kardigany na jednoduché uzke tielka, tricka.

katka533
27. jún 2024

@katka533 kimono som myslela, nie ponco 😄

beybitko
27. jún 2024

@blackberrymt Ahoj, nechodím síce oblečená elegantne, ale mám rada casual štýl, napíšem ti, čo nosím: tričká pastelových farieb bez potlače k ním sukne, buď tiež jednofarebné alebo vzorované. Ďalej mám asi 10 šiat s krátkym rukávom, ktoré som si navrhla a dala ušiť jednej šikovnej žienke, v obchodoch väčšinou nenájdem nič, čo sa mi páči. K tomu nosím kožené poltopánky, baleríny, teraz aj sandále, na jeseň a v zime čižmy. Šaty nosím celoročne, v chladnejšom počasí si k nim dávam svetríky, kabáty...
Vôbec nenosím blúzky, košele, tenisky, rifle, legíny, saká, podpätky. Mám ešte asi 2 nohavice na bicykel a do lesa, ale aj to už občas zvládam v šatách🙂
Čiže ja by som začala tým, že by som si kúpila 2-3 sukne a kombinovala ich s tričkami, čo už máš, potom možno 1-2 svetre, prípadne 2 šaty. A uvidíš, či sa ti to zapáči a budeš sa v tom cítiť dobre.

blackberrymt
autor
27. jún 2024

@beybitko dík za tipy, skúsim asi aj nejakú sukňu 🙂

summer23456
27. jún 2024

@beybitko aké kožené poltopánky nosis k sukni?

beybitko
27. jún 2024

@summer23456 teraz mam napr. taketo. Ale mam rada aj znacku rieker a weinbrener (neviem, ci som to dobre napisala)