Ako sa začať obliekať elegantnejšie?
Ahojte, idem si tu po radu od vás. Chcela by som upraviť svoj štýl obliekania a začať sa obliekať viac žensky/elegantnejšie alebo ako to nazvať 😁. Momentálne sa obliekam stále rovnako od strednej školy a to mám 31, skinny rifle, tenisky, tričko, ak je chladnejšie tak mikina na zips alebo s kapucňou a ak ešte chladnejšie bunda 😁 ,jediné lepšie oblečenie mám pár šiat na oslavy, svadbu. Chcela by som nejakú postupnú zmenu, aby som nevyprázdnila hneď celú peňaženku. Budem rada za každé tipy a nápady, módu vôbec nesledujem tak si nechám poradiť.
Dikičko ☺️
Ešte dodám že mám 168cm a 65kg.
@blackberrymt ja by som na tvojom mieste začala tým, že si kúpim 2-3 ležérne jednofarebne ženské košele, kľudne voľnejšieho strihu, keďže nohavice máš úzke. Vyhrň rukávy aby si mala trojštvrťové a daj si zopár tenkých náramkov. Topanky- buď tenisky converskoveho typu alebo pekne sandále, kľudne aj s kamienkami, keďže oblečko bude jednoduché. Nemusíš hneď opätok, začni plochou podrážkou, keďže si doteraz len tenisky nosila. Toto keď si dáš a pozrieš sa do zrkadla, uvidíš ten rozdiel. Na leto k tomu slamenú kabelku, teraz budú vo výpredajoch za dobrú cenu. Musíš to postaviť na detailoch a celok bude stáť za to 😄
Ďakujem všetkým za tipy, cez víkend si chcem kúpiť aspoň pár nových kúskov, uvidím ako to dopadne :D
@blackberrymt v Zare majú fajn košele jednoduché zaujímavých strihov voľné...pod to jednofarebné tielko a nechať rozopnute či na 2 gombíky k tomu rifle, tenisky, jednofarebné tenké svetriky Zara je vďačná, alebo občas Mohito, ale tam sú často volanikove a krajkove veci a veľa polyesteru.
@luccija aj takéto niečo by sa mi páčilo, skúsim aj Zaru 🙂
Vydrz tyzden a vsade budu zlavy, uz zacinaju….vcera som bola v Zare a mozno by si mohla skusit lanove svetle jednofarebne saty, maju celkom dobry vyber…..a mozno jemnu bizuteriu, aj to navodi elegantny dojem, aj pekna mala kabelka….
@beataxxx myslíš že už o týždeň budú zľavy?
@blackberrymt zlavy uz zacali, mozes si to pozriet aj na eshopoch jednotlivych retazcov...a maju tam viac dostupnych zlavnenych modelov a vo viac velkostiach ako na predajniach
@blackberrymt neviem odkial si, vcera som obehla par obchodov, zatial boli len v peek cloppenburg, ale slabe, v zare este neboli, ale vo vacsine obchodov zacinaju v juli
@beybitko prosím ta a aké nosis sukne? Tiež by som chcela toto leto prejsť na tričká a sukne. Tričká mám,len sukne nevie kde kúpiť kvalitné a čo nepresvitaju a netreba ich žehliť
@blackberrymt odporucam sledovať aj paulibeauty na youtube ta dava tiez pekne tipy
Ja mam 36r ale našla by si u mňa skoro všetko. 13ks šiat na leto, tie milujem, ďalej sukne dlhé, krátke aj tutu sukne, kardigany, blúzky rifle kratasy asi 5ks overalov na leto. Svetre koženka, riflovka bombery, 4 kabáty atď 80% veci second hand. Obliekam sa podľa nálady a počasia. V lete hlavne šaty sukne kratasy, jar košele rifle kardigany napr apod. Ujasni si v com sa cítiš ty dobre. Ja by som si napr nedala nikdy široké nohavice len preto, že sa nosia. Ani maxi bundu len preto že sa nosí (bola by som v tom smiešna)
Tak som napr 1den rifle tričko do prace, druhý deň šaty, ďalší deň overal, potom sukňa apod
@summer23456 Ahoj, vsetky sukne, ktore mam som si kupila zo znameho handmade portalu.
Neviem čo si predstavuješ pod pojmom elegantnejšie, lebo to každá môže vnímať inak.. Ale napr teraz aktuálne je leto nosia sa saténové sukne k tomu vies dať bud blúzku a sandale, alebo obyč tričko +tenisky, ďalej šortky elegantnejšie kľudne farebné, môžeš zohnať aj komplet so sakom napr, v takom prípade stačí tiež obyč tričko a tenisky, alebo využiješ len šortky a znova sandále + blúzku. Letné šaty + šľapky myslím že je to ženské až až a hlavne pohodlné, v obchodoch máš výber široký.. teraz momentálne všade ľanové komplety, to je úžasné pekné a ženské.
Ja mám rada aj voľné nohavice znova bud tričko / blúzku, môžeš dat tenisky, prehodíš svetrik a vyzerá to super.
Rifle takisto môžeš nechať tie ktoré máš, aj tenisky a dáš tričko + prehodíš sako a si oblečená na všedný deň.
Je toľko možností že až. Hlavne vyberať normálne moderné veci, si mladá baba a nemôže to dopadnúť zle,hoci denne vidím na ulici veľa nemoderne oblečených ľudí. Hold, nie každého to baví, alebo "má vkus". Pozri si pinterest, vyhľadaj štýl aký sa ti páči a inšpiruj sa tam🙂
Ja som sa snažila tiež už x krát zmeniť šatník a mam aj veci, kt. sú elegantnejsie no nekupovala by som toho veľa. Veľa záleží od človeka, niekto sa cíti pohodlne elegantne ma to v sebe proste. Moja svokra by šla elegantne aj na športový deň snáď. Zas moja mama ma po 60tke a chodí športovo vkusne vždy. Ja mam v sebe športovo, môžem si kúpiť elegantne hocico, furt skončím pri športovom, a asi aj 60 ročná budem nosiť mikiny a tricka🤣 držím palce v zmene😊
@hellka001 nie si prvá kto mi to hovorí že nakoniec aj tak to skončilo pri pôvodnom štýle :D no uvidíme, nákupy som odložila až na budúci víkend, popozerám kde budú mať aké zľavy
@blackberrymt ja by som zacala mikinami. Mikina je oblecenie do lesa, na turu a pod. Aspon pre mna 🤷🏼♀️ Takze zacala by som tym, ze vymenis mikiny za nejaky sveter ci kardigan. Potom by som vymenila tenisky za nejake pohodlne mokasiny a teraz v lete za sandale ci slapky. Teraz v lete to mas jednoduche, hocijake pekne saty a sandale a hned budes zenskejsia. Tu na MK je skupina damske outfity, najdes tam vela peknych inspiracii ☺️
@blackberrymt na začiatok stačí vymeniť mikinu za kardigan. Ja to tak nosím. Rifle, tričko a kardigan je trošku elegantnejšie ako mikina. Môžeš mať aj tenisky alebo nejaké poltopánky.
@summer23456 presne tak aj rozmýšľam, prípadne svetrík alebo sako, uvidím ako sa v tom budem cítiť a podľa toho uvidím čo ďalej 🙂
@blackberrymt áno, začni tým. Aj saká sú teraz aj ležérnejsie typy, len mne saká nejdu, ináč by som nosila.
Začni so športovo- elegantnym sakom čierne alebo béžové niečo neutralne , bielou/svetlou bluzkou , čierne alebo tmavomodré nohavice a čiernymi mokasíny alebo športovo elegantnými topánkami. Toto všetko môžeš kombinovať aj s riflami. A postupne puzdro a sukňa, rôzne blúzky, košele...ale môžeš použiť pod sako aj kvalitné tričko bez nápisov. Začni s farbami černa, biela, piesková, hnedá a k tomu postupne nakupuj aj živšie farby.
@blackberrymt Odporucam zacat tym, ze si ujasnis, co sa ti vlastne paci a vies si v tom predstavit seba pri svojom zivotnom style. Vytvor si napr. nastenku na Pintereste, alebo si ukladaj do albumu v telefone obrazky, to ti vela napovie, akym smerom sa mas uberat. Nestaci povedat vymen rifle za nohavice, dolezity je aj spravny strih a celkovy styling. Vsimaj si, ake outfity sa ti pacia a analyzuj preco. Ake su v nich strihy, farby, detaily, doplnky... drzim palce 🙂

@beybitko ďakujem. Teraz som si tiež kúpila Rieker také na leto....aj ja chcem takéto niečo ležérne aj k rifliam,nohaviciam, sukni nosiť...