Ako správne určiť veľkosť podprsenky?
Aku velkost podprsenky by ste si kupili pri rozmeroch 85cm pod prsiami a 101-102 cm cez prsia? Mam normalne ciarku medzi prsiami, dolu su plnsie a idu trochu do stran.
Chapem,ze kazdy ma inu postavu a najlepsie je ist k profesionalom. Ale pytam sa vo vseobecnosti, aka je to podla vas velkost kosika.
Niekde pisu, ze treba 5cm odratat z obvodu. Cize potom 80C by to bolo? Vsade je v tabulkach iny kosik podla rozmerov, tak ja som uz asi vazne blba 👎
Nepotrebuješ menší obvod a väčší košík? Väčšinou je problém to a nie len väčšia veľkosť košíka.
Preto najlepšie nájsť predajňu, s personálom, co sa rozumie a vie poradiť a vyskúšať priamo. Koľko krát sa mi stane, že si vezmem 5ks a nesedí ani jedna,lebo závisí aj od strihu. Ja mam ešte aj asymetriu. Ale predavačka ma pozná a rovno povie hľadajte si iba v tomto regále, ostatne nie je pre vás. Alebo mi ona nosí do kabínky a ja skúšam a beriem, co mi sadne. Nejdem s tým do obchodu ze chcem takú a takú farbu, ale beriem to, čo mi sedí. Ona mi ešte aj napraví ramienka, vopcha ruku do podprdy 😆 a tak mi ukáže ci to mam dobre, alebo nie.ale mňa pozná a chodím iba tam. Len kus cca 50 eur a viac
Skus ist osobne do predajne s podprsenkami - ja som bola v Triumph, pani mi zmerala miery a odporucila aj strih podprsenky. A Astratex je tiez fajn, neudavala som obvod pasa a vysla mi velkost podprsenky 85E (rovnako ako Triumph). Podprsenka sedi, ale musim davat pozor na strih, nemozem mat velmi vykrojene.
Nesmieš mať na spodu prsníka otlacenu čiaru z kostice. To poukazuje na to že ženy väčšinou nosia menšie košíky a väčšie obvody. Trochu zdvihnú ruky a kostí a vylezie o CM vyššie a vtlaca sa do prsnika. Dobré to vidieť po celodennom nosení podprsenky, keď sa dá dole,dvihni prsník a zistíš či je dostatočná. Nosenie menších košíkov môže prispievať k rozvoju karcinómu prsníka,lebo kosti a tlačí práve na lymfatické tkanivo a mliečnu žľazu v prsníku,miesto aby ju podopierala
Oprava: kosti a znamená kostica
@sidonika prepac, ale to co pises nie je pravda. Byt otlacena od podprsenky je normalne. Nemyslim tym teraz byt otlcena do krvi, ale tak ako mas otlacene ponozky, gatky a ide gumy na pase, tak mas otlacenie aj z podprsenky. Je to uplne normalne a pri spravnom obvode, ktory ma byt skor pevnejsi ako volnejsi je to uplne ok... A co sa tyka toho o rakovine - to nie je tiez pravda. Uz davno je dokazane, a teraz nedavno tiez boli robene nove prieskumy, ze podprsenka, pokial je v spravnej velkosti a spravne oblecena, nijako neprispieva k rakovine. Len problem je to, ze vacsina zien nosi nespravne velkosti, kostice sa zapichuju do prsnika miesto toho aby ho cely lemovali a potom vznikaju rozne utvary...

@katie253 ja tomu rozumiem ako to funguje,uz som vyssie pisala. Mne len ide o to,ze ked sa odmeram podla tabulky mi vyjde E alebo F co mi tu dali baby pri obvode 80, ale ked si realne kupim kosik E alebo F pri 80 je to velke. Lebo aj D mi je obcas velke. To je to,comu nerozumiem.