icon

Ako správne určiť veľkosť podprsenky?

7. nov 2024

Aku velkost podprsenky by ste si kupili pri rozmeroch 85cm pod prsiami a 101-102 cm cez prsia? Mam normalne ciarku medzi prsiami, dolu su plnsie a idu trochu do stran.
Chapem,ze kazdy ma inu postavu a najlepsie je ist k profesionalom. Ale pytam sa vo vseobecnosti, aka je to podla vas velkost kosika.
Niekde pisu, ze treba 5cm odratat z obvodu. Cize potom 80C by to bolo? Vsade je v tabulkach iny kosik podla rozmerov, tak ja som uz asi vazne blba 👎

Strana
z2
autor
7. nov 2024

@katie253 ja tomu rozumiem ako to funguje,uz som vyssie pisala. Mne len ide o to,ze ked sa odmeram podla tabulky mi vyjde E alebo F co mi tu dali baby pri obvode 80, ale ked si realne kupim kosik E alebo F pri 80 je to velke. Lebo aj D mi je obcas velke. To je to,comu nerozumiem.

januska12323
7. nov 2024

Nepotrebuješ menší obvod a väčší košík? Väčšinou je problém to a nie len väčšia veľkosť košíka.

lasona
7. nov 2024

Preto najlepšie nájsť predajňu, s personálom, co sa rozumie a vie poradiť a vyskúšať priamo. Koľko krát sa mi stane, že si vezmem 5ks a nesedí ani jedna,lebo závisí aj od strihu. Ja mam ešte aj asymetriu. Ale predavačka ma pozná a rovno povie hľadajte si iba v tomto regále, ostatne nie je pre vás. Alebo mi ona nosí do kabínky a ja skúšam a beriem, co mi sadne. Nejdem s tým do obchodu ze chcem takú a takú farbu, ale beriem to, čo mi sedí. Ona mi ešte aj napraví ramienka, vopcha ruku do podprdy 😆 a tak mi ukáže ci to mam dobre, alebo nie.ale mňa pozná a chodím iba tam. Len kus cca 50 eur a viac

bubinko1506
7. nov 2024

Skus ist osobne do predajne s podprsenkami - ja som bola v Triumph, pani mi zmerala miery a odporucila aj strih podprsenky. A Astratex je tiez fajn, neudavala som obvod pasa a vysla mi velkost podprsenky 85E (rovnako ako Triumph). Podprsenka sedi, ale musim davat pozor na strih, nemozem mat velmi vykrojene.

sidonika
8. nov 2024

Nesmieš mať na spodu prsníka otlacenu čiaru z kostice. To poukazuje na to že ženy väčšinou nosia menšie košíky a väčšie obvody. Trochu zdvihnú ruky a kostí a vylezie o CM vyššie a vtlaca sa do prsnika. Dobré to vidieť po celodennom nosení podprsenky, keď sa dá dole,dvihni prsník a zistíš či je dostatočná. Nosenie menších košíkov môže prispievať k rozvoju karcinómu prsníka,lebo kosti a tlačí práve na lymfatické tkanivo a mliečnu žľazu v prsníku,miesto aby ju podopierala

sidonika
8. nov 2024

Oprava: kosti a znamená kostica

julia_romeo
10. nov 2024

@sidonika prepac, ale to co pises nie je pravda. Byt otlacena od podprsenky je normalne. Nemyslim tym teraz byt otlcena do krvi, ale tak ako mas otlacene ponozky, gatky a ide gumy na pase, tak mas otlacenie aj z podprsenky. Je to uplne normalne a pri spravnom obvode, ktory ma byt skor pevnejsi ako volnejsi je to uplne ok... A co sa tyka toho o rakovine - to nie je tiez pravda. Uz davno je dokazane, a teraz nedavno tiez boli robene nove prieskumy, ze podprsenka, pokial je v spravnej velkosti a spravne oblecena, nijako neprispieva k rakovine. Len problem je to, ze vacsina zien nosi nespravne velkosti, kostice sa zapichuju do prsnika miesto toho aby ho cely lemovali a potom vznikaju rozne utvary...

Strana
z2