icon

Ako vyzerať štýlovo a pohodlne počas kočíkovania

6. feb 2025

Ahojte,
Mam takmer polročné bábätko a školkarku. To znamená, že moje dni sa točia okolo kočíkovania, vyzdvihovania dcérky zo škôlky, vozenie na krúžky. Ide o to, že odkedy mam druhé dieťa, prestala som dbať o svoj zovnajsok, hlavne o to co mam oblečené, no necítim sa takto vo svojej koži. Privítala by som nejaké tipy ako sa vy obliekate na materskej, ak sa chcete cítiť pekne, trochu elegantne, no zároveň aby to bolo pohodlné. Mam cez 35 rokov, ale kazdy mi hovori ze vyzeram tak na 25, som nižšia, štíhla, cvičím...ale keď len tak doma schmatnem co mi príde pod ruky, nevyzera to dobre a pomaly mi klesá aj sebavedomie. Kvôli výške sa často cítim aj ako dieta, medzi mamickami

sisska96
6. feb 2025

90% v teplákoch :D

221girl
6. feb 2025

Mám kamarátku, ktorej na výzore záležalo ale nemala naň čas kvôli dieťaťu. Vyriešila to tak, že si nakúpila rifle s elasténom a nosila ich doma aj von.. nemusela sa prezliekať

oktober3
6. feb 2025

Obliecť si tepláky a oblect si niečo také, ako si predstavujes zaberie rovnaký čas.
Trik je v tom, že musíš mať vopred outfit v hlave.
Preto má kopec žien kapsulovy šatník.
Veľmi dobre vedia čo si s čím obliecť, a ako to bude vyzerať.
Takže outfit ma vymyslený, odskúšaný, a cíti sa v tom dobre
Do skrine siaha, a vie presne čo chce.

Takže odporúčam si doma poskusat veci, aby si bola spokojná a potom si to len v daný deň obliecť 🙃

kiki68
6. feb 2025

Ja nahodena, neviem nosit teplaky, ked uz take leginy a nejaky top, kabat, proste ja nie som ten typ, co ide von len tak. Nenosim jeansy vobec, skor sukne a rozne typy nohavic ( podla toho co je trendy). Ono kazda mame iny vkus, ja vzdy kombinujem tak, moze ti je relativne pohodlne a zaroven elegantne

svokrinjazykmonika
6. feb 2025

Mňa zachráni jar a leto keď nahodím šaty.

patinqaa
6. feb 2025

Mam dve deti, som tesne po 2 porode.
Po doma nosim leginy (sportove ale aj obyc) roznych znaciek k tomu predlzene tuniky a bluzky (neznam kombo leginy a kratke tricko aj ked je dobre postava)
Ked idem von dam si v lete a na jar saty. V rifliach sa necitim dobre mam este 5kg navyse ale ked schudnem aj tie budem nosit ale len po vonku.
Ved prezliect sa z domaceho zaberie 2 minuty. Vlasy mam v cope bohuzial toto je prakticke inak mi vlasy vytrhaju.
A co sa make upu tyka. Momentalne ani ten lebo mam male babo ale cc kremy mam rada nie su tazke pre plet a ak aj objimem dieta nema pol make upu na tricku

ajko2011
6. feb 2025

Ja napríklad doma nosím tepláky a tričko, ale von chodím len v rifliach, v lete v šatách. Nikdy si na von nezoberiem tepláky. 🤷
Vlasy umývam každý deň. Ak fúka mám ich v cope. Ináč rozpustené.
Namaľovaná som každý deň. Radšej si trošku privstanem pokiaľ mladší ešte spí, ale upravená som vždy.

haraburdova
6. feb 2025

Ja milujem pohodlne oblecenie, neznasam obtiahnute veci. Nosievam prevazne sukne a saty, v zime teraz kocikujem prevazne vo vlnenej sukni, ale poslednou dobou som nasla aj pohodlne nohavice - vsetky su cullote, zamatove, mencestrove a vlnene, vsetky maju v pase gumu. K spodku si vzdy dam tricko a sveter alebo mikinu. Akoze doma chodim ako hobo, manzelove teplaky a tricko, ale fakt by som tak nevysla na ulicu, duplom nie s kocikom. Nemusim nijako velmi hutat co si obleciem ked idem s malou, pod bundou aj tak nevidno ci mi vrch ladi so spodkom :D

sono2
6. feb 2025

Tak, ja som robila toto všetko, ale nikdy som Tepláky vonku nemala. Ani doma nemám.
Bud nejaké športové nohavice alebo rifle som si dala. Bb krém na tvár a trocha púdru trvá 2 minúty.
Alebo presne ako vyššie píše kočka nejaké proste pohodlné nohavice.

kitycat
6. feb 2025

Radsej teplaky ako leginy :D

Musis si prekopat satnik. Spravit cistku, pokupit nove jednoduche, jednofarebne pekne veci co spolu ladia.

Ja toto planujem po druhom porode. Uplne zmenit obsah skrine. Na jar a leto som nosila asi patore saty.. jednoduche elegantne

tina1549
7. feb 2025

neviem síce čo tu majú niektoré ženy proti legínam ale keď si štíhla tak obyčajné čierne legíny (nie športové) alebo koženkové legíny a k tomu nejaké tričko, svetrík, kabát alebo pekná bunda a budeš vyzerať super.
Taktiež tmavé rifle v mom strihu alebo wide leg kľudne s teniskami vedia vyzerať super.
Veľa z outfitu spravia naozaj topánky a a kabát alebo bunda
U mňa sa osvedčilo ozaj mať všetko tmavé, potom sa to jednoducho kombinuje, nekupujem si žiadne výrazné farby

jam29
7. feb 2025

No ja som rada,ze po pôrode na seba oblečiem doma tepláky a von rifle . Ja som stále ostala po pôrode ako slon a to malý ma o pár dní 4mesice takže s obliekanim mam strašný problém. Stále som v tom istom lebo si nič nekupujem , nakoľko čakám ze sa raz ráno zobudím a budem tak ako predtým.a to som pribrala 23kg.
Zmenila som účes, aby som si zvýšila sebavedomie a akurát mi riadne začali padať vlasy.. takže cele zle z každej strany .. hihihi.
A max špirálu si davam a nakoľko je zima tak stále vetrovky len ich striedam..

mamina654
7. feb 2025

Mam tiež 2 malé deti, takže moje oblečenie na kočíkovanie sú teplákové súpravy, legíny s predĺženými mikinami a pohodlné tenisky, v lete kraťasy a tričká. Nemyslím teraz mužove staré vytahane tepláky, ale moje vlastné XS v moderných farbách a strihoch. Je to pohodlné a hlavne veľmi praktické, lebo som dlho vonku s kočíkom, uspávanie, nákupy, ďalšie dieťa, šup do auta a ďalej. Máme aj rôzny terén, veľa chodím do kopca a popravde si pri tom všetkom neviem predstaviť opätkové topánky, nohy by mi odpadli ešte na začiatku. A ani sa mi nehodia výzorovo ku kočíku, vyzeralo by to veľmi blblo. Kočíkujem medzi rodinnými domami, pri bytovkách, popri prírode, ostatné mamičky sú podobne oblečené.

karolinakr_ba
10. feb 2025

@tina1549 lebo leginy su pekne, ak je telo pevne. Niektore chude zeny telo pevne nemaju (napriklad ja, proste som chuda, no necvicim a je to vidiet). Leginy na zenach s obrovskymi faldami = cele zle.. a to si vsimnes proste hned, je to rusivy element. Tiez nechapem, ked si zena da kratky top a leginy (hlavne ked presvitaju aj gatky cez ne), ale ak si ku nim oblecie nieco dlhsie, co zakryje zadok, je to za mna OK..

tinus89
13. feb 2025

Som rok po 2 pôrode a konečne po 6 ticho rokoch,kedy mi váha kolisala, hlavne do nižších čísel,paradox, konečne mám svoju vysnenu postavu,takže som si nakúpila hlavne Basic veci, ľahko kombinovateľné a obtiahnuté nohavice, legíny...podľa mňa kvalitné a pekné legíny úplne inak vyzerajú ako tie lacné za 5e...takže kľudne nosím aj tie...a namaľovaná som každý deň,,,mám dlhé vlasy,kúpila som si kvalitnú žehličku na vlasy takže keď si ich vyzehlim,do ďalšieho umytia mi vydržia čo je tak 4 dní krásne lesklé rovné...