icon

Ako zareagovať na kritiku svadobných šiat?

26. júl 2024

Dievčatá dnes sa ku mne priniesla informácia že saty na svadbe som mala nevhodne vulgárne cirkusové a neviem aké ešte… povedala mi to moja mama .. jej sestra vydávala dceru a že takto ma poohovarali. Som z toho cela nešťastná, saty som mala krátke ale nie mini a svadba bola na štýl garden party plus boli neskutočne horúčavy minuly týždeň a ja som ešte v šestonedelí takze to mi tiež nepridalo … veľmi ma to skre ani neviem ako zareagovať pri budúcom stretnutí

autor
26. júl 2024

Fuha tak som dostala druhý raz “náklad” 😅 no saty som zvolila kvôli tomu s dlhým rukávom lebo mám veľmi nepekne modriny po celých rukách musím chodiť pravidelne na odber krvi po pôrode kvôli zelezu a vyzerajú ozaj zle.. a lepardi vzor sa mi paci odjakživa aj sa nosi teraz tak som myslela že prečo nie.. a ozaj bola svadba záhradná aj sa grilovalo tak ja neviem teda..

reanda
26. júl 2024

este, ze uz su prec casy, ked ma trapilo, co si druhi o mne myslia a snazila som sa im neublizovat svojou existenciou 😀 .. teraz zijem pre seba a ak niekomu vadim - od oblecenia az po neviemco - nie je nutne, aby sme sa stykali 🙂

mondolina
26. júl 2024

šaty boli úplne v pohode 💋

mclissa
26. júl 2024

Mna by saty trapili uplne najmenej. Skor by som sa pozastavila nad tym aku mas falosnu rodinu 🤷‍♀️

lapersefona
26. júl 2024

Tak zrejme im vadila farba a vzor siat

kazuso
26. júl 2024

Byť tvojou mamou, vybavím to so svojou sestrou rýchle, stručne a zrozumiteľne. Zdr..la by som ich tak, že by aj zabudli, že si na tej svadbe bola. Čo by chceli na garden párty? Mali urobiť svadbu v kaštieli a prišla by si v róbe.

simsalabim
26. júl 2024

Autorka - vobec sa netrap, toto je taka narodna charakteristika, skritizovat vsetko... Saty podla mna vulgarne neboli, leopardi vzor sa sice kazdemu nepaci (ani mne nie), ale princezna Diana mala take plavky a doteraz z toho ludia idu do kolien... saty zakryli, co mali a hotovo. Mozno by som konfrontovala tych, co ta kritizovali s vysvetlenim, preco si ich mala a nech ti do oci povedia, co si urobila zle... navazat sa do zeny po porode, to chce naozaj znacnu davku necitlivosti.
Inak ja dost casto pocuvam od ludi, ako sa nevhodne obuvam (zo zdravotnych dovodov nosim casto siroke, kvazi ortopedicke topanky, siroke tenisky ak sa da a SATY!, lebo ich mam radsej ako nohavice)... a co? nastastie uz mam taky vek, ze mi je uplne jedno, co si ini o mne myslia. Je naozaj lepsie sa cim skor odosobnit, lebo naozaj nevyhovies vsetkym a zbytocne si tym kazis naladu. Uzivaj si babatko a uz na to nemysli ❤

egonsk
26. júl 2024

asi zenich po tebe pozeral viac ako po svojej novomanzelke a zauradovala ziarlivost ;) Nic si z toho nerob. Ak by boli nevhodne, mali ti to povedat hned a nie sa tvarit mudro az po funuse.

vivuska666
26. júl 2024

By som mame povedala svoje a preco si si vzala co si si vzala. A ked sa jej nelubi, jej problem. Si na to mala dovod. Uz je po svadbe, aj tak sa nic nezmeni. Nabudice zober obe na nakupy, nech ti ukazu 🙂

apolka77
26. júl 2024

Ja si zas vôbec nemyslím že boli až tak nevhodné, keďže sa jednalo o záhradnú svadbu grill atď..
Osobné tiež nemám rada zvieracie vzory ale to je už môj problém..mňa by skôr mrzelo že mama sa má nezastal pred sestrou ..a nech si všetci trhnu nohou.
Mužovi si sa páčila?

mirkam3
26. júl 2024

Autorka, jedna vec sú saty: na svadbu neboli vhodne, neverím že ten vzor a strih ti pridal na krase. Píšeš, že svadba bola garden party a bolo neskutočne horúco - ty si mala na sebe saty už na prvý pohľad z totálnej umeliny a s dlhým rukávom, to sa z teba muselo liať …

Druha vec je postoj rodiny - nech si teta so sesternicou trhnú, toto riešiť poza tvoj chrbát. Pomyslela by som si akurat, že sú to totálne kravy a život by šiel ďalej…

raffaella
26. júl 2024

Šaty boli na svadbu úplne v norme, leopardí vzor je momentálne in, všetky veľké aj fast-fashion brandy tento trend nasledovali a či sa niekomu páči alebo nepáči je úplne irelevantné keďže vkus je individuálny.
Ja by som skôr poriesila ohovárajúcu tetku, nech do budúcna ohovára tak, že sa to ohováraná osoba nedozvie lebo je to trápne a úbohé. Snáď si ťa mama zastala, moje dcéry keby niekto okydával predo mnou tak by som veľmi rýchlo zakročila.
Inak súhlasím s @egonsk , že zrejme ženích a prítomní chlapi pozerali viac na teba ako na nevestu a vlastné ženy a zaúradovala žiarlivosť. Tá je od nepamäti príčinou väčšiny ohovárania a zloby.

sashulla
26. júl 2024

Kašli na ne a aj na niektoré tieto komentáre modnych znalkyn, tiez som cakala daco hrozne podla prispevku. Aj keby si sa vydávala v leopardich šatách co koho do toho? Ak sú pekný matros saténový a jemne doplnky určite si bola pekná a iná ako 99 percent žien. Nerieš ich.

evaachesa
26. júl 2024

@falbala132 haha mne sa niekedy rozum zastavuje nad ľuďmi ako sa dokážu obliecť. Nedávno sme išli aj s rodičmi na väčšiu oslavu...tatovi som poradila čo si má obliecť ..že nieže si oblečie kockovanú košeľu....a potom pozerám a jeden chlapík prišiel v mega deravých rifliach. No mala som dosť. 😂😂😂

michaela329
26. júl 2024

@evaachesa ja som zažila takú na pohrebe...a lesklá zlatá bunda nad pupok...

evaachesa
26. júl 2024

@michaela329 omg tak toto je už vážne cez a neúctivé. 🤦🏻‍♀️
Inak tiež mi napadlo...na inej oslave vo veľmi peknej reštaurácii na úrovni nás obsluhovala čašníčka v rozdriapaných čiernych rifliach...doslova obrovské diery na stehnách a kolenách....doteraz nechápem že ju takto pustili do práce, do 4* hotelovej reštaurácie... neuveriteľné. 🤷

minenkak
26. júl 2024

Mne osobne sa šaty páčia a aj si myslím,že boli vhodné,to že niekto nezvláda takyto vzor ,nie je tvoja starosť

mircalla
26. júl 2024

@sashulla Pre mna Je maloco horsie ako leopardi vzor, absolutny gyc

123467
26. júl 2024

Ja sa cudujem kazdemu kto toto vobec riesi 🫣 mne bolo 3-5 co ma kto na svadbe na sebe 🤷‍♀️

sashulla
26. júl 2024

@mircalla tak ale to je Váš problém, nie autorky.

merlinja
26. júl 2024

@tykat tie posledné musím mať! nedáš link? :o)))))

mimka1402
26. júl 2024

Podľa mňa zvieracie vzory nikomu nepasuju okrem zvierat a mali by byť im prenechane. Aj za mňa sú leopardie, hadie vzory gýč a tiež 2x by som si ich nevzala. Z druhej strany si myslím, že reakcia ostatných nebola ok, zbytočne ťa riešili ty sa hlavne daj do kľudu, každá vec sa rieši max 3 dni o týždeň nik si na to nespomenie. Zahod to za hlavu asi sa nudili na svadbe tak riešili.😀

zuzana76
26. júl 2024

saty sice nie su vkusne, ale nie su ani vulgarne a ani ako z cirkusu, ja som si prestavila nieco na styl Martinky z Turca. Tvoja rodina je cudna, toto fakt nie je dovod na ohovaranie. Kasli na ne. Nebola to ziadna tragedia podla mna. Su podla mna v style: nikoho tym neohuris a ani neurazis.

adik64
26. júl 2024

Autorka a ty sama si sa v nich ako citila? Ostatne zeny mali co oblecene?

petronelag
26. júl 2024

Takýto vzor na svadbu určite nie, radšej krajkové, kvetované, jednofarebné z kvalitného materiálu.

mircalla
26. júl 2024

@sashulla To je problem zien, co maju rady nevkus a gyc.

sashulla
26. júl 2024

@mircalla preco by to mal byť ich problém? To budeme diktovat kto si ma co obliect? Budeme diktovat modnym navrharom, že pozor je to gyc nedavajte to na mola? Mate diplom na to co je vkusne a nevkusne??

mircalla
26. júl 2024

@sashulla Na to netreba mat diplom. Zaviedol to sice Dior ale mat to byt daco luxusne a glamour styl, niektore celebrity to nosili. Leopardi vzor na lacnych satach zo Shein a pod je totalne trashy a gyc

veronika2021
26. júl 2024

Tak nie su uplne na svadbu ale ani take,ze by nejak n agarden svadbe prekazali.Stare zeny prudia,nevsimaj si to😁

scorpionflower1
26. júl 2024

Presne toto su tie dovody, preco sa nezucastnujem ziadnych oslav a svadieb pokym naozaj nemusim, s vynimkou, ak ide i blizkych priatelov alebo naozaj blizku rodinu.. Aj tak tam kazdy chodi len ocumovat, ohovarat a komentovat, co ma kto na sebe a urcovat co je spolocensky "vhodne" a co nie. Tetky, strycovia a vsetky konformne "spravne" zeny maju svoju chvilku slavy a domnelej moralnej prevahy. Vidis aj tu na Koňovi tie, ktore sa poponahlali ti napisat , ze si sa nevkusne obliekla na svadbu. Lebo vsak vsetky svadby su rovnake a vsetky zeny na nej musia vyzerat ako by ich mala jedna mater. Inak vycnieva z davu a to je predsa nevhodneee. Bleee.