icon

Aký máte názor na čierne oblečenie hostí na svadbe?

faasx
12. okt 2024

Ahojte,
Aký máte názor na čierne oblečenie hostí na svadbe ?
Nevesta a ženích v bielom a všetci v čiernom ? Myslite, že to prinesie smolu? Povedala som to mojej mamine, a nepáči sa jej to. 😂

Strana
z3
muchotrafka298
12. okt 2024

Ja som v tej dobe, ked som dostala pozvanku na svadbu s presne urcenym dresscodom (o tom tu nikto ani nechyroval v tom case) nezarabala vela penazi. Zacinala som pracovat a bolo to velmi vela rokov dozadu. Cize som nemala ani moznosti ani plat ako mam teraz. Rozhodla som sa, ze sa nechcem zadlzit kvoli satam a stylingu na svadbu niekoho, koho poznam par rokov (momentalne as uz nebavime).
V dnesnej dobe ludia tiez rozmyslaju, ze ci daju za par hodin desiatky EUR a potom im bude v skriniach stat nepotrebne oblecenie, ktore si uz nikdy nedaju.

katka700
12. okt 2024

@silvike Presne ľuďom hrabe.
Na jednej strane "som matka kto je viac" mamky čo berú svadbu ako estradnu šou pre svoje potomstvo a nevesta sa má prispôsobiť aby sa jej najúžasnejšie deťúrence zabavili.
Na druhej strane bridezily čo sa desia že ich dakto zatieni a najradšej by hosťom prikázali aj kedy môžu dýchať.

katka700
12. okt 2024

@faasx Chápem ze predstava že na svadbu prídu páni v dokonale padnucich čiernych oblekoch a dámy v dokonalých ciernych robach je krásna.
Lenže zásadná otázka znie. Kde taký odev zohnať v konfekcii?
Ak sú všetci hostia tak za vodou že si bežne dávajú šiť na mieru z luxusných materiálov, máš k dispozícii krajčírsky salón kde zabezpečia aby medzi hosťami nezvládla materialova (áno sú aj odtiene čiernej a materiály co aj v tej istej farbe pri sebe vyzerajú divne) a strihova disharmonia, fajn.

Ak len hostia povedali, že okej dajú si čierne a pôjdu do konfekcie tak to v konečnom dôsledku napriek všetkej snahe, nezhodám s mamou či ďalšími členmi rodiny hrozí že to môže vyzerať ako na tom kare lebo ľudia prídu v "slušných" čiernych nohaviciach, sukniach, čiernych bluzkach, top budú šaty z polyesteroveho zamatu.

Keď tým čo čiernu nechcú obliecť povieš ok dajte si čo chcete ako bude vyzerať skupinová fotka, ciernava a kde tu farebná škvrna? Alebo im povieš že sorry ale fotiť sa nebudete?

sendy1977
13. okt 2024

@faasx
ako písala
@katka700 aby to vyzeralo luxusne musia byť aj šaty všetkých prítomných dám ušite z jednej látky, len strih šiat prispôsobený postave a veku dámy. Vtedy môžeš očakávať spomínaný efekt na fotkách

mk1111111111
13. okt 2024

Ja som myslela, ze svadba je o tom, aby ludia oslavili s mladomanzelmi ich novu etapu zivota a spolocne sa zabavili. Nie ich stresovat takymi zbytocnostami, ci budu odeti podla poziadaviek nevesty a nebudu sa v podstate citit dobre. Taketo vymyslance su vhodne na tematicke stretnutia, ako naor.party v kruhu ludi, ktorym to nevadi a ak vadi, nemusia prist a nebudu sa kvoli nepritomnosti citit este aj trapne.
My sme mali svadbu pre ludi, ktorych mame radi, bolo nam jedno v com pridu, nikoho sme nenutili, aby si dal saty, v ktorych sa nebude citit komfortne, hlavne, ze prisli, zabavili sme sa a v dobrom spominame, co mal kto na sebe nebolo vobec podstatne.

zuzulka558
13. okt 2024

@reuska1 nezdovodnila, ale asi z časopisov a výstav nič teraz nevynechal ohľadom svadby

lenka.25
19. okt 2024

Za mna je to neúctivé voči hosťom , najskôr im určovať oblečenie , potom ešte treba dodať , že si neprosite kytice ale žrebu a boh chráň kto donesie svadobný dar miesto obálky … Niektorým nevestám to už ozaj pekne j.be

maminkadeticiek
19. okt 2024

Je to divne a eate viac divne je diktovat hostom co si maju obliect.

maminkadeticiek
19. okt 2024

Inak reagujes a odpovedas ako arogantna pracka.

bbshop
19. okt 2024

Nech sa oblečú do čiernej iba svedkovia, družičky, druzbovia a budete mať takúto fotku s nimi. Aj tak sa ani viac ľudí na takúto fotku nevojde, aby ich bolo aj s oblečením dobre vidno a zvyšok hostí nechaj nech si oblečú čo uznaju za vhodné.

mandarinka555
19. okt 2024

@faasx No aby si sa z tej svadby nepos*ala🙈 A o rok tu budeš vyplakávať, že tvoj starý práši kolegyňu a ty sama s deckom a čo máš robiť...Ešte som nezažila, aby mi niekto diktoval, čo si mám obliecť👎 Nikde by som nešla a svadby aj tak nemám rada.

faasx
autor
19. okt 2024

@mandarinka555 ty sa spakuj odkiaľ si vyšla prosím ta. Negativita ty si určite šťastná v živote 😘 už prestaňte tu písať už dávno je ukončená tato téma. Každý nech sa rozhoduje ako chce.
@maminkadeticiek Inak keby zacnem tak asi to pravdepodobne nerozdychas.

faasx
autor
19. okt 2024

@bbshop tak to aj bude 😉❤️

dominikamacakova
19. okt 2024

Si si pomýlila svadbu s pohrebom

faasx
autor
19. okt 2024

@dominikamacakova v zahraničí je toto normálna vec ale oki

dominikamacakova
19. okt 2024

@faasx v zahraničí je normálne všeličo, napríklad biela na pohreby. Podľa mňa sa to na slovenskú svadbu nehodí, ale skús a pridaj potom fotky, som zvedavá 🫣

weleda123
19. okt 2024

Ahoj, no sú krajiny, ktoré to takto dokonca majú zaužívané - napríklad Južná Kórea 😅 ale teda u nás je to kus divné 😅 no ako si to nastavíte, tak to budete mať.

personality
19. okt 2024

Prečo by to bolo drzé, ved aj Diddy robil White parties 😀 Akurát je to pre ľudí, ktorí si to môžu dovoliť, lebo ako čítam veľa ľudí si oblieka proste to co nájdu v skrini. Takže chudobnejsim to môže vadiť.
Mne sa to ako nápad paci, aj keď čiernu farbu by som asi nevybrala, ale zase najľahšie sa zháňajú veci v čiernej. Oveľa ťažšie by to bolo v modrej trafiť odtieň, a všetko skombinovať, bolo by to ako 50 odtieňov jednej farby. 🙂 Ja by som vybrala nejaké prírodné béžové farby, ale ak sa Ti páči čierna tak ok, no mne ta čierna príde trochu zvláštna. Inak ja som mala na dvoch svadbách práve čierne šaty, 2x iné, až neskôr mi došlo, že sa to asi nehodilo, neviem.

maminkadeticiek
19. okt 2024

@faasx 😂😂 no uz len sme vsetky zvedave na nejaku arogantnu srajdu co tu zo seba robi trapku 😂 prosim ta takych je plnl.Len tu svojim spravanim ukazujes svoju uroven.My,ktore uz mame svadbu za sebou,deti sa mozeme na spravani takych ako ty iba bavit.

faasx
autor
19. okt 2024

@maminkadeticiek tak zjavne ty si na mňa zvedavá aj keď podľa teba robim trapku 🤣👍 prečo by. Ty len tu svojim správaním ukazujes ako si vydatá a máš nudný život. Užívaj prosím ta 🩷

faasx
autor
19. okt 2024

@personality áno väčšinou sú problém peniaze. Ale ako spomínam vyššie, my nemáme ten problém. Ale nevadí každý mame názor, sme ľudia. Ja som videla pár fotiek, kde mali všetci čiernu okrem nevesty, a za mňa to vyzeralo brutálne 😍 ale aj tvoj nápad sa mi paci. Nie je pre každého čierna farba

maryetta
19. okt 2024

Ja som v tomto asi dost introvert. Neviem ale “nedovolila” by som si takto “diktovat”-okej udavat hostom co si maju obliect.
Ale ak ty si s tym ok…. A teda k otazke sama som uz na svadbe cierne saty mala 🙂 a citila som sav nich super. Bola som cca na zaciatku 8.mesiaca tehu a mnohi mi vyber siat chvalili 🙂
Pre mna je to jedna elegantna farba. To ze sa u nas spaja s pohrebom…. 🤔

oblecenie99
19. okt 2024

Ja si viem predstaviť, že by som takéto pozvanie rešpektovala čo do vôle mladomanželov, ale zároveň aj slušne odmietla. Ja mám pár čiernych šiat (mala čierna), ale nosím ich viac menej pracovne, sú formálne, čiže by som musela ísť kúpiť nové.. alebo si požičať. A keďže som hakliva na materiály (ja nechodím na svadby v šatách typu Mia Dresses, malé mestske butiky, či SHEIN) tak by to dosť navýšilo rozpočet na takú svadbu, nehovorím o Tom, že manžel tiež nemá čierny oblek, ale tak tam by som to ešte brala tak, že by to bola návratna vec, morbídne povedané by to vynosil na pohreby.. ehovorim, že na to nemáme, len načo mi doma také šaty, do ktorých som investovala a asi si ich nikdy inokedy nedám (vôbec sa mi čierna nehodí). je to ale trosku divné od vás. A ako poznám všeobecne hostí na svadbách, budú hundrať, resl. Viac menej si urobia po svojom a budete mať na fotkách farebné škvrny, či plno čiernych nohavíc z roku pána s blúzkami, niečo ako na pohrebe. Ale tak vaša svadba, vaše pravidlá...

klip0
20. okt 2024

Peniaze ? Vy nemáte ten problém ? Akože úplne všetci tvoji hostia sú maximálne zabezpečení, majú vlastné bývanie, veľké úspory, kopu dovoleniek ročne a nevedia čo s peniazmi tak nemajú problém na tvoju svadbu minúť sumu takú, ako za dovolenku ? Alebo si si len ty povedala, že však majú peniaze, majú si to zaco kúpiť a ty si si tak rozhodla, že načo majú ich peniaze minút, hoci by si oni mohli dopriať niečo pre seba ? Fakt neverím že všetci tvoji hostia sú tak finančne zabezpečení, že už nevedia čo s peniazmi. Lebo to že by si to dovoliť mohli, ale potom kvôli neveste a jej cavikom nepôjdu povedzme v zime lyžovať alebo v lete na dovolenku, alebo nezaplatia deťom tábor, to neznamená že si to môžu dovoliť, len že si ich donútila spraviť to.
Na nás by si tiež povedala, že si to dovoliť môžme, lebo peniaze máme, ale pokiaľ nemám nasetrene napríklad aj pre deti na poriadny štart do života o 20 rokov, tak mám kam dávať peniaze, aj inde ako na rozmary nejakej slečny čo ešte evidentne nevie čo je život.
A ver že aj tí čo ti vyhovejú, ťa budú ohovárať ako panovacnu nevestu ešte dlho.

lauricka
20. okt 2024

@faasx to vy ste nevesta a chcete, aby boli hostia v čiernom, či ako? Nechajte ľudí, nech sa oblečú, v čom sa cítia pekne. Ja nemám rada čiernu. Je to smutná a pohrebná farba.

kathhii
20. okt 2024

@faasx nepáči sa mi to, ja čiernu neznášam, vyzerám v tom ako mŕtvola... A čierna nepristane skoro nikomu... Vy mladý si ju dajte, bude to pekná svadobná fotka a tí ostatní nech si dajú v čom sa cítia dobre...
Za mňa ja by som na na takú svadbu nešla, ja sa v oblečení chcem cítiť dobre.

faasx
autor
20. okt 2024

@klip0 moji hostia sú velmi zabezpečení, a to všetci. Všetci majú vlastne domy. Sú finančne zabezpečení.
Druha vec, nechápem čo tu všetci riešite, že vy ste si nedovolili diktovať, čo si majú hostia obliecť. Okej. To ste vy. Ale pre boha.. ja som sa tu pýtala na tú farbu. A nie nechcem citat o tom, ako mi tu niekto píše čo by som mala diktovať a čo nie 🤣 niektoré mi tu nedávajte logiku, že sa do všetkého montujete. Ale úplne odveci. Na mojej svadbe nebude mať nikto s tým problém. Áno všetci sme pekne zabezpečení a môžme si dovoliť si kupovat hocičo, čo chceme. Tým sa nevytahujem, len podaktor tu píšete, že nemáte na to. Veď dobre, ale nie je to každého problém.. chápem, nie je pre každého taká farba.Ale zas písať mi tu blbosti negatívne by ste nemuseli. Mohli ste napísať, že nie čiernu by som nedávala. Nehodí sa mi. Atď. Ale toto! 🤣 už sa nevyjadrujem

Strana
z3