Cenový strop na oblečenie. Koľko ste ochotní minúť?
Kde máte cenový strop, pokiaľ ide o oblečenie? Koľko ste ochotní minúť napríklad na rifle, kabát alebo topánky?
Ja mám dosť nízky cenový strop na oblečenie. Rifle max do 20 €, topy ešte menej. Vrchné oblečenie, kabát tiež do tých 20 max 30 €. Jedine obuv je vec, do ktorej som ochotná investovať viac peňazí.
Väčšinou si nakupujem vo sekáčoch, takže tak nejak sa zmestím v mojich predstavách.
A ako je to u vás? Máte nejaké cenové hranice, ktoré neprekročíte?
Nemam cenovy strop, snazim sa kupovat efektivne, tvorim si teraz kapsulovy satnik, takze niektore veci mam drahsie ale verim, ze kvalitne (snazim sa kvalita nad kvantitu), to ale neznamena, ze dam za rifle 1000€ 😬 cize tak optimalne a tiez nakupujem aj second hand
Nemám cenový strop, operujem s"dievčenskou matematikou" a rátam si približnú "cost per wear". Anglicky to znie krajšie a kratšie. 😂 Takže kľudne dám za topánky 200 a držia mi desať zím, alebo za šaty 150. 🤷🏼♀️
nemám cenový strop a keď na to mám tak si to kúpim...
Mam kapsulovy šatník, kde mam drahšie, kvalitnejšie kúsky. Áno, viem, že niekedy sa cena nerovná kvalita, no môžem povedať, že mám všetko v šatníku kvalitné a stále to vyzerá ako nové. Napr som "investovala" do skims basic tričiek. Cena za jedno sa pohybuje dosť vysoko, ale to tričko nosím dokola už dva roky a je ako nové. Zatiaľ čo obyč tričko z H&M, som si kupovala nové každý mesiac za 5e, lebo stratilo tvar/zosedlo atď.. Čiže koniec koncov, som dala rovnakú sumu, len nie naraz.
Mam jedny rifle z manga, a tie mám dlho. Možno aj 6-7 rokov. Stále sú dokonalé. Už ich nevyrábajú a ja sa už teraz bojím, čo bude keď sa mi zničia 🤣 stali asi 40eur... Sety na cvičenie milujem z oysha ci alo yoga. Tiež sú drahšie, no vydržia dosť dlho, a nebolo by mi príjemné keby mi pri drepoch praskne sev na zadku 🙈🤣
Ale napríklad vôbec nekupujem značky ako adidas, nike, puma atď.. Nepáčia sa mi a tam je presne to, že vysoká cena a kvalita otrasná. Nemyslím tým teraz topánky od nich, ale oblečenie.
Za topánky som ochotná dat dosť. Noha mi nerastie, kvalitnú obuv potrebujem a nešetrím na nej...
@lucia13022023 🙂 neviem aké oblečenie od spomínaných značiek si kupovala, ale ja mám kopec teplákov z adidas, nohavíc, mikín a také super veci sú to že až ... dnes som bola jedny akurát dať skrátiť a krajčírka mi ich chválila že aké super 😂
@biba_18 no napríklad tepláky - hneď vyzmolkovane 😁, legíny hrôza... Muž má odtiaľ tričká a to je po pár noseniach vhodné nanajvýš po dome 🙈 mikiny na kapucniach tiež zmolky, nitky vytahane..topankt majú ok, o tom nehovorím ani slovo, ale oblečenie stojí za veľké nič. A aj vyzorovo to nie sú pekné veci. Aspoň pre mňa nie..
Čím som staršia tým menej som.ochotna vyhadzovať veľa peňazí za oblečenie. Niekedy som ale strop nemala. Napríklad vetrovka má stala už pred asi deviatimi rokmi 170, kabát 200. Najdrahšie rifle cca 120. Najdrahšie šaty 160. Dnes už ale mám.rozum a za žiadne oblečenie by som už toľko peňazí nevyhodila.
@lucia13022023 do posilky funkčné prevažne adidas, majú dobré strihy na moju postavu. tepláky fakt nemám vyžmolkované 😲 v týchto som behala dnes ... na beh mám tiež adidas, dobre mi sedia na zadku aj sú také pevnejšie... bavlnené tričká nemám od nich, ani neviem že také majú, to nemám prečo kupovať ... normálne som v šoku keď mi vravíš že oblečenie nestojí za veľké nič 😲 ja ho naopak kupujem lebo je super 😂
V beznom obleceni nizsi, tak 40€, ale v turistickych a tanecnych topankach som sla takmer na 200.
@lucia13022023 nie je kapsulovy šatník nuda? Nosiť rovnaké tričko stále nonstop.
ako financie dovolia, ale mam jeansy v priemere za 30-40 eur, kabelku za cca 100, kabat cca 70 eur, saty do 60 eur, tenisky som kupila teraz v zlave zo 160 na 70 eur napriklad
ja milujem jeden sveter stal par desiatok eur. max 40 povedala by som a nosim ho skoro kazdy den uz asi 12 rokov 😅😅😅 vdaka tomuti svetru cost per wear si mozem dovolit hocico ine co by sa mi pacilo 😅😅😅
Ja kupujem rada v sekaci, mám napr perfektne kardigany po 2,50€/kus stále ako nové. Rifle som kúpila super v Lidli po 10€, nosím ich už asi tretí rok... Obyčajne čierne bavlnené tričká zo Sportissima po 10€. Mala som napr tričko aj za 40€ a teda zozmolkavelo sa mi. Preto ak sa dá, volím sekáče, kde by tvar oblečenia už mal ostať taký ako ho kupujem, keďže bol x krát praty ..
@tl999 moj cenovy je strop je to,aby som sa danu vec nebala obliect a keby sa nahodou poskodi, nezblaznila by som sa z toho🙂
Snazim sa kupovat menej a kvalitnejsie. Uprimne, aj tak vacsina z nas nosi 25 percent satnika, ktory ma:D
Kupujem podla toho,co sa mi paci a ci by som si danu vec obliekla aj o par rokov. Vyhybam sa nakupom " lebo je to v mode".
@tl999 nie nekupujem oblecenie
Mam aj nemam cenovy strop, mam rozne drahe/lacne veci v satniku. Drahsie mam bundky, kabaty a topanky.
Nakupujem sezonne co mi treba, a tym, ze pracujem z domu, tak tych handier nepotrebujem tolko. Aj ja sa to snazim viest stylom kapsulovy satnik, len tym, ze robim z domu, potrebujem tych kuskov minimum a tiez sa mi par veci casom nazbieralo.
Závisí aj od toho, o aké oblečenie ide. Za tricko, natelnik určite nedám 100 eur. Za veci, ktoré vydržia dlhšie ako zimná bunda, kabát, topánky si kľudne priplatím.
Nemám strop ale kupujem len to čo potrebujem, nechodím len tak z nudy po obchodoch a nepotrebujem 20kabeliek, 30 párov topánok atd
@klotildabazarik ale hybaj... 😂 Ani len ponožku, predpokladám. 😂
Neviem si predstavit, ako vyzera kabat za 20€ 🤔 Ako hreje?
Nemam strop … som schopna “vyhodit” par stoviek za Zimny bundu a nosit tu istu aj 10+ rokov kym fakt nie je smer smetiak. Snazim sa kupovat veci, s ktore nesim naozaj kym sa nerozpadnu - nejdem s modou a vyuzivam sekace. Jedine co kupujem castejsie su biele kozene tenisky … ale pohladam cenu do 30€. Znacka je mi jedno. Takze naozaj kupujem castejsie len basics. Biele/ cierne hladke tricka
@simsalabim mňa by zaujímala aj odpoveď na otázku ako vyzerá ... ale nezaujíma ma, na to ako veci vyzerajú majú ľudia rôzne nároky ...
@letfenixa keby vieš o čom je kapsulovy šatník, nepísala by si takú blbosť :D
To nie je o tom, že máš jedno tričko a nosíš ho každý boží deň 🙈
@simsalabim no napríklad kabát za dvacku som kúpila po Vianociach v HM-ku. Bol vo výpredaji, dostala som tam poukážky, sadol mi jak riť však vieme tam a dokonca má aj nejaký podiel vlny. Nemať poukážku, asi ho nekúpim, možno by som ho ani neskúšala. Po mesici nosenia som už odžmolkovávala rukávy. Teraz by sa mu zišlo zase. Jeseň zvládne ešte určite. Inak som aj ja zvedavá, koľko ešte potiahne. Ak dá aspoň tri sezóny, budem spokojná.
@lucia13022023 môžem s spýtať na značku tých tričiek? ďakujem

nápodobne. ja radšej investujem do bytov 😂 problém je že všetko išlo tak hore že už mám problém sa do týchto cien oblečenia zmestiť 🤷