Chystám sa na stužkovú môjho priateľa. Aké šaty si mám obliecť?
Ahojte baby, chystám sa na stužkovú môjho priateľa, prezrela som zopár stránok na internete a zatiaľ som nenašla nič zaujímavé. Poradili by sme mi prosím nejaké stránky pre spoločenské šaty hodné na stužkovú? Pozerám sa hlavne po saténových šatách s holým chrbtom alebo najlepšie by boli s robustnejším spodkom (niečo ako svadobné pre predstavu, ale nie úplne až také moc, snáď sa pochopíme 😅) . Popríde myslite si, že by som bola schopná si ich ako tak ušiť sama do mesiaca (možno s pomocou), keďže v živote som nešila (kúpila by som si nejaký korzet, dlhú mohutnú sukňu, doplňila rukávy, trblietky a nejako spojila..). Pre predstavu kľudne hodím fotky nižšie.
Baby prosím ten kruh vynechajme, som sa len zle vyjadrila, nechcem vyzerať úplne jak v rozprávke, kde ten kruh úplne bije do oči 🥲, ja som len chcela aby mi tu sukňu malinko nadvihlo a nebola až taká spadnutá
Ako väčšina stuzkovych, niekde v kulturáku…
Ty chceš byť ako popoluska? A nechceš, keď si stihla skôr niečo dlhé, obtiahnuté?
https://www.erikafashion.sk/saty-sukne/cierne-d... - tieto sa mi celkom podobajú na tie 2 čo si dala.
@tamitamitami ďakujem, tie sa mi ešte viac páčia, ako tie čo som poslala ja 😍
A aj mi prídu primerané k udalosti a tomu že budeš doprovod 😊.
Len sa prosim Ta, nepokusaj nic taketo sit, lebo budes vyzerat ako do cirkusu a este zo satenu!!! V ziadnom pripade.
A saten sa znova nosiii? Ja som mala sity korzet a suknu, satenovu, sila to mama, ale teda ona vedela usit kde-co a tiez poviem, s odstupom casu, nespravne vystrihla suknu a nesplyvalo to ako bolo treba. Takze toto si vyhod z hlavy hned.
No a za mna, taka honosna sukna sa hodi skor ked budes mat stuzkovu Ty, ja by som zvolila nejaky jednoduchsi strih, samozrejme, podla postavy. Moze byt ta sukna padava, velka, nazbierana, ale nie so spodnickou a taka mohutna. Ak vies, vo myslim. A dlhe urcite.
@nevenka tie šaty by neboli site zo saténu, to by bol iný materiál. Saténového by som si len kúpila a znova sa začal nosiť, na stužkových ho mali 2 baby a vyzerali krásne pred rokom. Ano tá sukňa by presne bola taká, akú ste opísali vy. Skusim v okolo obvolat krajčírky, len neviem, či to nebude také narýchlo a nevyjde ma to ešte viac…
Na svojej stužkovej som mala obtiahnuté šaty trblietavé a celkom nevýrazne, tak možno pre to sa teraz snažím mať také tie honosnejšié 🥲 @viestta
@katkami123 obtiahnuté som mávala po minulé roky, tak som premýšľala nad zmenou 😅
Akoze...citala som tie komentare o tej pomoci so "sitim", no Tvoja predstava je velmi naivna. Usila som uz viac veci, aj som bola na xy svadbach, odkedy sijem a neodvazila som sa usit ani puzdrovky a nie este honosne spolocenske saty. No v konecnom dosledku mozem povedat, ze som natrafila na take zvlastne krajcirky, jedna celkom v pohode, ale vystrihla saty podla strihu na vyssiu zenu, nerobila na mieru a dalsia mi vysyrihla cislo 46 podla rozmeru obvodu prs, ale vsade inde mi to odstavalo a dlhe na chrbte. Davala som inej babe prerabat. Takze ja uz mam.nachystany upraveny strih na svoju postavu a skusim to z nejakej latky, co mi nebude luto, pre zaciatok. Chcem tym povedat, ze ani krajcirka nie je zaruka (ale ak mas vysku okolo 165-170 cm, tak Ti bude sediet akykolvek kusok aj z obchodu, strihy sa robia na takuto vysku cca). No ja by som sa dnes pri tych cenach siat s tym fakt nebabrala, hlavne, ak mas stihlu vyssiu postavu. Lebo ten vysledok nemusi nakoniec byt tak super, ako ocakavas.
Prípadne sa pozri po niečom na tento štýl midi 😊:
https://www.miadresses.sk/kratke-saty/biele-mid...
@nevenka ja viem, že mám naivnú predstavu celkovo o šití, viem, že to zabere veľa času a veľa sa s tým babre. V konečnom dôsledku si myslím, že sa mi s tým nebude chcieť robiť v tak krátkom časovom úseku, keďže s tým nemám skúsenosti. Ale možno za pokus jic nedám a k tomu si objednam druhé pre prípad..
@tamitamitami tie prvé sú krásne, len neviem, či sa mi budú hodiť a nebudem vyzerať ako cukrová vata
Ale ved to nie je tvoj deň, ty sa nepozeraj na to aké šaty si obliekajú baby co majú stužkovú, ty stužkovú nemáš. Keby k nám prišlo pred nie veľa rokmi na stužkovú oblečené dievča v slávnostných šatách co stužkovú nemá, tak by sme ju akurát tak všetky spolu pekne poohovarali. Hostia majú mať šaty jednoduché, chápem ze chceš byt pekná ale naozaj si uvedom že ten večer nepatrí tebe a nemáš sa tam ty co predvádzať.
Tak co ja viem, keď nemá tvoj priateľ spolužiačky, tak si nemyslím, ze nemôžeš aj vyniknúť. Podľa mňa môžeš mať aj saty, kde budeš vyzerať ako hviezda. Je iné, keby mali aj spolužiačky, ale takto podla mňa v pohode. Myslím si, ze takto tam budu aj ďalšie baby chcieť vyzerať ako hviezdy aj keď budu ako doprovod.
Skús pozrieť túto stránku: https://www.satyolie.sk/dlhe-spolocenske-saty
@gleep1 jasné chápem, tiež som sa pohravala s myšlienkou, však to nie je o mne, ale hlavne o priateľovi a nechcem aby si na mňa ukazovali, že či si myslím, že som niekto, keď som tam prišla taká 🥲, ale na druhej strane, ako vravíš ,,chcem sa ukázať,,. Preberiem to ešte s jeho rodičmi a s ním a uvidím aký majú názor oni 🙂
@777januska777 tiež tak podobne zmýšľam, nechcela by som niektorej ukradnúť jej deň, len preto aby som vyzerala tak..
@adik64 určite pozriem, ďakujem za tip 💙
@777januska777 ale jeho spoluziaci tam budu mat frajerky. To budu asi preteky, ktora frajerka viac vynikne...
@viestta môže byť, ale tak netvarme sa, že v takom veku sa každá z nás nesnažila vyniknúť. Zas neviem mne to k tomu veku patrí.
@777januska777 ale však jasne, v tom veku bol každý bez súdnosť.
Tvoja predstava šiat je dosť mimo realitu, na to, o akú udalosť ide.
Idea na stužkovú, čiže podľa etikety a tá nepustí treba dlhé šaty. Je tu veľa ak v bazáre na mk takže kúpiš A dobré peniaze. Na svadbu keďže začínajúcich cez deň sa dávajú koktejlové šaty
Nápad spojiť dlhú sukňu a korzet sa mi páči. Ak sa do toho pustíš pridaj fotku. Na vysokej štíhlej postave sa drobné nedostatky šitia stratia a ak si už niečo podobné robila nevidím dôvod prečo to neskúsit.
Podla mna sa holy chrbat na stuzkovu nehodi
Podľa mňa si obleč to co ty chceš, hlavne nech sa v tom cítiš dobre.Ja by som na iných nepozerala, nech si každý myslí co chce. Dnes už je úplne iná doba. A však si tam hosť, budete sedieť za stolom zo začiatku a potom ked skončí oficiálna časť aj program, bude zábava, každý sa bude baviť, tancovať, smiať, spomínať... Presne na teba by niekto ukazoval, že aha co si hentá obliekla, ako vyzerá, to sa sem nehodí a podobné prkotiny by riešili? ☺️... Si mladá baba, nahoď sa a dobre sa zabavte ✌️😃