Čo je skutočne nevyhnutné mať v šatníku?
Co je podla vas nevyhnutne mat satniku?
Pytam sa, lebo su tu castokrat temy typu su tieto saty vhodne na svadbu, za svedka, na stuzkovu, na skusku, na stanice, na pohreb, na pohovor. Vidim, ze zeny maju problem sa obliect a vo vacsine pripadov ide podla fotky o odev, ktory je uplne nevhodny. Bud nesedi na postave alebo je nevhodny na danu prilezitost.
Rovnako ako u muzov. Moze mat moj muz na svadbe kratku koselu? Vestu? Musi mat sako, kravatu atd.?
Vidim aj na stene alebo v modnych skupinach, ze zeny su ochotne kupovat akekolvek rychlokvasene nekvalitne produkty vo fast fashion shopoch, kde teda bud ide o nieco gycove prvoplanove alebo strasne nekvalitne umele. Alebo ide o nieco "modne" v tomto obdobi a potom sa to zahodi do spodku skrine, lebo tato oranzova alebo ruzova uz nebude in. Vidim veci s logom, napismi, monogramove veci a veci vo vseobecnosti od elegancie velmi daleko.
Fakt malokedy tu vidim fotku, kde ma zena dobre padnute klasicke cierne alebo tmavomodre sako, alebo dobre padnute nohavice ci suknu. Nerozumiem, preco su niektore zeny ochotne vyhadzovat kazdy mesiac peniaze na nejake prvoplanove smejdy a potom ked je treba ist na nejaku prilezitost, tak je problem zohnat sako na pohovor, cierny kabat na pohreb, minimalisticke univerzalne saty na svadbu a podobne.
Preto sa pytam - co je podla vas zeny nevyhnutne mat v satniku? Pre zenu ale aj pre muza.
Ja osobne si myslim: Minimalne jedno cierne kvalitne dobre padnute sako, aspon 2 kvalitne nepriesvitne biele kosele, jeden par ciernych kvalitnych topanoch idealne kvalitne lodicky bez vselijakych ozdob a gycovyn, nohavice alebo sukna ktora sedi na postave, nie je kratka ale aspon po kolena alebo pencil sukna, jeden kvalitny vlneny kabat v univerzalnej farbe, tmavomodry,camel,cierny,odtien sivej. V idealnom pripade este nejake jednoduche univerzalne saty ktore sa daju nosit ako business so sakom, ale daju sa obliect aj na svadbu ako host s nejakym vyraznejsim sperkom napriklad.
Co sa tyka muzov, kazdy jeden by podla mna mal mat dobre padnuci tmavy oblek a tiez aspon 2 kosele s dlhym rukavom v neutralnych farbach a aspon 2 klasicke kravaty a poltopanky.
Potom by sa nemuseli zakladat temy ci mozem mat bielu vetrovku na pohrebe. Alebo ci nemoze manzel mat koselu s kratkym rukavom na svadbe. Uff nic horsie neexistuje ako kosele s kratkym rukavom.
Takze otazka: Co je podla vas nevyhnutne mat satniku? Alebo aky kusok vlastnite vy, ktory vas uz dostal z problemov a necakanych situacii?
A nie nemam co na praci, ano zavidim, ano aj ja by som chcela mat kazdy den taky nudny ako je dnesny a k tomu prezidentsky plat. Dakujem
Tak z tvojho zoznamu tiež toho veľa nemám a pritom sa viem obliecť k rôznym príležitostiam... Nevlastním žiadnu košeľu, nie to bielu :D neviem si kúpiť vhodný strih a necítim sa v tom ok. Lodičky tiež nenosím... chodím veľa pešo a táto obuv je pre mňa max nepohodlná. Tiež nenosím šaty ani sukne ani saká... Čo však musím mať sú pohodlné tenisky a rifľová bunda 🙂
Oprava: rifle
Podľa mňa je nevyhnutnosť mať,dobre padnuce tričká a nohavice,košele,kvalitné topánky, každý aké potrebuje podľa životného štýlu,mám vlnený kabát a čierny by som si teda nikdy na seba nedala a aj čierne topánky, mám asi jedni za celý svoj život a neviem či ich obujem niekdy.Ked je oslava,kúpim si vždy nejaký overal vo výpredaji nejaký slávnostné extravagantný k tomu sandálky a tým končím . Červené vecí nenosím,čierne minimum ,milujem čo je farebné,ja napríklad nechápem ako niekto môže nosiť čiernu
Kožená bunda a pár čižiem,je nevyhnutnosťou
Ja som napr. po skončení školy pokračovala v študentskom šatníku i v zamestnaní, keďže nebol udaný kancelársky dress code.
Paradoxne na md som zmenila štýl obliekania a nosím prevažne šaty, sukne a ak rifle tak sa ich snažím doladiť s blúzkou, vkusným kabátikom.
Medzi moje must have patrí: čierna sukňa ačkoveho strihu (nosím ako v lete tak aj v zime), dá sa ľahko kombinovať a s dĺžkou tesne nad kolená sa dá vynosiť skoro všade. Ďalej určite nejaká blúzka. Obyčajný svetrík na zapínanie neutrálnej farby (či už na chladný podvečer koncom leta alebo v zime na šaty). Na jeseň určite trenčkot a pekná neutrálna šatka k nemu, aby nepodfukovalo a nebolo mi chladno. A na zimu určite vyššie čižmy (dajú sa nosiť ako k nohaviciam, tak aj k šatám, s bundou či kabátom).
Mám jedny slušne šaty, jeden kostým, jednu letnú a jednu hrubú sukňu. Zopár bluzok a inak len rifle, tričká a mikiny. Takže za mňa sú must have rifle, tricko, mikina a tenisky. Bytostne nenávidím nakupovanie a skladovanie milióna handier, ja by som kľudne chodila pol zivota v jednom tričku a rifliach (čistom, pochopiteľne, nie že by som to ani nevyzliekla), vymýšľať a kombinovať outfity je pre mňa na rovnakej úrovni pôžitku ako stredoveké mučenie. Našťastie sa pohybujem v oblasti IT, kde odo mňa nikto nečaká steklicky a byť vymalovana ako velkonocne vajce, väčšinu ľudí zaujíma, čo mam v hlave a nie čo mam na sebe. Na všetko ostatné poslúžia šaty/kostým/sukňa a teda čierny je z toho len kostým, čierna mi nepristane, nevyzeram v nej elegantne len staro a tak sa jej vyhybam. Väčšinu šatníka mám cerveneho.
Ale ja nemam rada bielu, nehodi sa mi, necitim sa v nej dobre, naco mam skladovat bielu bavlnenu koselu, ktoru si v zivote neobleciem??? 🫣
Preco su neonove saty z trickoviny nevkusne? Nevkusne su pre teba, lebo tebe sa nepacia. Kazdy ma iny vkus, mam kamoskj, co miluje vystrihy, ina rolaky, dalsia miluje farebne ponizky a oblecenie. Too je vsetko predsa ich vec. Nemozu vsetci "pisat modrym perom", lud su rozni, zial, niektori aj bez vkusu ci stylu. Ale to nikomu rozkazat nevieme, dokonca ani naucit. To by museli mat styliatku.
Satnik a veci co si opisala su kapsule ala fashion spy, ale napr taka @galganka podla mna miluje farby, ju som v ciernej ani nevidela a su zas baby, ktore su rockerky, maju osobity styl, kazdy je jedinecny a verim, ze aj taka rockerka sa vie obleict do divadla tak, aby to bolo v "etikete" a zaroven sa citila dobre, hoci nebude mat na sebe male cierne.
Ak tieto fotky niekto obhaji ako vkusne a vhodne na verejnost, potom tato diskusia vobec nema zmysel.
Podľa mňa je nevyhnutné, mať vo vete "Co je podla vas nevyhnutne mat satniku?" predložku "v" pred slovom "šatníku". 😉
Dress code je dost siroky pojem, pokym nie si prezident, alebo kralovna a aj vtedy mas z coho vyberat... takze povedat ze musi mat niekto nieco = odveci.
Pre teba je nieco must have, a niekto take veci nemusi nosit, ja napr. doslova neznasam biele kosele a sukne, mna by ani nenapadlo si to zaobstarat. Rovnako neznesiem pletene svetre, pulovre. Taketo pravidla o must have mam za sebou dlho, lebo potom koncili nenosene veci, drahe, vo vreciach a v smetnom kosi. proste ak to niekto nepouziva, na figu to doma ma.
Pre mna must have veci v skrini (ktore akurat nemam, lebo je mi to vsetko velke): puzdrove saty, prevazne cierne, ale maam aj vzorove, nohavice klasika, cierne. Topy k nemu, zvacsa trickoidne. A kvalitne topanky. Lodicky nenosim, to necham kockam co sa v tom rady knisaju, pre mna nie je nic horsie ako zena, ktora v tom trpi a ledva chodi... a tak veru ja po pochode mestom v tom vyzeram. A kabat, a zimna bunda a este nieco dlhsie tenke navrch, celorocne... Na nic ine si nepotrpim, a hlavne rpeto, ze to NEPOUZIJEM. AK niekto chodi po akciach, ma reprezentovat, jeho satnik bude iny, ako robotnika, alebo predavacky, alebo niekoho kto je na HO, nahodi tenisky, obehne kancle a pozbierat doklady a ide zase domov. PROSTE ziadne must have kusky na prilezitos nie su nutne, ak ta zena tam prakticky nechodi.. to ze nebodaj pojdem o 2roky na pohreb, neznamena ze na to mam mat veci, alebo z epojdem na svadbu.. vsak vybavi sa to raz dva predtym...
Ja jedine co obhajujem je koniec fast fashion a nezmyselnemu nakupovaniu handier, nie, nie je problem obliect si to iste, nie je nutne mat vsetko v kazdej farbe a kazdy novy vystrelok a samozrejme 90% veci z polyesteru.
Clovek nemusi ist zrovna v monterkach niekam, ale nemusi mat ani veci ktore si ty predstavujes ako v poriadku. Proste neviem preco to hrotit. Niekdy som nikoho v monterkach, teplakoch v divadle, alebo kdekolvek nestretla. A ani nikoho v kriklavo zltom na svadbe.
Ked jej sa to paci, nech to nosi. Mne sa nepacia siroke gate, budem tu postovat fotky zien v sirokych gatiach? Ako mi ta zena ublizuje tym, co ma na sebe? Nech si nosi, co chce. Nie kazdy ma vkus, opakujem. Je to kazdeho vec. Presne preto sa vyrabaju a predavaju aj take veci, lebo stale je niekto, komu sa to paci. Ale nehnevaj sa, postovat sem fotku zeny z kona len preto, ze ma oblecene nieco nevkusne podla teba, je asi moc, nie? Strasne mi prides nasilna, cloveku nanutit, co sa mu ma pacit, co ma nosit. Ako sorry.
@h2 ano pozname, ked uz nie je argument, treba sa rypat v blbostiach 😉
Tak tými fotkami si zabila,vieš ,že aj ty určite pre niekoho chodíš nevkusné oblečená?
A nerozumies ze nemame bavlnene biele kosele? tak ti to rada vysvetelim. Neznasam kosele, mam cez prsia 110cm, to ani ked mi kosele krajcirka robila, som nedavala.. proste neznasam to. Neviem kam by som to nosila, nie som casnicka... a inde mi to pride uplne odveci. Ked si dam elegantne nohavice a k tomu topanky, nevidim dovod zabit to koselou bielou (okrem ineho, nie som chlap), je kopa topov , ktore sa hodia... velmi podobne to mam aj so sakami napriklad. A hlavne mam doma saka a nikdy po nich nesiahnem, proste ani ma nenapadne si to obliect, tiez som ich kupila lebo mi svitorilo pred 10-15rokmi z must have kuuuskov... :DDD
Tieto saty co si sem zavesila = tie zeny by aj v kvalitnom pevnom materialy takto vyzerali, mala som takyto look pred 2r, puzdrove drahe saty na akcii, a presne takto to vyzeralo aj v tom pevnom materialy... cize TU ide uplne o nieco ine. Inak ak im je v tych satach dobre a nejdu v tom na svadbu/stuzkovu a napr. do prace, tak nech si ich daju...
Prečo myslíš, že nie je argument? A prečo blbostiach? Ľudia vypúšťajú predložku "v", všímam si to už dlhšie. U teba to nebol preklep, lebo si to takto vynechala 2x. Vadí mi to viac, než zle oblečený človek.
Skús menej posudzovať, zide sa ti to. Lebo ked niekto zacne sudit povrchne teba - ako vyzeras, co nosis. Ja dufam, ze nemas prefarbene vlasy, to je vrchol nevkusu. A tetovanie. A piercing. A odstavajuce usi. Krivy nos. Dufam, ze nemas nafuknute brucho (hoci mozes mat zdravotny problem), dufam, ze si nedavas vystrih, ked nemas kozy, dufam, ze nenosis modru, nehodi sa ti k ociam. Akoze wtf?
Ahoj, tak ja mam vo svojom satniku, jesenny cierny, sedy, cerveny a velmi pestrofarebny kabat...najradsej nosim ten cerveny...ako hovoria moje deti...mami teba je vidno na daleko 🙂, mam saka a aj svetre, ale napriklad bluzku nemam ziadnu...najradsej nosim sukne a saty-po clenky- mam na jednej nohe krcove zily, ktore vobec nevyzeraju vabne takze kratsie nenosim na Slovensku vobec, na dovolenke je mi to jedno a dam asi aj kratke...vyslovene mam dovolenkove saty. Rifle mam 2 ks... Ja sa v tom necitim nejak tip top...a mam zopar elegantnych gati a dvoje teplaky na doma...
Opatky nenosim, prave pre tie zily...
@victoriab ja si tu od obeda dávam po prstoch, že nemusím sa všade zapojiť. 😂 Z horemenovaného nemám prakticky nič. Ale čierne veci mám. Raz za čas sa mi to podarí neplánovane aj čelo čierno skončiť, ale vtedy sa ozaj skoro každý diví. 😂 Rozmýšľala som, čo by som do musthave dala ja. V lete biele tielko, v zime zateplené pančušky a ku všetkému pohodlné barefooty. A sukne. Veľa sukní. S vačkami. A v zime ešte možno rebrované tričká. 🤷🏼♀️
Skor naopak, mam dobry vkus, vsade dostavam komplimenty. Nestalo sa mi, aby ma niekto kritizoval. Na kvalitu oblecenia si davam mimoriadne zalezat a konfekcnu velkost si uz roky udrziavam. Mozno niekto, kto nema rad tmave farby by povedal, ze sa obliekam prilis tmavo alebo staro. To chapem, lebo kazdemu sa paci ine. Bavili sme sa o tom, ze v ziadnom satniku by nemali chybat urcite kusky. A tiez, ze existuje urcity bonton, ktory by sa mal dodrziavat. Preto nechapem tu maniu nosit leginy, rifle a teplaky do divadla a na ine prileztosti, kde je to uplne ale uplne nevhodne. Co sa tyka siat, ktore som tu dala. Su nevkusne, nevhodne. Nelahodia postave a ani na prilezitosti. Ale ano, nasli sa tu take, ktore mi napisali, ze nemam hodnotit lebo urcite som nevkusne oblecena ja pre ineho. Hoci mne sa potvrdilo skor nieco ine. Jednoducho nechapem, preco si niekto nakupi haraburdy, miesto toho aby investoval do nadcasovych jednoduchych kuskov. Na tychto fotkach nie je rec o nafuknutych bruchach, to je hadam jasne. Ale ano, pri dnesom liberalnom svete a body-pozitivizme. No boh ta varuj oznacit zenu za tucnu a zle oblecenu, nedajboze napises pravdu. Treba hajit tucnotu, priesvitne leginy na verejnosti a polyesterove saty z cinskych internetovych obchodov. Uplna katastrofa. Fakt dobre a primerane oblecenu zenu som uz davno nevidela. Skoda.
No ty si hotovy skromny fashion guru, len ty ty ty. Odporucam ti podcast 90-60-90, skus si vypocut, ako posudzovanie druhych ludi ovplyvnuje a kolko sa taka nevinna veta ohladom ich tela drzi v ich hlave. Ty nevies, ci ta zena neabsolvuje hormonalnu liecbu, aby otehotnela. Nevies o nej nic. Pre teba je len objekt v nevkusnych satach. Sorry, ale zi a nechan zit. Ked ti to vadi, rob seminare a poucuj ludi, ako maju chodit obleceni a to, ako chodia, je nevkusne, daj im budget, nech si nakupuju obkecenie ktore je podla teba vhodne. Nech si spokojna ty a nie oni. Wow gratulujem. Takto sa to robi. Vsetci ste tucni a nevkusni. Zamysli sa
@victoriab stupila som ti na otlak? Kde pisem,ze su vseti tucni a nevkusni? Pytala si sa ma sama okolo 13.45 ze preco su saty z trickoviny nevkusne a dala som sem fotku preco su. Tak co sa rozculujes?
Čo je pre teba nadčasový kúsok je pre iného handra a napríklad pre mňa, podľa opisu by si bola otrasné oblečená
@victoriab či som pre niekoho cudzieho nevkusná je mi našťastie už pár rokov jedno. V práci sa tiež nesťažujú, asi si už cekom zvykli, doma vedia, čo majú doma a ja si užívam fakt, že konečne mám peniaze a možnosti obliekať sa podľa seba, nie do toho, čo mi napr. rodičia kupili, alebo som dostala. 😂
Pre mna je fajn kúpiť kúsok, ktorý sa ti prispôsobí aj keď máš +- 5 kg - ja mám také spoločenské šaty čo som obliekla, aj ked som bola v 9 mesiaci tehotenstva, ale kupovala som ich, ked som nosila konfekčnú veľkosť 38 😁 A áno- je lepšie si kúpiť kvalitnejšie veci, ja mám svetre, ktoré majú aj 8-10 rokov a stale ich nosím, lebo vyzerajú stále pekne. Napr. sako mám v šatníku len jedno- neznášam ich, a myslím, že sa dá vhodne obliecť elegantne aj bez saka, alebo kostýmu- to sú take veci, čo fakt nemusim.
Nestupila, nosim tenisky, nemam otlaky 🤣

V praci mam uniformu, doma minimalisticky satnik.
Kvalitny cierny nohavicovy kostym, dvoje puzdrovych ciernych siat, jedny kratsie druhe midi. Mam aj tmavomodre sako. Biele a cierne bavlnene kosele a biele a cierne hodvabne bluzky. Aj nejake farebne sa najdu. Polyester uz takmer nenosim. V skrini mam len bavlnu, vlnu, hodvab, lan a kasmir. Z toho co mam sa viem obliect na kazdu prilezitost, nic ma nezaskoci. A este ryfle. Elegantnejsie tmave modre, na leto blede.