icon

Čo obliecť na pláž, keď nechcem plavky?

4. máj 2025

Chystám sa prvýkrát k moru, ale kvôli určitým nedostatkom si nechcem dávať plávky. Skrátka chcem si to tam užiť a nie sa trápit. Nechodím všeobecne k vode, nebaví ma to ale dostala som možnosť ísť k moru, tak ju využijem. Čo by ste mi odporucili obliecť si na pláž a do vody? Moja predstava je aby bolo zakryte hlavne brucho a nohy od kolien hore. Ďakujem

tykat
4. máj 2025

Dlhe plazove saty z priesvitnej latky (najdes napr na bonprixe) a pod to plavky ak by si sa predsa len rozhodla namocit 😊 ver mi po par minutach zistis ze tam nikoho nezaujimas a naopak uvidis cokolvek.
Alebo najrychlesie riesenie, daj si plavky a pod pazuchami si uviaz velku tenku satku.

ajuga
4. máj 2025

Mamka je pri sebe, tiez nechodila roky k vode, do bazena kvoli tomu, ze sa hanbila. Nakonoec si zo sheinu objednala plavky, horr ako tricko na ramienka, dlhsie, spodok ako kratasy. Nikto neriesil, ako vyzera, ona sa citila fajn.
Tie neopreny vyzeraju katastrofalne, na sirsej zene by vyzerali este horsie, to ani nepozeraj. Ja sama mam doma kratasove sortky z newyorkeru, teraz maju opat v ponuke, vyzera to fajn.

luteam
4. máj 2025

Ja ti tiez mozem odporucat bonprix uz asi 3x som si kupila tankiny a kratasky do vody a super su dobre som sa citila aj vo vode. Len potom je nevyhoda ze mas na sebe viac mokrej latky taj sa treba prezliect ked vylezies z vody. Ale to by sa vlastne malo aj ked mas iba bikiny

pralinka25
4. máj 2025

chodim k moru kazdy rok. videla som tam uz kadeco a no a co. vobec to tam nikto neriesi. uzi si to. zijes len raz a cudzich ludi co v zivote uz neuvidis si nevsimaj.
kup cele plavky ak chces, klasicke pripadne tie tanikiny a po plazi na tom nos take plazove saty ak ti to pomoze. je ich milion a su krasne. k tomu klobuk a si kocka. hlavne nech su tie saty lahke priedusne a oni byvaju aj ozaj sexi niektore.
nekaz si dovolenku hlupostami. za mna ani tie saty nepotrebujes ale ak to ma byt pre tvoje lepsie pohodlie tak pomozu.

nika23t
4. máj 2025

Ja by som volila voľné, ľahké šaty, alebo niečo, čo môžeš prehodiť cez plavky. Inak ísť k moru, kde sú všetci cudzí je ideálne miesto, kde sa môžeš vykašľať na postavu a staviť na pohodlie. Aj tak vidieť, aké telo mame pod šatami.

gemerka17
4. máj 2025

Čím viac na sebe nacapnes, tým viac budeš na očiach. Výber si klasické plavky ako všetci ostatní. Bud bikiny alebo celé. Nikto ťa riešiť nebude. Bolo by fajn keby si popracovala na sebavedomí.

lenkakravcova
4. máj 2025

Môžeš pozrieť burkiny a krátkym rukávom alebo tielkove. Niečo takéto.
Samozrejme vzorov existuje xy.

benit
4. máj 2025

Daj si pekne letne lahke saty ked odmietas plavky. Su aj take plazove vyslovene.

zuzinka888
4. máj 2025

Ide k moru prvykrat? Nestresuj a uzi si to. Na plazi su ludia ultra stihly, normaln, tucni,obezni, s celulitidou, s velkymi jazvami, bledy ako vapno, smiesne opaleni,krasne opaleni, holohlavī, chlpati, vlasati.....vsetkym je to fuk. Ver mi ze po prvim dni ti to bude jedno. Pohladaj plavkove saty ci overaly je ich dost na nete. No ver mi zabal do kufra aj normalne plavky- urcite vyuzijes.

lubkovaandrejka
4. máj 2025
@lenkakravcova

Môžeš pozrieť burkiny a krátkym rukávom alebo tielkove. Niečo takéto.
Samozrejme vzorov existuje xy.

@lenkakravcova to by mala na plaz pekne 🙂

lienka.7
4. máj 2025

@autorka skafander

autor
4. máj 2025

Dievčatá, rozhodne aj do vody chcem ísť 😇ani som nevedela že takéto plavky existujú, není v tom teplo moc?

mimirka32
4. máj 2025

Na plazi ta nikto nebude ocumovat. Uz som bola aj na takej, kde boli holi ludia, aj taki stari tucni a aj na tych som si po chvili zvykla a prestala si ich vsimat. Uz si ich ani nepamatam. Clovek ide na plaz uzit si more, opalit sa a vychutnat si den. Nie obzerat inych ludi. Daj si cele plavky a neries co si kto mysli. Aj tak tych ludi uz nikdy nestretnes

valiant
4. máj 2025

https://www.decathlon.sk/3760-damske-plazove-ob...
Nesmiem sa opalovat a uz roky pouzivam leginy ba plavanie a tricko na plavanie s dlhym aj kratkym rukavom.
Krem mi nepomaha, spalim sa aj tak. Cize mam riadne dlhe oblecko urcene na plavanie. Pouzivaju to napr surfisti a ine vofne sporty, aby ich nespalilo. Existuju aj krasne farebne. Aj H&M aj inr znacky mavaju.

liusa82
4. máj 2025

no ja by som ani nepovedala že to ludia neriešia.Klebety a ohováračky hlavne jedna žena na druhú práveže kvitnú na takýchto miestach.To je jedna somarina že nikto si nevšíma nikoho.Lebo ohovárajú a kukajú ved to vidím šuškajú si kolkokrát medzi sebou.Ty sa len musiš obrniť a nevšimať si.To isté sa deje aj na kupkách.To sú len také nahováračky že ludia si nevšímaju druhého a pritom každý ohovára kde sa dá😀 lebo to sú proste ludia.Dala by som si ale teda celé plavky ak už.A keby sa nekúpeš tak tie šaty lahké

autor
4. máj 2025
@liusa82

no ja by som ani nepovedala že to ludia neriešia.Klebety a ohováračky hlavne jedna žena na druhú práveže kvitnú na takýchto miestach.To je jedna somarina že nikto si nevšíma nikoho.Lebo ohovárajú a kukajú ved to vidím šuškajú si kolkokrát medzi sebou.Ty sa len musiš obrniť a nevšimať si.To isté sa deje aj na kupkách.To sú len také nahováračky že ludia si nevšímaju druhého a pritom každý ohovára kde sa dá😀 lebo to sú proste ludia.Dala by som si ale teda celé plavky ak už.A keby sa nekúpeš tak tie šaty lahké

@liusa82 veď práve🙂 na kúpaliskách majú najväčšiu šancu ohovorit a ja da v tú chvíľu nechcem cítiť zle🙂 veď aj v bežnom živote väčšina ľudí zakrýva svoju nedojonalost či už mejkapom ale typom oblečenia🙂 ale dostala som tu fajné nápady čo si vziať ani som nevedela že také veci existujú🙂

pralinka25
4. máj 2025
@liusa82

@liusa82 ja som toto pri mori v zahranici naozaj nikdy nezazila.

lulu0123
4. máj 2025

Normalne dvojdielne plavky a uv tricko na to.Teplo v tom nie je.Skor zima,ked je to mokre.

pinkgirl
4. máj 2025

Mala by si na svojom sebavedomí popracovať. Snáď sme všetci už dospelý ľudia. To ohováranie postavy a oblečenia je úroveň strednej školy, nie?! A môže ti byť úplne jedno či si niekto vzdychne o tvojej postave niečo - aj tak sa to nedozvieš, teda ak nebudeš robiť na pláži anketu o sebe😉.
Malo by ti viac záležať na tom čo robíš a či sa bavíš a nie ako pri tom vyzeráš🙂.

liusa82
4. máj 2025
@pralinka25

@liusa82 ja som toto pri mori v zahranici naozaj nikdy nezazila.

@pralinka25 ale veď to je korunovaná blbosť nahovaráť si že ludia nehodnotia druhého a hlavne hovorím na takýchto verejných miestach kde je človek viac odhalený ako oblečený.Tam si práveže zgustnú ešte viac.Ja som x krát videla aj na deke chichúnať sa ludí a drgať jedna do druhej že aha kukaj tam..človek neni slepý aj ked hovoria trebárs iným jazykom.Preto sa divím že je to tu tolkokrát omielané že ludia si nevšímajú.No niekto si nevšimne to je pravda ale väčšina rada ohovorí ak vidí niečo nad jeho alebo jej limity

natalka13
4. máj 2025

Ked si das nieco ine ako plavky budu po tebe zazerat.
Kup si tankiny tych su plaze plne

pralinka25
4. máj 2025
@liusa82

@pralinka25 ale veď to je korunovaná blbosť nahovaráť si že ludia nehodnotia druhého a hlavne hovorím na takýchto verejných miestach kde je človek viac odhalený ako oblečený.Tam si práveže zgustnú ešte viac.Ja som x krát videla aj na deke chichúnať sa ludí a drgať jedna do druhej že aha kukaj tam..človek neni slepý aj ked hovoria trebárs iným jazykom.Preto sa divím že je to tu tolkokrát omielané že ludia si nevšímajú.No niekto si nevšimne to je pravda ale väčšina rada ohovorí ak vidí niečo nad jeho alebo jej limity

@liusa82 tak ja neviem kam chodis ale ja hovorim a nemam dovod klamat ze toto som si naozaj nikdy nevsimla. mozno na slovenskom kupku. tam nechodim ale v zahranici som to nezazila. navyse od kovidu by som povedala ze je tych akoze dokonalych postav pramalo. ked sa na celej plazi zjavia dve je to moc.
ked prebehnem zlozenie ludi na plazi vacsinou su to rodiny s detmi. v rezortoch vacsina. ti sa zaoberaju tym aby ustriehli decka. potom su tam v hojnom pocte dochodci, par bab co su asi ako kamosky a vyrazili si na vylet. potom zopar pubertakov co su tam s rodicmi ale ti cumia do mobilu alebo teda okukavaju seberovne objekty. a par cerstvo zalubenych parikov, pripadne ti co su tam na svadobke. no a potom sa pomedzi to naskytne jedna dve paninky co jedia salatovy list a chodia v ihlickach. ale to je uplne minimum a su tam zvacsa s chlapom co im to plati.
kto koho z nich drga a chichoce sa? viem si to predstavit u 20 rocnych pipiek ktore su slaboduche ale zrovna tato kategoria sa moc nevyskytuje.
a keby aj. tych ludi clovek uz nikdy neuvidi. je ine kupko v meste kde zijem. ano tam chapem. ale tito. 4000 kilometrov daleko kde su ludia z roznych krajin? ako a co? ja si nepamatam jednu jedinu osobu co som tam stretla. a ano boli tam aj s nadvahou, aj koznymi problemami. a co?
mozno podla seba sudim teba. ja to naozaj neriesim. nikdy som si na dovolenke nesadla na lehatko a neucmela na ludi s tym ze by som riesila alebo hodnotila ako vyzeraju. je mi to absolutne jedno. a verim ze vacsine tiez. a keby aj nebolo tak ma to nijako zasadne neovplyvnuje.
len pre poriadok. kde v zahranici pri mori si toto zazila? okrem chorvatska kde su asi ami cesi slovaci.
ked pises o deke asi myslis nase kupka jazera a mozno to chorvatsko alebo nejaky taliansky kemp.
neviem sice kam autorka ide ale na nejakej dovolenke v rezorte dalej ako za humnom to nie je take dramaticke ako to popisujes

liusa82
4. máj 2025
@pralinka25

@liusa82 tak ja neviem kam chodis ale ja hovorim a nemam dovod klamat ze toto som si naozaj nikdy nevsimla. mozno na slovenskom kupku. tam nechodim ale v zahranici som to nezazila. navyse od kovidu by som povedala ze je tych akoze dokonalych postav pramalo. ked sa na celej plazi zjavia dve je to moc.
ked prebehnem zlozenie ludi na plazi vacsinou su to rodiny s detmi. v rezortoch vacsina. ti sa zaoberaju tym aby ustriehli decka. potom su tam v hojnom pocte dochodci, par bab co su asi ako kamosky a vyrazili si na vylet. potom zopar pubertakov co su tam s rodicmi ale ti cumia do mobilu alebo teda okukavaju seberovne objekty. a par cerstvo zalubenych parikov, pripadne ti co su tam na svadobke. no a potom sa pomedzi to naskytne jedna dve paninky co jedia salatovy list a chodia v ihlickach. ale to je uplne minimum a su tam zvacsa s chlapom co im to plati.
kto koho z nich drga a chichoce sa? viem si to predstavit u 20 rocnych pipiek ktore su slaboduche ale zrovna tato kategoria sa moc nevyskytuje.
a keby aj. tych ludi clovek uz nikdy neuvidi. je ine kupko v meste kde zijem. ano tam chapem. ale tito. 4000 kilometrov daleko kde su ludia z roznych krajin? ako a co? ja si nepamatam jednu jedinu osobu co som tam stretla. a ano boli tam aj s nadvahou, aj koznymi problemami. a co?
mozno podla seba sudim teba. ja to naozaj neriesim. nikdy som si na dovolenke nesadla na lehatko a neucmela na ludi s tym ze by som riesila alebo hodnotila ako vyzeraju. je mi to absolutne jedno. a verim ze vacsine tiez. a keby aj nebolo tak ma to nijako zasadne neovplyvnuje.
len pre poriadok. kde v zahranici pri mori si toto zazila? okrem chorvatska kde su asi ami cesi slovaci.
ked pises o deke asi myslis nase kupka jazera a mozno to chorvatsko alebo nejaky taliansky kemp.
neviem sice kam autorka ide ale na nejakej dovolenke v rezorte dalej ako za humnom to nie je take dramaticke ako to popisujes

@pralinka25 ja sem na dovče ani moc nechodím skôr Mexiko, Latinská amerika,Thajsko atd exotickejšie.Ja na tie naše europske malo chodim v chorvátsku som bola raz v živote.V Taliansku ani raz čo sa mora týka.Mne je jedno čo si myslíš ty ja hovorím o tom čo som ja videla a nemienim sa tu s niekým doťahovať.Takže pekný večer 🙂

natalka13
5. máj 2025
@liusa82

@pralinka25 ja sem na dovče ani moc nechodím skôr Mexiko, Latinská amerika,Thajsko atd exotickejšie.Ja na tie naše europske malo chodim v chorvátsku som bola raz v živote.V Taliansku ani raz čo sa mora týka.Mne je jedno čo si myslíš ty ja hovorím o tom čo som ja videla a nemienim sa tu s niekým doťahovať.Takže pekný večer 🙂

@liusa82 v tych destinaciach kam chodis su ludia"na deke"?🙈 😂

pralinka25
5. máj 2025
@liusa82

@liusa82 ja som nepisala co si myslim ale co som zazila. Chodime na dovolenky k moru 20 rokov kazdy rok. Nemyslim si. Zazila som toho dost.

pralinka25
5. máj 2025
@natalka13

@liusa82 v tych destinaciach kam chodis su ludia"na deke"?🙈 😂

@natalka13 mozno nejake verejne plaze kde je fakt kde kto

jana_eyre_2
5. máj 2025

Ja sa dosť hanbím za svoje brucho, neviem dať dole faldy už roky.. v celých plavkách sa ale cítim ako hurka, v tankinach vyzerám ešte väčšie ako naozaj som a keď vyleziem z vody, tak sa to na brucho prilepí a to sa hanbím o to viac.. tak som to vyriešila takto: mám spodne plavkové nohavicky vysoke a silno tvarovatelne, siahajuce pod prsia, normálny plavkovy vrchný diel a plavkové kraťase.. tak mám dojem že vyzerám aj žensky, aj moje brucho vyzerá ako tak normálne a nehanbím sa.. plus keď idem na pláž, alebo po okoli dám si na to nejakú plážovú jemnú tuniku..

Ešte chcem okrem toho dodať - moje ekzémy sa tento rok zhoršili a čo si pamätám z iných diskusii, tak aj na toto ľudia pindaju.. tak isto mám kŕčové žily na nohách.. ja budem na pláži ta, ktorú možno budú ohovarat, ale nevadí.. dôležité je, že sa oblečiem tak aby som sa cítila dobre ja.. prízemni ľudia čo hodnotia druhých podľa vzhľadu si vždy niečo nájdu.. tak si hlavne uži dovolenku..

lubkovaandrejka
5. máj 2025
@liusa82

@liusa82 ja som toto tiez zazila na dovolenke v zahranici,Ze sa zeny vedla na deke zhovarali o inej,co sla.okolo a rehotali sa a ja som bola bluzko nich, takze som pocula, co vravia. Takze uplne súhlasím s tvojim nazorom 🙂

unicornlady
5. máj 2025

Ak sa niektoré ženy chichocú nad tým, ako kto vyzerá, to tiež vypovedá o ich "inteligencii".
To vypovedá len o nich. Ty sa tým zaťažovať nemusíš. Užívaj si dovolenku.

sisaka
5. máj 2025
@liusa82

@liusa82 Ja som v Mexiku na dovolenke každý rok. Väčšina ľudí v rezortoch sú USA, Kanada, UK, potom asi z Južnej Ameriky lebo počuť portugalčinu a španielčinu, sem tam počuť ruštinu (môžu byt prisťahovalci, čo už žijú v Severnej Amerike) výnimočne počuť slovenčinu. V živote som nezačula niekoho komentovať postavu druhých ľudí, či sa otvorene smiať na druhých ľuďoch. Síce nehovorím všetkými jazykmi, ale slepá nie som. Američania majú na sebe tých kíl často požehnane, tí sú poslední, čo by to riešili, Juhoameričania cestujú v skupinkách, tí tam snáď majú aj strykov z druhého kolena, alebo aj celé partie vysokoškolákov, tí tam riešia zábavu a nie druhých ľudí a teda fakt som tam ešte nevidela niekoho ležať na deke, uteraku… ľudia sú na lehatkach….
Osobne až na jednu Rusku, ktorá pred pár rokmi nabehla na pláž topless, jednu slovenskú rodinu, ktorá nechala behať dieťa nahé a jedného pána, ktorý nabehol v tangáčovych plavkách (to bolo na Kube) mi za cca 18 rokov nikto neutkvel v pamäti a to som si istá, že tam bolo kopec ľudí s roznymi postavami a roznymi handicapmi. Teraz keď píšem handicap, tak som si spomenula na jednu pani bez nohy, minuly rok, ale preto, že to bolo minuly rok a ležala na lehátku hneď vedľa mňa a že tu píšem slovo handicap, inak by ma to ani nenapadlo. Tiež nie som čistá dokonalosť a som si istá, že nikto si nezapamätá ani moju postavu, nikto netuší odkiaľ som, ani kto som a to som sa vrátila z Mexika pred mesiacom.
Takže prepáč, neverim, že na nejakej karibskej pláži niekto rieši nejaké brucho, či stehná neznámej osoby, z neznámej krajiny.