icon

Čo si obliecť na lanovku na Lomnický štít?

pani_holubova
22. aug 2024

Ahojte, chystáme sa ísť budúci týždeň lanovkou na Lomnický štít. Čo si obliecť a obuť keď ideme lanovkou? Je potreba mať niečo špeciálne? Ja ako dospelák vydržím, no pre malú chcem byť pripravená vopred na všetko. Ďakujeeem 🙂

nyusika
22. aug 2024

na lomnicak ide kabinkoca lanovka, hore je pocasie nevyspitatelne - standardna turisticka obuv, nepremokava bunda, do ruksaku jedna termo vrstva naviac sa vzdy zide

biba_18
22. aug 2024

obliecť to ako keby ste šli pešo - pevné boty, vysoké ponožky, dlhé alebo aspoň 3/4 nohavice, do ruksaku dlhé tričko, mikina (najlepšie fleecová) a vetrovka proti vetru a dažďu. plus viac ako jeden keksik ...

ninazemna
22. aug 2024

Ako Gustav Anděl v Andělovi na horách.

viestta
22. aug 2024

Za tu polhodinku co tam budes nezamrznes, ale tenka vetrovka nie je nikdy na skodu. My sme boli v septembri a na Lomnicaku snezilo 🙂

annm81
22. aug 2024

Žiadne špeciálne vybavenie nepotrebuješ - bežné tenisky, bunda proti vetru, ak si zimomrivejšia, môžeš zvažiť dlhé nohavice. Najmä nezabudni na opaľovací krém.

mk1111111111
23. aug 2024

Rano pozries, ako je hore a podla toho sa oblecies, vystupis tam z lanovky, turu tam nespravis- klasicke turisticke topanky a bunda podla pocasia pre istotu postacia a zachvilu pojdete dolu.

nyusika
23. aug 2024

@mk1111111111 ráno pozrie hore, o hodinu, keď už budú na ceste, bude uuuuuplne inak

mk1111111111
24. aug 2024

@nyusika ved pojdu autom, nahadzu veci a pod lanovkou podla pocasia vyberu, co bude treba, aj teplota byva dolu napisana, ako je hore. Ja som tam bola v kratkom tricku, co jej to pomoze? Niekedy je tam v tom istom obdobi na lahku bundu, niekedy na zimnu, tak si vyber

gab1sol
24. aug 2024

@mk1111111111 ako vieš, že idú autom?

Inak, keď sme tam boli my, po vystúpení z lanovky to bolo na mikinu, pre niekoho na krátky rukáv. Keď sme išli dolu, mala som zimnú bundu. Tak sa zmenilo počasie. Ale to bola jeseň.

mk1111111111
24. aug 2024

@gab1sol no, tak teraz teda porad. Napisala som, ze bundu maju mat a turisticke topanky. Aku bundu? No neviem, neviem ani ja, ako presne v tu sekendu bude. Ja pridem pod lanovku, pozriem a idem, v Tatrach sa meni pocasie stale.

evinka400
24. aug 2024

@pani_holubova k oblečeniu myslím ženy povedali všetko, ale ja upozorním ešte na to, že včera boli už okolo obeda lístky na lanovku vypredané. Takže vám odporúčam vybehnúť čím skôr 😉

gab1sol
24. aug 2024

@mk1111111111 reagovala som skôr na to auto… Ale keď tak, ja si do hôr beriem obvykle aj náhradné oblečenie - druhé tričko, mikinu a často aj nohavice. Pre každý prípad. Tiež mám vždy na horách so sebou aj termooblečenie a jednu nepremokavú bundu (nie zimnú), v ktorej ma neprefukne a spolu s viacerými vrstvami mi nie je v nej ani zima, ak by aj snežilo.
Už som videla ísť na Lomničák aj dámy v šatách a žabkách, lebo však je leto, svieti slnko a ide sa lanovkou. Ja to vnímam tak, že hory sú zradné a treba byť pripravený na čokoľvek.

mk1111111111
24. aug 2024

@gab1sol tak zasa tam nebudu cely den, idu s malym dietatom, ak by sa tam certi zenili, velmi rychlo pojdu dolu. Poradot sa naozaj neda presne, dnes je tam pekne, zajtra nemusi, ale bunda to isti v kazdom pripade.

A k tym zabkam, ja som bola tiez v alpach vo vyske 3600 v lodickach, co uz, isli sme autom okolo, zbadali lanovku, vyviezli sa hore, spravili sme 10 krokov do kaviarne, dali kavu a zviezli sa dolu. Tiez som bola asi "za blbu", ale my sme isti do FR na svadbu a neratala som s lanovkou ani len tenisky som nemala v aute.🙄😵‍💫 ale, kuknut z hora som sa chcela 🤣

pani_holubova
autor
24. aug 2024

Ženy kľud :D ako som písala, nejde ani tak o nás dospelých ale o malé 3 ročné dieťa, či stačia botasky alebo turistické topánky 🙂 to je všetko 🙂 listky máme kúpené už týždeň, tak len aby počasie vyslo 🙂

lulu0123
24. aug 2024

Ak mas turisticke topanky pre nu tak daj. Ak nie, pevne tenisky budu stacit.A urcite dlhe nohavice a hore tricko,mikina,budna plus aj tenku ciapku alebo celenku by som vzala.