icon

Čo si obliecť na spomienkovú omšu?

9gabi9
1. júl 2024

Ahojte.
Pre niekoho možno smiešna otázka - ja s tým nemám žiadnu skúsenosť.
Tento mesiac bude omša za svokru, po roku od jej pohrebu. Nikdy som na takejto omši nebola, do kostola tiež nechodíme. Čo si môžem obliecť? Manžel hovorí, že do čierneho, ako na pohreb (rozumie sa tomu rovnako ako ja 🤣). Ja si však myslím, že sa to takto nenosí, že to nie je ako pohreb. Ale klasická omša, kde sa spomenie zosnulý.
Obliekla by som si trištvrtovu sukňu s kvetmi (priložíme foto) a nejaké jednoduché tričko.
Za odpovede vopred ďakujem

Čo si obliecť na spomienkovú omšu?
Strana
z2
janinah
1. júl 2024

@domka222 aj na svadbu idem s úmyslom zagratulovať a nejdem v teplákoch...
Lenže mám pocit.ze na Slovensku je už taká slobodaaaa ,že ani bontón netreba dodržiavať...načo sa patrične obliekať na príležitosť.ked si každý môže robiť čo chce

domka222
1. júl 2024

@janinah však obliecť áno, preto píšem, že tam nechce ísť v plavkách. Ale problém, že veľa ľudí tvrdí, že by to mala byť práve čierna farba a nič iné nie je pomaly v tolerancii

martul
1. júl 2024

@domka222 Nie, niekde som to napísala? U nas je to takto, hocikde inde sa rešpektuje farba oblecenia, tak prečo nie aj tu?

30katrusa40
1. júl 2024

@9gabi9 sukňa byť môže. A ak nechceš aby ťa prebodavali pohľadom tak tričko bez rukávov si nedávaj. A ani nič priesvitné. A keď nechodíš do kostola prosím netlač sa na prijímanie keď bude farár rozdávať. Niekto ma taký zvyk len aby to vyzeralo ale nemá sa to bez spovede.

domkakvet
1. júl 2024

@9gabi9 tie sukne sa mi tam vobec nehodia, ani jedna.

Strana
z2