icon

Čo si obliekať pri zimnom behu?

26. dec 2024

Baby, nemám žiadne fitnes oblečenie ale chcem chodiť behať od zajtra... Viete poradiť ako sa obliecť aby som neochorela?

petka5656
26. dec 2024

Vrch- termo tričko, termo mikina(hrubšie tričko) a bezecka bunda, ideálne aby bola windstopper a dýchala. A dole bežecké leginy.
Najdôležitejšie sú ale tenisky a neprepálit to na prvýkrát 😎
Držím palce, tiež by som mala ísť, vyberali mi znamienko, potom sme cestovali a nejako som už mesiac lemrava 😀🙈

autor
26. dec 2024

@petka5656 ale tenisky? Bežecké normálne?
Mám takú teplú mikinu Merino, myslíš že môžem vziať tu na termotricko? Nemám žiadnu bundu :(

autor
26. dec 2024

@petka5656 myslíš že si mám vziať hrubé ponožky do nich? Nechcem prechladnúť

namornicka
26. dec 2024

Mikina môže byt aj tenšia fliska, tu si dáš na termo tričko. Plus tenká čiapka, lebo keď fúka a je zima tak je to nepríjemné na uši. A tenisky samozrejme bežecké. Ponožky nemusíš hrubé, keď bežis tak ti nebude zima.

namornicka
26. dec 2024

Sustakovu alebo bežeckú bundu v zime treba.

autor
26. dec 2024

@namornicka a sustakovu si dám na termo tricko? Či aj mikina?

barbie2023
26. dec 2024

@petka5656 zdochla by som taká naobliekana. 😂

barbie2023
26. dec 2024

Akože to je podľa mňa strašne individuálne. Podľa toho aj kde bývaš ,aké je tam počasie , či si zimomrava... Ja chodím behať v 3/4 legínach a jednom termotricku a tenucku flísovu vestu. Nič viac lebo by som umrela. Som schopná ísť aj v krátkom tričku alebo kraťasoch. Aj dnes som tak bola.

lucia13022023
26. dec 2024

Legíny, tricko s dlhým rukávom a mikina. Úplne stačí. Ja keď som začínala, tiež som nič nemala a toto mi stačilo.

petka5656
26. dec 2024

@barbie2023 tak to ja by som mala sopel až pri členkoch kým by som dobehla domov 🤣 samozrejme zabudla som čiapku (tenkú 🤣) a bežecké rukavice. V zime aj tenký nákrčník 😅 ale je to samozrejme o zvyku a človeku. Ja potrebujem tie vrstvy, aj v lete keď fuka musím mat tenkú celenku cez usi 🤷🏼‍♀️

petka5656
26. dec 2024

Jasne bežecké, neísť v halovkach som len myslela 😀 vyskúšaj obliecť čo máš, aj tak nezabehnes asi 10 km (ak áno, klobúk dole) a postupne si doplníš výbavu.

deniseee
26. dec 2024

Je to individualne, riad sa sebou. Vyskusaj a uvidis. Ja som v lete mavala kratke leginy, kratke tricko. Ako sa zacalo ochladzovat, isla som do dlhych legin a dlhych triciek a mikin. Neskor som na vrch musela pridat tenku softshellku a dole zateplene leginy. Napokon som zacala umierat aj v tom a hlavne som velmi citliva na dekolt a na vdychovanie studeneho vzduchu, takze prisla na radu aj satka. Ale kedze neznesiem mat nicim prekryte dychacie cesty, tak som musela prestat behat a chodim na rychlochodecke prechadzky, oblecena uplne standardne ako ked nebeham. Planujem zacat zase v standardnom rezime, ked sa trochu otepli. Ty si vyskusaj sama na sebe a podla toho sa oblec. Moj kamarat chodi aj teraz behat v kratasoch a kratkorukavom tricku a je v pohode.

kika845
26. dec 2024

Tenisky bezecke, v zime goretexove, s protismykovou podrazkou

simonkazga
26. dec 2024

@petka5656 ak by som sa takto naobliekala, umrela by som po prvom km. 😧 Do 8stupňov chodievam v krátkom tričku, pod 8 v dlhom. Ak je 0 a menej, vtedy si dám nad dlhý rukáv aj bežeckú mikinu.

slovakboy
26. dec 2024

Ja nebehävam kvôli úrazu už 20 rokov ale keď chodím vonku na prechádzku, alebo do lesa vždy sa obliekam tak, aby mi bolo trochu zima. O jednu vrstvu menej, ako by som si dal pocitovo. Veľmi tenkú vetrovku si dávam. Kryjem si len hlavu čiapkou a šálom krk. Výnimočne rukavice ak mrzne viac. Neochorieš z toho. Mám skúsenosť, že prechadzka v zime mi robí dobre, keď mi je zima a pohybom a samotnou prechádzkou sa zohrievam do takého pracovného režimu, kedy mi nie je ani teplo, ale ani veľká zima. Polárnici a horolezci hovoria, že im nesmie byť teplo, inak im to potom primrzne večer v spacáku a stane. Tak asi aj ty by si nemala sa trápiť teplým oblečením.

simca115
27. dec 2024

Ja nosím legíny , zateplené tričko na Tom mikinu , a bežeckú kuklu

petka5656
27. dec 2024

@simonkazga každý sme iný 😀 ale ta moja vrchná bunda je len technicky “sustiak” kvôli vetru, nie žiadna lyžiarska 😀⛄️

tana85
27. dec 2024

uf, toto je velmi individualne. ja som zmrzlina a ani za nic by som nesla v 1C zime behat len v termotricku. odkedy je cca 5-6C, tak mam zimne bezecke leginy, potom termonatelnik (mam aj bezecky aj taky ten lyziarsky), na to tensia flisova mikina a zimna windstopper bunda. nakrcnik, tensia ciapka na hlavu, rukavice bezecke (kvoli dotykovemu telefonu) a goretex bez.tenisky. ale uprimne, zacinat behat v zime je trochu riziko. moja skusenost - zacala som behat v marci pred rokom, ale az na 3.pokus som po behu neprechladla :D proste vzdy som sa vratila a zacala kychat, tyzden som bola prechladnuta. mozno som to hned na zaciatku prehnala. kazdy vnimame chlad inak, minule vonku aj pofukovalo a fakt som si priala mat este jednu vrstvu

tana85
27. dec 2024

@petka5656 presne, udrzi teplo, co si sama vyrobim, ale neohrieva nijak

autor
27. dec 2024

Tak baby, bola som nakoniec v legínach, termotricku, na to taká tá budova vesta so stojacikom hore, funkčné ponožky bežecké tenisky. Samozrejme šatka cez nos a ústa a na hlave pletená čelenka a bolo mi fajne. Ale bola som na obed na slnku 😃