Dajú sa kúpiť svadobné obrúčky do 200 EUR?
Babulky dajú sa kúpiť obrúčky klasické zlaté do 200 eur? Lebo keď vidím tie ceny odpadavam.
Máte niekto aj s chirurgickej ocele? Poradíte? Je lepšie kupovať v meste alebo na dedine?
Do 200 eur? Srandujes že?
Nemusíš mat zlato, ak máš nižší rozpočet. Kúpte si chirurgickú oceľ, takto zo rieši veľa ľudí
Nie zial nie, iZlato ma relativne dobre ceny, kedze predavaju aj menej karatove zlato ale obavam sa, ze do 200 EUR bude problem aj za jeden kus, za dva nemozne. Tiez si myslim, ze pre tuto chvilu, by asi bolo vhodnejsie to riesit chirurgickou ocelou, ak nemate vyssi rozpocet.
A tie z chirurgickej ocele nezosucha sa tá zlatá farba na nich?
Ahoj, my sme kupovali v Izlate v týždeň keď bol Black Friday, lebo tam boli nejaké akcie. Chceli sme tiež najlacnejšie a najjednoduchšie obrúčky, lebo ja som teraz na RD plus so snúbenom platíme hypo, čiže peniaze na zvyš nie sú. Ja reálne keď sa do roboty vrátim ani obrúčku nebudem môcť nosiť, lebo som sestrička, ale snúbenec ju asi nosiť bude. Najlacnejšie v ponuke boli nejaké z 9K zlata. Nám pani predala zo 14K zlata, lebo tie z 9K môžu vraj časom ostať čierne 🤷♀️. Platili sme za obe cca 430€, čo je podľa mňa sakra dosť, tak som snúbencovi povedala, že keď už máme také obrúčky, že dúfam, že sa nerozvedieme 😅😅
@modrykolibrik osobne by som nechcela obrúčky z chirurgickej ocele. Radsej by som odložila viac peňazí na to. Ale keď vás rozpočet nepusti, tak by som brala asi skôr len strieborné. My máme zlaté obrúčky.
Samozrejme záleží na vašich preferenciách. Kúpte také, aby ste boli obaja spokojní 🙂
@modrykolibrik pred 20r sme kupovali jedne z najlacnejších za 450e. Takže určite do 200e v dnešnej dobe nie.
To si rovno kúpte hocijaké a nazvite ich obrúčky. Bez gravírovania
Viete to urobiť aj tak, že si na svadbu kúpite nejaké lacné obrúčky napríklad z tej ocele a neskôr, keď budete mať viac peňazí si kúpite normálne zlaté. Len to teda už budete po svadbe 🤷♀️😊
@calathea97 430€ za obe obrúčky, tak to je super cena 👍 u nás to bolo mnohonásobne viac, ale máme 18K zlato + brilianty. Tak tiež dúfam, že sa po čase nerozvedieme, keď už sme toľko peňazí za to dali 🙈 kupovali sme v zlatnictve Egne tento rok.
200? Nereálne. My sme 10 rokov dozadu dávali 500€ a to boli z tých lacnejších.
Za kvalitu sa platí ale nikde nie je písané, že to musia byť zlaté prstene. Ja by som chcela hocijaký pekný 😁
My sme mali z chirurgickej ocele. Ale nemali sme pozlátené, takže sa nemalo čo zosuchat... Zlaté do 200e ale nekupis
Gram zlata momentálne stojí na burze okolo 80€. Na šperky sa riedi, ale zasa platíš za prácu, je z toho nejaký odpad atp. Takže za 1 gram zlatého šperku sa pod nejakých 90-100€ nedostaneš. Obrúčky majú 5 a viac gramov.
Niektorí zlatníci (napr Ján Machovčák v Čadci) berú staré, zlmokové zlato a potom platíš iba prácu. Potom by si sa do nejakých 200-250€ mohla dostať. Berú úplne hocičo (polámané prstene, zlaté zuby, atď). Takže možno to by bola možnosť.
Nemate obrucky po niekom z rodiny? Dali by sa mozno pouzit. Ja prstene nenosim, vsetko mi robi reakciu, ja by som proste objednala nieco pekne z internetu v nejakej dumping price. Alebo tu chirurgicku ocel. Pripadne si ich mozete dat vytetovat na prst.
@modrykolibrik mi sme kúpili v Poľsku v Jablonke cca 200e ale pred 6 rokmi dokonca rýchlo vybavené do týždňa (nám šlo hlavne o cas🙂) a boli aj s gravírovanim. Už vtedy stali u nás na Slovensku 600 e a čakalo sa vyše mesiaca.
@modrykolibrik zlate do 200e podľa mňa nereálne. Možno niekde v záložni, ale to tiež pochybujem. A asi by som nechcela svadobné obrúčky cudzích ľudí, kt. to pravdepodobne nevyšlo keď skončili v záložni. Možno strieborné pozlátené niekde zoženiete na nete.
Môj šéf má z wolframu a teda dovoliť si môže kúpiť aj obrúčky z platiny 😁 https://www.svetwolframu.sk/wolframove-obrucky
@modrykolibrik kamarátka si kupovala s manželom strieborné....až po rokoch keď sa im zlepšila finančná situácia si kúpili zlaté... ono všetko čo má prívlastok svadobné (a prípadne aj materské) má automaticky cenu + 200 % 🙄
My sme nechceli na obruckach setrit, ale nakoniec nas vysli smiesne peniaze. Pred 15r presne 100e za robotu, zlato. Muz este ako slobodny nasiel v zahranici hruby zlaty naramok a ten sme stopili na obrucky a mame ich teda pekne hrube a i manzel dost velku kedze ma hrube prsty.
Dajte si vytetovat, moj manzel ma taku - nezlozitelnu.😉
Ak myslis jeden kus, tak ano tam niekde zacinali ceny ked sme minuly rok kupovali. Inak teda ak chces naozaj zlato, priprav sa na vyssie sumy. Alebo ak rozpocet nepustí, kupte si take na ake prave mate, nikde nie je napisane, ze si napriklad na 10te vyrocie nemozete kupit tie vysnivane 😉
My sme si kupovali strieborne. Uz si nepamatam, kolko stali, ale viac nez 200 Eur asi nie. Mohli sme si dovolit kludne akekolvek, ale za nas su obrucky najzbytocnejsie veci, my nenosime prstene, tak sme nechceli investovat vela. Takze mozno kupte strieborne? Ale striebro vela nevydrzi 🤷♀️
@modrykolibrik ak by si mala nejake stare zlate nausnice/retiazky/prstene, v niektorych zlatnictvach to vezmu a zvysok doplatis... my sme tak mali prstene z bieleho zlata za vyse 500€, ale doniesli sme rozne nepotrebne zlato,nacenili, odratali zo sumy a za prstene sme doplacali cca 250€.
Ale to bolo este v r.2015.
My sme kupovali v sofii asi mesiac dozadu, mame obycajne hladke z bieleho zlata, ziadne kamienky cacky nic. A po zlave vysli okolo tisicky
Ja sa v terajsich cenach nevyznam, ale nebola by som ochotna za ne tolko dat. My sme manzelia 15r, mali sme obyc z bieleho zlata, co svokra okomentovala, ze su ako strieborne 🤦🏽♀️, co mne bolo a je samozrejme jedno. Len s odstupom casu nemame ziadnu obrucku. Muz ju stratil hadam v prvy rok. Mne cez tehotenstvo napuchol prst a museli sme ju precvaknut. Ja som prakticky usudila, ze viac vyuzijem nausnice, tak som ju v zlatnictve namiesto opravy vymenila za nausnice. Ak maju pre vas hodnotu, ze ten prsten nieco znamena, tak investujte. Inak by som dala co najmenej, aby sa nepovedalo, ze nemame. Vela ludi ju nenosi, tak je zbytocne dat za nu 1000€.
@modrykolibrik ja si kupujem šperky cez aukcie. Vyjdú ma o dosť lacnejšie, než v zlatníctve, majú certifikát a obsahujú pravé diamanty a zlato. V aukcii si vieš úplne v pohode kúpiť zlatý prsteň do 100 e. Len treba striehnuť a poznať svoju veľkosť.
@zeldia cez Catawiki.com som si kupovala pravé morské perly a pravý rubinovy náhrdelník. Mal aj certifikát, aj som bola osobne v zlatníctve preveriť a sú pravé. Perlový náhrdelník ma vyšiel na 250€ a rubínový náhrdelník aj s dopravou za 350€. Čo odporúčam, tak určite pozerať recenzie predajcu (čím viac, tým lepšie). Treba prihadzovať len ku koncu aukcie (aby ste si zbytočne nenavyšovali cenu) a keď to naozaj chcete. Lebo potom to aj musíte zaplatiť.
Nosím náušnice z chirurgickej ocele, jemný gravir, zlaté prevedenie, 5r som ich nedala dole, more, minerálne kúpele na nich nezanechalo stopy.
Ups.boli dole, pri vyšetrení CT a mr, inak nie, sú ako nové.
Určite skúsiť osloviť zlatnika.

@modrykolibrik ide o to či ich budete reálne nosiť. Ja nenosím ziadne sperky ani bižutériu preto mi je jedno ako vyzeraju. Ak chcete obaja nosiť kúpte také aké sa vam pacia nepozerajte že musí byt neakej hodnoty. Lepšie je kúpiť v meste kde je viac obchodov a vsade vsade pýtaj zlavu.