icon

Hodnotíte oblečenie svojich kolegýň?

Dnes o 07:22

Ahojte...pre zaujímavosť... Hodnotíte nahlas alebo v duchu oblečenie vašich kolegýň? Mám v kancelárii dve kolegyne, ktorým neujde nič, čo majú nové ženy z vedľajšej kancelárie. A furt to komentujú, napr "všimla si si, že Jana má novu kabelku Karl? Ktovie či je originál alebo fake. Dana je dnes oblečená lepsie, asi sa už trochu zobudila, že sa na lepšie obliekať, keď nechodila doteraz oblečená štýlovo..." Pritom vzhľadom k väčšej postave chodí oblečená podľa mňa veľmi pekne.
A podobne blbosti furt riešia. Ja som minimalistka, chodím úplne jednoducho, momentálne mám len dvojo riflí, lebo sa mi nedarí zohnať také, čo by mi sadli. Pár čiernych, jednoduchých tričiek bez nápisov 4 kardigany... To je môj zimný šatník momentálne. Chodím samozrejme Čistá, mám sušičku, tak nie je problém oprať, vysušiť a na druhý deň to mať na sebe znovu. Nechcem si predstaviť, ako ohovárajú mňa.
Mne je to teda jedno, len na zaujíma, ako je to inde. A teda ja osobne si všimnem, keď ja niekto niečo veľmi pekne na sebe, ale väčšinou neviem čo mal kto na sebe ani v ten deň, nie ešte včera.
Ako je to u vás?

konikkon
Dnes o 08:11

@anonym_autor niektore zeny su take. Strasne plytke. Povrchne rozhovory a kecy o nicom. Mne taketo veci vzdy unikali. Za mna je to strasna strata casu a zatazovanie mozgu sprostostami. Mozno preto som nikdy nebola v kolektivoch oblubena, najprv mi to vadilo, casom som pochopila, ze to je skvele nepatrit do takehoto stada. Nechcem s tymito zenami nic mat. Znacky su len pozlatko, cim vacsie logo, tym mensi clovek, ktory ho nosi. V duchu si pomyslim asi toto, inak su mi ludia ukradnuti a zameriavam sa na seba. Mam kolegynu co nosi tieto znacky guess, karl a pod (sorry nevyznam sa v tom) a dava si zalezat aby to bolo poznat, aj to spomenie. Ja to nechapem, pozeram na nu s udivom, ze o com to hovori a pripadam si ako z ineho sveta.

laskonkaa1
Dnes o 08:16

Ked som pracovala s kolegyňami, tak som si väčšinou všimla len to, co ma upútalo na prvý pohľad, ci uz v dobrom alebo zlom. Ak to bolo pekne, pochválila som, ak nie, bola som ticho. Kto som ja, aby som niekomu rozprávala co je škaredé?

stormie
Dnes o 08:24

Presne koli takymto dovodom som maximalne rada ze som v teame so samymi chlapmi …

anonym_5eb314
Dnes o 08:29

Nekomentujem, nereagujem, je mi to jedno, je to každého osobná vec. Ale mám kolegyne ktoré zvyknú komentovať a posmešmovať. Je mi smiešne, že to komentujú hlavne kolegyne, ktoré žijú od výplaty do výplaty, majú nabraté úvery a lízingy a medzitým si kupujú samé top značky a oblečenie majú ako spotrebný tovar a komentujú kolegyne, ktoré sú šetrnejšie, kupujú obyčajne značky, nosia to isté častejšie, používajú lacnejšiu kozmetiku a jazdia na starších autách ale kupujú to za svoje.

mrtina2
Dnes o 08:35

Mám len 2 kolegyne, zvyšok muži, v móde sa nevyznám, ale ak majú na sebe niečo čo sa mi páči tak pochválim.

bomba36
Dnes o 08:36

@anonym_autor nie, nie sme na základnej škole. A ani tam ma to nezaujímalo.

anonym_066369
Dnes o 08:44
@konikkon

@anonym_autor niektore zeny su take. Strasne plytke. Povrchne rozhovory a kecy o nicom. Mne taketo veci vzdy unikali. Za mna je to strasna strata casu a zatazovanie mozgu sprostostami. Mozno preto som nikdy nebola v kolektivoch oblubena, najprv mi to vadilo, casom som pochopila, ze to je skvele nepatrit do takehoto stada. Nechcem s tymito zenami nic mat. Znacky su len pozlatko, cim vacsie logo, tym mensi clovek, ktory ho nosi. V duchu si pomyslim asi toto, inak su mi ludia ukradnuti a zameriavam sa na seba. Mam kolegynu co nosi tieto znacky guess, karl a pod (sorry nevyznam sa v tom) a dava si zalezat aby to bolo poznat, aj to spomenie. Ja to nechapem, pozeram na nu s udivom, ze o com to hovori a pripadam si ako z ineho sveta.

@konikkon si moja krvná skupina, asi mám preto aj väčšinu priateľov mužov, lebo neriešia takéto pre mňa úplne nepodstatné veci. Mám kabelku aj značkovú za stovky eur, aj kabelku z výpredaja za 6.90., ktorá sa mi hodila farebne aj veľkosťou. A? Na ľuďoch oceňujem to, ako sa v ich spoločnosti cítim a ako ma čas s nimi môže obohatiť, tliachanie o tom, či má Zuza nové čižmy, alebo kde si dala urobiť nechty, išli vždy mimo mňa.

anonym_3a3093
Dnes o 08:46

Nie, nastastie sa to u nas v kancli neriesilo, ked som tam este chodila.
Mala som dve kolegyne, ktore boli vzdy tip top oblecene, celkovo to boli tie typy, co si mozu aj vrece obliect a vyzera to dobre. Tak tie som vzdy chvalila 😄

zuzubb007
Dnes o 08:50

Veď kolegyne sú obyčajne klebetnice, čo majú smutný život tak riešia druhých, osobne by mi išli extrémne na nervy toto počúvať, nehodnotím nikoho a je mi jedno či by nosila kolegyňa každý deň inú kabelku aj za 2000, žijem si svoj život, keď je dakdo pekne oblečený a ohúri ma tak poviem, že krásne šaty alebo tak, proste žiadna závisť tieto typy žien si otras

anonym_328337
Dnes o 09:01

Fúú áno mali sme módnu políciu v robote 😃 nastúpila som tam po materskej a hneď ma všetci varovali ze oni kľudne aj sikanuju kvôli oblečeniu. Po materskej človek veľa peňazí nemá prvý mesiac som nosila jedne botasky 😃 až potom som si postupne dokupila nové veci a dobre. Ja to neriešim kto čo má našťastie ani mňa neriešili.

autor
Dnes o 09:03
@anonym_5eb314

Nekomentujem, nereagujem, je mi to jedno, je to každého osobná vec. Ale mám kolegyne ktoré zvyknú komentovať a posmešmovať. Je mi smiešne, že to komentujú hlavne kolegyne, ktoré žijú od výplaty do výplaty, majú nabraté úvery a lízingy a medzitým si kupujú samé top značky a oblečenie majú ako spotrebný tovar a komentujú kolegyne, ktoré sú šetrnejšie, kupujú obyčajne značky, nosia to isté častejšie, používajú lacnejšiu kozmetiku a jazdia na starších autách ale kupujú to za svoje.

@konikkon
@anonym_5eb314 baby presne, tieto kolegyne furt niečo objednávajú zo shein,majú kopec handier, potom ohovárajú tie, čo majú kabelku Karl, bundu ani neviem akú značku... Mne je to úplne jedno, ja napr mám dve kožené kabelky, tie tri svetre má vyšli na120€, radšej si kúpim menej a snažím sa kvalitnejšie, ale ja im to nevravím, nepoviem ze neobjednavajte zo shein alebo podobné rozumy im nedávam vôbec, nekomentujem, neohrnam nos, mne je jedno, či si niekto kúpi sveter za 5€ zo shein alebo 50€, alebo za 150€. Akože veď to je každého vec, čo, kde a za koľko kupi. Tiež som robila predtým s mužmi a to bolo fakt super.

autor
Dnes o 09:04
@zuzubb007

Veď kolegyne sú obyčajne klebetnice, čo majú smutný život tak riešia druhých, osobne by mi išli extrémne na nervy toto počúvať, nehodnotím nikoho a je mi jedno či by nosila kolegyňa každý deň inú kabelku aj za 2000, žijem si svoj život, keď je dakdo pekne oblečený a ohúri ma tak poviem, že krásne šaty alebo tak, proste žiadna závisť tieto typy žien si otras

@zuzubb007 presne, ja som už celkovo z nich unavená, z tej ich energie...

maris5

Ja neviem ci kolegyna mala vcera na sebe nohavice alebo suknu.Ci akej farby mala tricko. Je mi to jedno, aj keby cely tyzden chodi v tom istom.
Pre mna su to nepodstatne veci.

autor
@anonym_328337

Fúú áno mali sme módnu políciu v robote 😃 nastúpila som tam po materskej a hneď ma všetci varovali ze oni kľudne aj sikanuju kvôli oblečeniu. Po materskej človek veľa peňazí nemá prvý mesiac som nosila jedne botasky 😃 až potom som si postupne dokupila nové veci a dobre. Ja to neriešim kto čo má našťastie ani mňa neriešili.

@anonym_328337 ja som samoživiteľka, čiže peniaze mi treba na iné veci hlavne ako na oblečenie.

mamickalisticka
Dnes o 09:05

@anonym_autor pochvalim, keď sa mi niečo páči, prípadne sa spytam, kde kúpila takú peknú zdravotnícku blúzku, prípadne pochválim vlasy (moja kolegyňa si robí curly hair metodu) takže tak, inak si nevšímam, mám staršie kolegyne, takže nemyslím, že mam čo riešiť, civilné oblečenie a hlavne, mame pracovné zdravotnícke oblečenie. Nie rovnaké, ale každá svoje

autor
Dnes o 09:05
@maris5

Ja neviem ci kolegyna mala vcera na sebe nohavice alebo suknu.Ci akej farby mala tricko. Je mi to jedno, aj keby cely tyzden chodi v tom istom.
Pre mna su to nepodstatne veci.

@maris5 mne tiež. Ja som si hocikedy večer premietla deň, že čo zas riešili o druhých a rozmýšľam, že veď ja ani neviem, čo mali ony dve v ten deň oblecene, nie ešte baby odvedla 🤣

saraxyz
Autor odpoveď zmazal
anickaaa6aaa
Dnes o 09:11

Toto mi nikdy nenapadlo, že riešiť v práci kto ma čo na sebe. Keď sa mi niečo na kolegyni páčilo tak som jej to úprimne pochválila. Keď nie bola som ticho. Predsa je to moje subjektívne vnímanie. Momentálne musím nosiť pracovne trička tak v mojom okruhu nie je čo riešiť 🤣🤣

anonym_066369
Dnes o 09:23
@anonym_autor

@konikkon
@anonym_5eb314 baby presne, tieto kolegyne furt niečo objednávajú zo shein,majú kopec handier, potom ohovárajú tie, čo majú kabelku Karl, bundu ani neviem akú značku... Mne je to úplne jedno, ja napr mám dve kožené kabelky, tie tri svetre má vyšli na120€, radšej si kúpim menej a snažím sa kvalitnejšie, ale ja im to nevravím, nepoviem ze neobjednavajte zo shein alebo podobné rozumy im nedávam vôbec, nekomentujem, neohrnam nos, mne je jedno, či si niekto kúpi sveter za 5€ zo shein alebo 50€, alebo za 150€. Akože veď to je každého vec, čo, kde a za koľko kupi. Tiež som robila predtým s mužmi a to bolo fakt super.

@anonym_autor myslím, že to príliš riešiš, možno cítiš aj frustráciu z toho, že si nejaké veci nemôžeš dovoliť kúpiť, ináč by ti to bolo fuk. Mňa takéto reči nezaujímali, ani keď sme stavali dom, mali malé dieťa, ja som ešte študovala a nemala taký príjem, aký mám dnes a nezaujíma ma to ani dnes, odkiaľ si niekto objednáva handry, topánky, toto ide mimo mňa.

danica2711
Dnes o 09:39

našťastie mám len maximálne distingvovanú sekretárku, zvyšok sú chlapi. Ale z predchádzajúcich pracovísk viem, že klebetné slepice sú proste všade. Nikdy som to neriešila, ani ma to nezaujímalo, ale keď bola niektorá z kolegýň veľmi vkusne oblečená, rada som si ju obzrela a pochválila

anonym_df2067
Dnes o 09:42

Nie, nikdy. To by musela kolegyna prist na styl Bianky Rumanovej, aby som mala potrebu ju komentovat, pripadne znacne zanedbany hygienicky standard by ma vyrusil. Inak absolutne neriesim. Ale zenske kolektivy su casto slepiciarne, teda minimalne jedna povrchna pipina sa vzdy najde a nenecha jednu nitku suchu na ostatnych.

cecilia29
Dnes o 09:57

Ja si všimnem, ak je niečo veľmi pekne a zaujme ma....a aj pochválim. Vsimnem si vybimočne aj keď niekto ide oblečený nejako veľmi divne na môj vkus, ale nekomentujem :D ale divne znamená vyslovene divne. To kto co mal oblečené včera, koľko dní za sebou a podobne, tak to fakt neviem, nevšímam si, aj keby niekto v jednom svetríku chodil

autor
Dnes o 10:10
@anonym_066369

@anonym_autor myslím, že to príliš riešiš, možno cítiš aj frustráciu z toho, že si nejaké veci nemôžeš dovoliť kúpiť, ináč by ti to bolo fuk. Mňa takéto reči nezaujímali, ani keď sme stavali dom, mali malé dieťa, ja som ešte študovala a nemala taký príjem, aký mám dnes a nezaujíma ma to ani dnes, odkiaľ si niekto objednáva handry, topánky, toto ide mimo mňa.

@anonym_066369 práveže mne je to jedno, ja mám niečo našetrené, hoci som sama, ja som sa rozhodla pre minimalizmus. Len keď komentujú ďalších 6 báb takmer denne, tak sa nedá to nepocut

anonym_548775
Dnes o 10:11

Ja nie, ale moje kolegyne áno. Niekedy mám pocit, že sa predháňajú v tom, ktorá mám viac kabeliek, svetrov, atď. a pritom večne nariekajú, ako málo zarábajú. Po Vianociach som si kúpila novú vetrovku - kabátik zo športového za 140€. Reakcia? Jeeemine, to si ja takú drahú vetrovku nemôžem dovoliť. Pritom ona má tých vetroviek a kabátikov aspoň 10. Ku každej iné čižmy, kabelka, čiapka, šálik. Ja mám dve. Nepotrebujem mať milión vecí. A riešiť ma, že nosím ten istý ruksak je z môjho pohľadu veľmi povrchné.

casavina
Dnes o 10:15

Mala som kolegyňu, ktorá veľmi rada ohovárala. Celkovo o všetkom. Keď začala, hneď som ju stopla, že ma to nezaujíma. Prestala so mnou komunikovať a ja som mala pokoj. Nikdy sa do nikoho nestarám. Každý nech si žije ako môže a chce.

tetapetra
Dnes o 10:16

Moc si nevšímam,čo majú na sebe. Ak majú na sebe niečo,čo sa mi naozaj páči pochválim. Naposledy zimnú bundu.

zorienka28
Dnes o 10:18

@anonym_autor Stastni a spokojni ludia nemaju potrebu (a hlavne ani cas a zaujem) komentovat povrchnosti, ako niekoho oblecenie a pravost kabelky. Nech si kazdy nosi, co chce, ak je to adekvatne situacii, napr. praca v kancelarii. Zaujima ta nazor ludi, ktori su nestastni a nespokojni? Chces byt, ako kolegyne? Tam by mala byt tvoja odpoved.

anonym_328337
Dnes o 10:23
@anonym_autor

@anonym_328337 ja som samoživiteľka, čiže peniaze mi treba na iné veci hlavne ako na oblečenie.

@anonym_autor ja tiež, ale kupujem na vinted alebo v sekacoch. Niekde úplne nové veci za zlomok ceny 🩷 aj my sa musíme obliekat a cítiť sa pekne a nemusí to byť ani drahé

zuzana76
Dnes o 10:34

Boli sme super parti, tak sme si zvykli
Povedat - ako dobre vyzeras, ta kabelka je nadherna, atd… aj mne sa uslo zopar pochval, aj od ziakov, ziadne hrozne pripady sme tam nemali, vsetci zamestnanci chodili vhodne obleceni, cize nikto nikdy nic negativne nekomentoval.

zeldia
Dnes o 10:59

@anonym_autor podľa mňa by u vas mali zredukovať stavy lebo zjavne nemáte čo robit😉 tiež mám veľmi skromný čo do počtu kusov šatník. Nosím dookola to čo mám v skrini to čo nenosím ide prec.