icon

Je vhodné mať červené šaty na svadbu?

5. jún 2025

Ahojte,
rozmyslam,ze si dam na svadbu cervene saty, aby som nemusela kupovat nove. Nevesta s tym nema problem,len som tu citala diskusie ,ze je to fau pax, zas nechcem,aby na mma kazdy cumel preto,ze neovladam bonton.
Tak ako to je? Cervene saty ano ci nie? Ci radšej zelene ci zlate? Vdaka za nazory

Strana
z2
jaass
5. jún 2025

Foto ?

lubbi1
5. jún 2025

asi zalezi aj od strihu, skus dat fotku, nech vieme lepsie posudit 🙂 a pokial s tym nevesta suhlasi, tak by som asi neriesila nejaky bonton.

sense
5. jún 2025

A prečo akože ani červené nie? Biele nie, ok pochopim , ešte aj krémové pochopím lebo nevesta môže mať krémové ale čo je na červených zle.

tarvika
5. jún 2025

ja som pocula take ze vyrazne cervene saty si na svadbu dava zenichova milenka 🙂 tak mozno preto. ide asi hlavne o to, aby si nezatienila nevestu.

autor
5. jún 2025
@sense

A prečo akože ani červené nie? Biele nie, ok pochopim , ešte aj krémové pochopím lebo nevesta môže mať krémové ale čo je na červených zle.

@sense vraj je to znak,ze si bola neverna so zenichom ci taka nejaka somarina :D

autor
5. jún 2025
@tarvika

ja som pocula take ze vyrazne cervene saty si na svadbu dava zenichova milenka 🙂 tak mozno preto. ide asi hlavne o to, aby si nezatienila nevestu.

@tarvika nezatienim,tie saty su take neskodne ani neohuria ani neurazia

autor
5. jún 2025
@jaass

Foto ?

jazula
5. jún 2025

Ja som mala už dávnejšie červené a neveste to nevadilo, ani nikto nečumel. Ženícha som videla na svadbe tuším prvý alebo druhý krát v živote 😂.

autor
5. jún 2025
@lubbi1

asi zalezi aj od strihu, skus dat fotku, nech vieme lepsie posudit 🙂 a pokial s tym nevesta suhlasi, tak by som asi neriesila nejaky bonton.

@lubbi1 dala som 🙂 je síce z.netu.ale.su to presne tie iste saty

jazula
5. jún 2025

Podľa veľmi pekné šaty máš, dala by som si ich.

autor
5. jún 2025
@jazula

Ja som mala už dávnejšie červené a neveste to nevadilo, ani nikto nečumel. Ženícha som videla na svadbe tuším prvý alebo druhý krát v živote 😂.

@jazula isto prvykrat?😄😄

medyna
5. jún 2025

ja nevidím najmenší problém, šaty sú pekné a nie sú vulgárne. A tieto také povedačky, že červené má ženíchova milenka, to by som vôbec neriešila.

autor
5. jún 2025
@medyna

ja nevidím najmenší problém, šaty sú pekné a nie sú vulgárne. A tieto také povedačky, že červené má ženíchova milenka, to by som vôbec neriešila.

@jazula
@medyna diki baby za nazory. ;)

janai1
5. jún 2025

Ja to poznám zas tak, že červené nemá mať hosť lebo väčšinou majú nevesty po redovom (popolnočné) šaty červené 😀

Ale keď je to neveste jedno tak si ich kľudne daj

lucia13022023
5. jún 2025

Áno, tu na MK som tiwz čítala, že čierne, červené, modre a tuším aj zelené nie sú vhodné 🤣🤣
Jedine nevhodné sú biele, krémové, béžové - proste svetle farby. Ale červená je ok.

januska12323
5. jún 2025

Riadila by som sa názorom nevesty.

andrea_82
5. jún 2025

Tak toto pocujem prvy raz. A podla tejto povedacky som spala minimalne s dvoma zenichmi. 😂 Nikdy mi to nikto nevycital.

sisa_s
5. jún 2025
@andrea_82

Tak toto pocujem prvy raz. A podla tejto povedacky som spala minimalne s dvoma zenichmi. 😂 Nikdy mi to nikto nevycital.

@andrea_82 ja som tiez mala na poslednej svadbe cervene, aj zenichova babka🥲 nechcem vediet, co to znamena

katrin21
5. jún 2025

Uplne ok saty..za mna sa nedavaju biele,lebo nevesta a cierne,lebo smola a smutok . Cervene ok a su pekne

marusiao
5. jún 2025

Šaty sú veľmi pekné a vhodné aj na svadbu.

liusa82
5. jún 2025

toto akože nechápem že nevesta musí súhlasiť to kde sme ešte aby mi dakto nakazoval čo si obliecť a čo nie.Tak ani biele,smotanové už ani farebné po novom tak nech tam chodia ženy teda holé..všetko sa nevesty pýtať a konzultovať😀 no to určite.Ja som bola na x svadbách a vždy som si obliekla čo som chcela.A nekonzultovala teda s nikým.Ja by som si ich dala sú elegantné červenú mám rada aj ja.A aj keby s tým nesúhlasila tak by som si ich dala už len z plezíru nech ich roztrhá😀 ale ja mám takú rebelatnskú povahu..čím viac mi niekto zakazuje alebo rozkazuje tým viac robím naprotiveň

tundra
5. jún 2025

Nazor technologie.
Áno, ak nevesta nemá s tým problém, žena si môže obliecť červené šaty na svadbu.
Vo všeobecnosti platí, že najväčšie faux pas na svadbe je obliecť si niečo, čo by mohlo zatieniť nevestu, a tradične sa to týka bielych alebo krémových odtieňov. Čo sa týka červenej, existujú rôzne názory:
* Staré povery: Niektoré staré povery hovoria, že červené šaty na svadbe naznačujú, že ste mali romantický vzťah so ženíchom. Toto je však už veľmi zastaraný názor a vo väčšine moderných svadieb sa ním nikto neriadi.
* Púta pozornosť: Červená je veľmi nápadná farba. Niektorí ľudia sa domnievajú, že by mohla príliš pútať pozornosť a odvádzať ju od nevesty. Ak je ale nevesta v pohode s tým, že niekto príde v červených šatách, nie je to problém.
* Kultúrne rozdiely: V niektorých kultúrach (napríklad v Indii alebo Číne) je červená tradičná farba pre nevestu. V takom prípade by bolo nevhodné, aby si hosť obliekol červené šaty. Ak ide o západnú svadbu, toto zvyčajne neplatí.
Kľúčové je, že nevesta s tým nemá problém. Ak ste sa jej opýtali a ona dala súhlas, potom je to úplne v poriadku. Môžete zvážiť odtieň červenej – tmavšie odtiene ako bordová alebo vínová sú často považované za elegantnejšie a menej "kričiace" ako jasne červené. Dôležité je tiež, aby celkový outfit (vrátane doplnkov) bol vkusný a vhodný na daný typ svadby.

zuzanka.zuzu
5. jún 2025
@liusa82

toto akože nechápem že nevesta musí súhlasiť to kde sme ešte aby mi dakto nakazoval čo si obliecť a čo nie.Tak ani biele,smotanové už ani farebné po novom tak nech tam chodia ženy teda holé..všetko sa nevesty pýtať a konzultovať😀 no to určite.Ja som bola na x svadbách a vždy som si obliekla čo som chcela.A nekonzultovala teda s nikým.Ja by som si ich dala sú elegantné červenú mám rada aj ja.A aj keby s tým nesúhlasila tak by som si ich dala už len z plezíru nech ich roztrhá😀 ale ja mám takú rebelatnskú povahu..čím viac mi niekto zakazuje alebo rozkazuje tým viac robím naprotiveň

@liusa82 hej však prečo rešpektovať prianie človeka ktorého mám rada 😂😂😂 teda aspoň ja to tak beriem že na svadbu idem osláviť výnimočný deň s ľuďmi ktorých mám rada a nie prezentovať seba za rebelku 🤷

katkaseiner
5. jún 2025

pokial viem, len biele a bezove by som checkla s nevestou... dokonca som mala uz bez opytania na svadbe kremovy top a bielu suknu s velkym ruzovym kvetom... akosi ma nenapadlo sa nikoho nic pytat. Co sa cervenej tyka, vobec by som s nikym nic neriesila. Na mojej svadbe malo niekolko zien cervene saty... nechapem z akeho titulu by som im to zakazala... vlastne s nikym som nekontrolovala kto a ake saty ma. Kazdy bol pozvany pretoze je pre mna dolezity a nie ze v takych a hentakych satach nie...

liusa82
5. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@liusa82 hej však prečo rešpektovať prianie človeka ktorého mám rada 😂😂😂 teda aspoň ja to tak beriem že na svadbu idem osláviť výnimočný deň s ľuďmi ktorých mám rada a nie prezentovať seba za rebelku 🤷

@zuzanka.zuzu to si ty ja som ja😀 ja som sa aspoň nestretla s nevestami čo by mali nároky v tomto a niekomu rozkazovali a rovnako tiež ja.Vôbec by mi nevadilo keby na moju svadbu príde niekto aj v bielych šatách.Mne je to šum a fuk sú to aj tak len handry

muchotrafka298
5. jún 2025

Ja som raz davno mala cervene saty, o ziadnych poverach som nevedela a predo mnou to tam ani nikto neriesil. Mozno ma za chrbtom ohovarali, ale mne to bolo jedno. Do toho okamihu som nevestu ani zenicha nepoznala, bola to rodina mojho ex, ktora zila v zahranici.

ha_ha
5. jún 2025

Re: 13:15 No veru, riadna somarina!
Šaty sú krásne, veľmi ti sedia a na svadbu sú úplne vhodné. Pokojne si ich daj.

lucykelly
5. jún 2025

mala som červené šaty na svadbe švagrinej, nemyslím, že bol problém, keďže aj ženíchova mama mala červené šaty a ani zďaleka sme neboli jediné ... čiže smelo si ich daj, sú krásne 🙂

sulavikova
5. jún 2025

Aj ja som mala červené aj moja mama. Nikto to neriešil.

radkaradix
5. jún 2025

na mojej svadbe mali viacere baby cervene saty, dokonca dve mali uplne tie iste cervene a kazdy v nich vyzerala trochu inak 🙂 ja som ale mala po polnoci kremove.. mozno by mi to vadilo, ak by som mala cervene

Strana
z2