Je vhodné upozorniť na nevhodné legíny?
Vcera som isla autom, sedela som na mieste spolujazdca. Po chodniku isla mlada rodina, zena, muz, dieta v kociku. Zena mala cierne leginy, postavu ani stihlu ani tucnu, taku priemernu. Ta baba mala kozenkovu bundu do pasa a normalne v tych leginach mala holu rit, co tak presvitali. Ja akoze nechapem, ten chlap to nevidel, ze jeho zena je na ulici takmer naha?
Ak sa taketo nieco stane na ulici, upozornite dotycnu? Isla som teraz v aute, ale ak by som isla peso, je vhodne upozornit ci nie?
@lenkakravcova
@autorka
po uliciach New Yorku toto behá aj bez vystúpenia, chápeme? Že má gitaru fakt neznamená, že ide niekam hrať... Ale pointa bola úplne inde - nestarám sa do nikoho aj keby chodil po ušiach. Keby to bol očividne mentálne postihnutý človek, ktoré by jeho zjav dehonestoval, tak by som možno diplomaticky zakročila. Ale mladá baba v priesvitných legínach, navyše s chlapom po boku, by ma nechala úplne chladnou. Je veľmi pravdepodobné, že o tom vedela, možno to jej chlapa rajcuje😉
@tiezjedna ktovie možno.
Vyzerá to ale dosť lacno. 😄
Ries seba
@lenkakravcova to bez debaty...
@handykate nechapem. Ked mam kramy, bezne dam tampon a idem plavat resp. kvoli detom, ved co teraz nepojdu do vody, lebo mamicka ma kramy? Ved od toho tie tampony su.
Mne sa uz niekolko x stalo ze som pretiekla az na rifle a teda poviem ti ze keby ma niekto vtedy upozornil, bola by som mu velmi vdacna.
Som si ista, ze aj dotycna o ktorej pises nesla s potocikom krvi umyselne, len proste nevedela ze ho tam ma 😃
Ja som dnes upozornila jedného chlapíka v obchode, že mu tečie z plechovky 🤣 mal v ruke celý balik a asi si nevšimol a z jednej tieklo...usmial sa, poďakoval...ale skoro na mňa zo zadu skočila jeho manželka/partnerka/milenka? kto vie...že čo tam riešim s jej chlapom 🤣🤣🤣
@earlgrey 😂😂😂😂
Ja by som slušne upozornila, ale nie preto, ze by mi to vadilo, ale len z toho dôvodu, ak by si to ona nevšimla alebo neuvedomila, ze je to tak vidieť. Stalo sa to aj mne raz podobne a bola som za to vďačná. Odvtedy vždy kontrolujem pred odchodom zadok v zrkadle 😁
Ja by som neupozornila, taký človek o tom vie. Maximálne keby niekomu trčal toaletak, tak viem že asi to nie je zamerne 😀 Raz sa mi stalo, hádam aj 15r dozadu, išla som po námestí, a zrazu ktosi po mne uteká. Baba asi v mojom veku že prepáčte je vám vidno nohavičky. Pozerám na ňu že kde ako? Mala som zelenu sukňu, a na páse bol úplne na vrchu taký biely tenký pásik. Ona si myslela že to sú nohavičky 🤦 A keby aj boli, hovno každého potom či mi trčali nohavičky, fakt som vtedy bola v totálnom šoku, že toto je niekto schopný.
Ja osobne nosím legíny len k dlhému svetríku,alebo pod zadok mikine,pripadá mi to estetickejsie.
Aj mne už presvitali legíny ,podľa mňa je to bežné. Neviem si predstaviť ako by som ju oslovila ,skôr keby bola sama ,ale ak máš ty odvahu tak to môžeš nabudúce skúsiť,ale naozaj veľmi milo,usmiať sa ,aby to nebrala ako urážku a aby sa necítila príliš trápne. Ani môj mi stále nečumí na zadok ,obzvlášť keď sa niekde ponáhľame ,rýchlo na seba niečo hodíme ,vychystáme deti a ideme. A v tmavšej izbe v zrkadle to nemusí byť tak vidno ako vonka na dennom svetle.
Ja keď niečo takéto vidím a som s niekým, že nie sama - nahlas, aby to tá osoba v priesvitnom počula, sa opýtam mojej kamošky/muža - či si myslíš,vie o tom, že na totálne priesvitné legíny na sebe ?
😁😁
Vôbec si to nemusela ta žena všimnúť. Napriek tomu ze si kupujem kvalitné športové oblečenie- či už bežecké legíny (under armour, craft atd) aj normálne legíny na "doma" sa snažím dávať si pozor tak po dlhšom čase nosenia hlavne tých bežeckých si naozaj nie som istá ci už nezačínaju presvitat, a doma kde nemma dobre svetlo pri zrkadle si naozaj nie som istá napriek tomu ze sa snažím kukat, ohýbať atd... to isté sa mi stalo s cyklistických nohavicami, že jednoducho človek nosí nosí a neuvedomila som si ze už začínajú mieeerne presvitat. Považujem to za dosť faux pas aj sa sama Toho desim 😃 ale môže sa stať. Tak isto som moju mamu raz takto otočila vo dverách ze chod sa prezliecť tie legíny presvitaju, aj keď sme išli len na detské ihrisko. Podľa mňa veľa ľudí si to neuvedomuje. Cudzí by ich nemali upozornovat, keby to tak bolo prepadla by som sa od hanby. Ale rodina by mohla/mala, slušne v dobrom. Ale chlapi sú taki... no kašlú na všetko. Môj mi nikdy nič nepovie, koľko krát sa mi stane ze mam rozmazanu spiralu alebo rozcuchane vlasy co mi stoja dupkom a nič. Aj mu poviem preboha to ako vyzerám co si mi nič nepovedal. A nabudúce zase ticho 😎
Podľa mňa sa treba starať sa o seba a ak bola takto oblečená vedela o tom a chcela zaujať.
Ach tie legíny.Nonsens je,keď sa búria práve tie ženy, ktoré nosia priesvitne tričecka , košieľky,minisukne ,kde vidno už všetko,....
Tie podprsenkove tričká,suce akurát tak na plaváreň....
Ja neviem....
Keby šlo o zivot,tak treba byt vnímaví,ale je to až tak náročné hladiť si do svojho a nevzrusovat sa nad tým,čo robia a ako sa obliekajú iní?aj keby si tu ženu upozornila, nezmenis svet k lepšim morálnym hodnotám,či slušnosti...
V konečnom dôsledku si možno aj tak horšia z hľadiska posudzovania a kritizovania,ako tá,čo si možno raz v živote dala priesvitné legíny.
Ak chces zmeniť svet,zmeň seba,veď svoje detí k lepšiemu,k slušnému obliekaniu ,k slušnému správaniu,k neposudzovaniu....
Tak mne to pride celkovo divne, tie leginy..matky v leginach..to je tu na slovensku takato zvlastna leginova moda. Ale nie, neupozornuj, bola by si ta najhorsia. Nech si chodi v com chce, je to jej vizitka..
Nie, je to jej vec, ale teraz je nejaká obsesia s tými vypucenymi zadkami a tangace veľmi veľa vidím žien, že normálne vidieť polky zadku ako sa trasú😀
@fantaghiro21
Mňa by zaujímalo, kde si prišla k poznaniu, že niekto druhého POSUDZUJE, nebodaj ODSUDZUJE, na základe vhodnosti oblečenia.
Autorka sa proste opýtala jednoduchú otázku - to nie ona odsudzuje druhých.
Ale ty (a tebe podobné).
Ona nepíše nič o charaktere
Myslím si, ze niekto kto si o sebe mysli, ze ma dobru postavu a rad sa pretrca, mu to je jedno. Na druhej strane sú zase žienky, ako ja, ktoré keď si oblečú legíny, pozrú do zrkadka, predklonia sa a ak im nepresvitaju legíny, ich vezmu. No žiaľ poznám aj ja také, ktorým vidno obrys tangacov, ale neriešim to, je to ich vec. Ja nepotrebujem, aby na mne boli nalepené cudzie oči.
No dnešná móda je už taká, že je moderné ísť vonku aj s mechom na sebe. A nikto to riešiť nebude.
@nyusika naozaj tam nevidíš v tom príspevku odsudzovanie?
Akoby som napísala otázku:
Ta nyusinka by si mala už uvedomiť svoj vek a nechodit ako peroxidovana blondínka ...
Môžem jej to povedať?
Ber to ako príklad,mne je jedno ako vyzeras
Ale aby si pochopila,že celý opriaoevok je opäť o posudzovaní .
Potom vlastne aj ty odsudzujes ....
Presne ako píše @mamamasama že ta žena o tom vie. A predstav si autorka, teraz sú ženy take, že naschval ešte take leginy oblecu a myslia si, že sú nádherne a že im tie leginy idu 🙏🥶 no, čo k tomu dodať. Len, že najlepšie je nestarať sa 💪
@fantaghiro21 nikoho nesudim, pytala som sa. Dostala som odpovede, ok, beriem, neriesim. Ja leginy nenosim, ani nosit neplanujem (nosim len tie pevne sportove, do posilky), nemam leginy ako beznu sucast satnika na von.
Ok, nemam sa starat, zeny to robia naschval, chcu aby ich rit bola videna. Tieto odpovede mi stacia, nemusis mi podsuvat ziadne sudenie.
@amelie22 ja som to presne takto myslrla, ze si to ta zena nevsimla. Ako fakt mi nenapadlo, ze zeny chodia rady s holymi zadkami po ulicu, asi som uz fakt stara a pruderna.
Z vlastnej skusenosti by som to prijala keby mi to niekto povedal slusne..radsej vediet, ako sa citit blbo ked vsetci po tebe čumia..a nevies preco, lebo naozaj niekedy nevies, ze presvitaju
Áno, sú typy žien ktoré takto chodia, je jedno koľko majú rokov...aj cez leto s rifľovými kraťasmi, kde im vidno takmer celý zadok...a zase je jedno, že už ho nemajú pevný a guľatučký..no čo už...chlapi zase chodia s visiacim brušiskom spod trička...čo narobíme...🤔
@autorka myslela si to dobre. Ale pozri sa okolo seba. Myslíš, že tie mladé baby, ktoré nosia crop topy a vytekajú im spod nich špeky sa nevidia?? Vidia. A nevadí im to. Je to nechutné? Je... Rovnako je to aj s priesvitnými legínami. Proste nerieš. Ja som rada, že naprostá väčšina žien je stále súdna a než vylezie z domu, tak sa pozrie do zrkadla a kritickým okom sa zhodnotí👍
Hm. Teraz je ina doba uz...keby mala leginy ako silonky, tak to by bola takmer naha.
Odhalene ramena su ok a zadok nie?
To je o zauzivanych normach v spolocnosti...a o tom,co je pre jedneho ok a druheho nie.
Ja si uz skor poviem...fakt pekna postava...ma co ukazat
Mam 47r. Takze vychovana som bola v dobe,kedy to bolo cez ciaru

@tiezjedna mne je jedno co stretnem v NY, tito su naschval obleceni tak, aby sokovali.
Dotycna matka dietata bola oblecena normalne, nemala na sebe zajacie usi ani kostym brusnej tanecnice. Mala kozenkovu bundu a leginy, ktore mala na riti natiahnute tak, ze jej totalne presvitali. Cize porovnavas neporovnatelne.