Kde sa ženy obliekajú ako na ples?
Dobrý večer,dlhšie pozorujem že keď niekam idem napr.na kúpalisko,jarmok poprípade len mesto atď,všade pekné ženy ktoré asi cvičia a stále oblečené a vyfintene ako keby neviem kde išli ,mne to príde zbytočne sa napr na jarmok alebo do mesta maľovať a upravovať ako keby som išla na ples ,nevyzerám zle ale nejak nemam za potreby sa maľovať atď taktiež aj spolužiačky na vysokej som mala také že neviem aký outfit vytiahli a zmalovane ako keby išli niekam na svadbu...ja som dosť zamestnana domácnosťou a inými vecami,samozrejme normálne sa upravujem atď.len určite by sa mi tým nechcelo tráviť neviem koľko,ked idem napríklad do školy,všimli ste si to aj vy ? Alebo ako to máte ? 😀
Ja sa nemalujem, lebo sa ani neviem. Niektoré nejdu ani smeti vyniesť bez make up. Ja by som zas niektoré kolegyne radda videla bez šminiek, ale to nehrozí.
Tie ženy sa tak jednoducho dobre cítia. Bodka. Neriešim.
ja som sa vzdy upravovala, make up, bavi ma kombinovat farby na obleceni, okrem obdobia 2 mesiacov po pôrode. To som bola rada, ze som rada. A v duchu dakujem dodnes mojej kamoske, ktora mna raz pozrela so slovami: rob so sebou nieco, vyzeras hrozne! Mozno to vyznie tvrdo, ale to bola taka facka a prebudenie, ze som sa spamätala a znova o seba zacala starat.
Pre mna su teplaky dobre na doma a do fitka, onak nosim oblecenie podla prilezitosti, na ktoru idem, rano si privstanem o 10 min. skôr, aby som mala upravene vlasy, make up, rokmi sa z toho stava rutina.
Citim sa tak dobre a je to aj moja vizitka. Nie kvôli mm, nie kvôli reciam, ci ohovaraniu, ale sama pre seba, aby som sa citila dobre.
@autor neviem kade chodiš ale ja po našom meste vidím väčšinou na ženách ale aj chlapoch len samé športové veci bud tepláky alebo legíny a ja sa cítim ako debil ked idem vačšinou v štekloch a vyfintená v šatoch.Aj do Ba ak občas zamierim skôr obyčajne športovo chodia poobliekané alebo ešte rifle ale to je tak všetko.Málokedy vidím naozaj pekne upravenú a vyfintenú ženu skôr ležérnosť všade
Mne sa upravené ženy páčia, ani by mi nenapadlo riešiť to. A tiež mam plno práce stále, a nikam nejdem nenalicena.
mne to nepride zatazko sa nalicit a pekne sa obliect, moj muz zase sa cuduje, preco sa niektore zeny nemaluju, to mas tak 🙂
Maľujem sa trvá to 10 minút ráno a celý deň vyzerám upravená, to je najmenej, proste áno nenamalovana by som nešla ani do obchodu, a to hovoríme o klasike špirále, lesku a jemnom mejkape proste sa tak cítim lepšie, mali by to ženy robiť potom sa čudujú, čo sa chlap otočí za inou 😂, to že žena má dieťa neznamena opustenie priberiem hneď 30 kilo, maľovať netreba vec načo a vygajdane legíny sú v pohode
@gab pri Tvojom príspevku mi napadlo, ako som bola po druhom pôrode asi mesiac a staršia dcérka mi priniesla kozmetickú tašku, dala ju vedľa mňa a povedala, ze "konečne sa namaluj!" 😁 Tiež som vtedy vyzerala... Ale mladšia nespala po nociach, tak líčenie bolo posledné, co som riešila. Teraz si viem už nájsť čas vzdy.
Mne sa na sebe make up nepáči, tak ho ani nenosím. Ostatní nech robia tak, ako sa cítia dobre.
tvoj príspevok mi pripomína dávnejšiu diskusiu, kde autorka doslova urážala ženy, ktoré majú deti a majú čas sa upraviť a ísť takto upravené s deťmi na ihrisko… ja ale stále neroxumiem, čo ti na tom tak strašne vadí? navyše sama píšeš, že “nemáš za potreby sa líčiť”, lenže my ostatné tú potrebu máme, lebo sa tak ciltime lepšie 😊 ja sa nelíčim nejako extrémne, ale keď si dám linku a maskaru, hneď sa cítim krajšie… ak idem niekde do mesta - na kávu s kamoškou, ku doktorovi, na nákupy atď tak si upravím aj obočie, dám si lícenku a ceruzku na pery… nehovoriac o každodennej pleťovke - čistenie pleti, tonizácia, hydratácia, toto je u mňa must have ráno aj večer, lebo starostlivosť o pleť je základ 😊 u mňa je zas kameň úrazu obliekanie - podľa mňa nemám vkus, nemám také to módne cítenie 😂
Prečo by som sa neupravila keď idem do mesta, jarmok a podobne? Však práve tam mam príležitosť na to. A mam aj dieťa, aj pracujem ale aj si nájdem ten čas na seba. Chcem sa páčiť a byt za peknú, aj pre seba, pre muža...niekedy ženy chodili oveľa viac upravenejsie, krajšie oblečené...mne sa to paci...nie , že už mám dieťa, už nič nemusím...a veru všímam si v uliciach, že málokedy stretnem ženu v sukni, v satoch...väčšinou iba teplaky, rozgajdane oblecenie...hrôza...
Ja mam 90% satnika zavesene na vesiaku . Oprate zo susicky netreba zehlit ked to hnet zavesis. Vybrat oblecko obliect sa dat si ruž lip gloss mascara na riasy ucesat vlasy ..Mne to trva tak 5minut alebo 15minut s rychlou sprchou a umytim zubou ked mame ratat vsetko 😀make up pouzivam minimalne robia sa mi z neho vyrazky.Su zeny co maju dokonalu plet a nepotrebuju nic .. maju velke mihalnice a prirodzene cervene pery tvar ako babika porcelanovu . Tychto stastnych je tak 5% a trva to tak v obdobi 18-33r .. zvysok ma tvar farebnu ako od Picasso skvrny nedokonalosti blede pery mini mihalnice. Bud na to kaslu a neriesia alebo na to nekaslu a riesia . Kazdy podla seba .Niekto ma rad teplaky Niekto šaty. Mne tento tyzden na kolotococh jedna pani v stanku chvalila saty ze su krasne ked som detom kupovala jest . A dalsi den sme behali po meste odniest nieco do skoly nakup atd a stara pani mohla mat 80-90 na mna z auta kricala ze miluje moje šaty 😄tie saty som kupila tak pred 7r so svokrou v butiku Chcela som nech mi postrazi malu vtedy 2r opicu . A svokra ze tie saty maju na chrbte vystrih ze tie si nemam kupit ze mi bude vidno podprda . V tom
Momente som vedela ze si ich Musim kupit .🤣nosim ich komando . Pre jednu zenu tie saty boli zle pre inu krasne kazdy mà nejaky nazor podstatne je len ako sa v nich citi ta žena co ich mà na sebe . Rovnako s make upom ci bez . Ked sa pacis sama sebe bez make upu tak ti nemoze vadit ked ine maju na sebe aj omietku.
Mna zaujalo na autorkinom prispevku nieco ine…” všade pekné ženy ktoré asi cvičia” predpokladam, ze myslela zeny so stihlou postavou, lebo na takej vyzera dobre hocico. Nuz mila autorka, ak to nie su mlade baby (ktore su v 80% stihle), tak vo vyssom veku uz stihlost vacsinou byva vysledkom driny a odriekania. Po 40-ke zistis, ze ak budes zamestnana len domacnostou a varenim kysnutych knedli a pecenim kolacov, ake cislo bude na vahe. A po 50-ke uz bohuzial tam ked chces byt stihla, musis obetovat vela. Sice nemam este tento vek, ale cvicenie je predsa zivotny styl, clovek sa lepsie citi, srdce ti podakuje, cvicenim sa clovek udrziava mladistvejsi a jeho metabolicky vek je nizsi. Neries obliekanie a make up, ale ak zavidis zenam co cvicia, skus sa inspirovat aj ty a zacni kazdy den aspon 15 minut ranny beh. Uvidis ako sa ti zmeni optika, ktorou pozeras na svet a tie “pekne zeny”.
Baby, čo píšete, že úprava vlasov 5 minút, asi nie ste kučeravé, že? 😅 lebo kým ja spravím ráno refresh, nech mám ako tak formované kučery a nie zležanú leviu hrivu, namaľovali by ste si aj tri nové tváre 😂
Ja patrim k tym zenam co sa fintia, v praci a vlastne ani mimo prace ak neratam specialne prilezitosti kde sa makeup nenosi ma nikdy nevideli bez makeupu, neupravenu a este aj na sebe vela makam, cize spadam do tvojho zaberu. Pre mna je starat sa o seba prejavom sebalasky cely zivot. Nikdy som to inak nemala a nikto mi to nikdy nevezme. Mam takych zien co tvrdia, ze im na tom nezalezi viac v okoli, ale strasne vedia ohovarat zeny co sa o seba staraju 🤷♀️.
To je individuálne, milá autorka, niekomu sa chce upravovať, maľovať, fintiť aj do Lidla a niekomu aj nie. 😊 Poznám ženy, ktoré sú vždy za hviezdy a dokonca aj s fungujúcou rodinkou a domácnosťou tip top. Osobne sa mi to ale paci, ked je zena do voza aj do koča. 😁
To je ich rutina, ony tak chodia vsade, je jedno ci jarmok ci do lesa ci na kavu.
Makeup je otazka par minut, kazde rano si robim, vlasy upravit - vyfenujem, viac im nepomoze ale drzia fazonu, to mi staci. Saty oblecene za 10 sekund, skor ako teplaky. Ale co ja mam snad vzdy - lodicky na vysokom podpadku 😄 jarmok, prechadzka do mesta, kazdy den do prace, do obchodu - 85% svojho casu mam na nohach vysoke lodicky, v zime cizmy. Milujem ich a rada ich nosim. Minuly tyzden som bola so synom v kine, tiez som dala saty a lodicky, odtial rovno na kupalisko - videla som poniektore zazerat, ale vies kde ich mam?
Vies co, oni tie baby, co sa o seba a svoj vonkajsok staraju, to maju zmaknute tak, ze to fakt dlho netrva.
Dat vlasy do copu/drdolu, a potom ked mas peknu plet, odskusane produkty, tak bazu, licenku, maskaru, linku je otazka minuty na kazdy ukon. A potom to vyzera akoby nad tym travili hodiny. Ale nie je to tak. Len to maju tak zabehnute, a vedia ktore produkty im sadnu.
Najdlhsie na tom trva zistit, co sedi dobre na tu-ktoru plet, najst kozmetiku co ju udrziava peknu, a potom uz aj s minimalnym casom vyzeras ako z magazinu. Plus teda oblecenie, najdlhsie trva zistit v com vyzeras dobre, a poskladat veci v satniku. Potom uz to je len otazka toho, ze vytiahnut zo skrine a obliect. Lebo rovnako dlho trva obliect stare triko a gate, ako dobre padnuce oblecenie. Je len otazka, co z toho mas v skrini.
Pokial nemas potrebu sa licit a obliekat sa slusne preco mas potrebu diskutovat o tom ake potreby ohladom licenia a obliekania maju ine zeny? Vsak ked som spokojna sama so sebou nemam absolutne ziadnu potrebu riesit niekoho ineho. Jedine zeby som az tak spokojna sama so sebou nebola
autorka, tvoj problém, že podľa teba sa "oplatí" upraviť sa len na svadbu alebo ples, čo je tak 1 - 2-krát do roka. Nechce sa ti, tvoja voľba, ale potom nepokukuj so závisťou a počudovaním po tých pekných, dobre oblečených a namaľovaných (nie zmaľovaných, ako to dehonestujúco píšeš ty) ženách... My, čo sa rady dobre obliekame a upravujeme pri každej príležitosti, sa zas nestaráme do toho, že tebe sa pekne upraviť nechce
@autorka odpisem ti trochu inak ako to tu uz mas vo viacerych verziach, ktore ti davaju spravu, ze to netrva dlho a maju pravdu, ak je nieco zautomatizovane a rutina, tak to nechce tolko casu, ako ked to pouzivas ako upravu na svadbu a ples ako pises ty.
Pises, ze sa staras o domacnost a to je fajn, no mozno sa skus vratit sama v sebe k svojej otazke, co za tym pocudovanim alebo potrebou riesit to je.
Ja si napr. nemyslim, ze tu existuju len dva tabory zien ako je to tu prezentovane, teda namalovane a oblecene top a potom tie v teplakoch a nenalicene....myslim, ze skala je pestrejsia aj ked ano mas pravdu u nas je trend na malovanie a na to dodrziavat akoby isty typ oblecenia a upravu tvare ala uniforma, jednoducho robia to skoro vsetci a tiez to nemyslim nijak v zlom ale v Parizi, Berline alebo Prahe je ta pestrost vacsia, u nas sa napr. objavili Lelosi leginy a snad od casniciek som mala pocit, ze chvilu nevidim nic ine, ano vidim to, ale neriesim a nezakladam temu pre toto. Beriem to ako fakt, ze to tu tak mame, je to cosi ako kabelka Kors, pre niekoho povinna vybava, mna to skor odradi vobec tuto znacku pozerat. Ale kazda to mame inak.
A rovnake je to aj s malovanim, to ze sa niekto nemaluje resp. nie vyrazne pre mna este napr. neznamena, ze nepouziva kozmetiku - ja som ten pripad, ze mam doma daleko viac kozmetiky pestujucej, osetrujucej ako dekorativnej a som s tym tak vpohode a bavi ma daleko viac. Teda ber to ako fakt a najdi si svoju vlastnu cestu, ak nie si presvedcena o make-upe na prechadzku, tak si ho nedaj a urob to po svojom. Rovnako tak to ale dopraj inym a potes sa s nimi, ak maju radost bars aj z noveho ruzu alebo maju nove nechty. Za mna je napr. strasne fajn, ze to takto je mozne, ze nastastie este stale nemame nic predpisane a ze ak clovek zachova nejake minimum - napr. ako sa obliect do divadla, ci ako na skusku, kedze pises, ze studujes, tak je to uplne ok, ak to tvoje krasno je ine ako to, ktore ma kamoska. Uniformy sme tu uz mali a ja by som sa k tomu teda nevracala.
Aj ja som celkom zamestnaná v živote všeličim, vďaka tomu nerozmýšľam nad tým, prečo niektoré ženy zakladajú témy o iných ženách, prečo robia niečo inak ako niekto iny 😅
Odpoved na to moze byt uplne prozaicka. Vsetci hladame ten isty pocit - citit sa dobre. Niekto sa citi dobre upraveny, s vacsim mnozstvom make-upu, niekto to k dobremu pocitu nepotrebuje.
Ja mám zo seba pocit ,že vyzerám horšie ,keď som nalíčená . Asi len raz ma naličili tak,že som bola spokojná , pekná a zároveň stále ja .
A sama sa neviem . Použijem jemný bbcrem , špirálu a rúž na pery ,to je všetko .
No rada sa pozriem na upravené , mala cene ženy v krásnych outfitoch .ja som skôr športový typ . Čo najpohodlnejšie oblečenie aj obuv . No nevylučuje sa to s upraveným zovňajškom . Umyté ,učesané vlasy , na tvári často len špirála a balzam na ústa , čisté voňavé oblečenie .
No ako píšem ,som rada za rozmanitosť ,a som rada ,že okolo mňa sú ženy ,ktoré baví a vedia sa krásne nalíčiť a upraviť vlasy do želaného efektu . Rada sa na ne pozriem a poviem si ,v duchu ,ako sa mi páčia jej oči , vlasy, makeup.....
Ja to proste neviem .možno by som aj chcela občas ,aj snaha je , ale mnevyhovaram sa na svoje tri deti . Pár dní dozadu sme mali babsku jazdu s kamoškami ,čo majú deti , všetky sme si dali šaty a podpätky a všetky sme mali rozpustené vlasy a v týchto hôr cavach veľmi jemný makeup .. také prirodzené a zároveň upravené , lebo pri deťoch naozaj nie každý deň sa tak vychystam 😂
Mam deti,pracu,som v jednom kole,ale nechodim nikdy neupravena.Tak to mam nastavene ja.Som primerane upravena aj na kupku,aj vo fitku,aj na dvore s detmi.Nie zmalovana.Ale uoravena plet,spirala a licka musia byt.Doma spuralu ozeliem.Do prace sa namalujem tiez.