Ktoré šaty sú najlepšou voľbou?
Poprosím iba poradiť ktoré, bez zbytočných poznámok 🥰

A toto su saty vhodne pre decko ja svate prijimanie?
Ved to vyzera jak z ciganskej svadby alebo tureckej telenovely
Na 1 sv.pr ani jedny
Veď Rómov máme dosť na Slovensku tak samozrejme má pre koho šiť. Prvé sväté prijímanie má byť o inom ako ukázať, že na to máte.
Ale tu nejde k to kto to nosí, či ako to vyzerá. A ani o to, že na to máme. Išlo tu len o radu. Keď sa mi nepáčia napíšem žiadne.
Ja som za tie prve, ale urcite bez kruhu. Lebo inak vedla nej budu mat zvysne deti problem stat. Bude ich ta sukna odtlacat. Alebo jej ju budu nicit, ak sa budu musiet k nej natlacit.
@monikabull Ale tie šaty sú otrasné, moje sú iné
Opäť sa raz ukázalo, že na Slovensku nevieme zvládať inakosť, inú kultúru, iný vkus. A matky toto vštepujú aj svojim potomkom.
Veď keď to tak majú zaužívané, nech si dievčatko také šaty oblečie.
Ja sa aj čudujem, že tu autorka diskusie túto otázku položila. Keďže poznám mentalitu a osadenstvo tohto fóra, nič iné ako je výsmech a urážky čakať nemohla. A nie ani mne sa tie šaty nepáčia na takých malých deťoch, ani na dospelých nevestách, ide to úplne mimo môj vkus, no plne rešpektujem výber autorky a odpovedala som jej vecne a stručne na jej otázku. Lebo plne rešpektujem inakosť každého druhu.
@minenkak Nechcem uraziť to dievčatko, ale toto nikdy. To nie sú šaty pre princeznú.
@januska12323 aj meno tej pani čo to šije je také spišské, teda na Spiši som sa s ním stretla, tak tam nemá o klientelu núdzu.
Moji rodičia chodia pomáhať zdobiť saly a občas aj rómske 1.sv.prijimanie a mamka sa jedných pytala , že koľko za to všetko dali, tak že 40 000. Ale sa im aj dosť vráti na daroch, lebo tam sa to verejne do mikrofónu vyhlasuje, že kto koľko dal a teda 500 eúr je bežná suma
@zuzanockamt Už som to oľutovala, ja som čakala, že už sme v 21 storočí a každý si môže obliecť čo chce, a mi tu pomôžu aspoň trošku sa rozhodnúť. Zas a znova som sklamaná.
Tvoja dcéra nie je princezná ,ide na prvé sväté prijímanie,nie na maškarný bál
Tie prve
Ale to nemajú byť šaty pre princeznú, ale na 1.sv.prijimanie! Šaty pre princeznú si môže dať na karneval.
@glade22 Toľko peňazí zas nemáme, ale dcérka vyhlásila, že chce byť princezná, a keďže sme skoro o ňu prišli tak jej oblečiem aj cigánsky štýl len nech je spokojná 😍
Na 1sv prijímanie nie sú vhodné ani jedny. 1 sv prijímanie je predsa o niečom inom a nie o ukazovani ze na to mame
Autorka ked chce princeznovske saty nech si ich oblecie na maskarny bal kde pojde za princeznu, na svate prijimanie sa toto proste nehodi
Autorka
Áno, sme v 21.storočí, no tu si na MK, kde vládne stádovitosť. Nedajbože vybehnúť z koľají. Nechápu, že to máte takto zaužívané, resp.dieťa si to takto želá.
Mne sa viac pacia druhe
Napriek tomu ze obe su krasne honosne
Tak tie druhe sa take jemnejsie vhodnejsie pre dievcatko
Urcite bude krasna a neries kto co hovori
@zuzanockamt nik sa tu nevysmieval, to je teraz strašne moderné byť politicky korektný, lebo "inakosť", pričom ide o otázku módy. Pravda je, že v rómskej komunite sú takéto šaty obvyklé a oni sa tým netaja, chcú aby to všetci videli. Čo je na tom urážlivé? Každý máme nejaké estetické cítenie a autorka chcela názor.
@petrao2 ❤️
@ina2405 Asi si nečítala jej úvodný príspevok.
Výzdobu ktorú máme naplánovanú, a celkovo priestor tak tam budú tie šaty vhodné 😊
Tieto šaty má budú stáť okolo 800€ a ja jej ich mám dať na maškarný bál 🤔🤔🤔🤔🤔
Prve
@zuzanockamt čítam aj tie posledné a ide len o to, ukázať, že je to drahé🙄
Aj ja som za prve...keby som bola vo veku Tvojej dcerky, tiez chcem vyzerat ako princezna...hlavne, nech je ona stastna a uvidis, ze si bude ten zazitok dlho pamatat...

@glade22 pred časom som videla na nete príspevok o prvom sv.prijímaní jedného rómskeho dievčatka, malo presne takéto šaty a prsia vytlačené do výstrihu. Tieto aspoň výstrih nemajú.