Má second hand obchod na Obchodnej ulici perspektívu?
Ahojte kočky, nakupujete v secondhandoch alebo vám je blbé ísť do takéhoto druhu obchodu s oblečením? Rozmýšľam, že by som si otvorila sekáč. Bol by v meste na pešej zóne, konkrétne BA Obchodná ulica. Len teda či by som sa tým uživila. Nechcem na Tom zbohatnúť ani mať zamestnanca, išlo by o malý priestor cca 60m2 a robila by som tam ja sama, na soboty by som mala krstniatko ako brigádnika. Myslíte že to má takto perspektívu? Priestor stojí 2800 euro na mesiac ale zase je to centrum, veľa ľudí, blízko MHD zastávky električkovej. Priestor spĺňa hygienu, má aj wc, umývadlo, minikuchynku, skúšobné kabínky, výklad do ulice. Tovar by som brala z Rakúska alebo zo SK z veľkoskladu na kg. Ďakujem za názory, aj zle aj dobre, nechcem sa popáliť a rada si prečítam názory všetkých 🙂
Tiez si myslim, ze zalezi aky by si mala tovar, kupim v sekaci, ale nie zodratu handru.
Sekáč áno, ale nie s nájmom 2800€ 😱
uz sa minuli tie casy, ked sa v sekaci predávali kvalitné bavlnené tričká alebo vlnené svetre, kasmirove pulovre. Ako plynie cas, tovar sa točí smerom konzum a plast. V sekaci dostat tak možno pravý kozuch. Ten by som kupila. Inak uz nic, lebo mam svoj vek a nebudem nosiť predsa smradlave obnosene šatstvo, este k tomu aj z umelej látky. Sekace uz stratili svoj bio eko zmysel, lebo sa don dovazaju same polyestery a umelotiny. Ale tak slovaci nevadi nosit plast na kozi, tak preco nie. Ked som bola mladsia, nevadilo mi to. Teraz uz nie a do sekacov uz ani nechodim.
V BA je sekacov veľa, ludia radi nakupujú keď je akcia napr 0,50 cent kus. Určite by som do toho na tvojom mieste nešla.
No vobec neodporucam, ved 2800 najom?, ani na to pri takej konkurencii nezarobis,keby si v tom rajone bola sama, a kus predavala po 0,50 e, Nie, nesla by som do toho,viac prerobis ,ako zarobis
Kedysi som chodila do svojho oblubeneho a mala som odtiaľ kopec vecí, ale potom som sa presťahovala a v tomto meste som viackrát nič nenašla tak som sa na to vykašľala. Oblečenie nakupujem z druhej ruky často, ale viac mi vyhovuje si zapnúť filter v aplikácii ako sa prehrabávať v haldách oblečenia
@judit47 Ja som bola minule v Textilhouse a ma tam skoro vyvratilo,ked som tam nasla bundu za 80e🤯 A nie,nebol to Versace ani Gucci a ani nebola nova s visackou. Potom nejaka obyc.bunda z CA za 30e 😂. Oni uz tiez nevedia,co za tie handry pytat.Presne ako pises, ked vychytas akciu,kupis lepsie v normalnom obchode a nemusis sa tam hrabat a hladat velkosti.
Nakupujjem vyhrade v sekacoch, sebe, detom. Chodi obcas so mnou aj manzel. Tiez ma rad sekace. Malokedy odchadzam s prazdnymi rukami 😀 kusky mam take, ze sa v nich nehanbim chodit do prace. Dokonca som si tam kupila aj saty na pohovor, co v beznom obchode som hladala dlho, nenasla som. Ak bude mat sekac pravidelne akcie, tricka nebudu stat 8 e kus, a topanky 20e, tak sa oplati. Len si obzri v okoli, ci nemas textile house, kilovku, aby si nemala konkurenciu.
Za mna ma sekac tu vyhodu, ze vidim tie veci po xy praniach, rifle su uz zanosene, fajnove. Tie z obchodu skrabu, tahaju. Tricka z obchodu sa zozmolkuju po dvoch praniach. Za mna sekac jednoznacne lepsi
@sashabb presne tak šialený nájom.
Ja som obehala veľa second handov ale nenasla som tam nič co by bolo primerane môjmu veku. Není tam zvyčajne nič pre mladých (ako sú veci napr newyorker ci hm a podobne)
Za mňa ja mám ceny najviac 6 eur ale to za kostým nohavice sukňa vesta a sako to je za 6 eur ak mi stojí týždeň tak dám za 4 eura. Alebo ak tričko stoji 1.50 eur po týždni ho dám za euro. Musíš vždy robiť obmeny to znamená každý deň dávať nove a nové veci. Ja za deň vyložím aj 50 veci. V piatok mám kopec ľudi lebo vypredávam s týždňa čo sa nepredalo za polovicu viem že mi nikdy tak nič nezostane. A dalšia vec ako som písala ak kúpim na mesiac tonu tovaru nie vždy mám toľko na predaj. Sú tam aj nejaké bundy bez zipsov, nohavice bez zipsu poškodene krátke nohavice a to hned musím dať urobiť aby som predala obuv a pokazene opätky veľa veci treba len vyprať aj to je čas a peniaze. Ak chcem predať aby som nemala odpad musím dať urobiť opätky. Ak TI zvýši odpad dajme tomu aj 30 kg to sa bežne stáva tak to budeš stratová na peniazoch tak to musíš recyklovať lebo ak objednáš viac krát tovar a za každým sa TI zvýši toľko tak to sa TI nahromadí dosť peňazí v tovare ktorý je na nič a nepredáš to. A tak isto musíš rátať s tým čo kúpiš že hned nepredáš ale ostane TI na predajni tovar stať. A tak v ňom aj peniaze. To nie idem podnikať len tak to si všetko treba premyslieť lebo aj taká to chyba TI môže nedajbože priniesť krach s dlhmi.
@alickapusinka keď to preratavam tak sa mi to fakt neoplatí rozbiehať. Ten nájom má zrejme dostane do straty. Ti by som denne musela predať aspoň 150ks oblečenia čo zrejme nehrozí .... Hoci v BA ale aj tak to je veľa. Inak šiť viem, tiež by som vedela zrecyklovat poškodené kusy alebo z dvoch urobiť niečo parádne aspoň nech sa to predá.
tak máš výhodu ak vieš šiť. Lenže ten nájom je veľmi vysoký. Ja to mám popri robote ale voľný čas nepoznám rovno z roboty do sekáču a večer domov. Musíš mať rozmanitý tovar a ako píšem ak máš veci na recyklovanie tak tým zabiješ veľa času lebo to budú tvoje peniaze. Nikde v žiadnom centrálnom veľkosklade second hand nedostaneš tak že kúpiš tonu a tonu budeš mať na predaj. Veľa krát mám veci pekné ale chyba zips alebo opätky a takých veci je veľa odtrhnuté pútko odstrihnuté na krivo trebárs skrátené nohavice jedna viac druha menej to všetko stojí čas a tiež peniaze v oprave. Podľa mňa kvôli takému drahémú nájmu by som do toho nešla. Každý rok zdvihaju poplatky ZP a SP.
@alickapusinka ďakujem za názor, naozaj do toho nepôjdem skrz nájom. Vždy bol môj sen mať obchodík - second hand ale žiaľ bývam v meste kde máme všetko drahé... Hľadať priestor na sídlisku sa mi neoplatí, tam tiež na seba nezarobim lebo tých pár ľudí zo sídliska si nekúpi tovar každý deň.... Chcela som to ako hlavný príjem, nepotrebujem na tom zbohatnúť no ale určite ani nie prerobiť a skončiť v dlhoch.
no to by sa tak stať mohlo. Ja mám aj svoj priestor takže nájomne mám 0.Len energie elektriku a vodu.
da sa povedat ze nakupujem LEN v sekaci … ALE ! neviem ci v BA popri textilhouse to bude mat konkurencieschopnost … v nasom meste su aj ine sekace ako TH , napriklad tiez na kila ale ja inde ako do Textilhousu nechodim .. ale napriklad moja sestra ano cize to je vec preferencii … ale 2800 je teda dost. 😳

Ahoj, som z menšieho mesta, kde ostali 2 second handy (oba tie veľké sieťové) a chodím do nich rada. Synovi tam vždy nájdem krásne veci. ALE ... Ako píšem, ostali tu len tieto 2 a asi 5 ďalších - v rukách súkromníkov skrachovali. Neboli schopné čeliť akciovým cenám tých 2 "obrov". Jeden bol čisto s detskými vecičkami, ale udržal sa 2 mesiace. Ďalší (tiež špecializovaný na detské veci) to "potiahol" rok a teraz naposledy zavrel môj obľúbený s takmer novými a outlet vecami z Veľkej Británie... Každý je rozmaznaný akciami za 0,50€, keď dala pani na nové detské tričko cenu 8€ a na dámsku blúzku 15€, nikto jej to nekupoval. Vieš, tí veľkí hráči kupujú kvantá odevov, môžu rozložiť ceny a zarobia. Malí obchodníci musia do ceny premietnuť nákupnú cenu, náklady za prenajaté priestory, energie, prípadne čistiareň a každý už ohŕňa nos, že to si za tú cenu kúpi vo výpredajoch nové...