icon

Máte veľa oblečenia?

22. aug 2025

Ja mám dosť malo, pretože sa mi v obchodoch skoro nič nepáči a dokopy nikam nechodím, problém vždy nastáva, ak idem na nejakú udalosť. Občas mám obdobia, že kúpim viac, snažím sa kúpiť kvalitnejšie nadčasové kusy a nosím ich dlho. Pracujem v kúpeľníctve, kedy pacienti prídu na 3-4-týždňový pobyt a som s nimi v úzkom každodennom kontakte. Samozrejme sú aj takí, ktorí prišli s 1 igelitkou, ale väčšina z nich ma na sebe stále niečo iné. A to oblečenie na terapie/cvicenie aj na večery, topánky na voľný čas, do fitka, na túry/nordic walking. Ja ak by som mala ist do kúpeľov, tak musím ist v prvom rade na veľké nákupy.

Strana
z2
muchotrafka298
23. aug 2025

Kolko je vela alebo malo, to je velmi relativne. Lebo mam napriklad kolegynu, ktora ma 5 veci a tie toci dokola. Jedny rifle, ked sa jej rozpadnu, kupi si nove. Ma asi 2 tricka a potom povie, ze ona si nema co obliect. No tak z 5 veci z coho je jedno zimna bunda zazraky neurobi. A nove veci by si chcela kupit, ale tvrdi, ze nema kde. Pricom obchody a eshopy su plne oblecenia roznych velkosti. Nie je to o cene.

anonym_5b3871
23. aug 2025

Ja mám málo veci. V lete do práce som točila 6 sukni a k tomu stále čierne tričko, mám ich zo desať rovnakych. V zime zas čierne tričká a rifle, cca tri kusy, k tomu kardigan,sveter cca 6 ks. Mne to úplne stačí, nemám cit pre módu a kedysi som mala plnú skriňu veci a nosila tiež 5 ks dookola,lebo mi nič k ničomu nepasovalo. Teraz mám pokoj a mám furt čo na seba...

majlo1234
23. aug 2025

Mam dost, ale za zivot sa proste nazbiera. A chodim na turistiku, bajk, lyzovat, takze ano, mam aj sprci oblecko a obuv. Ale nenakupujem casto, vynosim do roztrhania a vtedy nahradim

zobaka
23. aug 2025
@biba_18

@zobaka a kam si ich vyhodila?

@biba_18 normalne do koša, vonku sme nosili, ludia ako sialeni brali, lebo aj nove s visackami, akurat tu bol zberny kos

zuzinabila
23. aug 2025

mám primerane, určite nie nejaký nadbytok. ale na rôzne príležitosti pre istotu🙂 keď ma niečo trochu omrzí , predám a dokúpim . ale na čom si dám záležať je kvalita nad kvantitou. a skôr veci, ktoré nevychádzajú z módy..

lauriik
23. aug 2025

Ja mam vstavany satnik a myslim, ze mam toho tak akurat, stiham vynosit. Do 10 siat, do 10 sukni, vela basic topov bielych, ruzovych a ciernych. Rifle mam 3 - sede, cierne, modre. Potom nejake nohavice elegantne siroke. Saka mam cca 10 kusov. Bundy zimne - kratku, dlhu, lyziarsku. Prechodne bundy - trenchcoat, kozenu bundu a bomber. A potom kopec sportoveho - na beh, na bajk, do posilky, na lyze,...

snowflakenel
23. aug 2025

Nie. Mam 2 rifle, 1 cierne nohavice, 3 kratke na leto, 5 legin, 3 sukne,,2 saty letne a jesenne,,1 sportovo elegantne sako,4 zimne svetre, a kardigan, 2 sportove mikiny, 10 triciek s.dlhym a 10 s kratkym rukavom, 6 letnych tielok, 4 bluzky, 1 dlhe softshellove nohavice, 2 zimne topanky, 2 tenisky, 1 sandale a 1 slapky. A este som si objednala teraz espadrillky. Dlhu zimnu bundu,,plis kratsiu a jednu softshell. Som na MD, cize nejal sa neparadim 🙂

biba_18
23. aug 2025

@zobaka tak k tomuto sa musím dopracovať… ale asi ma to neminie…

sulavikova
23. aug 2025

@anonym_autor šatník 4x 3,40 + botník cca 100 lodičiek, čižmy etc., kabelky nerátam. V podkroví mám spoločenské šaty atď. Inak som neobyčajnajná učiteľka, ktorá nosí iba šaty a sukne. Všetko nadčasové, kvalitné kúsky: žiadne baggy, ripp, cropp topy a iné vychytávky.

zobaka
23. aug 2025
@biba_18

@zobaka tak k tomuto sa musím dopracovať… ale asi ma to neminie…

@biba_18 pri mne stal a hovoril nahadzuj!😂 treba si vyclenit den, nachystat vrecia a zacat od rana, niekedy vecer sme skoncili a cakam ma dalsi level spalna, ale vraj mi kupi este jednu skrinu, som zvedava, ale ja som typ absolutnej maximaliatky, ziadne kapsule, poriadok, usporiadanie, neznasam nudu, cize tazko 🫣

biba_18
23. aug 2025

@zobaka och bože, ako keby som o sebe čítala. veľmi ťa obdivujem že si to dokázla…

procrastique
23. aug 2025

Mám šťastie, že máme pracovnú uniformu, takže tam sa to redukuje, nepotrebujem riešiť oblečenie do práce.

Čo sa týka oblečenia na doma, toho mám dosť aj oblečenia na špeciálne príležitosti. Napríklad, keď som potrebovala pre seba fotiť promo fotky, tak som si mohla vybrať z cca 10 rôznych sád oblečení a každá by bola vhodná na tú promo profesnú fotku.

Keď ideme niekam na večeru, to mám tiež veľa rôznych sád oblečení a topánok.
Rovnako mám veľa oblečenia na letnú/exotickú dovolenku, to si kupujem rada a s nadšením.
Keď sme šli ale napr na polárny kruh, to som nemala v podstate nič. Nemala som topánky, čiapku, rukavice, otepľovačky... úplne nič. Rovnako ako keď sme šli na splav, nemala som absolútne nič.
Čiže hodnotím, že mám oblečenia primerane.

andrejka1974
23. aug 2025

Tričiek mám veľa a ba jeseň budem musieť ísť do obchodu mám už len jedny rifle a tenisky mi tiež bude treba nové ja mám najradšej rifle trička a mikiny

rozculena
23. aug 2025

minimum

anonym_a1283a
Odpoveď bola odstránená
biba_18
23. aug 2025

@anonym_a1283a prestaň robiť reklamu, už v druhej diskusii postuješ tie otrasné handry…

olifcek
23. aug 2025

Zmysel tejto otázky?

vroni
23. aug 2025

Nemám. Som úplný minimalista a nenávidím hory handier. Mám neplnu dvojdielnu skriňu a v situácii, že si nemám či obliecť som ešte nebola. Ale uznávam, že pri predstave, že sa mám na dovolenke trikrát do dna prezliecť, by som dovolenku radšej strávila v bani.

drobcek100
24. aug 2025

@anonym_autor Ja mám veľmi málo, kebyže mám ísť do kúpeľov tiež by som si nemala čo zobrať, stále si hovorím, že by som mala si kúpiť niečo,ale potom si poviem:bude mi to stáť v skrini?

henka123123
24. aug 2025

Mam 2 policky v skrinke ja a 2 policky moj muz ;)

simona12345
30. aug 2025
@netti87

@anonym_autor ano 3 skrine mam plno - vsetko, kabaty aspon 25 ks, tricko aspon 60 ks....topanky 1 miestnost, aspon 50 ks, su aj take kt.som ani nenosila,cizmy...kupovala som postuone kazdy mesiac, no teraz ma uz vobec nezaujima

@netti87 to myslis akoze vazne?

Strana
z2