icon

Môže 44-ročná žena ešte nájsť vlastný štýl obliekania?

22. okt 2025

Mam 44 rokov a celý život nemam ziadny štýl obliekania. Plne skrine oblečenia a nikdy si nemam co obliecť. Takze najčastejšie nosim rifle, tričká, mikiny, svetre, sem-tam nejake sako. Ako si najst svoj štýl aby som vyzerala pekne zensky? Kde sa inšpirovať a nakupovať?

Strana
z2
babybubik
26. okt 2025

Ja mám kolegyňu, ktorá po 40 riešila tento problém. Ona si pekne každé ráno upravovala vlasy, chcela byť taká elegantná na svoj vek. Sukňa a šaty neboli jej kamaráti. Dala si spraviť farebnú typológiu a kočka jej poradila, nech neskrýva faldíky, že tie aj tak neskryje, žiadne voľné blúzky. Nech si kúpi 2-3 kostýmy na leto, 2-3 na zimu a do toho priliehavé tričká, pekne zapravené do nohavíc. Najprv si kúpila na leto 2 kostýmy, jednofarebné, vzájomne kombinovateľné a začala to nosiť. Pomaly bude mať 50 a je z nás najlepšie oblečená, šik a nematuruje každé ráno pred skriňou. Vie aké farby jej pristanú a každý rok si dokúpi jeden kostým. A hlavne, predtým bola šedivá myš, teraz má tie kostýmy farebné. Mnohé nás aj inšpirovala. Skús pozrieť nejaké stránky napr. https://stylunaproti.cz/2020/06/09/julie-a-jeji...

vanilka83
26. okt 2025
@anonym_autor

@vanilka83 hodíš mi sem prosím ta ako je na instagrame? Lebo som ju nenasla

@anonym_autor aha áno sorry ona tam ma iný nazov fashionspy

bibaw
26. okt 2025
@biba_18

@bibaw a čo potrebuješ poradiť?

@biba_18 rada by som vedela, co by mi ozaj sedelo na moj typ postavy a nejake nove trendy do satniku. Kupujem tiez vela veci a potom mi nic s nicim nesedi🙂

bibaw
26. okt 2025
@bibaw

@biba_18 rada by som vedela, co by mi ozaj sedelo na moj typ postavy a nejake nove trendy do satniku. Kupujem tiez vela veci a potom mi nic s nicim nesedi🙂

@bibaw vlastne by som rada nasla kamku s ktorou by sme pokecali o mode, kozmetike nakupoch atd🙂))😁

biba_18
26. okt 2025

@bibaw ok, a aký typ postavy máš?

vanilka83
26. okt 2025
@anonym_autor

@vanilka83 hodíš mi sem prosím ta ako je na instagrame? Lebo som ju nenasla

@anonym_autor už som ti písala fashionspy

tinka_1807
26. okt 2025

@anonym_autor Pre inšpiráciu ;) Rifle si v pohode. Stačí ich obohatiť opaskom, na vrch blúzku, alebo košeľu, na ňu sako a hotovo. Veľa robia aj topánky. Miesto tenisiek napríklad mokasíny, alebo elegantné čižmy.

bibaw
27. okt 2025
@biba_18

@bibaw ok, a aký typ postavy máš?

@biba_18 obdlznik 😁

biba_18
27. okt 2025

@bibaw košeľové šaty, sukne do a. nazberané rukávy, volány na sukni v oblasti bokov. kratšie saká, alebo dlhšie ale tvarované. asymetrické topy. peplum. nohavice s vysokým pásom, aj dole rozšírené. 3/4 dĺžka by tiež mohla byť ok pokiaľ nie si úplne nízka. stredne široké až široké opasky. nie rovné splývané veci, nie nohavice s nízkym pásom, nie oversize svetre - keď tak, tak pod to niečo obtiahnuté a s opaskom. výstrihy do v, nie roláky. nie masívne topánky alebo tenisky, skôr opatky… to sú také základy…
na štýl treba trochu viac otázok..

luizina
27. okt 2025

@anonym_autor kazda si vie najst svoj štýl. Ja mam 46 r a moj styl je skor lezerny, hlavne tak, aby som sa v tom cítila dobre. Kludne si v lete dam aj riflove kratasy, neberiem to tak, ze v tomto veku sa to uz nema nosit. Mam tu na koniku aj album s mojim obliekanim. Kludne kuk, mozno ti nieco padne do oka, ale u mna je to naozaj hlavne o mojom pohodli.

maggie20
29. okt 2025

Ja mám opačný problém. Večer si precízne nachystám oblečenie, kabelku, pančuchy k tomu, topánky...Ráno keď sa mi podarí urobiť desiatu, zobudiť deti a máme utekať do auta, aby sme stihli školu a odtiaľ rýchlo do roboty, aj tak vyberiem zo skrine rifle, tričko, tenisky a bežíme🙂

bibaw
2. nov 2025
@biba_18

@bibaw košeľové šaty, sukne do a. nazberané rukávy, volány na sukni v oblasti bokov. kratšie saká, alebo dlhšie ale tvarované. asymetrické topy. peplum. nohavice s vysokým pásom, aj dole rozšírené. 3/4 dĺžka by tiež mohla byť ok pokiaľ nie si úplne nízka. stredne široké až široké opasky. nie rovné splývané veci, nie nohavice s nízkym pásom, nie oversize svetre - keď tak, tak pod to niečo obtiahnuté a s opaskom. výstrihy do v, nie roláky. nie masívne topánky alebo tenisky, skôr opatky… to sú také základy…
na štýl treba trochu viac otázok..

@biba_18 dakujem, vidno, ze sa vyznas🙂 Si stylistka?
Nepokecame cez whatsap? 004366499426036

biba_18
2. nov 2025

@bibaw nie som stylistka ale baví ma pekne sa obliekať… možeme aj pokrcať, ale 2x vyskúšať je viac ako 10x pokecať…
ja by som ti poradila zobrať tie všeobecné rady a podľa nich si vybrať zopár vecí buď v obchode alebo cez internet - a vyskúšať…
a na porovnanie vybrať aj veci ktoré som napísala že ti nepristanú - a porovnať to (nedať opasok, rovné dlhé sako, bokové nohavice..) - sama reálne uvidíš rodiel…
toto je základ - vedieť aký typ oblečenia sa ti hodí
a až potom budovať štýl…

jesenzima
2. nov 2025

@anonym_autor ja sa cítim pekne žensky v tielku a rifliach 🙃 podľa mňa, ak z teba vyžaruje spokojnosť, tak tak je to 100x viac,ako byť vymodena ...

Strana
z2