icon

Musí sa štýl zmeniť po narodení dieťaťa?

10. jún 2024

Zdravim,
Myslite že človek by sa mal stat viacej konzervatívnym čo sa týka napr obliekania a vkusu všeobecne keď sa stane rodičom? Ja som dnes totiz videla fakt neuveriteľný nevkus (netýkalo sa to len oblecenia) a potom som si všimla že žena ma so sebou ešte aj dieťa.. prišlo mi to nefér aj voci dieťaťu - škôlka čo si myslia rodičia a tak všeobecne ma zaujima či beriete ohľad aj na toto..

anonymous87
11. jún 2024

Moj kus sa nezmenil detmi, jedine som prestala nosit vysoke opatky 🤷‍♀️ skor jemnu zmenu preferencii pripisujem veku, kedze jednoducho som sa prestala dobre citit napr.v minisukniach… cize take tie mini mini som vyradila. Ale nie kvoli statusu mama… ak si nejaka zena/matka minisuknu oblecie, tak mna to absolutne netankuje…
Riadim sa hlavne heslom:nesud knihu podla obalu…
A taketo tvoje skatulkovanie mi pride zvlastne a nikdy som tomu nerozumela… ano vsimam si co maju ludia oblecene, ale vacsinou stylom:toto sa mi paci, toto sa mi nepaci.. ale ked sa to paci dotycnemu, tak je to absolutne v poriadku. To ze sa to nepaci mne,je len a len moj problem 🤷‍♀️
Skus trosku menej riesit, co kto kedy ako… nie je to tvoja vec

drahomirrra
11. jún 2024

No podstatne je, co mala oblecene. Potom sa tu mozeme rozhorcovat.
A nie, matka maleho dietata by sa ako stetka obliekat nemala, ak mas na mysli to. Aj zakon vyzaduje iste moralne predpoklady u rodicov.

lelelienka
11. jún 2024

Ja si myslim, ze rodicia by sa hlavne mali spravat adekvatne k svojmu postaveniu - cize ist detom prikladom, nenadavat, spravat sa slusne, dodrziavat pravidla…jednoducho byt naozaj rodicmi. A ano, niekedy to obnasa aj oblecenie, ucime deti napriklad ze do divadla nepojdeme v monterkach, aj keby sa to niekomu mozno pacilo, ale su urcite spolocenske konvencie a bonton. Ale vela ludi to uz v sebe ma aj pred rodicovstvom, takze nemusia nic zasadne menit a stavat sa konzervativnejsimi, ale ono to vlastne ani nie je o tom byt konzervativny, ale o zakladnej slusnosti.

viestta
11. jún 2024

Skor ako ma stretnes, napis aky je dress code pre matku. V zaujme tvojho dsevneho zdravia som ochotna sa prisposobit tvojej predstave. Nezoberiem si ta na svedomie len kvoli mojim handram

katkaseiner
11. jún 2024
basska_b
11. jún 2024

To by ma tiez zaujimalo, co mala take oblecene... a ver tomu, ze tomu dietatku je jedno, aj keby mala vrece od zemiakov oblecene alebo bola poloholá, pre neho je stale jeho dokonala mama. Mozno v puberte sa az bude za nu hanbit, a to aj keby neviem ake dizajnerske kusky nosila

simca06022011
11. jún 2024

a koho zaujima dnes, kto si co mysli? uz iba ludia co fakt nemaju co orbit, sa tym zapodievaju... ja som rada,ze stiham svoje veci a nie to este sledovat a riesit ako vyzera Ferkova alebo Katkina mama... co ked maju den blbec, aj mne sa stava, ze hreben vidim len pri behu z domu a s jednou nohou v aute, kolkokrat si este aj topanky zapinam po ceste :DDD dokonca sa mi stal trapas aj so spinavym trickom od antiperspirantu a oskakane topanky od psa.. :DD okrem toho kazdy mame iny styl. Koho zaujima, ze mne sa nepacia ludia v teplakoch v meste? nikoho? neriesim.. ze miminy aj na prijimacky prisli detom, ako keby z fitka vybehli? no a? su fajn aj bez nobl oblecka tie zeny :DDD pred 6rokm som riesila, ze kao to ze matky nevedia obliect deti na koncert zus, moje dieta sa odmietlo obliect do siat, islo v rifliach - vcera. A mohla som sa j o zem slahnut.. :D nikto nevie do akej situacie sa dostane, netreba odcudzovat :D

simca06022011
11. jún 2024

@basska_b ja by som povedla, ze vela deti sa v puberte hambi za rodicov nech su akykolvek :DDDDD aspon na oko...

minenkak
11. jún 2024

Ako ty si myslíš ,že to dieťa v škôlke zaujíma čo si myslia ostatní rodičia o jeho mame a presne pre takéto trubky som nemala žiadne vzťahy s rodičmi iných detí,ani v škôlke a ani v škole.Moje decko mi asi pred doma rokmi povedalo,že sa mi ani nečudujem,lebo,že to tie niektoré matky sú strašne trubky

simca06022011
11. jún 2024

@simca06022011 hanbi.. :🙏

simca06022011
11. jún 2024

@minenkak horsie je, ze deti to chytaju od rodicov, a potom v kolektive = hura vysmievanie sa.

minenkak
11. jún 2024

@simca06022011 presne,ja som to nikdy nechápala takto riešiť iných ľudí

anonymous87
11. jún 2024

@simca06022011 presne toto je ten problem. Ja napr.deti ucim, ze to ze sa mi nieco nepaci, tak neznamena, ze je to skarede. Len to nie je mojmu oku lahodiace (syn minule prisiel, ze sa nechce ostrihat, lebo sa mu v skole smiali, ze vyzera ako po rakovine 😰 a tu zlyhava komunikacia doma. Pretoze mne ked syn povedal, ze preco jeho spoluziak ma dlhe vlasy ako dievca, ze to vyzera hrozne-cize taka ista situacia ako sa stala jemu, len on to povedal len mne-tak som mu vysvetlila, ze jemu sa to paci a je to absolutne v poriadku..)

minenkak
11. jún 2024

Autorka a už by si mohla zo seba vytlačiť,ako nedôstojné podľa teba bola oblečená MATKA

viestta
11. jún 2024

@minenkak nemyslim, ze sa to dozvieme, pretoze diskusia sa nenesie v ocakavanom mode

minenkak
11. jún 2024

@viestta presne strašne ako chodia ľudia oblečení ale v pohode nestat si za svojím blbým názorom

minenkak
Autor odpoveď zmazal
minenkak
11. jún 2024

bolo by zaujímavé a myslí,že aj fajn ,keby takéto zadávateľky tém ,dali svoju fotku a dostali by spätnú väzbu na seba,či by sa im to páčilo,čo by padli za urazky

autor
11. jún 2024

Rozumiem že každý ma pravo sa prezentovať ako chce ale mala som na mysli férovosť voci dieťaťu, prvý dojem na kolektív napr v skolke a podobne.
Netýkalo sa to len oblecenia, všimla som si to lebo slecna zaparkovala na mieste pre mamičky s deťmi s leopardou audinou s tmavými sklami a čakala som ze nebude mat dieťa preto som si to vôbec všimla… k tomu leopardiemu autu vytiahla ružový kocik so zlatými krídlami proste neprehliadnuteľné a na sebe take tie široké zvoncove leginy jak z 80rokov a pritom postava pekna a tricko s diérami.. proste neverim že to nepôsobí negatívne keď takto príde s dietatom do skolky na krúžok a že ostatný rodičia si nepomyslia svoje..

minenkak
11. jún 2024

Cooo,baba má štýl,ja reku ,že bradavky von,a k tej audine však Audi,porušila niečo ,bola zlá na dieťa

drahomirrra
11. jún 2024

Tak autorka, v tomto prípade by mi to bolo úplne šumák.

minenkak
11. jún 2024

Ja so nosila do škôlky dieťa s krataskami kratšími ako krátke a s holým pukom,mať teraz také brucho a stehná chodím tak stále

galganka
11. jún 2024

Jaj taaaak, ju bolo vidno, nebola sivá, šedá myška. Hmmm .. to pri mne by ťa tiež občas šlaktrafovalo... 😂

domkakvet
11. jún 2024

Skatulkovat cloveka podla oblecenia, som si myslela, ze v tomto storoci to uz naozaj nikoho nenapadne, ale nazory su este stale zastarale ako vidim.

demodun
11. jún 2024

@galganka nezapadala do priemeru 😄

minenkak
11. jún 2024

Autorka nie každý má rád tmavé a neutrálne farby,môj muž chodí ako pastelky oblečený a vieš čo mi povedal,mama mu nikdy nedovolila ako decku kúpiť také farebné veci,bývalá žena ťa bola absolútne nudná a mne to je uplne jedno ,len nech je šťastný

autor
11. jún 2024

Až na to že to auto vyzeralo vulgárne jak z bordelu a vytiahnuť odtiaľ male dieťa, no neviem

tehulka2011
11. jún 2024

😅 toto musi byt troll

minenkak
11. jún 2024

Tebe drbe je jej vec aké má auto,ty máš aké

minenkak
11. jún 2024

@tehulka2011 ja dúfam že to je troll,lebo zas ďalšia blbka čo sa rozmnožuje ďalej