Nemôžem zmeniť výšku a vzhľad: Ako na to reagovať?
Ahojte, mám taký problém so svojou výškou a aj vzhľadom celkovo a rád by som bol, keby ste mi napísali váš názor, ako to reálne vnímate a čo môžem zo svojej pozície urobiť, aby som toto nastavenie zmenil. Mám 20 rokov, prvý ročník VŠ za sebou a myslím si, že som úplne normálny chalan ako ostatní v mojom veku, dokonca si niekedy asi viac rozumiem aj so staršími. Ale mám len nejakých 162cm a v tvári vyzerám údajne na 12-14, čo som si nevyberal, ale doplácam na to asi úplne všade a už ma to fakt nebaví. Stále počúvam na seba priblblé narážky či už priamo, alebo za chrbtom. Včera stretnem spolužiačku zo ZŠ po 5 rokoch a začne sa smiať, že ty si sa vôbec nezmenil. Kamarátka mojej mamy sa jej minule spýtala, že ten tvoj malý kedy ide na strednú. Predavačka v obchode keď som si kupoval podotýkam nealko pivo, tak mi nechcela predať a keď som jej ukázal občiansky a odišiel, tak volala hneď kamoške, že neuveríš aký tu bol, som myslela že má 13. Dievčatá ma stále odmietajú, už od strednej a keď sa snažím, tak sa na mne za chrbtom smejú, že to vôbec skúšam. Ja by som tiež chcel mať vzťah, normálny, úprimný a nie len, že si zlatý, ale nemôžem lebo mám chorú babičku, zomrela mi mačka a nakoniec ju vidím vonku s iným chalanom, samozrejme vysokým, ale v hlave vyfuknute a ešte sa na mňa usmieva ako retard. Neviem čo môžem zmeniť. A ako bonus práca/brigáda. Viem 2 jazyky (AJ/NJ) na slušnej úrovni a mám aj certifikáty, ale na doučovanie ma nevzali, hoci to robím vo voľnom čase so známymi. Vraj nemám skúsenosti a vzali chalana o 2 roky mladšieho, čo nevedel tak dobre. Ako sprievodca vraj nepôsobím dôveryhodne ale kadejaké 16 ročne baby zjavne áno, pritom som sa učil na to 3 týždne. Nakoniec ma nechali aspoň roznášať letáky. Chcem toto zmeniť, proste ja fakt nemôžem za to, že som nízky a mlado vyzerajúci, nevyberal som si to, tak za to nechcem byť ani odsudzovaný, ako keby som za to mohol a ako keby to bolo niečo zlé a neodpustiteľné.
a tiez ked pozeram na fotky z cias ked sme chodili , muz mal vtedy 32 rokov a vyzeral ako 20-22 rocny mladenec.
inak si spominam, ako sme nedavno boli u nejakeho chlapika v domacej dielni dat opravit auto, a vysiel chlapik, este o pol hlavy mensti ako moj, ale svalnaty sebavedomy, sikovny chlap, z rozpravania vyplynulo ze sa mu dari, mal zenu aj deti.
ti mensi chlapi si hendikep casto vynahradzaju vystupovanim, vtipom, recovymi schopnostami, fyzickou sikovnostou.
Poznam aj vysokych chlapov, co su nemuzni, mladravi, bez sarmu a energie.
Je to individualne, popracuj na tych strankach osobnosti co mozes zmenit. - na sebavedomi, posiluj, snaz sa byt spolocensky, prijemny, vychovany clovek.
@samuelm04 Ahoj. Aj môjmu synovi akoby sa v 15 zastavil vek. Stále mal aj má veľa kamarátov, ale priateľku ani jednu. Na medicíne, kde študoval, boli síce samé baby, ale tie vždy chceli mužnejšie typy. Stálu priateľku si našiel až keď začal pracovať. Keď nastúpil na detskom, jeden žiak 9. triedy mu povedal, že vyzerá ako jeho spolužiak.🙂
@samuelm04 nuž tá výška na muža je dosť limitujúca vo výbere, ale to neznamená, že si nijakú nenájdeš. Osobne poznám rovnako nízkych mužov, ktorí majú partnerky a dokonca veľmi príťažlivé.
Výšku nezmeníš, ale na "mužnejší" vzhľad si nechaj nárast bradu. Ďalej pomáha tetovanie. S ním chlap automaticky pôsobí drsnejšie, mužnejšie a pre väčšinu mladších žien aj príťažlivejšie. No a predovšetkým cvičenie. O vyšportovaného chlapa je automaticky väčší záujem.
Ber to tak, že kvôli tvojej výške si limitovanejší, že sa musíš viac "snažiť" ohľadne výzoru, ale zároveň zo seba stále dokážeš urobiť veľkého fešáka.
A čo sa týka povahy, nič ženu viac neodpudzuje ako chudáčik čo sa stále ľutuje. Buď sebavedomý a vtipný
@samuelm04 tak aspon vidis, ako sa citime my zeny ked mame handikep alebo len nas nejaký trulo porovnáva s nejakou herečkou alebo nebodaj byvalou a zažívame body shaming na pravidelnej baze resp sme ho v puberte a pod zažívali. Je to svinstvo. A teraz k problému - muzi maju to šťastie ze na rozdiel od zien, ak sa vypracujú a su úspešní a majú dobrú kariéru tak zenam na takom mužovi nevadí ale ze nic, ani plesina ani pupok ani výška. Tak budes sa teraz cca desat rokov trápiť lebo ta ziadna chceit asi nebude ale mozes sa stat úspešný a ty si budes sam vyberat s akou modelkou sa vyspis pripadne budes mat vztah. Vy muzi to aj tak mate vo všetkom jednoduchšie. Tak prestan s tou seba ľútosťou a zacni na sebe makat.
@samuelm04 fakt to nehroť. Ešte sa rokmi veľa zmeníš. Je veľa nižších žien.
Začni sa sústrediť na pozitíva a nie stále len na túto jednu vec,lebo je to detinské. Ja ako žena som zas zdedila vysokú mohutnú postavu, čo nie je veľmi ženské. Ale zmierila som sa s tým, že nebudem nikdy mať postavu modelky. Mám muža a tri deti. Nemôžme byť všetci ako z módneho časopisu. Prosto každý je iný a výnimočný v niečom inom.
@oliolijanka ty šikana
Šikanovanie (iné názvy: šikanácia, šikanéria, šikana) je „spôsob správania, ktorý umožňuje (väčšinou v bezprostrednej komunikácii), fyzickým a psychickým týraním druhých získať nad nimi pocit prevahy, moci, určitej výhody“[1]. Pre šikanovanie je typický nepomer síl medzi páchateľom a obeťou a častá pasivita a bezmocnosť obete. Šikanované sú spravidla osoby slabšie, menej informované či akokoľvek odlišné
Môj chlap je normálny sebavedomí človek, ktorý vie presne ako je vysoký a nie je to žiaden chudák, čo drží krok
Oprava:
@minenkak mne nemusis zo slovnika kopirovat, co je sikana. Ja to viem.
Sikana je to, co robis.
Kazdy mame nejaky nedostatok. Niekto skuli, niekto nevidi, niekto ma ovisnute prsia, velke brucho, krive zuby. Niekto ma akne. Niekto malo vlasov. Kazdy nieco take ma. Okrem toho maju ludia tisic inych pozitivnych vlastnosti alebo kras.
Preco mas potrebu nazyvat svojho muza prave podla toho nedostatku, co ma?
Co by si si pomyslela o vztahu susedov, keby chlap povedal "pride aj moj hlupy krivozub" namiesto "pride aj moja stihla zienka".
Nezalezi na tom, ci ta zena je zmierena s tym, ze ma krive zuby a kilo navyse.
Otazka je, preco jej partner ma potrebu davat doraz na jej nedostatok.
ahoj, ja mam takmer 19 rokov a zazivam to iste. neustale pocuvam, ze vyzeram na 14. isla som do banky a pracovnicka sa cudovala, ze ako mozem mat vlastny ucet. maju o mna zaujem len chlapci vo veku cca 15 rokov. a aj ked sa casto hovori, ze to ocenis, ked budes starsi, zatial to tak nedokazem vnimat. viem, ze sa s tym musime zmierit, ale je to velmi tazke. a este pocuvat, ze moj mladsi brat vyzera starsie ako ja :( takze ti prajem vela sily a trpezlivosti, snad sa situacia casom zmeni.
@samuelm04 Mala som spoluziaka na SS, ktory bol nizsi nez priemer. Na VS studoval za trenera. Vyssi sice nebol, ale zmuznel do ramien. Ani omylom by si si ho nepomylil s dietatom. Cvicenie a testosteron z cvicenia urobili svoje. Skus par mesiacov v posilke a isto uvidis rozdiel vo vnimani sameho seba a aj inych voci tebe.
@oliolijanka výška môjho muža je nedostatok?a to si kde zobrala
@oliolijanka a volám ho môj krásny maličký,lebo je krásny a maličký
@samuelm04 poznam mladeho muza, ktory ma podobny problem. (nezacina sa Tvoje krstne meno na L?) Sama som nizsia, mam 153 cm, mam nizkeho ocka (nebranilo mu to zalozit rodinu (mamka ma normalnu vysku) ani vybudovat karieru v tom, co vystudoval). Tiez som mala problem s brigadami, skusala som pocas vysky pracu za kasou a povedali mi, ze neviem pocitat (to by som tu vysku bez "pocitania" neurobila). Po skonceni vysky, ked som uz zacala pracovat vo svojom odbore uz v normalnej firme im bolo vsetkym jedno ako vyzeram a ci som vysoka.
@minenkak Ak to pre teba nevyhoda alebo nedostatok nie je, preco ho nazyvas krasny 120centimetrovy? Preco vsetci v okoli to spominate?
Ja viem, ze ho lubis, taky aky je. Ja viem, ze zdravy clovek sa zmieri so svojim handycapom/nedostatkom/nevyhodou, ak to nemoze zmenit.
Ale preco by to malo okolie tomu cloveku pripominat? Preco vyzdvihovat ten nedostatok nad ostatne vlastnosti?
Predstav si, ze by v skole bolo nejake tucne dieta, ktore by bolo so svojou vahou zmierene, alebo by sa tak aspon tvarilo. A vsetci by ho volali tucibomba.
Tucibomba pod k tabuli.
Tucibomba daj mi desiatu.
Ta tucibomba z 2.A napisala najlepsi test z matiky.
Tucibomba zavri okno!
Niecie dieta pride o nohu a rodicia, ked ho budu prihlasovat na skolsky vylet povedia "pride aj nas krasny jednonozec".
A odpoved na tvoju otazku... ano ak ma chlap 163cm, je v tomto svete v mnohom znevyhodneny. Mnohymi nerespektovany.
@atydbrave Áno presne, konečne to niekto naozaj chápe, ja vravím, že si to treba proste zažiť. Ale okolie by sa mohlo z toho aspoň poučiť. Nie je v pohode narážať na to, ak je niekto gay, černoch, so zlomenou nohou a podobne, ale diskriminácia a výsmech za výšku je stále braný ako niečo úplne v pohode. Aspoň teda väčšina ľudí to tak berie.
@barborachors Ja som sa tak k ženám nesprával, myslím že som ten posledný, ktorý si to zaslúžil, takže je to nespravodlivé a vidím to každý deň. A nejde mi o to, vyspať sa s niekým, ale hlavne vybudovať si skutočný vzťah a to je omnoho ťažšie. Lenže keď nezaujmem na prvý pohľad, zbytočne sa budem ďalej snažiť a zasa som postavený pred to, že ja sa musím zmeniť kvôli tomu, že spoločnosť neakceptuje nízkych chudých mužov. Proste ma to trápi, to je celé. Skúšal som to aj cez internet, keď som si dal fotku, ani mi neodpisali, maximálne že nezáujem. Keď som skúšal zoznamku bez fotky, vždy mi baby prestali odpisovať po informácii o výške. Tak čo si z toho mám vziať? Ale snažím sa...
@oliolijanka ešte raz sa pýtam prečo myslíš , že výška môjho muža je nedostatok ,nevýhoda alebo hendikep,nik v rodine to tak neberie a ani v práci a nedaj Boh nerespentovany.Moj muž je rešpektovaný a uznávaný odborník vo svojej práci a aj v rodine.Malicky a krpaty ho volám 41rokov z nášho života a nehodlame to meniť,on ma volá riťka,lebo mám peknú okrúhlu riť
@minenkak on ta vola ritka, lebo mas peknu okruhlu rit.
Ale mozno mas aj kratke nohy. Mohol by ta volat kratkonozec.
@oliolijanka ti ide a ešte si mi neodpísala,prečo by mala byť jeho výška nejaký nedostatok
@minenkak on ta vola ritka, lebo mas peknu okruhlu rit.
Ale mozno mas aj kratke nohy. Mohol by ta volat kratkonozec.
Mozno mas ploche nohy. Bude ta volat plochonozka.
Mozno nevies matiku(co v zivote vobec nie je hendikep) a znamym bude hovorit, ze dnes mu jeho pekna hlupana napiekla kolac. A uplne vsetci si z teba budu robit srandu, ze si nevies, co ini vedia.
Volaj ho ako chces. Ale pomenovavat ludi podla ich najväcsieho nedostatku je sikana. Aj ked sa uplne vsetci z jeho vysky smejete, aj to je sikana.
Ved prave to je ten nedostatok, ta znizena kvalita zivota.
Dostala si info o tom, ze sa nespravas korektne k svojmu najblizsiemu. Naloz si tou informaciou ako chces.
Mna presviedcat nemusis. Ja sa s tebou ani nehadam.
Ty sa zamysli nad tym, co ti to dava, ak svojho chlapa nazves malicky, 120centimetrovy. Preco? Naco?
Skus mu dnes povedat moj najsikovnejsi. Moj najspolahlivejsi. Moj najlepsi otec mojich deti. Moj hrdina. Moja laska....
Tyzden to tak rob a potom ho znova nazvi moj 120centimetrovy.... ci sa nebudds citit blbo.
@oliolijanka ešte raz, prečo si myslíš ,že jeho výška je nedostatok ,stále si mi na to neodpovedala
@oliolijanka ty to nechápeš on a ani my ostatní neberieme jeho výšku ako nedostatok,práve že v jeho živote a v prác,i v športe ktorý miluje ,je jeho výška absolútna výhoda, prečo niekto považuje malého chlapa za nedostatočného
@minenkak Je byt cierny nejaky nedostatok? Nie je. Africania dokazu vsetko, co aj my a v mnohom su lepsi. V inom sme lepsi my.
A predsa nemozes niekoho v obchode nazvat "moj cierny podaj mi..."
Aj mali chlapi dokazu to, co velki. Ale musia to tazko vybojovat... a aj tak ich bude ich zena oslovovat moj 120centimetrovy a vsetci sa budu smiat z jeho vysky. To je ten nedostatok.
Pozri sa, pracuj na sebe, teraz máš na to čas a príležitosť. To ostatné časom príde.
@minenkak Ved pises: "môj muž má 162 cm a úplne všetci si z neho robíme srandu a úplne v pohode to berie ,že je taký maličký"
Preco si robite srandu z jeho vysky???
To je ta sikana, o ktorej pisem.
Ved on je uspesny v praci. Preco je v kruhu svojej rodiny ci priatelov musi pocuvat nieco o svojej vyske?
@oliolijanka môj muž je maličký a volám ho môj krásny maličký lebo je krásny a maličký,ty to stale berieš ako niečo nedostatočne ,ale u nás to tak nie je je jednoducho maličký, maličký sa narodil a už nevyrastol,celý život ti tak je a všetci to tak berieme
@minenkak Nie. Tvoj muz je sikovny. Preco ho nevolas moj sikovnicek.
Tvoj muz je v praci uspesny. Preco ho nevolas moj hrdina?
Tvoj muz je dobry otec.
Tvoj muz je dobry zahradnik.
Dobry kamarat.
Ma pekne oci.
Silne ruky.
Vie vsetko porobit okolo domu.
Ma rad zvierata.
Je zodpovedny.
Vie hrat sach.
Vie varit gulas.
...
Ma tisic dobrych vlastnosti, spravil milion dobrych skutkov, zachoval sa spravne v tazkych situaciach....
Preco mas potrebu mu povedat moj 120centimetrovy?
Preco mate potrebu sa z neho smiat?

moj muz je z bratov jednovajecnych dvojcat.
moj ma 163 cm , mozno uz ani tolko, lebo predsa uz ma po 50tke a ta chrbtica sa trochu vekom stlaci. Jeho brat, ked ma 160cm, tak super.
Obaja vystudovali VS, ozenili sa, domy postavili, mali/maju dobre zamestnanie aj platy. My s muzom mame 4 deti, svagrovci dve.