icon

Nemôžem zmeniť výšku a vzhľad: Ako na to reagovať?

samuelm04
2. aug 2024

Ahojte, mám taký problém so svojou výškou a aj vzhľadom celkovo a rád by som bol, keby ste mi napísali váš názor, ako to reálne vnímate a čo môžem zo svojej pozície urobiť, aby som toto nastavenie zmenil. Mám 20 rokov, prvý ročník VŠ za sebou a myslím si, že som úplne normálny chalan ako ostatní v mojom veku, dokonca si niekedy asi viac rozumiem aj so staršími. Ale mám len nejakých 162cm a v tvári vyzerám údajne na 12-14, čo som si nevyberal, ale doplácam na to asi úplne všade a už ma to fakt nebaví. Stále počúvam na seba priblblé narážky či už priamo, alebo za chrbtom. Včera stretnem spolužiačku zo ZŠ po 5 rokoch a začne sa smiať, že ty si sa vôbec nezmenil. Kamarátka mojej mamy sa jej minule spýtala, že ten tvoj malý kedy ide na strednú. Predavačka v obchode keď som si kupoval podotýkam nealko pivo, tak mi nechcela predať a keď som jej ukázal občiansky a odišiel, tak volala hneď kamoške, že neuveríš aký tu bol, som myslela že má 13. Dievčatá ma stále odmietajú, už od strednej a keď sa snažím, tak sa na mne za chrbtom smejú, že to vôbec skúšam. Ja by som tiež chcel mať vzťah, normálny, úprimný a nie len, že si zlatý, ale nemôžem lebo mám chorú babičku, zomrela mi mačka a nakoniec ju vidím vonku s iným chalanom, samozrejme vysokým, ale v hlave vyfuknute a ešte sa na mňa usmieva ako retard. Neviem čo môžem zmeniť. A ako bonus práca/brigáda. Viem 2 jazyky (AJ/NJ) na slušnej úrovni a mám aj certifikáty, ale na doučovanie ma nevzali, hoci to robím vo voľnom čase so známymi. Vraj nemám skúsenosti a vzali chalana o 2 roky mladšieho, čo nevedel tak dobre. Ako sprievodca vraj nepôsobím dôveryhodne ale kadejaké 16 ročne baby zjavne áno, pritom som sa učil na to 3 týždne. Nakoniec ma nechali aspoň roznášať letáky. Chcem toto zmeniť, proste ja fakt nemôžem za to, že som nízky a mlado vyzerajúci, nevyberal som si to, tak za to nechcem byť ani odsudzovaný, ako keby som za to mohol a ako keby to bolo niečo zlé a neodpustiteľné.

Strana
z3
diana45
2. aug 2024

@samuelm04 len sa netráp, vidím vo svojom okolí veľa chlapov s tvojou výškou, majú rodinu aj prácu. To aký budeš v živote úspešný, nezáleží na vzhľade a už vôbec nie na výške. Želám ti veľa úspechov

iwesska
2. aug 2024

Bohuzial tato spolocnost je taka,nic s tym neurobis...Ked nesplnas urcite vizualne standardy,tak ta neprijmu. Nemusis mat v hlave nic staci,ze si pekny a ponuky sa ti hrnu...To,ze mlado vyzeras,ocenis vo vyssom veku,kedy ti,co v 20 vyzerali na 30, budu uz ako dedkovci.Ak ta to potesi,na strednej som mala spoluziaka,co v 4.rocniku vyzeral ako chlapatko. Dnes ma 40r a je uspesny robustny manazer. Proste vekom zmuznel. Skus chodit do fitka a naberat hmotu. Aj ked budes maly,ale budes mat peknu figuru a zdvihne sa ti sebavedomie😉

januska12323
2. aug 2024

Neostáva ti nič iné len sa s tým zmieriť.

reanda
2. aug 2024

no mas dobru skolu zivota, aby si sa nenechal odradit a nestaval aj ty svoju hodnotu na vyzore a tom, ako posobi tvoj vzhlad.. ano, vela ludi ta tak posudzovat bude, ale je aj vela takych, co nebude, treba to 'vydrzat' a nevzdat to vnutorne.. a mozes potrenovat aj asertivitu a napr. diskutovat o tom, ked ta niekde odmietnu, proste postavit sa za seba, nielen stiahnut usi a prijat to, ze ta nechcu
a na vztah mas cas.. ono tie prve lasky aj tak vacsinou nie su moc o laske, ako skor o tom paceni sa 🙂 .. kopu ludi sice ma vztahy, ale od normalnosti a uprimnosti to ma daleko.. a vela ludi caka na toho 'praveho' tiez dlho, aj ked vyzor maju v norme 🙂
co mozes teda vo svojej situacii urobit je, nestavat svoju hodnoru na vzhlade a brat sa viac s nadhladom.. nebyt prilis vztahovacny a skusit sa na to pozriet aj zo strany tych druhych, ze fakt to pre nich moze byt 'rarita' vidiet tak mlado posobiaceho muza 🙂 nebrat to ako urazku, mozno sa tiez nad tym zasmiat.. a mozno zistis, ze aj s ludmi, co maju zo zaciatku pre teba blbe poznamky, sa nakoniec daju mat dobre vztahy, ked nebudes prehnane vztahovacny a urazlivy 🙂

gab1sol
2. aug 2024

@samuelm04 a neprivolávaš si to sám? Odídeš z obchodu, ale vidíš a počuješ, komu a čo volala predavačka? Nesústreď sa tak na to…
A pre povzbudenie - v každej mojej životnej etape som mala v blízkosti chalana, ktorý vyzeral mladšie na svoj vek a bol nižší… A teraz sú (pevne verím, že šťastne) ženatí a majú deti. Aj môj brat výzorovo nezapadal k svojim spolužiakom a teraz je po 40 a vyzerá ako chlap, proste zmužnel neskôr.
Dokonca aj o mojom vlastnom manželovi som si myslela, že je mladší odo mňa (je starší). 😉

cookie29
2. aug 2024

mily zlaty, mame v rodine 2m chalana, 40ku davno za sebou a v obchode od neho chcu stale obciansky, ked kupuje alkohol 🙂 A ked minule siel skusat na statnice, tak si sekretarka myslela, ze ide on na skusku 🙂
takze to nie je len o vyske. A ver mi, casom to moze byt fest vyhoda;

michaela329
2. aug 2024

Musíš byť jednoducho húževnatejsi. Mňa tiež nevzali do jednej práce, lebo dom v 23 vyzerala na 12. V prvej práci ma po zadku tapol žiak, lebo si myslel, že som žiačka. Jednoducho som si musela rešpekt získať inak - a ono to išlo. Ťažšie ako vyvinutejsim ženám, ale išlo. A príde aj vzťah, problém si nájsť ženu mávajú aj chlapi s 1.8m Najlepšia obrana pred ľuďmi je humor.

deti95060810
2. aug 2024

o pár rokov budeš brať mladý vzhľad ako výhodu...
estet. chirurgia jednoducho na tebe nezarobí - čo by druhí zato dali... 😉

zuzanka.zuzu
2. aug 2024

no takto... ani tie dievčatá nemôžu za to že si nízky 🙈 proste sa im nepáčiš, čo už 🤷

a na toto osieranie v práci pri výbere si časom zvykneš 😀 teba "len" nezobrali, ale to ešte počkaj keď ťa zoberú a šéfom ti bude o polovicu mladšie sprosté politicky dosadené premúdrelé čudo 🤭 viď.napr. trenčianska nemocnica

henikap123
2. aug 2024

@samuelm04 ja vždy hovorím muž môže vyzerať ako chce ak má veľa peňazí a zdravé sebavedomie. Pracuj na sebe, makaj a budeš sa mat raz dobre. Aj oblečenie tá vie urobiť starším, (neviem síce ako sa obliekas) ale začni nosiť kosielky a elegantne nohavice, hodinky. Nechaj sa zarásť ak vies. Strih vlasov prispôsobiť. Aj nízke ženy existuju. Držím palce.

babulkomale
2. aug 2024

@samuelm04 k tomu co ti napisali ostatne baby pridam este jeden postreh, uz som to tu pisala.
Mam vyse 180 cm a cely zivot pozorujem, ze vysoki muzi ( vyssi odo mna) si vyberaju takmer zasadne mini zeny (150 cm).
A teraz si predstav frustraciu vysokej zeny, ktora vsade trci, a este ju balia skoro vzdy len nizsi muzi!
Ty mas aspon na vyber z nizsich zien, a keby si mal sebavedomie, aj z vyssich.
Chvalabohu, ja toto ako vysoka zena nezazivam, pretoze ja som nemala nikdy vzhlad ani vysku muza ako prioritu. Samozrejme ze s mini muzom by som vyzerala srandovne, ale o kusok nizsi mi nikdy neprekazali. Poznam aj par zena nad 180 cm a muz cca 170 a normalne roky funguju, poznam pary zena priemer ale muz este trosku nizsi, a tiez roky spokojni, stastni.
Poznam par, kde on ma mini rucicky od narodenia, zakrpatene a pracuje a ma rodinu.
Proste sa potrebujes nastavit v hlave ze to nie je dolezite. Lebo sa zablokujes a si strateny, kazdy neuspech budes pripisovat tomuto, co nevies zmenit.
Ja som roky vydata za nizsieho muza, a este aj na svadbe som mala vysoke podpatky. Nech neprajnikov aj roztrhne 😃

samuelm04
autor
2. aug 2024

@babulkomale Čo sa tohto týka, vidím to trochu inak. Mne by vôbec nevadilo, keby bola žena vyššia odo mňa a keďže väčšina je vyšších, je to aj dosť pravdepodobné, teda ak samozrejme vôbec nejakú nájdem. A k tomu sa práve dostávam, aj tie nižšie ženy chcú vysokých mužov, alebo minimálne okolo 170 určite a tie vysoké samozrejme takisto. Je to začarovaný kruh a neviem, či niečo zmením obliekaním, možno tým makanim na sebe, ale tiež nemám zrovna genetiku kulturistu.

michaela329
2. aug 2024

@samuelm04 genetika nech Ťa nelimituje. Ja som v posilňovni neraz zažila "zachodového pavúčika", čo sa pekne nabral a vyrysoval. Genetiku nerieš, chce to len vytrvalosť.

oliolijanka
2. aug 2024

Este nehadz flintu do zita... niektori nasi chalani vyrastli az v prvom, druhom rocniku na VS.
Plus, by som sa na tvojom mieste mozno informovala u lekarky ohladom rastovych hormonov. Kym rasties, este sa to tusim da dat.
Vobec sa do toho nerozumiem, ako to funguje a ci je to vobec este legalne. Nepoznam vedlajsie ucinky... nehadam sa.

samuelm04
autor
2. aug 2024

@gab1sol Neprivolavam, ja vravím len to, čo každodenne zažívam, keďže netrčím doma a rád chodím s ľuďmi von, proste už posledných dobrých 5 rokov a v mojom veku mi je jasné, že už nenarastiem viac ako 2cm a bude to na celý život, ktorý budem mať zničený kvôli niečomu, za čo nemôžem. Keby to ľudia akceptovali, povedali by mi, nevadí že si nízky, dôležitý je charakter a inteligencia, ale toto nejde.

gab1sol
2. aug 2024

@samuelm04 no, keď sa k tomu takto staviaš… Tak sa nečuduj. Prečo ti niekto má hovoriť, že nevadí, že si nízky. V prvom rade to nemá prekažať tebe.
Ja som tiež zdedila prsia po mojom ocinovi a nie po mamine. A zožieralo ma, že moje spolužiačky na ZŠ už nosili pekné plné podprsenky a ja nič. A aj napriek tomu som si nešla dať urobiť prsia, prijala som sama seba takú, aká som. Neriešim. Mám manžela, ktorému sa moje malé prsia pačia, odkojila som dve deti a som spokojná. A nikto mi nemusel hovoriť, že to nevadí…

samuelm04
autor
2. aug 2024

@oliolijanka To som riešil, povedala mi, že maximálne 2cm ešte v mojom veku, nemám mať ako viac. Mama aj sestra sú nižšie ako ja, otec tiež nie je práve z vysokých. Ale tá posilka no uvidím, skúsiť to môžem, inak dosť často chodím na túry a bicykel.

mmoonna
2. aug 2024

@samuelm04 nič si z toho nerob. Svoj mladistvý vzhľad ocenis neskôr. Ja mám 44, dve deti. Išli sme do kina a teta sa pýta muža,že jeden dospelý a tri detské? ☺️

abbey1
2. aug 2024

@samuelm04 Nehnevaj sa, ale neverím, že ťa v práci odmietajú kvôli mladistvemu vzhľadu či výške. Hlavne teda nie v oblasti ako je lektirstvo jazykov či sprievidcivská činnosť. Tam ich zaujímajú tvoje schopnosti.
S dievčatami verím, že problém môže byť, ale to si asi zažije skoro každý. Jeden kvôli výške, druhý kvôli postave, ďalší môže ráčkovať.
Netreba tie veci brať osobne. A posledne, čo by ma trápilo je názor predavačky v obchode.
Pracuj na svojom zdravom sebavedomí, vzdelaní a schopnostiach. Tá pravá raz príde.

minenkak
2. aug 2024

@samuelm04 môj muž má 162 cm a úplne všetci si z neho robíme srandu a úplne v pohode to berie ,že je taký maličký

oliolijanka
2. aug 2024

@samuelm04 Ja som myslela umelo dodane rastove hormony, nie tvoje.

minenkak
2. aug 2024

@samuelm04 ja ho dokonca volám môj krásny 120 centimetrovy

diewcatqoo
2. aug 2024

@samuelm04 ja mam 35 a vyzeram o dost mladsie. Ked som kupovala flasu alkoholu na oslavu 33. narodenin, tiez odomna pytali obciansky. Ked som nastupila na nove oddelenie po navrate z materskej, tak starsie kolegyne si mysleli, ze som cerstvo po maturite. Ked som s prvym dietatom chodila na prechadzky, tiez si sepkali ludia, ze taka mlada mamicka (mala som 27)... Kedysi ma to stvalo (aj ked asi nie az tak ako teba), ale teraz mi to uz len lichoti 🙂
Inak, poznam viacero nizsich muzov, ktori vyzeraju mladistvo a maju aj dobru pracu, aj manzelku, ktorej nevadi, ze on je nizsi. Skus trochu zapracovat na sebavedomi a spytaj sa sam seba, ci ti stoji za to take dievca, ktore ma blbe vyhovorky a potom ju stretnes na rande s inym. Zmen satnik, oblecenie vie tiez urobit vela a mozno skus zacat silovo cvicit a stravovat sa tak, aby si trochu nabral na objeme.

oliolijanka
2. aug 2024

@minenkak To je riadna sikana. Chudak,co ma robit.. tak sa tvari, ze mu to nevadi.

samuelm04
autor
2. aug 2024

@abbey1 Odmietajú iba mi to málokto povie do očí

krasolienka1
2. aug 2024

@samuelm04 skús si napríklad nechať nárast bradu
Manžel keď nemá bradu tiež vyzera ako chlapec

abbey1
2. aug 2024

@samuelm04 Nepovedia ti to do očí, a ty si ten dôvod domyslíš. 🙂
Ver tomu, že v tomto prípade si domýšlaš zle.

zazrak1991
2. aug 2024

Podľa mňa si mal zatiaľ len smolu . Veľa dievčat chce proste vysokého chalana lebo sa im to páči ,ale to len znamená že si ešte nestretol tu pravú . Ja som mala na VŠ spolužiaka ktorý bol tiež maličký aj vyzeral mlado a sám si zo seba robil srandu , a poviem ti že to na ňom bolo fakt príťažlivé . Nikto sme si z neho ani nemuseli robiť srandu lebo on si ju spravil zo seba sám 😁 veľa krát narážal na hobitov z pána prsteňov a podobne ...Možno by si to tiež mal skúsiť brat s nadhľadom , proste keď niekto niečo povie na tvoj výzor alebo výšku otoc to na srandu . Vtipní chlapy sú sexi 👌 môj muž je rovnako vysoký ako ja takže keď si dám opätky som vyššia ale mne to vôbec nevadí , v láske ide o iné veci a ty si ju proste ešte nenašiel . Nevesaj hlavu , si mladý , užívaj si život a nerieš takéto somariny . Možno budeš prekvapený ale keď sa sám zmieris s tým čo nevieš zmeniť prestane to riešiť aj okolie

letfenixa
2. aug 2024

@samuelm04 a to si nikdy nebol na endokrinologii kvôli nizsiemu vzrastu?

derdia
2. aug 2024

@samuelm04 pozri mas na vyber. Bud bude trpieť celý život napoleonovskym komplexom, alebo si nájdeš 150 cm babu, budete mat rodinu jeden druhého a ideš.
Rieš len seba. Nechápeš ze teraz idú do módy muzozeny??? A tie budú všetci velebit?
A na názore týchto ľudí ti záleží? Po dalsie, na čo tu ostávaš, ked vieš dva jazyky... Ja keby nemám rodinu, deti a dom a viem jazyky uz davno tu nie som...

Strana
z3