icon

Nemôžem zmeniť výšku a vzhľad: Ako na to reagovať?

samuelm04
2. aug 2024

Ahojte, mám taký problém so svojou výškou a aj vzhľadom celkovo a rád by som bol, keby ste mi napísali váš názor, ako to reálne vnímate a čo môžem zo svojej pozície urobiť, aby som toto nastavenie zmenil. Mám 20 rokov, prvý ročník VŠ za sebou a myslím si, že som úplne normálny chalan ako ostatní v mojom veku, dokonca si niekedy asi viac rozumiem aj so staršími. Ale mám len nejakých 162cm a v tvári vyzerám údajne na 12-14, čo som si nevyberal, ale doplácam na to asi úplne všade a už ma to fakt nebaví. Stále počúvam na seba priblblé narážky či už priamo, alebo za chrbtom. Včera stretnem spolužiačku zo ZŠ po 5 rokoch a začne sa smiať, že ty si sa vôbec nezmenil. Kamarátka mojej mamy sa jej minule spýtala, že ten tvoj malý kedy ide na strednú. Predavačka v obchode keď som si kupoval podotýkam nealko pivo, tak mi nechcela predať a keď som jej ukázal občiansky a odišiel, tak volala hneď kamoške, že neuveríš aký tu bol, som myslela že má 13. Dievčatá ma stále odmietajú, už od strednej a keď sa snažím, tak sa na mne za chrbtom smejú, že to vôbec skúšam. Ja by som tiež chcel mať vzťah, normálny, úprimný a nie len, že si zlatý, ale nemôžem lebo mám chorú babičku, zomrela mi mačka a nakoniec ju vidím vonku s iným chalanom, samozrejme vysokým, ale v hlave vyfuknute a ešte sa na mňa usmieva ako retard. Neviem čo môžem zmeniť. A ako bonus práca/brigáda. Viem 2 jazyky (AJ/NJ) na slušnej úrovni a mám aj certifikáty, ale na doučovanie ma nevzali, hoci to robím vo voľnom čase so známymi. Vraj nemám skúsenosti a vzali chalana o 2 roky mladšieho, čo nevedel tak dobre. Ako sprievodca vraj nepôsobím dôveryhodne ale kadejaké 16 ročne baby zjavne áno, pritom som sa učil na to 3 týždne. Nakoniec ma nechali aspoň roznášať letáky. Chcem toto zmeniť, proste ja fakt nemôžem za to, že som nízky a mlado vyzerajúci, nevyberal som si to, tak za to nechcem byť ani odsudzovaný, ako keby som za to mohol a ako keby to bolo niečo zlé a neodpustiteľné.

Strana
z3
deti95060810
3. aug 2024

podľa psychol. ženy najviac letia nie nato ako chlap vyzerá , ale na chlapa s FUNKCIOU...
takže sa snaž o nejakú funkciu a kamarátiek a frajeriek budeš mať kopu...

twinflame
3. aug 2024

@samuelm04 vela robi to ako sa citis, lebo potom to vyzarujes. Skus pracovat na tom ako by si sa chcel citit a urob kroky k tomu aby si sa citil lepsie. Muznejsi vzhlad sa da dosiahnut aj sportom, posilnovanim. Charizma je ovela viac ako vyska v cm.

minenkak
3. aug 2024

@oliolijanka stále berieš tu výšku ako problém a to nie je

oliolijanka
3. aug 2024

@minenkak Tak preco sa z jeho vysky smejete?

Neviem ti vysvetlit, preco povazujem malu vysku u muza za nedokonalost alebo nedostatok.
Snazim sa zit bez predsudkov, ale vnimam, ze mali chlapi to maju tazsie v zivote, ako ti velki.
Kedysi to mali tazke zeny s malymi prsiami. Nebola to ziadna nedokonalost alebo nedostatocnost, hendikep. Niekedy aj kojit mohli viac, ako zeny s velkymi prsiami.
A predsa to ako nedokonalost bolo povazovane(teraz uz nie, preto uvadzam tento priklad).
No a si predstav, ze pride nejaka zena doktorka domov, po dni kedy zachranila zivot dvom-trom detom, dalsim pomohla od bolesti. Po ceste domov nakupila starsej susede. Mozno prispela na charitu. Bola na rodicovskom, nakupila.Velkost svojich prs neriesila vobec. Je jej jedno, ake su.
Pride domov a doma ju jej muz vita: "aaaa moja krasna zienka bez prs prisla domov".
Alebo by prave telefonoval s kamaratom a povedal by.. musim koncit, uz prisla moja bezprska.

Naco toto?

Prestan to robit a o nejaky cas, ked to spravi niekto iny, pocitis, ze je to nespravne.
Je to uplne zbytocne.

Ja uz ti to neviem inak vysvetlit🙂

minenkak
3. aug 2024

@oliolijanka a ja sa ti snažím vysvetliť že u nás tá výška nie je problém a ani moje prsia a ani veľkosť nôch.S mojím mužom, sme spolu celý život od šiestich rokov , vždy bol maličký a o moc menší oproti mne v puberte ,niekedy aj dvadsať cm, všetci ho volali vždy malý,krpaty, nikdy nemal traumu so svojej výskyt,vždy len výhody .Jeho jediná nevýhoda je, že nedosiahne všade, kde chce a na to som ja alebo rebrík,problém s výškou majú len iný ľudia a sama píšeš,že to ani sama nevieš vysvetliť,skús brať všetko ako to jednoducho je,nie všetko je šikana,u nás výška nie je problém.Vela ľudí má prezývku a môj muž má Krpaty alebo Maličký,

rozkvet1
3. aug 2024

@samuelm04 napíšem vlastnú skúsenosť. Mňa irituju reči typu na vzhľade nezáleží atď. Áno záleží! A keďže ja absolútne nie som pekná - veľmi veľakrát som to rovnako ako ty v živote pocítila presne takýmito rečami. Ja som sa nejako s tým zmierila. Nechceš tu mladosť v určitom smere brať ako výhodu? Napríklad že keď budeš mať 30, budeš možno vyzerať na 20? Ver že je lepšie vyzerat mladšie ale ano chápem že nechceš vyzerať na 13. Skúsil si si napríklad nechať narásť bradu? Tá vie dosť zostarsit. Každopádne to co ti hovoria ostatní tak takých ľudí ja ľutujem. Takto sa pozastavovat nad niekoho vzhľadom a ešte tak aby to počul. Ja verím že takíto ľudia sú so sebou tiež nespokojní.

rozkvet1
3. aug 2024

@babulkomale naprosto s tebou súhlasím!!! Mám 165 cm a už mi nejeden chlap povedal že sa mu páčia nízke, nižšie odomna. :D chlap chce mať ten pocit že chráni svoju ženu a čím je menšia tým je ten pocit preňho asi lepší. Tu v okolí sa preferuju ženy do 160 cm

anouschka5
14. aug 2024

No ja by som si to na tvojom mieste namierila do posilky a trochu si vytrénovala telo - a posmešky- tie budú vždy - malý, veľký, tučný, nosatý, ušatý- existuje na to taký fígeľ - zmeň smer svojho myslenia - choď tam, kde tvoju pomoc ocenia: napr. útulok alebo si odbehni na brigádu do Rakúska , alebo Čiech - to sú super štartovače sebavedomia ostatné príde samo 😀

Strana
z3