icon

Nevhodné oblečenie do práce

25. aug 2023

Zdravím žienky chcem počuť váš názor.. Pracujem v jednej firme kde sa vyrábajú farmaceutické pomôcky a pracujem tam ako operátor výroby..Kolegyne a aj z rodiny majú stále problém s tým že chodím oblečená elegantné atď., že či robím v banke keď sa tak obliekam do obyčajnej roboty kde robím za pásom.. Vadí im to ako sa obliekam.. Nevravím že chodím v kostýmoch ale prosté vždy sa mi páčila elegancia a tak celkovo a vždy každý týždeň počujem nejaký koment na môj outfit že už ide ,, Páni pravnička"🙈 atď.. Už niekedy fakt premýšľam o tom že radšej budem chodiť len v legínach v mikine a podobne ako ostatný🤔...Od malička som sa nie pekné obliekala keďže sme na tom finančné dobré neboli atď..Odkedy som zárobkovo činná tak sa chcem konečne pekne obliekať a prosté keď počujem tie názory ostatných tak sa cítim dosť blbo

Strana
z4
mofa
29. aug 2023

Podla mna je to super. Vzdy sa mi to paci ked vidim, ze zeny co idu do fabriky sa obliekaju stylovo aj elegantne. Nechapem preco by si sa mala obliekat inak. Vsak to nijak neovplyvnuje tvoj vykon. Je to tvoja vec a urcite sa neopusti.🙂

klarolinne
29. aug 2023

Ale ty sa pekne obliekaš iba cestou do práce a z práce. 🤦🏻‍♀️ Že totp niekomu vadí, to čo za osoby tam máš? Áno, obliekať sa za cicu a robiť v tom oblečení pri páse by bolo smiešne. Ale takto, keď máte uniformu, tak je to naozaj zvláštne. Ono si nemyslím, že musia závidieť, len sú asi jednoduchšie a myslia si, že elegantne sa oblieka iba napríklad tá právnička. Inak nie sú od teba výrazne staršie?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
petrahl
29. aug 2023

Bože...s takými chuderami stáť každý deň X hodín pri páse by ma šiblo.
Jedným uchom dnu, druhým von.
Niekto tu písal, že sa treba rozhodnuť, či sa chceš pekne obliekať, alebo zapadnúť do kolektívu. No už len medzi také chudery by som chcela zapadať...to isto

lunademonica
29. aug 2023

@ibrunova neodpustim si, ale "riadit" chodila snad riaditelka nie? :D upratovacka upratuje... Casto to tu vidam, v akom regione sa riadi neporiadok?

autor
29. aug 2023

@klarolinne nie nie sú keďže mne je 32 a im 37-40 r.🤷🏽‍♀️🙂 ...

6mia6
29. aug 2023

@dkethe presne skočím do auta v pracovnom a neriešim ale páči sa mi keď príde kolegyňa oblečená pekne, chodí busom.

aurora33
29. aug 2023

@klarolinne ja napr tiež pracujem v uniforme, ale keď mám náladu tak si dám šaty. Prečo by malo byt zvláštne obliecť sa do prace elegantne aj keď pracuje človek v inom oblečení? Našťastie my, kolegyne sme také že sa pochvaľuje keď príde niekto v niečom peknom.

zuzikak
29. aug 2023

och trapky. Nemaju co na praci tak riesia. Len si nasli dovod aby mali o com rozpravat. Prosim ta len sa ty obliekaj ako ti radia dievcata - podla vlastnej nalady a vkusu. Ak sa ty citis dobre, co ich do toho ? V praci mas uniformu a mimo prace je to tvoja vec. Mozno cista zavist. Ak budes pocut poznamky bud si ich nevsimaj alebo na ne odpovedaj v klude typu : "Ak chces, pojdem s tebou do obchodu a pomozem najst aj tebe nieco pekne" alebo "a co brani aj tebe sa takto obliect, ved mas rovnaky plat ako ja". Pripadne "a tebe to vadi? Ved si to neplatila". alebo "obchody su otvorene pre vsetkych, mozes ist aj ty nieco slusne na seba kupit". "chod nieco kupit aj ty a uvidis, ze sa budes citit lepsie a nemusis mna riesit". "A ty preco riesis co mam na sebe, mas malo vlastnych starosti?" - moznosti je milion.

ibrunova
29. aug 2023

@lunademonica už ti je dúfam lepšie 🤭

klarolinne
29. aug 2023

@aurora33 nie je. Ale záleží od povahy práce podľa mňa. Zase pri páse robiť v štekloch mi príde nepraktické, ale zase isto by som to nekomentovala.

klarolinne
29. aug 2023

Autorka, tak asi závidia naozaj 🤷🏻‍♀️ nevšímaj si to a užívaj si, že sa cítiš príjemne. To je najdôležitejšie. A keď začnú s pani právničkou, tak im odpovedz, že a do kelu a ja som chcela za pani doktorku dnes.

aurora33
29. aug 2023

@klarolinne ale ja som to myslela tak, že pokiaľ ma človek prácu, pri ktorej sa prezlieka do pracovného oblečenia k comu samozrejme patrí aj obuv, tak oreco by mal niekto komentovať že príde kolegyna do prace v šatách a stekloch? Čítaš čo píšem? Nič som nepísala o tom že stojí za pasom v stekloch a je to ok

klarolinne
29. aug 2023

@aurora33 však ja som to tak aj pôvodné myslela 🤦🏻‍♀️ prestaň byť láskavo vzťahovačná. Tak ešte raz a pomaly - do práce je jej vec čo si oblečie, to je snáď všetkým jasné. Len NIE všade sa nosí pracovný odev v takom prípade by to bolo naozaj smiešne keby pri páse stojí v elegantnom. Chápeme sa? Dúfam že áno.

aurora33
29. aug 2023

@klarolinne chapeme sa, pardon najskôr som to pochopila nesprávne. Moja chyba

janamoto78
30. aug 2023

Ja som letuška a chodím už z domu v uniforme. Ak by som však mala v práci čas sa prezliecť, chodila by som tiež tak ako ty. Mne sa práveže na ženách legíny (mimo športu) nepáčia a prídu mi vulgárne.

finett
1. sep 2023

Keď si dáš legíny a vyťahané tričko, tak budú mať reči, že čo si dnes tak spustnuta, alebo, že či ťa už prestala baviť pani právnička, alebo že predsa mali pravdu.... Vždy sa nájde.
Práveže keď budeš stála v tom, čo máš rada a ich hlúpe poznámky sa ťa nijako nebudú dotýkať, časom získaš obdiv a uznanie. Povznes sa nad 'malosť' okolia.

k47
28. sep 2023

Neviem, či závisť je to správne slovo. Možno len z toho majú pocit, že ty si myslíš, že si lepšia ako ony, a chcú ťa uzemniť. Alebo že nastavuješ nejakú pomyselnú latku príliš vysoko a nechce sa im dobiehať. Alebo tomu skrátka len nerozumejú a príde im to smiešne.
Každopádne nezávidím taký netolerantný kolektív 😕.

Strana
z4