icon

Nevhodné oblečenie do práce

25. aug 2023

Zdravím žienky chcem počuť váš názor.. Pracujem v jednej firme kde sa vyrábajú farmaceutické pomôcky a pracujem tam ako operátor výroby..Kolegyne a aj z rodiny majú stále problém s tým že chodím oblečená elegantné atď., že či robím v banke keď sa tak obliekam do obyčajnej roboty kde robím za pásom.. Vadí im to ako sa obliekam.. Nevravím že chodím v kostýmoch ale prosté vždy sa mi páčila elegancia a tak celkovo a vždy každý týždeň počujem nejaký koment na môj outfit že už ide ,, Páni pravnička"🙈 atď.. Už niekedy fakt premýšľam o tom že radšej budem chodiť len v legínach v mikine a podobne ako ostatný🤔...Od malička som sa nie pekné obliekala keďže sme na tom finančné dobré neboli atď..Odkedy som zárobkovo činná tak sa chcem konečne pekne obliekať a prosté keď počujem tie názory ostatných tak sa cítim dosť blbo

ankare
29. aug 2023

Podľa mňa len závidia, že pekne vyzeráš a že vyzeráš elegantne v každej situácii. Kašli na nich.

2006_1211
29. aug 2023

Závidia ti. Dokym sa neobliekas ako do bordelu ci mini sukne a prsia vonku tak si myslím ze im to môže byt úplne jedno

nyusika
29. aug 2023

Ženy, podľa seba súdom teba ??

Prečo furt píšete, že ZÁVIDIA.
akože čo závidia ?
Vy všetko, čo je iné ako bežné, závidite ?
Asi je to pre vás norma, keď to považujete za riešenie akéhokoľvek problému - odpoveď na všetko je " nerieš, určite ti závidia"
Normalne si ju všimnú, pretože sa oblieka inak a majú preto blbé poznámky.
A možno ani nemajú blbé poznámky, len zo žartu niečo prehodila a autorka si hneď myslí, že ju ohovárajú.

valeria_h
29. aug 2023

@nyusika Ty si asi jedna z jej kolegýň 😃

nyusika
29. aug 2023

@valeria_h určite a všetkým vám závidím, že jej závidite.

valeria_h
29. aug 2023

Ja už sa mužom vážne nedivím 😁 No nič, idem od Vás 🤭

babulkomale
29. aug 2023

@1ryba ty si mimo reality.

bessie12
29. aug 2023

Nemyslim si, ze to je nieco co sa da zavidiet. Kazdy ma svoj styl obliekania sa, aj do prace, a hlavne je, ze sa v tom dotycny/a citi v tom dobre.

katkami123
29. aug 2023

@bessie12
Ja si myslím, že je. Človek sám so sebou spokojný nepotrebuje komentovať druhých ľudí a starať sa do nich. Lebo, je reálne sám so sebou spokojný, tým pádom ho druhí nezaujímajú.

Autorka sa neoblieka vulgarne, len elegantne, už aj s tým je problém, čiže áno, toto je závisť, lebo povedzme si na rovinu, nie každý sa vie obriadiť. A práve také to štve, čo to nevedia a nevedia oblečenie skombinovať, aj to je umenie.

miroslava21
29. aug 2023

Mne sa pacia zeny co sa obliekaju zensky, ja to neviem nosim prevazne nohavice a sportovy styl. Myslim, ze ti zavidia, vycnievas preto tie reci.
P.s. nemas foto nejakeho tvojho outfitu? Celkom by ma to zaujimalo 😊

bessie12
29. aug 2023

@katkami123 tak to je tvoj názor na to a ja ti ho neberiem. Ja si myslím, že nie je čo závidieť. Nech sa každý oblieka ako chce. Ja osobne radšej do prace idem v oblečení, ktoré som si kúpila len do prace. Cize nohavice, tričko, mikinu a pracovna obuv. Nechcelo by sa mi prezliekať sa v šatni a ani by som na to nemala čas. Tam si oblečiem jedine plášť a jednorazovú čapicu.

sibliny
29. aug 2023

v statnej sluzbe napriklad na sude je oblecenie signalom, v akej pozicii si. tiez si tam zapisovatelka nedava kostymy a lodicky, tak chodia sudkyne. max na pojednavanie sa da do spolocenskeho. treba zapadnut...

pehavcek
29. aug 2023

No tak ja chodim do prace elegantne.V tom v com pracujem cez den.Uz davno som si vsimla, ze aj nase upratovacky chodia oblecene viacere elegantne, a potom sup do legin alebo teplakov a tricka.Par mesiaciv som si privyrabala popri rodicovskej ako chyzna a ha som si uzivala, ze hodim v rifliach a tricku (kedze do svojej prace tak nemozem). A bolo tam niekolko zien (chyznych), ktore chodili do prace elegantne oblecene.Nik to vsak neriesil.Skor naopak.Pochvalili sme ich, ked im to seklo

ivka14789
29. aug 2023

A nie je to tak, že nielenže máš lepší vkus/ drahšie veci/ zaujímavejší outfit ako ony, ale ešte k tomu máš do toho aj lepšiu postavu ? A zožiera ich to takto ako celok. Že máš niečo čo chcú ony 😄

murko14
Autor odpoveď zmazal
lapersefona
29. aug 2023

Bud si na to zvyknes alebo sa začneš obliekať obycajnejsie ako oni a mas pokoj. Inac ja mam tiež rada elegantne oblecko

katkami123
29. aug 2023

@bessie12
To je v poriadku, keď ti to tak vyhovuje. Ale neverím, že tie ženy sú naozaj so sebou spokojné a vyhovuje im to, keď riešia ako sa niekto iný oblieka vo svojom voľnom čase. To absolútne nie ich starosť, oni jej oblečenie nefinancujú, reálne to na ne nemá jediný dopad, aby mali hlúpe pripomienky. Žiaľ, potom sú nevyrovnané a snažia sa ponížiť kolegyňu, aby mali pocit, že nie sú až také hastrošky.

bessie12
29. aug 2023

@katkami123 tak nech si maju blbe poznamky. Ja osobne mam hlboko niekde co si kto o mne mysli 😀 ignorovat takych ludi. Co ine sa s tym da robit. Napriklad milujem klobuky a rada ich nosim a najma v zime. Viem, ze ludia si myslia o mne svoje, lebo v dnesnej dobe sa nieco take len tak nevidi. A hlavne klobuky s vacsou/ velkou krempou a nejakou ozdobou napr. s perim, kvetmi ci maslou.

basska_b
29. aug 2023

Oni ked ta chcu riesit, ta budu riesit. Nevyhovies. Raz budes mat "nevhodne"oblecenie, potom zas topanky, vlasy, potom nejaku nevhodnu poznamku povies...

marlent
29. aug 2023

Neverím ze sa v dospelom kolelektive rieši to ako kto resp. V čom príde do roboty. Zvlášť keď sa prezliekate do pracovného.

fineta
29. aug 2023

@marlent ver tomu, že je to bežná realita. Ľuďom a zvlášť ženám v tomto pusy nezatvoríš. Mám podobnú skúsenosť ako autorka. 🙂

hanaxxx
29. aug 2023

@dominikac321 ale ide prave o to, ze oni si to nie len myslia, ale oni to nahlas hovoria. Ona pravidelne zaziva posmech/blbe poznamky, to by malokomu pridalo na nalade a este ked v spolocnosti takych ludi musi byt niekolko hodin denne. Ja by som asi nevladala to dlhodobo znasat bez slova a urcite by som im na to patricne odpovedala (pokial nechce zmenit styl obliekania).

marlent
29. aug 2023

@fineta ja teda robím asi úplne mimo realitu...my toto neriešime ani v kancloch. Jedna chodí elegantne druhá akoby šla minimálne na ples tretia v teplákovej súprave. THP sme väčšinou ženy. A teda nikdy som nikoho nepočula nič povedať..
Ozaj čumím ze toto niekoho zaujima

tulipanicek
29. aug 2023

Jejda ja som zdravotník. Tiež sa prezliekam v praci. A ja som teda chodila od legin po sukne a šaty 😅 A toto fakt nemal nikdy nikto potrebu riešiť. Nechápem.
Myslela som že v praci za pasom ste vo vlastnom oblečení, tak dajme tomu že to by bolo trosku zvláštne tam robiť v šatách ale aj tak do toho každému je veľké nič.
Nerieš, chodievam v com ti je prijemne.

valeria_h
29. aug 2023

@marlent Buď rada, že okolo seba nemáš takých ľudí, ale aj ja som zažila to, čo autorka.

marlent
29. aug 2023

@valeria_h no veru som

vanilka83
29. aug 2023

Veľmi dobre toto poznám 😣 od školy už!už na základnej ma mama obliekala inak ako štandard,teda dosť elegantne, ja som pre to trpela, na strednej to bolo ešte horšie keďže mi stále oblečenie kupovala mama chcela ma mat furt v šatách a elegantne, ostatne baby čierne rifle mikiny wans tenisky a Nirvana tričká a svetre ...dosť ma kvôli tomu vyclenovali z kolektívu. No a teraz robím vedúcu v potravinách ale normálne aj dokladam tovar zmyvam tam podlahy preberám tovar skladam kartóny som za pokladňou...a ja chodím hlavne teraz v lete nonstop v šatách takých pekných farebných letných ženských volajú ma tam vilka Amálka 😒 všetky sú tam v čiernych leginach a čiernych tričkách ja idem z roboty rovno po deti a na ihrisko takže mne sa vážne nechce chodiť domov kvôli tomu prezliecť z pracovného a každý deň tie šaty aj tak teraz v tomto teple periem takže mi vôbec nevadí ze sa trochu zaspinim ,vôbec ich nerieš a nos to v com sa cítiš ty pohodlné dobre a ženský,iba ti závidia.

leskovael
29. aug 2023

Obliekaj sa tak, ako to chceš ty. A hlavne prosím nemeň to, kto si ty (hoci aj oblečenie) kôli iným. Pre mňa je od určitého momentu najdôležitejšie, byť sama sebou. Taká aká som a aká chcem byť.. A čím som staršia, tým si to na sebe viac vážim🙂

A nabudúce im povedz, keď budu mať blbú poznámku, že či si máš kôli nim ísť nakúpiť legíny a vyťahané mikiny, aby boli spokojné. Koľko ich necháš, tolko si budú dovolovať..

vanilka83
29. aug 2023

@leskovael presne tak!je totálna blbosť meniť sa kvôli tomu ze sa iným niečo nepáči.

katkami123
29. aug 2023

@marlent
Ja som toto zažila aj v kancli. Samozrejme, riešili to iba ženy, chlapom bolo jedno kto má čo oblečené.
Takže nikto mi tu nevyhovorí, že to nie je závisť, keď práve iba určité zeny, potrebujú riešiť iné ženy. Sliepky sú všade.