icon

Nosia sa vlnené kabáty v chladnom máji?

12. máj 2025

Dobrý deň prajem...

Máme akýsi dosť chladný máj, že človek nevie čo na seba.... Podľa Vás by som ešte mohla nosiť dlhý vlnený kabát? Je síce tenký hoci vlnený, a kúsok vplyvom žmolkov huňavý .... Či už teraz nie? Kľudne dajte názory, budem rada.... Nie zas dáky zimný 😀 😂

deti95060810
12. máj 2025

u nás bolo ráno 8 st... o 7 hod.
takže kabát kľudne...

diewcatqoo
12. máj 2025

Ved ked ti je chladno, kludne si kabat daj. Neviem, ja sa nikdy neriadim tym, co sa nosi, ale tym, ako sa citim ja. Ono teraz je to obdobie, ze vykuknes z okna, ake je pocasie a vedla seba ide jeden clovek v kratasoch a tricku a druhy v hrubej bunde 🤷‍♀️

patka06
12. máj 2025

Nevieme kde bývaš, aké máte počasie. Rozdiel je na Orave a niekde v napr. v Štúrove.
U nás na juhu, to už dávno nie je na vlnený kabát.

janai1
12. máj 2025

Chodím iba v tričku s krátkym rukávom. Minule som vyšla tak z bytu a sused mi vraví, že nech si dám bundu lebo je tam zima 😂 vyšla som von a bolo mi teplo aj v tričku.

A teraz čo urobíš? Nedáš si ten kabát a budeš mrznúť?

lindous
12. máj 2025

Keď ti je v ňom príjemne a akurát, tak jasné, kľudne... ja už nenosím (BA), chodím v svetríku alebo riflovke a keď svieti na mňa slnko, tak aj v krátkom, ale čo pozerám, tak tu dnes 17 °C a sever 10 °C... keby mi bola zima, tak si hodím kľudne niečo na vrch

tina1549
12. máj 2025

záleží či ideš 5 metrov do auta alebo kilometer na autobus :D ale z módnej stránky kludne môžeš

sense
12. máj 2025

Neriad im sa podľa mesiaca v roku ale podľa teploty vonku. Dnes máme 20stupnov tak nie, minulý týždeň sme mali cez deň 9stupnov

januska12323
12. máj 2025

Snáď vieš či ti je zima na kabát alebo nie.

merrysa
12. máj 2025

Ja sa obliekam tak aby mi bolo teplo a je mi jedno čo si kto myslí. Minule som jediná mala prechodné čižmy a každý mal tenisky 😀 na mňa je pod 10 stupňov a severný vietor ktorý tu fúkal celý týždeň dosť chladno

marina447
12. máj 2025

ja som taketo veci uz zbalila a nemienim ich vytiahnut. radsej budem mrznut rano 10 minut 😂 ale jasne, pokial by ti mala byt zima, tak si daj kabat, netreba sa riadit inymi 🙂

autor
12. máj 2025
@merrysa

Ja sa obliekam tak aby mi bolo teplo a je mi jedno čo si kto myslí. Minule som jediná mala prechodné čižmy a každý mal tenisky 😀 na mňa je pod 10 stupňov a severný vietor ktorý tu fúkal celý týždeň dosť chladno

@merrysa Severák u nás keď chytí, to aj na dva týždne :D

autor
12. máj 2025
@januska12323

Snáď vieš či ti je zima na kabát alebo nie.

@januska12323 Tu áno, ráno prízemný mráz aj včera syn v kostole v dlhšom kabáte, a dnes som ho v tatre ráno videla v krátkom zelenom tričku a maskáčoch ísť na strelnicu..... Čiže asi nám ženám viacej niekedy zima 😂

autor
12. máj 2025
@patka06

Nevieme kde bývaš, aké máte počasie. Rozdiel je na Orave a niekde v napr. v Štúrove.
U nás na juhu, to už dávno nie je na vlnený kabát.

@patka06 Východ Slovenska (konkrétne ako vojačka tuna nemôžem), ale ráno prízemný mrázik dneska už.

stellarstar
12. máj 2025

To akože dospelý lydia sa nevedia bez netu bez mk rozhodnúť?

hadecka39
12. máj 2025

Nech sa zima hanbí 😉 U nás je ráno 7 stupňov. Kabát síce nemám, riešim to tričko,mikina,vesta a prežijem 😀

jaskolka
12. máj 2025

Kľudne,ja sa vždy obliekam podľa počasia a to isté aj deti. Je mi jedno,aké je obdobie,ak bude trebárs v marci 25 stupňov,dám krátke tričko a opačne keď bude v júni 10,tak si dám vetrovku.
Dnes u nás boli 2 stupne ráno,deti šli vo vetrovkach a čiapke. Ja som mala tiež vetrovku

jaskolka
12. máj 2025
@merrysa

@merrysa presne, pocitovo je chladno,keď fúka studený vietor

viestta
12. máj 2025

Ked ti je zima, oblec si kabat, Ked nie, nechaj ho doma. Je uplne jedno kto co nosi. Ci?

midka
12. máj 2025

jasne, v pohode,,, ja napr stale nosim tenky rolak, mam ich xy farieb,, a aby nebolo malo nosim a rolaciky s kratkym rukavom... tiez by som sa mohla divne pozerat, na niekoho, kto v celkom chladom pocasi beha v tielkovom croptope,,, ale neboj, nikto ta nezastavi a nebude Ti prehovarat do duse, ze si teplo oblcena,, to len my mame take kadejake bloky ... 🙂

lucia13022023
12. máj 2025

Ja sa neorientujem podľa toho aký je vonku mesiac. Ak je mi zima v auguste, dám si bundu. Ak je mi teplo v októbri, nedám si bundu. Daj si to chceš a v čom sa cítiš dobre. Žijeme vo svete kedy ženy nosia crop topy s leginami, čiže kabát nikoho nepohorsj😁

danica2711
12. máj 2025

neobliekaj si ho. Nie kvôli počasiu, ale obliecť si niečo tak zožmolkované, že je to až "huňavé" (správne huňaté), to snáď nie. Btw, to si ty tá vojačka s problémami s kuriérom?

evcagabi
12. máj 2025

Obleciem si co chcem 🤦‍♀️

olimuc
12. máj 2025

Oblec si co chces … mne je jedno, kto si co mysli … ked mi je zima, obleciem sa primerane k mojmu pocitu. To, ze ostatni maju kratke gate ma nezaujma.

sisska96
12. máj 2025

Podľa počasia si oblečiem, nie či je máj alebo februar

nyusika
12. máj 2025
@stellarstar

To akože dospelý lydia sa nevedia bez netu bez mk rozhodnúť?

@stellarstar taketo nepis, lebo ti vynadaju, ze "ved opytat sa hadam mozem" 😀

iwesska
12. máj 2025

Ja neviem,ja sa nikdy susedov ani cudzich ludi nepytam,co si mozem obliect. Ovplyvni to nejako zasadne tvoj zivot,ked si niekto vonku pre seba povie : "fu ta ma este kabat?"

hugigugin
12. máj 2025

Vybrala som v ponelok zase kabát a nosím, vonku fúka a je cca 5 st. ráno a v noci bola 0. Poobede sa oteplí na 13, ale fúka stále.

simsalabim
12. máj 2025

Zalezi, kde byvas, v BA mi rano o 6 staci kozena bunda a pod nu tenucky svetrik (pod nim kratky rukav). Stupne sice ukazuje dost nizke, ale uz to nie je taky do kosti lezuci chlad. Ale ty sa oblec tak, aby ti bolo pohodlne a prijemne.

bielasovicka
12. máj 2025

Áno, môžeš si kľudne dat. Ja sa obliekam podľa počasia, a nie podľa kalendara😄