icon

Oblečenie na 1. sväté prijímanie pre matku

27. okt 2025

Hodia sa tieto šaty a topánky na 1. Sväté prijímanie ako matky chlapca 40+?
Vaše názory?

Oblečenie na 1. sväté prijímanie pre matkuOblečenie na 1. sväté prijímanie pre matkuOblečenie na 1. sväté prijímanie pre matkuOblečenie na 1. sväté prijímanie pre matkuOblečenie na 1. sväté prijímanie pre matku
maryetta
28. okt 2025
@anonym_c5ee28

@maryetta saty mas celkom ok, nechcem rypat, ani hejtovat, ja nie som dokonala, ale treba investovat do kvalitnej podprsenky, tie prsia tam mas hala-bala. Ak to nie je oficialna verzia siat, tak pardon.

@anonym_c5ee28 veru nie. Nemala som tam vhodnu 🙈 len "domacku" pohodlnejsi. Ukazat som chcela saty nie vhodne spodne pradlo 🙈

nevenka
28. okt 2025

Boze, zeny, mali sme uplne normlane letne saty, samozrejme nie na ramienka, v 1 pripade som dojcila babatko, tak som mala saty s prekrizenym vystrihom, topanky, ake bezne nosim, elegantnejsie, ved je to o inom, nerobte z toho modnu prehliadku.
A suhlasim, ze treba nieco decentnejsie, ale zas netreba z toho robit vedu, hlavne zakryt ramena a vystrih nie po pupok. Ale tu asi dobre vidno, kto bezne chodi do kostola a kto tam ide pre paradu raz/dvakrat (podla poctu deti) za zivot. A po 1.sv.prijimani uz ich v kostole clovek neuvidi...🫣

anonym_0f596c
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d9c902 zatiaľ som si to nekúpila, iba sa rozhodujem. Keďže to bude v máji, chcela som si k tomu dať takéto sako. Tam nebude moc vidieť vrch tých šiat, tu čipku.

@anonym_autor nie a nie a k saku tiez nie!

snezienka15
Autor odpoveď zmazal
anonym_8110cc
28. okt 2025
@anonym_e8aa80

@anonym_8110cc absolutne nevhodne tiez:(

@anonym_e8aa80 tak ukáž ty svoje.vrch bude prekrytý sakom.bude vidieť iba spodný diel a ten sa mi veľmi páči.ja nechcem klasickú hladkú sukňu sko tu radia.takú mám na bežnú nedeľu.

anonym_8110cc
28. okt 2025
@nevenka

Boze, zeny, mali sme uplne normlane letne saty, samozrejme nie na ramienka, v 1 pripade som dojcila babatko, tak som mala saty s prekrizenym vystrihom, topanky, ake bezne nosim, elegantnejsie, ved je to o inom, nerobte z toho modnu prehliadku.
A suhlasim, ze treba nieco decentnejsie, ale zas netreba z toho robit vedu, hlavne zakryt ramena a vystrih nie po pupok. Ale tu asi dobre vidno, kto bezne chodi do kostola a kto tam ide pre paradu raz/dvakrat (podla poctu deti) za zivot. A po 1.sv.prijimani uz ich v kostole clovek neuvidi...🫣

@nevenka ak je to náražka aj na mňa tak nie nechodím len 2x za život.ani ja a ani moje dieťa.a na takú slávnosť sa chcem obliecť krajšie a slávnostnejšie ako v bežnú nedeľu.

snezienka15
28. okt 2025
@maryetta
Odpoveď bola zmazaná

@maryetta asi sa tu neoplatí poradiť.zhejtovaná za všetko 😒

maryetta
28. okt 2025
@snezienka15

@maryetta asi sa tu neoplatí poradiť.zhejtovaná za všetko 😒

@snezienka15 ale.... verim, ze to nemyslela zle. Zial, inu vhodnu fotku nemam. Len doma ked som narychlo skusala. Povacsine na oslavach fotim ja. Takze na fotkach nie som. Resp ak ano tak niekde vzadu 🤣 ze saty vidiet nie je.

anonym_e8aa80
28. okt 2025
@anonym_8110cc

@anonym_e8aa80 tak ukáž ty svoje.vrch bude prekrytý sakom.bude vidieť iba spodný diel a ten sa mi veľmi páči.ja nechcem klasickú hladkú sukňu sko tu radia.takú mám na bežnú nedeľu.

@anonym_8110cc ja som tu svoje pred casom ukazovala🙂

anonym_f5d6e3
28. okt 2025

@anonym_autor šaty sú prekrásne, ak máte do nich postavu wau. Určite by Vám pristáli, ale budú tam aj iné mamičky,ktoré budú sledovať kazdy Vas pohyb šiat a ujde im prvé sv. Prijímanie co bude na skodu len pre mich 🙂 . Samozrejme,že sa pohorši veľa žien, ale ak sa budete cítiť v nich dobre a Vas syn Vám ich odsúhlasi, povie mamka si v nich krásna a nebude mať voči nim výhrady vezmite si. Nie sú vulgárne,len krásne. Podskrtnete slávnostný den. Verím,že sa rozhodnete spravne.

anonym_8110cc
28. okt 2025
@anonym_e8aa80

@anonym_8110cc ja som tu svoje pred casom ukazovala🙂

@anonym_e8aa80 rada by som ich videla.keď ani "moje" ani autorkine nie sú vhodné, tak by som sa inšpirovala aké vhodné sú.autorkine sú do kostola dosť priesvitné, ale tie moje ak vrch bude prekrytý nič nevhodné nevidím.to, že ss ti nemusia páčiť je v poriadku.každá máme iný štýl, len neviem čo je na nich nevhodné.sú dlhé a nikde nie je určené, že na prijímanie majú byť hladké bez vzoru.

mircalla
28. okt 2025

Des. Dedina. Kolotoce. Cina. Nevkus. Gyc.

anonym_e8aa80
28. okt 2025
@anonym_8110cc

@anonym_e8aa80 rada by som ich videla.keď ani "moje" ani autorkine nie sú vhodné, tak by som sa inšpirovala aké vhodné sú.autorkine sú do kostola dosť priesvitné, ale tie moje ak vrch bude prekrytý nič nevhodné nevidím.to, že ss ti nemusia páčiť je v poriadku.každá máme iný štýl, len neviem čo je na nich nevhodné.sú dlhé a nikde nie je určené, že na prijímanie majú byť hladké bez vzoru.

@anonym_8110cc pozri,ak nemas styl a cit pre vkus,darmo..nepochopis o com pisem.

anonym_8110cc
28. okt 2025
@anonym_e8aa80

@anonym_8110cc pozri,ak nemas styl a cit pre vkus,darmo..nepochopis o com pisem.

@anonym_e8aa80 hlavne, že ty ho máš

margotka17
28. okt 2025

@anonym_autor prve čo má napadlo, nebude ti zima v tých sandalkach a satickach? Nooo, nehodí sa to na takúto udalosť do kostola. Skôr niečo elegantnejšie a nejaké lodičky k tomu.

autor
29. okt 2025
@margotka17

@anonym_autor prve čo má napadlo, nebude ti zima v tých sandalkach a satickach? Nooo, nehodí sa to na takúto udalosť do kostola. Skôr niečo elegantnejšie a nejaké lodičky k tomu.

@margotka17 no v máji býva cca 15 -20 stupňov, takže nie, nebude mi zima. A tu chvíľu v kostole vydržím, keby aj bola. A poslala som fotku, že by som si chcela k tomu dať biele sako.

autor
29. okt 2025
@anonym_8110cc

@anonym_8110cc mne sa tieto vôbec nepáčia.

snezienka15
Autor odpoveď zmazal
anonym_f1539a
30. okt 2025

@anonym_autor To je žart, že? No a odkedy sú prijímania na jeseň??

gab1sol
30. okt 2025
@anonym_autor

@margotka17 no v máji býva cca 15 -20 stupňov, takže nie, nebude mi zima. A tu chvíľu v kostole vydržím, keby aj bola. A poslala som fotku, že by som si chcela k tomu dať biele sako.

@anonym_autor dcéra mala prijímanie v polovici mája. Tiež sme počítali s krásnym počasím, čo aj relatívne bolo, slniečko zasvietilo, ale po omši som poslala muža domov, aby mne a deťom išiel zobrať bundy a svetre. Moja mamina si dokonca dávala šál, čo bolo tak chladno. Takže na to by som sa v takom predstihu určite nespoliehala.

anonym_cf6603
30. okt 2025

Nekúpila by som ani jednu vec z týchto - šaty, sandále, sako. Sako prečačkane, šaty sa takéto nosili 10r späť. Celá kombinácia do kostola na 1.sv prijímanie - za mňa nie. Nejde o ročné obdobie, zahalene ramená, čipku. Ale o vkus. Dokopy to nejde a ani sa to na danú udalosť nehodí

autor
1. dec 2025

@anonym_autor baby ja som si tie šaty, aj keď ste mi radili že nie, objednala, lenže mi nesadli. Dnes som ich vrátila. Tak zvažujem niečo takéto. Píšu tam, že marhuľová farba. Čo hovoríte na toto?

autor
1. dec 2025

@anonym_autor alebo ešte niečo takéto som objavila.

snezienka15
Autor odpoveď zmazal
anonym_f7a5ea
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor alebo ešte niečo takéto som objavila.

@anonym_autor Prvé sú vhodné, bez toho čipkového vrchu, druhé sú až príliš slávnostné, nehodia sa pre matku na prijímanie

anonym_8110cc
1. dec 2025

anonym_autor neviem tvoj vek ale tie zelene skôr pre staršiu dámu okolo 50.tie prvé ok, ale ja by som nechcela nohavice, ale šaty.ale sprav si podľa seba,nech sa cítiš ty príjemne, nerieš tu ženy.niektoré tu "zhejtujú" všetko...

mk1111111111
1. dec 2025

Daj si ten biely kostym. To je akurat pe 40+ a vhodny na majove pocasie, aj do kostola. Prve saty nie a ani dvoje posledne, tie su 60+

autor
1. dec 2025
@anonym_8110cc

anonym_autor neviem tvoj vek ale tie zelene skôr pre staršiu dámu okolo 50.tie prvé ok, ale ja by som nechcela nohavice, ale šaty.ale sprav si podľa seba,nech sa cítiš ty príjemne, nerieš tu ženy.niektoré tu "zhejtujú" všetko...

@anonym_8110cc mám 45, vo februári 46. Prijímanie bude koncom mája.

autor
1. dec 2025
@anonym_f7a5ea

@anonym_autor Prvé sú vhodné, bez toho čipkového vrchu, druhé sú až príliš slávnostné, nehodia sa pre matku na prijímanie

@anonym_f7a5ea a tie zelené sú vhodné na stužkovú? Lebo budúci rok bude mať starší syn stužkovú.

anonym_f7a5ea
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f7a5ea a tie zelené sú vhodné na stužkovú? Lebo budúci rok bude mať starší syn stužkovú.

@anonym_autor Za mňa nie, mamy na stužkovej nemávajú dlhé šaty. Môžeš mať rovnaké na prijímanie aj na stužkovú