icon

Oblečenie otca prváka

30. aug 2023

Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?

kepassa
31. aug 2023

Automaticky si moj muz daval koselu s kratkym rukavom (prip.dlhym podla pocasia) a nohavice sportovo-elegantne. Nie, nebol jediny rodic takto obleceny. Vzhladom na to, ze aj detom vstepujem dolezitost vzdelania. Vzdy sa oblecu na prvy a posledny skolsky den patricne. Co sa tyka ostatnych rodicov to ma nezaujima. Vravim za nas. Ostatni to je tak pol na pol. Kazdy podla seba. Ucitelia aj vychovavatelky boli prevazne v satach, kostymoch, oblekoch...navyse sme isli s prvakmi do tried kde sme boli hodinu...zastavam nazor, ze prvy dojem je dolezity a tiez k comu budeme viest deti, to si od nas vezmu...nielen v obleceni...v postojoch, nazoroch, v spravani...v pristupe..

maranco
31. aug 2023

Chodí takto oblečený do práce, na úrad, do banky, do reštaurácie?
Svojím oblečením ukazuje ako si váži učiteľku, ktorá má byť autoritou pre jeho dieťa. V škole sa budú starať o jeho dieťa najbližších 9 rokov a nemá voči nim úctu, má ich na háku "vylezte mi na hrb".
Aj keby ste boli chudobný, dá sa čisto a slušne obliecť.

kristinapetronela
31. aug 2023

Vždy keď je takáto príležitosť chodím s deťmi krásne oblečená ....

zuzana76
31. aug 2023

@liz_lemon preco malomestske zvyky, nemusi byt nahodena ako v divadle, ale napr ako ucitelka by som si v prvy den nedala rifle, taktiez nie roztrhane, znecistene, upotene (nechodim tak ani inokedy)
@sheila121 vacsinou ide charakter cloveka aj so sebaprezentaciou, nepovedz, ze by si si dala na prvy den, alebo kedykolvek, ked ides niekam do nejakej institucie, k lekarovi atd... tricko v ktorom upratujes, farbis si vlasy, pracujes v zahrade, cokolvek, tricko, ktore nesie jasne znaky opotrebovania

sheila121
Odpoveď bola odstránená
luccija
31. aug 2023

@liz_lemon vždy a vždy boli učiteľky veľmi pekne oblečené aj na začiatku aj konci roka.
Autorka je to ignorant.

zuzana76
31. aug 2023

@sheila121 ale jej manzel sa tam asi tak chysta, inak by o tom nepisala, jej samej to vadi a zrejme sa jej to oblecenie a jeho styl "mam na haku" nepaci, jednoducho tam sa tam chysta zrejme na styl humusaka. Mozno aj keby tam isiel v novych teplakoch á la 90-te roky bolo by to lepsie ako to, v com sa asi chysta.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
minenkak
31. aug 2023

A dobre robí ,že mu je jedno čo si rodičia -ludia ktorých nepozná a asi ani nebude poznať o ňom budú myslieť a učiteľka tá už myslím toho videla dosť,ľudia chodia špinaví a smradlavi

autor
31. aug 2023

@sheila121 roztrhané rifle sa dajú kúpiť v obchode nevideli ste také v obchode? .. A vyblednute tricko od prania. Farby odišli..

autor
31. aug 2023

@maranco veci ma vyprate čisté. Len sú ne bežný deň do obchodu na voľný cas

minenkak
31. aug 2023

A prvý školský deň není bežný deň? Vieš koľko ešte bude prvých školských dní

autor
31. aug 2023

@minenkak prvý školský deň není bežný deň. Je to slávnostný deň. Prvý vstup do školy. Triedy atď..

zuzana76
31. aug 2023

@minenkak a to je v poriadku, ze ludia chodia spinavi? Ja som v kontakte dost s ludmi zo zahranicia a vies co si myslia o slovanoch? ze mame strasnu hygienu, ze smrdime od potu, nepouzivame antiperspiranty, ze sme jednoducho humusaci. Bohuzial, a je tazke napravat ich mienku.
@autor ak su to original roztrhane nohavice, nie nejako velmi, tak mu ich nechaj, ucitelia su uz fakt zvyknuti na vselico, myslim, ze to nikoho trapit nebude, akurat vas a ty sa budes citit zle. Tricko by som si sprane, vyblednute uz vobec nikde okrem domu neobliekala, aj doma len na spinavu pracu, aspon tricko nech si da nejake slusnejsie.

minenkak
31. aug 2023

@zuzana76 a ja som kde napísala ,že je normálne, že ľudia chodia špinaví

zuzana76
31. aug 2023

@minenkak pisala si akoby bolo normalne, ze ucitelka uz toho videla dost a teda musi byt zvyknuta na spinavych ludi

minenkak
31. aug 2023

@zuzana76 som konštatovala,že učiteľka toho už určite videla dosť,ľudia chodia špinaví a smradlavi tak určite si nebude myslieť nič zle o chlapovi ktorý pride v roztrhanych rifliach ale čistý

maranco
31. aug 2023

Nemal ako žiak problémy so školou? A teraz má na školu "alergiu"?

zuzinka888
31. aug 2023

Vrate si co chcete- noste si co chcete. Ale je to PRAVDA odveká- saty robia človeka.

knieza_pribina
31. aug 2023

Nie, nie je to normálne. Prvý dojem je mimoriadne dôležitý a tvoj manžel reprezentuje celú vašu rodinu. Nemusí prísť v svadobnom obleku, ale nejaký "business casual" štýl bude isto vhodnejší ako obtrhané vyblednuté šatstvo. A nie, neriešia to len malomeštiaci - oblečenie je súčasťou nonverbálnej komunikácie úplne v každej situácii a spoločnosti.

jana_eyre_2
31. aug 2023

Tak ak je to takéto niečo a má k tomu normálne aj keď vyblednuté tričko a tenisky, vôbec mi to nepríde ako niečo hrozne.. u nás je začiatok školského roka na dvore, neviem čo budú mať oblečené všetci, lebo úprimne ja si to vážne nevšímam ale toto podľa mňa nie je nič hrozne.. asi by som protestovala ak by si chcel obliecť škaredé teplaky, ale takéto kratase sú bežná móda veľa chlapov.. môj ai asi tiež oblečie kratase, aj keď nie roztrhané, on také nenosí..

simca06022011
31. aug 2023

No potrhanwme kratssy a vybehnúť tričko by zajtra ráno išlo do koša a išiel by slušne obleceny. Alebo by nešiel. Rodičom to môže byt jedno ale ja by som s nim nesla

simca06022011
31. aug 2023

Aha a čítam ze tie gate sú origami potrhane. No ôk ak si k tomu dá normálny vrch :D

luccija
31. aug 2023

@maranco haha hľadáš v tom vzdor?skôr vzdor voči manželke pôjdem takto, lebo chcem...

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
annalena
31. aug 2023

Potrhane rifle - a je mi jedno, ci original alebo nie, su podla mna absolutne nevhodne.
Rovnako ako sprate tricko. Tak dieta sa slavnostne/slusne oblecie a rodic pojde ako buran. No go - bud sa slusne oblecies alebo nejdes nikde. A to nehovorim, ze si ma hodit na seba oblek.
Nas syn ide tiez do 1.triedy, muz si oblieka tmave rifle a koselu s kratkym rukavom, co bezne nosi aj do prace. Ak bude chladno prehodi si cez to sako.

andreatytler
31. aug 2023

Autorka musis dat fotku tych kratasov. Lebo ja som si povodne predstavila take potrhane stare zo stavby. To co dala @jana_eyre_2 by mi nevadilo. Ale nieco taketo bymi vadilo a to su nohavice z obchodu... takze to treba vidiet tie jeho kratasy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzinka888
31. aug 2023

@andreatytler a mozno pojde na Haberu(Pala)🤣🤣