icon

Oblečenie otca prváka

30. aug 2023

Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?

bucko555
31. aug 2023

Akože minulý rok som mala orvacku a niektore mamičky v legínach

minenkak
31. aug 2023

https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/co-si-mamicky-obliekate-na-zapis-a-prvy-skolsky-den-na-zs/
,je to síce o mamach ale je tam písané ,že to neberú ako špeciálny deň a obliekajú sa úplne normálne

h2
31. aug 2023

@minenkak Úplne normálne môže znamenať napríklad to, že sa oblečú, ako do práce. Čiže šaty, alebo sukňa a blúzka, či top, prípadne namiesto sukne nohavice... nie slávnostné oblečenie, ako na nejakú udalosť, ale primerane slušné. Roztrhané šortky a vyšedivené staré tričko je druhý extrém.

minenkak
31. aug 2023

@h2 ja napríklad nosím roztrhané rifle úplne normálne na bežné nosenie

danieli
31. aug 2023

Ale ved nech si da aj vedro na hlavu, prejde par rokov, budete potrebovat, aby slo dieta niekam pekne oblecene a mozno si spomenie, ze ocko nemusel v jeho prvy skolsky den, tak preco by malo ono? Deti sa ucia prikladom, takze by som zauvazovala nakolko mi nieco take v buducnosti moze nemusi prekazat…urcite by mi nevadilo ani vyblednutejsie tricko a slusne sice sem tam roztrhane rifle, ciste, vyzehlene, kazdopadne by som uprednostnila nieco aspon trochu slavnostnejsie, prvacik asi tiez nepojde v starsom tricku a “deravych” gatiach…

h2
31. aug 2023

@minenkak Ja roztrhané nie, nemám to rada, ale napríklad riflové šortky nosím teraz v lete tiež úplne bežne, k tomu tielko a šľapky. Ale na prvý deň s dieťaťom do školy by som si to nedala. Mala som šaty a lodičky. Nič slávnostné, ale pekné a slušné.

zuzana76
31. aug 2023

@h2
@minenkak šortky by som si nedala ani do banky a ani na navštevu niektorych institucií, napr. k notarovi, mestsky urad, k lekarovi, to je vhodne na kupalisko, mozno do parku, ked je velmi teplo, ked sa odicialne nikam nechystam, vyslovene idem travit volny cas. Roztrhane nohavice nevlastnim.
@minenkak normalne znamena, ze si dam tricko a suknu, nohavice a bluzku, sveter, uplne bezne, ale slusne oblecenie, ziadny rodic nemusi prist v kostyme, obleku, ale normalne bezne, ale roztrhane sa za slusne nepovazuje, takitso tie tricka s roznymi vulgarnymi napismi, aj take som uz videla. To je podla mna trapas a nedostatok sudnosti jedinca.

h2
31. aug 2023

@zuzana76 Nenosím ich do banky, ani k lekárovi, ani do práce (hoci, v práci už som ich mala, ale nie v kancelárii, ale vonku v teréne, povaha mojej práce to umožňuje).
Myslela som bežné nosenie, ako napríklad na zmrzku, na výlet do prírody, či na prechádzku. Roztrhané nohavice nevlastním ani ja, tento trend ma neoslovil.

zuzana76
31. aug 2023

@h2 ved ja chapem, nemyslela som teba, len som nadviazala na to, co si ty pisala, jednoducho niekam sa tie šortky fakt nehodia

zuzanka2302
31. aug 2023

@andreatytler spodina? to snad nie 🤣🤣🤣

zuzanka2302
31. aug 2023

@zuzana76 ale ved nie kazdy chce vyzerat ako kostolna mys....nech si kazdy buduje svoj styl ...ja by sim si nikdy nedala saty a svetrik k tomu babkovske lodicky ale to neznamena ze ty to vziat nemozes....

tramtada31
31. aug 2023

Podla mna oblecenie netreba extra sviatočne. Keď mi dieťa nastupovalo do skolky, tiež som extra neriešila moje oblečenie. Skôr si ucitelku rodic ucti milou pozornosťou ako kvety, či balíčkom lepších sladkosti (rozumej kvalitne cokolady, bonboniery).

andreatytler
31. aug 2023

@zuzanka2302 No jasne ze spodina, luza. Na slovensku aj ten najchudobnejsi clovek ma na to aby si kupil nove saty ked sa mu roztrhaju, alebo si ich zasil. Takze ak niekto ide medzi ludi v rozthanych, je to uplna moralna spodina u mna.
Teraz nehovorim o tych roztrhanych naschval co su dnes moderne.

zuzana76
31. aug 2023

@zuzanka2302 a prečo si to predstavuješ ako babkovske? Ver mi, že babkovsky sa neobliekam a tipujú mi 10 rokov menej. Elegancia nie je babkovske obliekanie.

minenkak
1. sep 2023

@zuzana76 kde ja píšem o šortkách

jana_eyre_2
1. sep 2023

Sranda ženy ako dokážete ľudí súdiť len kvôli oblečeniu.. toto ma nikdy neprestane fascinovať.. morálna spodina kvôli roztrhanym veciam, to je premna celkom silné kafe..
@andreatytler

Inak my máme tento rok posledného prvaka, ideme celá rodina na bicykloch, keďže do rovnakej školy idú všetky deti a nebudeme kvôli tomu štartovať auto a nemať kde zaparkovať.. vôbec ešte nemám vymyslené čo si oblečieme, nijako to neriešim - otvorenie školského roka trvá dve hodiny a ideme domov.. vôbec tam nejdem obzerať si rodičov takže keby aj moji susedia mali roztrhané veci, nijako ma to nerozrusi.. keby to deti nebrali ako špeciálny deň, ani tam nejdem a pospim si keďže mám voľno..

mircalla
1. sep 2023

Nemusi byt sviatocne, ale v potrhanom a vyblednutom obleceni tiez nie.
Skor sa opytam, ci ti nevadi, ze manzel vobec nedba na svoj vzhlad?
Kazdy clovek svojim nevhodnym oblecenim ukazuje len despekt. A ozak nemusi sviatocne, staci primerane.

zuzanka2302
1. sep 2023

@andreatytler bavime sa o naschval potrhsnych 🤣🤣🤣🤣 a tie su v mojom satbiku najdrahsie 🤣🤣🤣🤣

mircalla
1. sep 2023

@zuzanka2302 Predpokladam, ze manzelove nie su kupovane potrhane, ale realne potrhane (nebudem teraz riesit, ze naschval potrhane sa mi nepacia) a x krat sprane tricko k tomu. Proste chce ist na sedlaka. Pricom stacia nohavice ci rifle, normalne tricko ci polokosela, dokonca aj kratasy ok, pokial su aspon trochu elegantne. Syn ma x kratasov, ktore maju elegantny strih, nie teplakovina, kaspace, plazovy vzor, riflove a pod. Ak je na to pocasie, preco nie.
Zakladny vkus

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Preco nie rovno v monterkach? Pokial povie, ze je primitivne sa obliect normalne, tak ja si to nemyslim. Primitivne je prist nedostojne obleceny na urcitu prilezitost a svedci to o niecom. Neviem, co na tom nechapes.

andreatytler
1. sep 2023

@zuzanka2302 Uz som vysvetlila ze som myslela ze sa vavime o starych pracovnych kratasoch. Az neskor autorka vysvetlila ze su to naschval potrhane.

mircalla
1. sep 2023

@zuzana76 Ja tiez nemam naschval potrhane rifle vo svojom satniku, podla mna to je dost otrasne, ale ok, proti gustu..... Zeby som to bol znak babkovskeho obliekania?

jana_eyre_2
1. sep 2023

@mircalla neviem presne k čomu sa vyjadrujes? Ja píšem že ma neprestane udivovať ako dokážu ženy na MK súdiť len na základe oblečenia a označiť takých ľudí za luzu hoci vôbec nič o nich nevedia a ty píšeš "Pokial povie, ze je primitivne sa obliect normalne..." to niekto tvrdí?

Mne je jedno ako sa kto oblieka, keď si dá nejaký tatko aj montérky, mne to je suma fuk.. k môjmu mužovi by som sa vyjadrila on by sa tak neobliekol, ostatní môžu mať na sebe čo chcú.. keď raz niekoho nechcem súdiť, tak to robiť nebudem ani keď by tam prišiel v montérkach.. ja viem že som mimozemšťan čo sem nezapadá, aj taki ľudia existujú snáď môžem ešte sa vyjadriť aj ja..

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Tvrdil to jej manzel, precitaj si povodny prispevok.Niekto tych ludi oznacil za luzu? Podla mna len napisali, ze svojim oblecenim davaju najavo svoj postoj ku skole ako takej.
Cize tvrdit, ze ist slusne obleceny je primitivne ti nevadi, ale toto ti vadi?

jana_eyre_2
1. sep 2023

@mircalla aha áno, máš pravdu.. ale ako to súvisí somnou a tým čo si písala "neviem čo na tom nechápeš"..

Mne nevadí nic - len mi je skôr smutno z toho, že ľudia druhých sudia podľa oblečenia..

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Mne je prakticky tie jedno, co si kto oblecie. Ale tvrdit, ze ist normalne obleceny je primitivne uz podla mna o tom cloveku daco vypoveda - minimalne to, ze ma v pazi vsetko a vsetkych. Mna skor zarazila ta poznamka ako to, co si chce obliect

owecka
1. sep 2023

Len toľko: šaty robia človeka...prvý školský deň je pre prváčika výnimočný deň a pre mňa je spojený aj s tým, že sa človek patrične oblečie. Nemám na mysli, ukazovať sa pred inými, ale mám na mysli dress code. Žiaľ, toto sa u nás vytratilo. Na deň matiek sú matky schopné dať na seba legíny a muži tepláky (zažila som aj také) tak ako na prvý školský deň. To sa proste nehodí. Tak ako potrhané rifle, tak ako klasické rifle, legíny, tepláky.

mircalla
1. sep 2023

@owecka Suhlas.

jana_eyre_2
1. sep 2023

@mircalla okrem toho, ten manžel čo sa vyjadril.dost divné to tu nečíta.. ja tu diskutujem priamo s ľuďmi čo niečo napísali a vyjadrili sa..

Čítala som milión statusov o tom ako máme deti učiť aby ostatné deti nesúdili, že máme brat všetkých takých aki sú, na FB to zdieľal už skoro každý.. potom otvorim diskusiu na MK kde si píšu dospelí a vidno tu ako sa dostane maximálne do FB statusu "nesud".. áno, povedať o ľuďoch čo majú roztrhané veci že sú morálne dno, je premna silné kafe.. premna sú totálne odlišné veci na úrovni morálneho dna..

andreatytler
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Potrhane oblecenie clovek vidi na tych najchudobnejsich ludoch z Afriky, alebo Indie, lebo nemaju na ine. Ak je potrhane oblecenie na ludoch zijucich na Slovensku, alebo inych vyspelych krajinach je to u mna znak extremnej lenivosti, nedbanlivosti, ignoracie voci okoliu, lebo ten clovek si nevie dat ani najmensiu namahu ho opravit, alebo vymenit. Je to to iste ako ist medzi ludi neucesana, alebo neosprchovana. Takto ziju zobraci a bezdomovci.
Kazdy ma iny styl a bohac moze nosit tricka zo sekaca a teda podla siat sa neda sudit charakter cloveka, to mas pravdu, ale tie diery na obleceni to sa neda vysvetlit inac ako lajdactvo.