Oblečenie otca prváka
Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?
@scila myslím že som sa k tomu vyjadrila už celkom obsiahle, dá sa to tu prečítať.. niekto sem napísal že ľudia s roztrhanymi vecami sú u neho morálna spodina - na to som napísala že to je naozaj silné kafe, čiže fakt prisilné tvrdenie.. morálna spodina sú u mňa ľudia ktorí ubližujú ostatnym, čo vraždia a zneužívajú.. ako sa môžu takíto ľudia dat na úroveň k tym čo majú len roztrhané veci? Ako môžete dávať oblečeniu takú váhu, že tak dokáže zatienit čo je v človeku? To je to, z čoho mi je smutno..
Ľudia chcú aby sa deti správali dobre, ale chcú im to ukázať oblečením? Naozaj oblecenie rodicov podľa teba ovplyvní deti a nie to ako sa rodičia správajú? Určite radšej uvidím slušnú ženu v roztrhanom svetri ako namyslenu a drzu dokonale oblecenu ženu.. a pritom je tá prvá v očiach niektorych luza a spodina.. nech by aj bola lenivá si sveter zašiť, nech..
@zuzitko74 presne tak.. súdiť niekoho na základe oblečenia je podľa mňa veľmi povrchné..
@zuzitko74 teraz ma napadlo, že keď som bola s prvým synom na zápise tak ma zarazilo, že niektorí rodičia a deti boli oblečený v mikinách, roztrhaných veciach a pod. a teda evidovala som hlavne chlapca čo sedel s mojim synom keďže boli oblečený fakt lajdácky a ten chalan je problémový, do školy chodí napáchnutý od cigariet, je vulgárny atď. Ďalšia mama čo bola v roztrhaných rifliach tej inteligencie moc nenabrala ako čas ukázal, takže ja mám skúsenosti, že oblečenie toho dosť napovie.
Moja ked sla prvy den do skoly boli sme vsetci pekne obleceni, az na jedneho otecka kt priviedol stna na prvy den v teplakoch skoro som odpadla. Viac ludi dokonca aj chlapov si to vsimlo a pametaju dodnes. Som nazoru ze oblecenim vzdavame urcitu uctu a respekt ludom okolo a danej institucii.
Ako podla mňa nemusí ísť v obleku ale zas v roztrhanych nohaviciach to určite nie.
V potrhanych nohaviciach by moj muz nesiel ani smeti vyhodit.
Ukazuje svojim oblecenim synovi ako sa ma obliekat… myslim si ze je to neslusne sa tak obliect… na slavnostne udalosti hlavne.. ja sa obliekam stale “slavnostne “ aj na bezny den… ludia si ta tak viac vazia, spravaju sa inak
@jana_eyre_2 poznám veľa slušných ľudí a nikto z nich by nešiel von v roztrhanom svetry. A tiež poznám veľa ľudí, ktorí sú bezohľadný, povrchný či absolútne bez vkusu a na tom oblečení to vidno.
Môj bratranec pred rokmi začínal v USA ako dokladač v obchode a hovoril, že je neuveriteľné, ako je tým Američanom jedno, čo majú na sebe. Že tam večer dôjdu ženy v župane bez nohavičiek a nemajú problém sa zohnúť. Lebo im je úplne jedno čo si ostatní myslia. To je super, že k takej ignorácii sa učia deti už aj u nás. Len nech sa potom ich rodičia nerozčulujú, že im také dieťa neuvolní sedadlo v MHD, alebo že ich takí puberťáci ohlušujú svojimi obrovskými reproduktormi zapnutými na plné gule v našich uliciach, lebo veď im je jedno čo si ľudia myslia, čo nosia,...
Super, že ženy a muži sa idú pretrhnúť , aby v deň svadby, v tento slávnostný deň, boli všetci tip topa v slávnostný deň svojho prváčika idú jak na grilovačku.
@scila prepáč ale toto sú také zovšeobecňujúce ponosy, že až.. môžem aj ja pridať, nečudujem sa že deti sa tak nenávidia navzájom, šikanujú sa za neznackove a obnosené oblečenie, keď to pocuvaju od mala doma..
@minenkak to je super. Aj keď mne je to ťažko posúdiť takto cez net. Ale myslím, že každý si o sebe myslí, že má dobre vychovaný dieťa a že je slušný, milý atď. Či si to myslí okolie je druhá vec. Ale kľud, nemám nič proti tetovania, piercingom atď. Len si myslím, že prváčikovia si zaslúžia, aby sa ich rodičia obliekli ako vyspelý národ, to je všetko.
@reddflowerlife tak keby si vstavala 4:00, 4:30 odchádzala z domu a od 6:00 makala za pásom 8/12 hodín tak neviem ci by si sa mala chuť "slavnostnit" každý bežný deň, človek je rád že vôbec vstane a natiahne sa seba tepláky a tričko, bundu a hodinku si ešte pospi v autobuse
@jana_eyre_2 moje deti obliekam prevažne tu z bazara, nenosia značkové veci a nikto sa im nevysmieva, takže s týmto skúsenosť nemám.
@minenkak Ide o nejake pravidla - k urcitej prilezitosti sa obleciem primerane prilezitosti. Pretoze je to vhodne. Nemusi to byt super ani znackove ci drahe, ale primerane prilezitosti. Nie obleciem si cokovek, poviem si nezaujima ma, co si kto mysli. O to podla mna nejde.
Asi nemas doveru v pracovnika banky, ktory ma mastne vlasy a teplaky. Nejdes do divadla v rifliach kvoli respektu k ucinkujucim.
@scila áno oblečenie niečo symbolizuje, Farár chodí na omšu nahodený krásne oblečený a znásilňujú dieťa,politik v krásnom obleku a kradne,policajt v dobre sediacej uniforme a zoberte úplatok,chlap v kosielke a tmavých nohaviciach ide na prvý školský deň s dieťaťom a manželkou,krásna rodinka a doma zmlátili ženu lebo nebolo niečo ako on chcel

@scila Neviem, prečo majú niektorí ľudia problém, obliecť si pekné oblečenie pri slávnostnej príležitosti. Neviem, prečo tak vychovávajú aj svoje deti. Nechcem ich však kvôli tomu súdiť, ani sa na nich pozerať ako na niekoho menejcenného.