icon

Oblečenie otca prváka

30. aug 2023

Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?

jana_eyre_2
1. sep 2023

@andreatytler áno, lajdáctvo možno, avšak lajdáctvo nie je morálna spodina, ani luza..

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Unika ti pointa ako vzdy
Mam totiz dojem, ze kto tu sudi je prave jej manzel tou poznamkou. Primitivi su ti, ktori sa slusne oblecu, on je king.To ti ale nevadi.

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Mna napriklad vadi, ked pride niekto neumyty, kto zapacha, v roztrhanom obleceni, smrdi od piva a cigariet. Lajdactvo? To by som nepovedala. Ignorancia a despekt.
Minimalne ho je citit. Takze netvrame sa, ze je vsetko v poriadku a mozeme si robit co chceme

jana_eyre_2
1. sep 2023

@mircalla ako vždy sa tešis že mi môžeš niečo vytknúť 😉 keď ťa to teší nech sa páči..

Jeho vyjadrenie som si po prve ani nevšimla, a áno vadilo by mi keby to sem niekto prišiel tvrdiť.. lenže opakujem - jej manžel ani netuší že si tu píšeme - ja tu diskutujem priamo s ľuďmi čo sem niečo napísali.. môžem ohovárať aj nejakého mne totálne neznámeho chlapa čo si výprava v kuchyni svojej žene zvláštne názory na normálne oblečenie, ale ja vôbec neviem o koho ide..

môžem aj ja napísať že ti uniká pointa? Lebo ja som sa vyjadrovala k andreatytler, ktorá čosi napísala a tak som oslovila priamo ju..

jana_eyre_2
1. sep 2023

@mircalla pozri, môžeme sa dostať znova do hádky, ako sa má vždy snažíš vyprovokovať, ja sa ale nenechám..

Len zopakujem, že som sa vyjadrila ku konkrétnej veci a to bolo tvrdenie, že človek čo nosí roztrhané veci je morálna spodina, čo bolo premna silné tvrdenie.. Andreatytler to dovysvetlila že to myslela skôr ako lajdáctvo, čo pochopiť viem skôr..

Ak nebudeš už tvrdiť nič extrémne, čo bude skresľovať moje slová, dovol mi už na teba nereagovat, pretože to je totálne zbytočne.. máš somnou nejaký problém, ja to akceptujem ale nebudem tu s tebou strácať čas..

mircalla
1. sep 2023

@jana_eyre_2 Prepac, vobec nerozumiem o com tocis. Mam pocit, ze sama nevies

fineta
1. sep 2023

A nemá nejaké šmrncovné kraťasy s opaskom a košeľu/polokošeľu s krátkym rukávom? Espadrilky k tomu a outfit ako lusk. Dotrhaneho by som ho z úcty ku pôde školy, kde má platiť istá kultúra veru nepustila. 😁

mmoni89
1. sep 2023

Ja vidím vždy toľko nevkusne oblečených mamičiek v 1.septembrovy deň ze nejaké vyblednute tričko a riflove kratase na oteckovi si ani nevsimam. Hlavne v pokoji

lluciiiii
1. sep 2023

Baby a vy ste si co zvykli dať prvý den? Nás to čaká teraz ale nejak som nepremýšľala ze by som sa mala extra sviatočne obliecť

gabika20
1. sep 2023

Mal by sa obliecť aspoň trošku slušne ( nemusí byť oblek) ale aby išiel príkladom, že sa obliekame nielen podľa počasia ale aj príležitosti.. u nás pani učiteľka rovno napísala detom-siedmakom na konci školského roka aby sa obliekli slavnostne.. je to slávnostné otvorenie školského roka, príhovor riaditeľa, hymna.. nech sa aj deti cítia dôležito.. aspoň obyčajne rifle neroztrhane, nevysuchane cierne nemá?

jana_eyre_2
1. sep 2023

@lluciiiii ja si dám 3/4rifle a tričko s teniskami.. moje bežné oblečenie, čo nosím aj cestou do prace.. neviem či má tam budú ohovárať ako nevkusnu matku, vlastne mi to je aj jedno.. ako som pislala ideme na bikoch, budeme tam dve hodiny a ideme domov..

zuzitko74
1. sep 2023

Mne by bolo jedno v čom tam ide. Neverím, že to oblečenie, ktoré si plánuje obliecť, je až také hrozné, ako si niektoré z vás myslia. Pre mňa by bolo dôležité, že tam manžel chce ísť, že to chce so svojou rodinou zažiť, byť tam so svojim dieťaťom.

lienka175
1. sep 2023

Ja by som tak manžela nepustila, ale teda on by sa tak ani neobliekol. Obaja robíme ako učitelia a keď vidím, v čom dokážu prísť žiaci napr. na maturitu, tak sa mi rozum zastavuje. Že si príde po vysvedčenie v šortkách, z ktorých jej celý zadok trčí, už neriešim... Tiež máme tento rok prváka, pre nás je to udalosť, ja budem mať šaty a malý a manžel košeľu a tmavé rifle. Pre nás to je výnimočný deň a učíme deti, že na výnimočné dní sa aj výnimočné oblieka. Aj starší tretiak ide v košeli

slavomira236
1. sep 2023

Moj chlap ma len botasky a tricka tak pojde v tom. Ja podla pocasia bud nohavice kosela alebo saty alebo sukna. Kostym nevlastnim ziaden a lodicky som mala napksledy na svadbe pred 24 rokmi tiez nevlastnim ziadne.

dominikp
1. sep 2023

Vy, ako manzelka by ste ho mali usmernit. Ja stale vravim, deti a manzel su vizitka manzelky. Urcite by nemal ist obleceny ako pubertak.

victoriab
1. sep 2023

@dominikp je to dospelý a svojpravny človek, je vizitkou sameho seba, zena nie je jeho matka, sorry, ale s tymto ja suhlasit nikdy nebudem.

livia341
1. sep 2023

Tak v potrhanych nech ide na jarmok, ale do skoly sa nepatri ani nehodi.

euka210
1. sep 2023

Ako ist sviatocne rodic? Naco!? Kvoli tej 1h? Zase otrhany tiez nemusi, ale tak bežne...rifle a tričko...ja tak stale chodim a mužov v košeli neviem či som niekedy videla...akurat ucitelia. Deti idu jasne ze krajsie, ale my rodicia nie.

tykat
1. sep 2023

On muz v podstate asi aj zapadne. Kopa oteckov dojde oblecenych tak ako on. Len mne ti muzi v potrhanych rifliach pridu asi ako Brmbalik z Hornej Dolnej.
Aj mamicky v luxusnych teplakovkach urcite pridu. Neboj, nikto si ho ani nevsimne.

janulka1802
1. sep 2023

Minulý rok sme mali prváčika. Ja som si dala nohavicový kostým, muž nohavice, košeľa a také voľnočasové sako. Musím povedať, že prevažná vačšina mamičiek, oteckov, učiteľský zbor boli oblečení sviatočnejšie.

kiks1992
1. sep 2023

@tykat preoac ale podľa teba chlap ktorý nosí rifle / kratasy a tričko a nie denne košeľu a polo tričko je vidlak??

mircalla
1. sep 2023

@dominikp Manzel je vizitka manzelky? A co nesvojpravny? Mozno v tejto krajine, kde polovica muzov nevie, co je sprcha a nevedia sa ani obliect a potrebuju manzelku k tomu, aby ich usmernila, ano. Inak vo vyspelom svete nie. Muz ma byt vizitka sam seba.
Ti slobodni, rozvedeni atd su potom vizitka koho?

mircalla
1. sep 2023

@dominikp Je zaujimave, ze chlapi v Zapadnej Europe sa vedia obliect, vedia dobre vonat a dbaju na hygienu aj bez manzelky............aspon vacsina

happy31
1. sep 2023

@zuzanaete
Verte tomu ze prvákovi to fuk nie je, moj si vsimne ked mam saty a tato koselu hned ze ide o nieco extra vyznamne a to on pre nas v ten deň bude.
Uvidí,že budu niektorí rodiačia oblečený pekne inak ako v obyčajný deň.
Zo mňa sa už tešil na besiedke ,že aka som pekná dnes, a to som sa len po robote do skoku prezliekala do krajšieho bluzko- trička aspoň.😉

ckatka
1. sep 2023

Keby môj manžel mohol s nami byť na prvý školský deň nášho syna, bolo by mi lautr fuk, čo ma oblečené. Hlavne ze by tam bol. Pokoj...A nohy v teple. Sú aj dôležitejsie veci.

tykat
1. sep 2023

@kiks1992 konkretne muz zakladatelky ano.

scila
1. sep 2023

@jana_eyre_2 je ti smutno z toho, že ľudia súdia iných podľa oblečenia? Prečo smutno? Veď je to logické
- oblečenie toho o človeku veľa napovie. A o človeku, ktorý nemá ani toľko úcty voči škole, že má problém sa primerane obliecť, to tiež niečo vypovedá. Že si neváži inštitúciu, do ktorej bude jeho dieťa najbližšie roky chodiť. A potom sa čudujeme, ako ignorantsky sa niektoré deti správajú v škole.
Do divadla by ho tak nepustili.

zuzitko74
1. sep 2023

@scila Nemáš tak celkom pravdu. Nie vždy je pekné oblečenie znakom úcty ku škole, a tak isto ani tepláky nemusia byť znakom neúcty ku škole. Ver tomu, že som zažila veľa rodičov v teplákoch alebo v rifliach a v obyčajnom tričku, ktorí boli úctiví,. deti mali vychované a škole pomáhali ako vedeli. A zažila som aj takých, ktorí boli elegantne oblečení a voňaví, ale nevedeli sa správať, deti mali zanedbané a namiesto pomoci iba sekírovali.
Preto si nedovolím súdiť ľudí podľa oblečenia. Ja si nemyslím, že šaty robia človeka. Možno urobia dobrý dojem, ale dobrý dojem ešte neznamená aj dobrý charakter.

tykat
1. sep 2023

@mircalla presne toto som chcela napisat. Cim to je ze slovenskym muzom toto chyba.
Mozno vychovou, deti napodobnuju rodicov. Ak ti tu mamicky napisu ze je ok ist v otrhanych rifliach a tricku tak to je obraz toho preco stretavame "brmbalikov" aj v divadle. Ale aj mamicky ktore sa oblecu slavnostne dojdu "nahodene" ...leginy, croptopy, teplakovky. A argument "zavidia ze si mozem dovolit obliect leginy" alebo "mne je jedno co si kto mysli". A deti oblecu ako mini-sefov gangu alebo male rajdy. A hlavne pofotia a popostuju kde sa da.

scila
1. sep 2023

@zuzitko74 pozri, aj ja chodím štandardne v rifliach a tričku a pomôžem kde sa dá, ale aby bol problém obliecť sa na prváčikov prvý deň v škole slušne? To je fakt taký hrozný problém ukázať tým deťom, že na slávnostnú príležitosť sa ľudia celé generácie obliekajú inak?
Keby som na prvý školský deň prišla v teplákoch tak by ma moje učiteľky zo školy prišli v noci strašiť... A to by som nechcela, lebo väčšina z nich boli úžasné ženy (aj muži), ktorí ma veľa naučili. A napríklad aj to, že v prvý deň sa chodí do školy slušne oblečený.