Oblečenie otca prváka
Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?
@minenkak Ty tu uplne splietas, co nik nepovedal. Snad dobri a zli ludia sa najdu medzi tymi, co sa oblecu primerane k prilezitosti aj medzi tymi, co sa neoblecu. O tom to predsa nie je.
Otazka bola, co si o tom myslime. Za mna mie je to vhodne oblecenie na prvy den prvaka, kazdy vyjadril nazor.
Nie je nutne to tu dramatizovat nejakymi filozfickymi debatami.
@dominikp ked usmernuj mojho chlapa je stale hadka.tak uz meriesim . Je svojpravny.
@scila Zápis prváčikov je v prvý aprílový víkend. Možno preto v tento deň väčšinou prší a budúci prváčikovia k nám na zápis pricupkajú rovno zo škôlky, v tepláčikoch, gumáčikoch a v nepremokavej bundičke, niektorí majú v ručičke ešte aj ten škôlkarský olovrantový chlebík, ktorý si nestihli spapať v škôlke, lebo rodičia chceli prísť čím skôr na zápis. Pre mňa je dôležité, aké vedomosti dieťatko ukáže, nie to, či má gumáčiky, alebo dierku na kolienku.
Ja sa nechcem hádať, ale pre mňa je tvrdenie, že horšie oblečené dieťa je budúci problémový žiak, iba predsudok, ktorý sa mi v praxi nikdy nepotvrdil. Mala som veľmi milých žiakov, inteligentných aj slušne sa správajúcich, ktorí celý prvý stupeň vychodili v teplákoch. Mala som aj takých, ktorí frflali na to, že im tie tepláky rodičia nedovolia. Učila som dievčatká, ktoré mali chlapčenský imidž a aj také, ktoré sa už desaťročné maľovali a voňavkovali. Mala som v triede aj dievčatko, ktoré páchlo po cigaretách, ale dieťa predsa nemôže za zlozvyk svojich rodičov
Nemyslím si, že oblečenie je statusový symbol, ktorý určuje hodnotu človeka. Je to len oblečenie..
@zuzitko74 ked ono to ide ruka v ruke aj s tym ostatnym ako sa clovek sprava. Tiez nezjem obed lyzicou lebo ved co sa budem trapit s priborom, neprdnem/negrgnem si medzi ludmi lebo ved ludska potreba. Nesparam sa na verejnosti v nose ani v inych telesnych otvoroch lebo "ma nezaujima co si ini myslia" atd atd. Toto ucime aj deti, slusne a vhodne sa spravat. Vhodnost oblecenia na urcite prilezitosti k tomu podla mna tiez patri.
Mna neskutocne nas*ala reklama "lebo chcem" kde babe donesu jedlo pocas nejakej prednasky. Lebo to tak chcela. Velmi egoisticke.
Ponúkni mu nejaké pekné nevyblednuté tričko, ideálne jednofarebné/ bez nápisov k tým roztrhanym kratasom a bude to ok.
Áno je to normálne.
A čo si má dať smoking?
Nech ide ako chce
@poppy22 omg fakt ?! Tieto uzkoprse komenty 😂😂😂💪
Furt lepšie jak keby mal ísť v dotrhanych teplákoch za šupáka. Videla som už vseli co a myslím ze to nieje svadba ani krstiny aby sa ľudia mali nahodiť do sviatočných veci
@mircalla suhlasim s tebou.
Ja som lekarka a vyslovene “muklujem” v nemocnici. Cely den mam na sebe uniformu, v smrade …Ale je to pre mna super pocit a pre moju psychiku sa vyfintit na tych 15 minut kym sa rano neprezleciem do uniformy a potom sa prezliect na obed do civilu ( do toho pekneho) 😀
Boli sme ako hostia na jednej 70tke, kde vseci sme sa pekne slavnostne obliekli, muzi v oblekoch zeny saty opatky.. jedna sa obliekla seba aj svoju dceru malu do roztrhanych rifli a takych velkych batikovanych triciek… hrozne vyzerali my sme si najprv mysleli ze to su nejaki pomocnici na vypomoc pri chystani oslavy 😅😅😅
@linduska86 tak medzi obdratymi riflami a smokingom je este celkom dost moznosti, ktore sa na tuto prilezitost hodia.
ano,,zaklad je co si o nom okolie pomysli,,ty si zrejme este z doby minulej ,,
Uz chapem, preco je u nas tolko dogabanych a o seba nedbajucich ludi. Kedze je to vlastne jedno.
Hygiena tiez nie je silna stranka slovenskych muzov.
A nejde o to, co si okolie pomysli, ale o dobry pocit sameho zo seba.
@mircalla Ano to je jasne a o spolocenskych udalostiach ani nehovorim.. a o etikete uz vobec… vidno v restauraciach
Ľudí možno v podstate rozdeliť na dve skupiny.
Prvá skupina sú ľudia, ktorí majú radi výnimočné situácie, výročia, sviatky a oslavy. Väčšinou ich nudí každodenný stereotyp a preto si užívajú každú výnimočnú chvíľu, radi sa vtedy pekne oblečú, potrpia si na rituály s tým spojené a robí ich to šťastných.
Druhá skupina sú ľudia, ktorí majú radi každodennú všednosť a určitý stereotyp. Slávnosti a výnimočné chvíle ich väčšinou znervózňujú, neužívajú si ich a ,,sviatočné oblečenie" z tej duše neznášajú. Vnímajú to ako zbytočný humbuk a pokrytectvo.
Je len samozrejmé, že si tieto dve skupiny ľudí nerozumejú, keď príde na pretras téma, čo si obliecť na začiatok školského roku.
@linduska86 hovori sa tomu uroven,. nie uzkoprsost😉😎...ja napr ani pod hrozbou nasilia by som v niecom dotrhanom,vytahanom nesla ani smeti vyniest /vlastne take ani doma nemam/...nie ze este dietatu na udalost,ktora je pre neho velka vec /teda pre vacsinu deti😉/...nenazyvaj uzkoprsostou nieco,co je iba obycajna sedlacina...fakt by som bola zvedava,ci sa najde aj mamicka,ktora pride prvakovi v nude cyklo kratasoch a nude podprsenkovy crop...podla mna sa taka "osvietena" najde😂..
@mircalla Ja ti dovysvetľujem tú druhú skupinu.
Niektorí ľudia z tejto skupiny si to slávnostné oblečenie síce neužívajú, ale oblečú si ho, lebo rešpektujú pravidlá spoločnosti, v ktorej žijú.
Niektorí to už berú tak, že svoju osobnú slobodu kladú na prvé miesto a konvencie im žily netrhajú.