icon

Obliekať deti v jarnom počasí? Zimná bunda áno či nie?

29. feb 2024

Davate este detom zimnu bundu,pancuchy (3roky) ,botasky v tomto jarnom pocasi?zapadne Slovensko
Ja by som uz dala aj tusim jarnu len sa bojim aby neochoreli :/
Dakujem

Strana
z2
majka1921
29. feb 2024

@petamich ja uplne s tebou suhlasim, ze vrstva ako vrstva (ci pancuchy, leginy, teplaky,...). Prave preto som sa pozastavila, lebo opat su tu komentare typu ako vyssie "Nie 🙈 nedavam uz zimnu bundu a pancuchy uz vobec. Aj v zime nosila iba zateplene leginy a na to nepremokave gate".
Ale ano k veci, nech autorku nespamujem. V tomto pocasi uz priemernemu dietku uplne staci 1 vrstva a prechodna bunda. Zimnu uz nedavam.

sagitta33
29. feb 2024

Ja ešte dávam zimnú bundu, čiapku, nákrčník, pančuchy aj tielko nielen mladšiemu do škôlky ale aj do školy. Ráno tu je okolo nuly a ani popoludní nie je 10.

klip0
29. feb 2024

@majka1921 veľa mamičiek ale dáva pančuchy nato tepláky/legíny a až nato nepremokavé gate. Takže keď niekto povie že nedáva pančuchy ale dá legíny a nepremokavé gate tak je to iné ako niekto čo dá tri vrstvy.
A zas na holo oteplovacky v zime nedá asi nikto

lubkovaandrejka
29. feb 2024

V Ba dnes okolo 15-16 stupnov okolo jednej. Vysiel sused s dvojrocnym chlapcom a vies,co mal na sebe? Otec kratke tricko a kratasy a dieta malo body s dlhym rukavom a pampersku!! Ja neviem ci predtym zili v tundre ci co.😆😆

cimage
29. feb 2024

Moj 11r syn bundu ani nema, ma zateplenu mikinu a vestu ked treba. Ked prsi, alebo snezi, tak si da nepremokavu tenku. Z neho by lialo. A na nohy si uz podla mna za chvilu obuje sandale. To ma po otcovi, ked nemrzne, tak slapky a sandale. Ja som opak, ja musim mat nohy v teple. Dcery 5 a 2r teraz chodia v mikine. Rano by som im dala este tensiu bundu, ale poobede uz nie.

jesenzima
29. feb 2024

😃 pančuchy nedávam ani v zime. Už je teplo. Majú jarnú bundu mikinu a tričko ... Ani čiapku už nenosia. Kľud.

hanaxxx
29. feb 2024

Ja sa uz na tychto diskusiach o obleceni musim smiat. To je ako sutaz, ktore dieta je menej oblecene. A pritom aj pociasie v takej "tropickej' bratislave vie byt rozne aj o par stupnov, staci ked clovek zije v casti, kde permanentne fuka, plus ma dieta, ktore nie je velmi pohybovo aktivne a uz potrebuje o vrstvu navyse. Na zaklade MK by clovek povedal, ze cakarne u lekarov budu od jeseni do jari zivat prazdnotou, taku musia mat tie deti super imunitu.

jesenzima
29. feb 2024

@hanaxxx
Nie je to súťaž, ale keď je vonku 15 stupňov tak pančuchy a zimná bunda sú prosto moc

diewcatqoo
29. feb 2024

Pancuchy nedavam, to ani neviem, ci moje dieta vobec malo tuto zimu oblecene. Davam este zimnu bundu, pretoze u nas byva rano okolo nuly a pocas dna tak cca 10 stupnov a fuka aj dost vietor. Takze nosi zimnu, ale nie tu najhrubsiu a pod to tricko s dlhym rukavom. Nosi aj capicu a nakrcnik, ale tie tensie. Boty este davam zimne.
Ja tiez nosim este zimny kabat, aj zimne boty.

millenam
29. feb 2024

Moje deti nosia zimnú bundu do 10 stupňov. Od 10 do 15 presivanu prechodnu a od 16 stupňov tenkú jarnú. Nad 20 st. už nemajú bundu. Pokiaľ nefuka silný vietor.

slavomira236
29. feb 2024

Moji este nosia zimne bundy ale uz bez mikiny len tricko s dlhym..vychod . Zimne este meodkladam. Kazdy rok tam som odkladala a potom muselavytiahnut lebo sa ochladilo. Na zapade je teplejsie ako vzdy.

slavomira236
29. feb 2024

Inak u nas dnes bolo 13 stupnou a dcerka pytala rukavice ked chce nech si da. Ona vie ci jej ich trebaci nie

klip0
29. feb 2024

@hanaxxx tiež mi to niekedy tak príde.
Tu zrovna ale súhlasím že pri 15tich stupňoch je zimná bunda extrém. Keď bolo v zime ráno mínus 10, čo je o DVADSAŤPÄŤ stupňov menej, tak čo mali tie deti ? 5 zimných búnd naraz ?

majlo1234
29. feb 2024

Ked by som sla rano skoro niekam a vecer neskoro, tak dam kratke tricko a na to bundu zimnu, lebo sa mi nechce syna obliekat do vrstiev. Inak cez den uz nosi tenisky, teplaky, kratke tricko a na to hrubu vlnenu mikinu(BA)

duppka13
29. feb 2024

Ked bolo okolo 7-8 stupnov tak mala spodnu vrstvu take termo spodky a na to iba tenucke leginy ze moja ruka cez ne presvitala. Teraz ked je 10+ uz jej davam iba teplaky a pod to tenke podkolienky, nosi tensiu zimnu bundu, skor by som povedala ze prechodnu a pod nu tielko a tricko s dlhym rukavom, tenku ciapku. Topanky ma este zimne ale nie cizmy ale take clenkove. Na tenisky je este zima. Ked sa ideme prejst podvecer von so psom do role tak ju obleciem teplejsie, napriklad hrubsiu mikinu, dam aj tenky sal, vecer vie byt este zima hlavne ked fuka. Snazim sa ju obliekat ako seba. Ja si vecer tiez este davam ciapku. Je stale iba februar a ma sa este ochladit.

zuzuliennka1
1. mar 2024

@hanaxxx no moje dieta napr. ma super imunitu. Pancuchy nosil naposledy niekedy okolo roka. Teraz ma 6. V “treskucej” zime (december/januar) nosil namiesto teplakov take tie sustiakove zateplene nohavice. Inak nosi cely rok teplaky, v lete kratasy. A ked prsi, na teplaky tenke nepremokave gate. Tielka nosil naposledy tie bodycka, inak celorocne tricko s kratkym rukavom a mikina, na jar/jesen tenka bunda, v zime zimna (roky mu kupujem len tchibo bundy).
Ziadne termopradlo, pancuchy a neviemake vrstvy, je neustale v pohybe, nikdy mu nie je zima a chory bol za 6r asi trikrat - jeden kovid, min. rok nejaky “skolkarsky” virus na zac. roka a tento rok jedna laryngitida

anjelicek26
1. mar 2024

@hanaxxx tak ver tomu,že tie deti zo super imunitou existujú.. za minulý rok sme boli zo 4mi detmi u lekára za celý rok z jediným - gastro - problémom zo synom.. nezaberame tam miesto kvôli chybajucim pančuškam a tielkam neboj😅🤣

ariannazara
1. mar 2024

Pančuchy? Môj mal pančuchy na sebe asi 2 krát a tielko ani raz.
Vonku bolo včera 16 stupňov
Mal tenké teolaky v škôlke, tričko s dlhým tenká mikina prechodná vetrovka a čelenka. Riadim sa podľa počasia a nie mesiaca. A pančuchy mu nedávam vôbec.

sagitta33
1. mar 2024

@zuzuliennka1
@anjelicek26
@ariannazara
Imunita a zimomrivosť sú dve odlišné veci ktoré spolu nesúvisia. Ja pančuchy a tielko deťom dávam, aj deväť ročnému. No a čo, a tiež nemarodí.

zuzuliennka1
1. mar 2024

@sagitta33 nie je zimomrivy, nikdy mu nebola zima, ani rukavice mi nechce nosit😅

hanaxxx
1. mar 2024

@zuzuliennka1 samozrejme, ked je neustale v pohybe, tak nepotrebuje viac oblecenia ako to, co spominas. a to ako ho obliekas je aj podla mojho vkusu, len v tej treskucej zime by som ja dala aj pancuchy alebo leginy (v januari boli cca tri tyzdne fakt studene, kedy teplota cez den vysla na nulu a so silnym vetrom to bolo pocitovo na -8).Netreba si ten moj komentar brat prilis osobne, bolo to skor take konstatovanie v akom duchu sa tu nesu debaty o obliekani.

dominikamacakova
1. mar 2024

To čo nosili v zime nosia ešte teraz. Veď je vonku zima... Ja tiež chodím v zimnej

ariannazara
1. mar 2024

@sagitta33 ja môjmu nedávam koli imunite ale koli tomu ze on pančuchy nemá rád neznesie ich na sebe, ho pichajú 🤣tak mu ich nedávam a tielko tiež lebo potom sa strašne potí. Ved každá si svoje dieťa pozná, môj malý je taky ze nemá rád keď je nahuhnany, ja tiež celú zimu prechodim v botaskach s holými nohami a nič mi není. Proste niekto nemá problém v zime chodiť na ľahko a niekto potrebuje mať vetrovky, cizmy. Každý sme nejaký

hanaxxx
1. mar 2024

@anjelicek26 ja verim, ze existuju, nenapisala som nic o tom, ze by som tomu neverila.
Napr aj ja mam super imunitu, za poslednych 20 rokov som bola chora 3x. Ale nie je to preto, ze sa obliekam nalahko, ja mam rada teplo. V porovnani s otuzovanim, ma na imunitu vacsi vplyv zdrava strava, pohyb, dostatok spanku a malo stresu.

zuzikboc
7. mar 2024

@majka1921 Ja som teda syna naučila, že ak má pod softshelkami (cez veľkú zimu), alebo pod teplákmi (v prechodnom chladnejšom počasí) legínky, tak si ich má pred obliekaním vrchnej vrstvy zapraviť do ponožiek 😁
A pre autorku: západné slovensko, cez deň do 15 stupňov, dole len tepláky, ponožky, obuté kožené nezateplené celoročky. Hore tenké tričko, mikina a tenká softshelka, prípadne, ak je zimšie ako dnes, tak miesto softshelky prechodnú páperovú bundu. Zimné sme odložili ešte niekedy koncom januára, keď sa vonku oteplilo cez deň nad 10 stupňov

Strana
z2