icon

Prečo nemajú v obchodoch s oblečením aj väčšie veľkosti?

13. sep 2023

Mám veľ. 48. Zase sa tu urcite nájdu krásne a vzdy štíhle rýpalky, ktoré budú riešiť prečo to tak je. Ale skúsme toto teraz neriešiť.
Zaujíma ma, že prečo v obchodoch s oblečením nemajú na predajni aj väčšie veľkosti - povedzme 48-52. Neverim tomu, že by sa im to nepredávalo - vidím vo svojom okolí vela žien, ktoré by to urcite uvítali. Väčšie veľkosti sa daju kupit len cez internet, ale mne sa nechce stale hore-dole platit poštovné. Ja si chcem oblečenie vyskúšať. Prečo napr. H&M má plus size kolekciu, ale v kamenných predajniach ju vobec neponúkajú? Je to hrozne nefér - veď moje peniaze sú rovnaké ako peniaze ženy s veľkosťou 38. Nechápem to a štve ma to.

zaba21
13. sep 2023

Mám veľkosť 48 (vyska170, váha 87) obliekam sa jednoducho, skôr športovo, nakupujem hlavne:
C&A - povedala by som, že majú najkvalitnejší tovar
Reserved
HM
Tchibo
KIK - netreba mať predsudky, dajú sa tam nájsť aj fajn veci. Viem si tam vybrať športové veci, nohavice, rifle, tento rok aj fajn jednoduché letné šaty.
Inak tiež nerada nakupujem cez internet, potrebujem vyskúšať.
A k tej dostupnosti sortimentu v predajniach. Dcéra brigádovala vo veľkom obchode s odevami, vedenie ich drbalo, že majú malé tržby. Len akosi keď im dávala dcéra spätnú väzbu, čo si zákazníci žiadajú, tak akosi na to vedúca nereagovala. Zákazníci napríklad žiadali v rámci detského sortimentu bundičky, legíny, mikiny, oni mali plný obchod prečančaných šatičiek. Takže v praxi je to niekedy aj tak, že personál nemá možnosť ovplyvniť sortiment .

-

muchotrafka298
13. sep 2023

@simca06022011 mozem ti poslat pozvanku, zaregistrujes sa cez link a mozes pozriet ponuku.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
13. sep 2023

Ja len malú vsuvku😁
"kým tučný schudne,chudý umrie"

lily14
13. sep 2023

Skús sekač nájdeš tam krásne kúsky pre moletky

muchotrafka298
13. sep 2023

Ci sa to autorke bude pacit alebo nie, tak vela druhov oblecenia vyzera dobre iba v mensich velkostiach. To je proste fakt, preto su znacky co maju len do velkosti 40. A reci typu, ze napriklad puzdrove saty vyzeraju dobre aj na velkosti 50 alebo 60 su hlupost. Poznam jednu cesku youtuberku, co ma velkost 50 a cpe sa do obtiahnutych veci, legin, body s vystrihmi. Nie je to vkusne a vobec nie pekne.

akiana
13. sep 2023

@muchotrafka298 Ukaz ktora

muchotrafka298
13. sep 2023

@akiana nebudem robit nikomu reklamu. Proste je to ceska youtuberka s ruzovymi vlasmi a cca 130 kg.

ckocka
13. sep 2023

Hlavne velké velkosti vyžadujú kvalitné strihy, materiály a precízne vypracovanie, záševky, a s tým sa vo fabrikách chrliacich tony handier nikto zaoberať nebude. Chudá žena si može obliecť aj vrece a bude vyzerať dobre, tučná potrebuje poctivé krajčírske remeslo a bude vyzerať dobre. S tým samozrejme súvisí aj cena.

simca06022011
13. sep 2023

@muchotrafka298 jaaaj uz som tam, mam co robit niekolko dni... :DDD este aj ecco topanky som si tam nasla... odpadnem... len skoda ze nie to zhanam :D

lasona
13. sep 2023

Ja mam veľkosť xs, s...ale tiež si nejdem nájsť nič na seba...doslova handry...krátke, obrovské. ...svetre ktoré nič nezahreju , kríze hole . Široké nohavice, divne strihy...otras.. skus mrknúť sekace.. tam možno nájdeš.. inak raz som pracovala pre veľký obchodný reťazec a keď som sa s manažérkou bavila ze chýbajú väčšie veľkosti, tak povedala ze majitelia to nebudú objednávať, lebo to skoro nik nekupuje a potom to stojí v skladoch...keď robili prieskum tak najviac sa predávalo S, M a XL. Tieto veľkosti vždy chodili po viac kusov

simca06022011
13. sep 2023

@ckocka PRESNE. To hocijaka handricka nie je dobra, viem si vziat dve rozne napr tie spominane puzdrove saty a jedny su perfektne, a v druhych mi bude kazdy fald trcat... vobec nestaci nastrihat vacsie.. ja osobne aj keby som mala velkost 38, tak by som si napr dnes NIC nekupila. podla mna "moda" je to hrozna, kvalita strasna v kazdom jednom obchode kde som vkrocila..

dadis
13. sep 2023

Baby, prosim aj ja pozvanku do best secret 🙏

riyadh
13. sep 2023

@janetinka27 48 vobec nie je normalna velkost, vyhovorka nositeliek, mam 38-40a uz to sa mi zda dost, viem si predstavit ako sa snazite v kabinke nieco na Seba natiahnut. Skor by som sla cestou zdravsieho sposobu zivota a schudnu ako tvrdit ze 48 je normalna vaha.

akiana
13. sep 2023

@dadis Pis spravu

rebellefleur
13. sep 2023

A autorka, k tym kortikosteroidom - 21 rokov mam autoimunitne ochorenie a kortikosteroidov mam v sebe na kila a mam opacny problem ako ty..ale jednoducho chapem, ze dopyt po velkostiach,ci uz 34 alebo presny opak, c 48 je dost nizky atomu zial odpoveda ponuka v obchodoch. Jednoduche. Logicke.

muchotrafka298
13. sep 2023

@simca06022011 kazdy den sa otvaraju nove akcie, mozes si filtrovat aj oblecenie napriklad podla znaciek, druhov. mas tam damske, detske, panske. Bezproblemove dodanie, vratenie tiez /maly detail pri vrateni, treba ist s balikom osobne na postu/, do par dni mas prachy doma za veci. Dodanie trva cca tyzden. Jako a nechcem Ta navadzat, ale sekciu home si si vsimla? Vazy, sviecky, doplnky, pohare, postelne, uteraky 😂

dadis
13. sep 2023

@akiana Uz som dostala, dakujem

muchotrafka298
13. sep 2023

@simca06022011 ja som bola dost zaskocena, aky sortiment je u nas v obchodoch S.Oliver alebo Esprit. Ved to nema ani poriadny strih, take cele nejake divne site, jak krive keby to bolo, odstavajuce vystrihy. O nohaviciach ani nehovorim. A pritom tam maly tak dobre veci do roboty (no aj teplaky, ale tie teda do roboty nenosim).

guliver19
13. sep 2023

A to je akoze nieco pozitivne? Ved to je tragicke a poukazuje to na zvysujuci sa vyskyt ludi s morbidnou obezitou. Miesto pisania tohto prispevku a fnukania preco velkosti morbidnej obezity nie su k maaaaniiii si si mohla uz zacvicit😀. Neverim ze sa citis dobre vo svojej kozi.

klip0
13. sep 2023

Väčšie veci všeobecne má napríklad Tesco, pepco, Takko, C&A, KiK. Tam sú mne najmenšie čísla často veľké. Ale tiež som mala hodne kíl navyše. A pri váhe 98kg a 172cm som nosila veľkosť XL a teda 42. Väčšie ako 42 som nemala nikdy nič. A teda bola som riadne pribrata aj na pohľad.
Ale súhlasím s tým že ešte väčšie čísla nepotrebuje tak veľa žien, zato ich je menej.
Ale napr aboutyou má dopravu zdarma, vieš si objednať aj ja neviem 10 šiat, jedny nechať a zvyšok vrátiť. Veľmi rýchlo vrátia peniaze

denithestrange1993
13. sep 2023

Co ja viem? Podla mna sa dnes vie obliect skoro kazdy,pokial uz fakt nema 150kg. Odporucam nenavstevovat retazce urcene pre tinedzerky a mlade dospele. Naozaj nemozes cakat napr od takeho new yorkeru,co vyrabaju konfekciu pre mladych, aby mali velkost 52.

petkavka
13. sep 2023

S mojou mamou riesim uplne to iste. Na druhej strane chapem obchodnika. Naposledy som mame kupovala kabat. Vyskusala tak 10 a fakt sedel az ten posledny. Saty este narocnejsie - casto odchadzame naprazdno, lebo to proste nesedi :/. Jednoducho nad 46 sa tazko kupuje aj ked je.

simca06022011
13. sep 2023

@muchotrafka298 tak ja som bola s s.Oliver spokojna, aj teraz ok.. co sa tyka kvality.. ale dnes napr. som tam nabehla a mali strasne malo tovaru... ale STRASNE. NIc nemali vpodsate, par stojanov s tym istym, skarede vsetko.
Celkovo teraz ta moda, siroke tricka, take co ja ani na doma nenosim, max reklamu na to tlacime... neznasam ich, alebo vsetko kratke... siroke...ble...
a hej, vsimla som si na tej stranke vsetko.. uz aj praca je vypnuta a mam co robit fakt par dni :D kym sa zorientujem... riadne vela veci tam je.

muchotrafka298
13. sep 2023

@simca06022011 ano, toto tam pozorujem uz cca rok-dva, ze par veci, co maju po 10-15 zavesene v na regaloch. nic ine. Naposledy tam mali teraz v lete len vsetko v kombinacii ruzovej a oranzovej, vyzeralo to otrasne. Nie ze obrazne 5 veci, ale tam fakt mali 5 roznych veci v celom obchode.

enusamt
13. sep 2023

@autor poslednu dobu kupujem v Takku.. Zvyknu mavat pekne kusky.. Jedine tam uz kupim na seba, lebo Kik zacal mat cudne strihy

simca06022011
13. sep 2023

@muchotrafka298 no s tými farbami je to otras, to aj tkae značky ako tchibo majú.. stále tie isté farby... sem tam im prepne a majú obdobie kikiriki, ale iná stále dookola čierna, biela, tmavomodrá a nieeeekedy červená. Ja som dnes nasla tmavo zelené nohavice a jasne ze som ich kúpila:D všetko mam čierne, modré:D teraz sa trápim co k tomu, aj sukňu som vychytala zelenú vo výpredaji:D za 10eur. Ale iba v reserved. Celú Európu v bb som prešla na komplet prípravená kúpiť všetko :( kedysi som raz-2x do roka vbehla do Olivera, a odišla komplet oblečená od nohavíc po kabát.. A za posledné 3r som tam kúpila 2 tričká vo výpredaji dcére a sebe jedno aj to nenosím. Myslím ze cez kovid to začala a odvtedy všade samé haraburdy :(

muchotrafka298
13. sep 2023

@simca06022011 podla mna sa oplati, ked su velke vypredaje, ist pokukat aj Reserved alebo Mohito. Aj tam sa daju najst solidne veci az do velkosti XL alebo 46 (viem ze mas mensiu, tusim 38 si pisala). Ja si tam bezne kupujem topy alebo sukne a saty vo vypredajoch. Saty za 6 som si teraz kupila, minule za 10 EUR. Lebo za mna to v tych obchodoch nema vacsiu ceny a vobec nie 50 za saty v Reserved alebo 45 za nohavice.

janetinka27
13. sep 2023

@riyadh nepisem, ze je zdrava, ale je normalna. Staci sa pozriet okolo seba a clovek vidi kvantum zien s velkostou 48 aj viac, nie je to ziadna nezvycajna velkost. A co, mam sa zastrelit? S vahou bojujem od puberty a vyhovarat sa nebudem. Som tu, chcem zit, chcem sa pekne obliekat a je mi srdecne jedno aku mas velkost a ako sa v nej citis.

dadis
13. sep 2023

@muchotrafka298
@simca06022011 za mna tiez si S.Oliver uz neviem vybrat, teraz ficim na Only a Esprite asi najviac, Reserved nam tiez par peknych siat..