Prečo nemajú v obchodoch s oblečením aj väčšie veľkosti?
Mám veľ. 48. Zase sa tu urcite nájdu krásne a vzdy štíhle rýpalky, ktoré budú riešiť prečo to tak je. Ale skúsme toto teraz neriešiť.
Zaujíma ma, že prečo v obchodoch s oblečením nemajú na predajni aj väčšie veľkosti - povedzme 48-52. Neverim tomu, že by sa im to nepredávalo - vidím vo svojom okolí vela žien, ktoré by to urcite uvítali. Väčšie veľkosti sa daju kupit len cez internet, ale mne sa nechce stale hore-dole platit poštovné. Ja si chcem oblečenie vyskúšať. Prečo napr. H&M má plus size kolekciu, ale v kamenných predajniach ju vobec neponúkajú? Je to hrozne nefér - veď moje peniaze sú rovnaké ako peniaze ženy s veľkosťou 38. Nechápem to a štve ma to.
@janetinka27 jasne, ze vacsina zien sa chce pekne stylovo obliect, nezalezi na velkosti. Len bohuzial nas trh a kupyschopnost je tak mala, ze sa znackam, ktore sa specializuju na modu plus size neoplati u nas otvorit obchody. Lebo povedzme si uprimne, nie kazdy moze dat za tricko 50 EUR, za rifle 150 alebo za sveter 100. V Nemecku je vela takych znaciek, co maju aj vacsie velkosti, lebo ten trh tam je trebars omnoho vacsi. Da sa objednat cez internet Gerry Weber, Betty Barclay, Ulla Popken, Marks and Spencer. Su aj unas eshopy, kde sa tieto znacky daju kupit. Treba sa proste zmierit s tym, ze vacsia velkost u nas nie je bezne dostupna, lebo by to nikto skoro nekupoval.
@janetinka27 tak ked sa chces pekne obliekat, a je problem s vasou velkostou a vahou, uz len si dat sit na mieru Vam ostava.. Alebo ty h xy zien s tvojou velkostou ked ich tolko vidis na okolo oslov, kde nakupuju a si vytvorte klub, Lebo ja praveze na okolo vidim tie so zdravsou vahou a sem tam sa mihne boubelka
@muchotrafka298 objednavam si oblecenie, v obchodoch kupujem iba obcas. Viem, ze objednat sa veci daju, ale reagujem na clanok, ze vyber vacsich velkosti v obchodoch je slaby, co je pravda (a zostava najma objednavanie, skusanie, vracanie naspat atd.)
@janetinka27 ano, vyber je slabsi, ale je to preto, lebo u nas nie je dostatocna kupyschopnost obyvatelstva pre tieto velkosti, znacky a pod. Su specializovane XXXXL obchody, ale jasne, tam nie je sortiment ako v 50 obchodoch v nakupaku do velkosti 44/XL. Toto ale nikto z nas nezmeni. Treba pracovat s tym co je dostupne.
@riyadh ale ja oblecenie mam, objednavam si ho. Reagujem na clanok, ze vacsie cisla sa v obchodoch vyskytuju menej.vobec si nepotrebujem dat na seba sit alebo oslovovat plnsie zeny na ulici....
*boubelky* su predsa bezne, pozri si zeny 50+, ale kludne aj mlade dievcata, pozri si ludi na kupalisku, pri mori. Ja teda vidim naokolo plno ludi s velkostou 48+ a kto nie, tak si ludi okolo seba nevsima.
@muchotrafka298 xxxxl obchody? Sorry, som normalna zena, nie slon. Trochu na smiech. Oblecenie c. 48 je len o kusok vacsie ako c. 46, nie je to ziadny stan. Zrejme si nevies vobec predstavit cloveka s velkostou 48.
Mne je to jedno, nepotrpim si na orsay, hm a podobne veci z nakupakov.
@janetinka27 mne je uplne jedno, ake velke alebo male oblecenie nosis. To bol priklad, ze taketo obchody pre ludi vacsich velkosti su (niektore su od 2XL). Pokial nie si spokojna so sortimentom tu, tak si kludne mozes otvorit obchod v nakupnom centre s vecami, ktore budu krasne aj vo vacsich velkostiach. Velkost 48 za mna je vacsia velkost, to nie je myslim ziadna urazka, takto to napisat.
@muchotrafka298 a to uz preco by som mala uvazovat o otvoreni si nejakeho obchodu v nakupaku? Ja som reagovala na autorku a jej uvahu o nedostatku vacsich veci v beznych obchodoch. Nemusis riesit moje obliekanie, ja som so svojim oblecenim spokojna. A nenapisala si 2xl, ale xxxxl.ale to je jedno, len neries mna, ja som sa nestazovala, ze chodim do prace hola
@janetinka27 pre mna 48 by som sa citila ako vorvana a velky slon, ale samozrejme pre teba je to super a ok a vyborne sa citis.. Verim ti
@riyadh ano, ja sa mam rada aj napriek svojej velkosti, popracuj na svojom sebavedomi.
A necitim sa super, bojujem s nadvahou od puberty ako som pisala vyssie. A ked budes den chodit v mojich topankach, potom mozno zistis, ako sa citim zlaticko
@janetinka27 po pracujem na svojom sebavedomi😊a ty ta poprosim popracuj na svojej vahe😉
@janetinka27 pre mna su to len vyhovorky, ako bojujes od puberty, to ja ake som Mala tazke detstvo a puberty by som musela mat uz 200kg
@riyadh to mi je luto, kazdy z nas si nesie svoj kriz. mozno aj preto by si mohla vediet, ze pokial o druhom nic nevies, nesud.
V Kiku majú aj väčšie veľkosti a dokonca aj v Takku.nieco viac nobl asi skôr si dat usit. Aj na sashe sa da ze dat si usit ale nie všetky väčšie veľkosti siju lebo potrebujú viac materialu a tým padom aj vec vyjde drahšie.
@ali08 presne tak ako pises. Su bezne obchody (CA, Kik, F&F, Peek and Cloppenburg, Takko), kde vacsie velkosti su, ale nie su asi dost "nobl" pre autorku otazky. Dostala tu v diskusii niekokolko typov, kde si kupi bezne oblecenie. Ked chce nieco lepsie, krajsie, spolocenske, moze si dat usit na mieru.
Marina Rinaldi ma trebars veci az do velkosti 60 a to si myslim, ze tam maju skutocne pekne a trendove kusky ale za vyssie ceny.
@anjelicek26 prosím ťa to čo si napísala za kravinu, úzke kabínky? Vieš aká je veľkosť 48? to je žena s nadváhou, nie morbídna obezita.
@kvetinka75 ja hovorim sama za seba, nie som vyssia od kybla a prakticky stihla a teda ked si v kabinke odlozim tasku, veci a prezliekam sa, tak sa tam citim ako sardinka... A ano viem, aka zena je velkost 48... nikde som nepisala o morbidnej obezite, ale ze pred tym zrkadlom v tej uzkej kabine je to proste na depku uz s tymi kilami riadne... vyskusat si to v pohode doma je omnoho omnoho lepsia alternativa...
@anjelicek26 tak neviem do akých obchodoch chodíš, ale u nás teda úzke kabínky nie sú.
Kabinky sú rôzne a aj velkostne hl.ked ideš s deťmi tak je jedna kabinka väčšia, mne skôr vedia zrkadla nerada sa kukám na seba 😊 ale v kabinke to holt musi byť
@kvetinka75 tak chodim do viacerych 😂 Doma je mi to proste pohodlnnejsie skusat ako tam, vzdy neviem kam sa otocit veci vesiam, striedam, taska, moje veci, topanky, no wth... ano mozno som narocna 😂
@anjelicek26 kabinky (takko, C&A, lindex, newyorker, kik, tesco F&F, H&M pre zeny) su obrovske, ziadna depka
@anjelicek26 tak jasné doma je doma. zase nemôžeš čakať, že budeš mať priestor 12m2.
@muchotrafka298 prepáč, ale ked mam väčšiu velkost tak sa mam uspokojiť s handrami z Kiku? Marina Rinaldi je úžasný obchod, rada tam chodím - bohužiaľ je najblizsie v Prahe.
@autorka no obezne zeny su vacsinou z nizkoprijmovej vrstvy (nehovorim, ze to je pravidlo), preto sa luxusnejsie znacky na nich menej orientuju.. https://www.nocka.sk/obezita-a-chudoba-psychoso...
A inak pozerala som tu Marinu Rinaldi, predtym som tu znacku len zbezne registrovala, ved to je uplne iny cenovy lvl nez spominane H&M 😅 a pozerala som saty, tak vsetko chubby modely a velke cisla - a teraz keby si chcem kupit model vo velkosti 13 ci 15, mam sa ist stazovat na lamparen?
@dadis ale čo sa tu my este vsetko nedozvieme… 🤣🤣🤣 obézne ženy sú chudobné 🤣🤣🤣
Autorka - vobec nemusis nosit "otrasne handry z Kiku". Mozes nosit vylucne site modely od navrharov Boris Hanecka alebo Hana Prevratilova Ti ich urcite za stovky EUR radi usiju.
Neurazaj prosim zeny, ktore si kupuju oblecenie v beznych retazcoch. V predajniach Peek and Cloppenburg je vela nemeckych znaciek s plus size oblecenim a to ja za handry nepokladam. Skoda, ze si v prvom prispevku nenapisala, ze hladas cenovu hladinu ako je Marina Rinaldi alebo Max Mara. Diskusia by sa uberala inym smerom.
@dadis - Marina Rinaldi ma uzasne veci, ale v uplne inej cenovej kategorii ako je dostupna priemerne zarabajucej pracujucej zene na Slovensku. Za mna oni maju krasne a trendove veci pre vsetky vekove kategorie, spolocenske saty, casual oblecenie do prace v plus size.

@janetinka27 ja zase vela takych zien vo svojom okoli nemam, co neznamena, ze nie su. chapem, kazda zena by brala 36tku, ale kazda sme ina a mas pravdu, treba sa mat rada v akejkolvek velkosti - a k tomu urcite patri aj pekne oblecenie.