Prečo sa mi z nových topánok robia otlaky?
PPrečo sa mi robia otlaky ( názov)
Prečo sa mi vždy keď kúpim nové topánky urobia otlaky? Kým ich ako tak rozchodim..nie sú mi veľké ani malé proste akurát 😶 vždy mám krvavé nohy zozadu, neviete čo by mi pomohlo ? Ďakujem
kupuješ tvrdé, nekvalitné topánky.
Aké mám kupovať
Tak jedine to bude tým, že topánky sú tvrdé a preto ti robia otlaky, lebo pokiaľ by bola topánka mäkká, kvalitná, tak nie je dôvod, aby ti otlaky robila
Ja kupujem vylucne kozenne topanky a aj tak mam prve 1-2 todrete nohy, riesim to tak ze 1den ma trochu otlacia vidim kde a rovno si tam nalepim leuloplasty a cakam az sa rozchodia
A to mam nohy ako obuvnicke kopytko, standardizovana 37ka
Tak jedine to bude tým, že topánky sú tvrdé a preto ti robia otlaky, lebo pokiaľ by bola topánka mäkká, kvalitná, tak nie je dôvod, aby ti otlaky robila
@piece najnovšie mi to urobili také čo majú vnútri kozusinu mäkkú tak ja neviem ..
@anonym_autor takmer kazda nova topanka (aj kvalitna kozena v spravnej velkosti) sa musi trosku rozchodit, vo svoch ci okolo paty zmaknut, natvarovat na danu nohu. Metoda preventivnej naplaste (resp. vcas) pomoze preklenut tych prvych par obuti/dlhsich chodeni, aby neurobili otlak, nezodrali pokozku. Zenska jemna pokozka je na to este citlivejsia.
Zlaté moje "škaredé" barefoot-y. Toto presne som prestala riešiť, odkedy ich nosím.
Mám kolegyňu, čo má teóriu, že v každých topánkach stačí vydržať prvé dva týždne krvavých nôh a potom už je dobre. 😲
Zlaté moje "škaredé" barefoot-y. Toto presne som prestala riešiť, odkedy ich nosím.
Mám kolegyňu, čo má teóriu, že v každých topánkach stačí vydržať prvé dva týždne krvavých nôh a potom už je dobre. 😲
@galganka anin ja to uz moc neriesim v BF. ale su vynimky. otlaky mi robili tenisky Ellarte a samozrejme niektore balerinky - preto som si zamilovala Saltic. tie otlaky nerobia
Mne to robia každé, a to sa tiež snažím kupovat kvalitné. Riešim to silikónovou vložkou, takými lepkami z DM na istý čas, kým sa rozchodia. Alebo teda tie silikonove naplaste na nohy.
@galganka že škaredé, dlho som nevidela tak pekné mokasíny ako má belenka a shapen 🙃. A pohodlnosť win win 🙏
Mne to robia každé, a to sa tiež snažím kupovat kvalitné. Riešim to silikónovou vložkou, takými lepkami z DM na istý čas, kým sa rozchodia. Alebo teda tie silikonove naplaste na nohy.
@lukbe skúsim ďakujem
Oblepit riadne patu,,hrubu ponozku a vychodit topanky po byte. Mne to pomohlo. Ak mas otlak uz, v lekarni,maju twraz,kopec kvalitnych naplasti na pluzgiere od topanok.
@anonym_autor v skratke, ak ti topánky robia otlaky, tak ti nesedia na nohe správne. Ja mám s týmto problém pri komerčnej obuvi, lebo mám veľmi úzku pätu 🙂.
@a0 to nie je môj názor, iba prvá reakcia, s ktorou sa väčšinou stretávam 😀 Kolegyňa moje topánky volá capačky, alebo škaradky. hej, tá oleukoplastovaná 😀
@galganka vies co je sranda? mne klasicke bot ypridu skarede a neprirozdene. ved BF vyzeraju ao bosa noha, bosa noha ema prsty do spicky, ked idem po plazi naboso, moje chodidla nei su spicate a nikomu to nevadi. ked si zrazu obujem boty, tak je tvar chodidla zrazu smiesny. preco nebol smiesny na plazi?
je to sic epre mna pochopitelne, preco BF boty ludia tkato posudzuju, ale zas ked nad tym uvazujem takto hlbsie, pride mi zvlastne, ze sme sa k takemuto nazoru dopracovali.
@galganka vies co je sranda? mne klasicke bot ypridu skarede a neprirozdene. ved BF vyzeraju ao bosa noha, bosa noha ema prsty do spicky, ked idem po plazi naboso, moje chodidla nei su spicate a nikomu to nevadi. ked si zrazu obujem boty, tak je tvar chodidla zrazu smiesny. preco nebol smiesny na plazi?
je to sic epre mna pochopitelne, preco BF boty ludia tkato posudzuju, ale zas ked nad tym uvazujem takto hlbsie, pride mi zvlastne, ze sme sa k takemuto nazoru dopracovali.
@majamat vieš odporučiť nejaké zimné nepremokavé teplé? Ďakujem
@majamat to je tým, ako dlho to trvá, podľa mňa. moje úplne prvé barefootky prišli aj mne divné tvarom. v každom výklade som si nohy obzerala. 😀 teraz zase odpadávam, keď idem trebárs do Deichmannu, aké špicáky tam sú 🙂
@a0 to by nedala na nohy. 😀 ani odskúšať moje nechce 😀
@galganka mne sa zdaju clekom fajn tvarovo Grundies. mam len jedny cizmy,a le tie vobec nei su tak vlemi siroke , skor su to boty, akoby s okruhlejsou spickou. aj Leguano nie su uplne velmi rozsirene, ale ten predok je pomerne okruhly.
inak ked uz sme pri tom tvare BF. mne osobne pride dost smiesne, ked maju zeny na nohach cez leto zabky, ci slapky, z ktorych im cuhaju prsty pomaly az na beton, mne sa to stavalo, nehovoriac o nepeknych haluxoch. niekto ma sice k haluxom sklony a teda kedysi sme BF boty nemali no teraz maju moznost zmenit to.
ja som zacala BF nosit po tom, ci mi prisla komrcna obuv cim dalej tym uzsia. mam siroku nohu a lodicky som prestala nosit uz velmi davno, ked som nejake kupila, tak som neskutocne trpela. dokonca aj niektore typy tenisiek mi robili otlaky na malickoch, ktore ma strasne palili. bolievali ma bruska na chodidlach za pstami z toho,a ko sai noha posuvala dopredu, toto uz nezazivam.
@anonym_autor ja si kupujem iba koženné topánky a nikdy som z nich otlaky nemala. Raz som si kúpila sandále na leto , také štrasové umelina a z toho som mala otlak na každom prste na nohe.
@galganka mne sa zdaju clekom fajn tvarovo Grundies. mam len jedny cizmy,a le tie vobec nei su tak vlemi siroke , skor su to boty, akoby s okruhlejsou spickou. aj Leguano nie su uplne velmi rozsirene, ale ten predok je pomerne okruhly.
inak ked uz sme pri tom tvare BF. mne osobne pride dost smiesne, ked maju zeny na nohach cez leto zabky, ci slapky, z ktorych im cuhaju prsty pomaly az na beton, mne sa to stavalo, nehovoriac o nepeknych haluxoch. niekto ma sice k haluxom sklony a teda kedysi sme BF boty nemali no teraz maju moznost zmenit to.
ja som zacala BF nosit po tom, ci mi prisla komrcna obuv cim dalej tym uzsia. mam siroku nohu a lodicky som prestala nosit uz velmi davno, ked som nejake kupila, tak som neskutocne trpela. dokonca aj niektore typy tenisiek mi robili otlaky na malickoch, ktore ma strasne palili. bolievali ma bruska na chodidlach za pstami z toho,a ko sai noha posuvala dopredu, toto uz nezazivam.
@majamat ja si raz za čas obujem aj Conversy a pod., ale to sa hneď večer ozývajú moje malíčky, že či mi šibe 😀 ja teraz celkom frčím na Koel, konečne mám na moje chudé lýtka šnúrovacie čižmy až pod kolená 😀 a aj letné sandále majú super. 🙂
@majamat vieš odporučiť nejaké zimné nepremokavé teplé? Ďakujem
@anonym_autor ja pouzivam akekolvek BF, co som si kupila. asi sa mi stalo, ze mi premokli, no hlavne ich pravidelne osetrujem.
mam na hladke kozene boty vosk, mam aj osetrujuci spreja na tie z brusenej koze mam aj nejaky sprej. teda myslim. na letne boty som to moc nepouzivala, na jesen som aksoiu nosila stale to iste a dost ryhclo sme sa dostali do chladnych dni. botasky som tuto jesen nosila minimalne.
dcera mala jedny Shapen boty, teraz cih nosim ja. sice premokli, ale bola fakt dlho v riadnom snehu. nemala ich premoknute nijak extremne.
no mozno by boli vhodne skor turisticke boty.
neviem ci si zachytila ale, ze ja nosim Barefoot. je to iny typ topanok, nie je to komercna obuv. mnohe z nich su kozene, su drahsie, tym padom su maksie, aj ked mozu byt vynimky, no hlavne ak splnaju kompletne kriteria BF, potom su tu urcite vlastnosti, ktore nie vsetkym vyhovuju. ak ich chces nosit, treba tieto vlasnosti poznat, aby si nebola sklamana a potom sa rozhodnut.
napr rovna a tenka podrazka. toto je dost individualne, aj ked je fakt, ze niektore zimne mozu byt trosku hrubsie. podrazka by mala byt taka, ze citis cez nu povrchy po ktorych chodis.
a teda ku konkretnym znackam, ja chodim vacsinou len po chodnikoch, nenosim nejake extra turisticke boty, cize bezne zimne.
mam Shapen snurovacie s barancekom vovnutri, mne prestali aj napriek tenkej podrazke mrznut nohy preto, ze ich nemam stiahnute a dobre sa prekrvuju. cize ja s tenkou podrazkou nemam absolutne ziadny problem. tieto boty su pomerne siroke v prstoch, tvar sa mi paci, tieto maju aj akoby naznaceny palec-spicku vo vnutornej strane boty.
BF boty mozu mat rozne tvary, tieto teda maju palec vpopredi a smerom k malicku ide oblusik, su sirsie.
z tejto znacky mam este svetle z brus, koze s vnut strany je zips. svetla kiza zachadza a uz ju neviem ocistit.
okrem toho mam Be Lenka boty tieto maju podrazku tuhsiu, aj zda sa hrubsia, povrch sice cistit, ale nedaju sa tak ohnut,a kos a daju Shapeny. rada ich nosim, lebo sa dobre obuvaju, len ich obuvakom natiahnem, vyzeraju pekne, tvar spicky je rovnaky, su pomerne siroke, barancek je aj zvonka ( teda to aj na oboch predchadzajucich ) su sede,brusene, ale opat, strasne pozachadzali, posobia osuchane, staro, aj ked nevadi,a j taky styl sa nosi. dcera ma rovnake hnede a mala v minulostic cierne, kizusinka je svetla na vsetkych, taka prirodna.
okrem toho mamFare bare , tieto su v pae a v strede uzsie, su snurovacie, pod priehlavkom citim torsku pnutie, lebo su uzsie. aj ked tato cast boty, kde sa zacina snurovanie je zvycajne na botach pevnejsi, no ak je bota sirsia, zmestia sa tam moje siroke nohy lepsie. no tym, ez su snurovacie, viem ich nosit, su kozene, prisposobive, podrazka je pomerne tenka a spicka je taka akoby hranatejsia, rovnejsia. len trosku,a le tym, ez nejdu do takej sirky, ako predchadzajuce znacky, tak posobi hranato.
inak su celkom pohodlne, kozisinka vovnutri.
a mam este cizmy Grundies a tie nei su tak siroke, v strede boty citim pnutie, z vnut, strany zips. spicka ide do sirky,a le je okruhlejsia, je tam aj aplec naznaceny, tieto mi pripominaju tvarovo viac komercnu obuv, podrazka ani neviem, asi nie je uplne tenka. nosila som ich skor vynimcne a amla som ich len jendu sezonu, tak si moc nepamatam. inak su vlemi pekne, tiez brus, koza - su hende, pekne.
dcera ma este Be lenka sede s brus koze, vovnutri celkom hrubykozustek, su vlemi pekne, ale napr Belenky su niektore trosku mensie, aj tieto. potrebovala by som vacsie cislo, tie co mam pozachadzane su vacsie, mozno uz vychodne, hoci su rovnake cislo. oboje 39
a dcera ma este snehule Shapen a to je mensie cislo - 38 a su podobne, ako tie mensie Belenky. tie snurovacie shapeny,c o mam su tiez 38 a su fajn.
no v tychto mensich Belenka a v Shapenoch mam problem, ez su na spicka nizke a preto citim zvrchu na nechte na palci tlak. asi by som potrebovala vacsie, aj ked ich zvladam v pohode.
ti snehule nie su vyslovene na riadny sneh, hore su otvorene, nie je tam zaidna snurka, cize sa tam sneh nasype a nie je tam snurovanie ani zips, mne sa tazko obuvaju cez patu.
@majamat to je tým, ako dlho to trvá, podľa mňa. moje úplne prvé barefootky prišli aj mne divné tvarom. v každom výklade som si nohy obzerala. 😀 teraz zase odpadávam, keď idem trebárs do Deichmannu, aké špicáky tam sú 🙂
@galganka ved toto. mne tiez pridu klasicke boty strasne divne. uplne neprirodzene.
@majamat ja si raz za čas obujem aj Conversy a pod., ale to sa hneď večer ozývajú moje malíčky, že či mi šibe 😀 ja teraz celkom frčím na Koel, konečne mám na moje chudé lýtka šnúrovacie čižmy až pod kolená 😀 a aj letné sandále majú super. 🙂
@galganka no Koel sa mi pacia, len tusim nie su idelane na moju uplne siroku nohu. ja mam taku labu. aj pata,a j cele chodidlo je siroke, priehlavok skor stredny az vyssi, cize ja potrebujem riadne kapce 😀
@galganka no Koel sa mi pacia, len tusim nie su idelane na moju uplne siroku nohu. ja mam taku labu. aj pata,a j cele chodidlo je siroke, priehlavok skor stredny az vyssi, cize ja potrebujem riadne kapce 😀
@majamat na mám zas kostnatú a úzku pätu a tieto mi veľmi dobre sedia. 🙂 ešte lepšie ako belenka, alebo vivo. 🙂 a camper tiež parádne sedia aj vyzerajú.
No ja mam teraz prve zimne Olivier bf, lebo ostatne mi prisli drahe a nemali moju velkost, robia od 36 damske, tieto maju sice nalepku 36, ale su take trocha vacsie 35-ky, vnutri je ovcia kozusina a dnes som sa v nich skoro zabila. Barefooty nemaju dezen a ked, tak smiesny, klze sa mi v nich teda a dalsia vec, ze mne je v nich zima odspodu. To aj v teniskach zo sietoviny mi bolo lepsie ako v barefootoch este nedavno. Inak mi tieto od Olivier sedia na nohu tvarom najlepsie, maju aj dostatocnu sirku. Skusila som si rovnaku znacku kupit aj obycajnne s hrubou podrazkou, uvidim, tie mali dokonca velkost 35. Este neprisli.
Ale prve obutie, maju spevnenu patu, tie BF a na pravej nohe, co mam mensiu, tak ako mi tam sa noha kusok pohybovala, tak ma osuchli tiez. Uz teraz to nerobia.
Ja by som chcela zas nerealnu vec, aby vyrabal niekto HYBRID. Teda tvar ako barefoot a podrazka hrubsia, ohybna predsa byt moze, ale na zimu to neobstoji, pre takeho zmrzlinara ako som ja, teda absolutne nie. A paci sa mi aj spevnena pata.
Len co mam robit, ked mam nohu 22,3 cm a vnutornu dlzku mozem mat max. 23 cm, aj to je vela, potkynam sa uz v nich niekedy, ale sirku mam 10 cm 🫣.
Akurat som take fajne cizmy od Gabor vracala, este aj uzke cez clenok mi to bolo a to mam clenky fakt uzke, normalne, v CCC ani jedny cizmy som nezapla, a ten tvar, to nikde nesedi, no je taky problem urobit sirsiu topanku aspon v tej prstovej casti? Nechapem. Muz to nechape, ale ked on ma pri svojej velkosti taku uzku lyzu, ani nepochopi...🫣

@anonym_autor kúpiť lepšie topanky