Prečo sa mi z nových topánok robia otlaky?
PPrečo sa mi robia otlaky ( názov)
Prečo sa mi vždy keď kúpim nové topánky urobia otlaky? Kým ich ako tak rozchodim..nie sú mi veľké ani malé proste akurát 😶 vždy mám krvavé nohy zozadu, neviete čo by mi pomohlo ? Ďakujem
@nevenka ja som teda riadna zmrzlina a v zime nemám problém v barefootoch. práveže dovtedy som mávala ľadové nohy aj v huňatých ponožkách, teraz vôbec, môže byť sneh, pľačkanica, škaredo ako včera a nič. podstatné je, nemať nohu sčapenú úzkou ponožkou, pančuškou, niečím. keď je ozaj veľa mínusov, tak si na silonku dám ešte nejaké ponožky, alebo podkolienky, inak nosievam iba také štucne, len za to, aby mi hore suchý zips neroztrhol silonky😀
@galganka mne tiez nebyva v BF zima. ako som psiala, mam volnu a dobre prekrvenu nohu. v uzkych botach som mala nohu stlacenu a tym ze mam aj Raynaudov sy, pri takom stlaceni s ami uplne stiahnu cievy a mam buiele prsty. raz som mala v komercnych cizmach s tenkou podrazkou cele chodidlo a prsty niele. uplne nedokrvene.
v BF sa mi naopak prekrvuju dobre a tento problem absolutne nemam,c o som rada.
sem tma mi je chladnejsie, ked postavam niekde. ked chodim, je to ok.
@anonym_autor Lebo sú to malé, treba skúsiť o pol čísla, alebo iný strih či druh.
Mne sa to stáva asi pri všetkých topánkach. A to si na topánky potrpím. Kupujem len kožené topánky, alebo tenisky tých drahších značiek.
Keď kúpim topánky od fashion značiek ako MK, Karl apod, tak to trošku aj čakám, ale či sú to espadrilky alebo kožené čižmy, a je jedno, či ecco, alebo MK, alebo ON, všetko ma najprv oderie.
@anonym_autor odporúčam náplasti compeed,sú akoby gélové,odolné voči vode,vydržia na nohe aj 2-3 dni,niekedy aj dlhšie. Môžeš si ich aplikovať už vopred, keď ešte otlaky nemáš, aby si im predišla,ale aj na otlaky,dobre sa ti to zahojí. Nič lepšie na otlaky som zatiaľ neobjavila.
Mne sa robia preto, lebo mam velmi jemnu pokozku ,nie vzdy to je o nekvalitnej obuvi
Ja som prave vracala Geox topanky za 117 euro, 2x krvave nad patou, nemam chut sa nechat viac dokaličiť :(
Zlaté moje "škaredé" barefoot-y. Toto presne som prestala riešiť, odkedy ich nosím.
Mám kolegyňu, čo má teóriu, že v každých topánkach stačí vydržať prvé dva týždne krvavých nôh a potom už je dobre. 😲
@galganka co za škaredé barefooty to máš? Lebo ja mam len pekne. ☺️ A veru nie je nad tu pohodlnu chodzu. Mne uz tie špicaté topanky pridu hrôzostrašné a nepekne. 🫣 A ešte keď si predstavím že s vysokou pravdepodobnosťou bude väčšina ľudí riešiť skôr či neskôr haluxy, no dovidenia. 🫣
@galganka co za škaredé barefooty to máš? Lebo ja mam len pekne. ☺️ A veru nie je nad tu pohodlnu chodzu. Mne uz tie špicaté topanky pridu hrôzostrašné a nepekne. 🫣 A ešte keď si predstavím že s vysokou pravdepodobnosťou bude väčšina ľudí riešiť skôr či neskôr haluxy, no dovidenia. 🫣
@anonym_eca990 mne sa tiež nedajú škaredé. 😂😄 Belenky, Shapeny, Vivo, Camper, Koel, Anatomic, potom jefny saxanovské baleríny na mieru robené....
@anonym_eca990 mne sa tiež nedajú škaredé. 😂😄 Belenky, Shapeny, Vivo, Camper, Koel, Anatomic, potom jefny saxanovské baleríny na mieru robené....
@galganka veď komplet všetkybsu na parádu. 👍🤩 Ja mám teraz krásne členkové Skinners, úžasné sú ako papučky a pritom vyzerajú fakt super. 🙂
@anonym_autor skus Barefoot a otlaky sa stanú navždy minulosťou

Ja by som chcela zas nerealnu vec, aby vyrabal niekto HYBRID. Teda tvar ako barefoot a podrazka hrubsia, ohybna predsa byt moze, ale na zimu to neobstoji, pre takeho zmrzlinara ako som ja, teda absolutne nie. A paci sa mi aj spevnena pata.
Len co mam robit, ked mam nohu 22,3 cm a vnutornu dlzku mozem mat max. 23 cm, aj to je vela, potkynam sa uz v nich niekedy, ale sirku mam 10 cm 🫣.
Akurat som take fajne cizmy od Gabor vracala, este aj uzke cez clenok mi to bolo a to mam clenky fakt uzke, normalne, v CCC ani jedny cizmy som nezapla, a ten tvar, to nikde nesedi, no je taky problem urobit sirsiu topanku aspon v tej prstovej casti? Nechapem. Muz to nechape, ale ked on ma pri svojej velkosti taku uzku lyzu, ani nepochopi...🫣
@nevenka ja som teda riadna zmrzlina a v zime nemám problém v barefootoch. práveže dovtedy som mávala ľadové nohy aj v huňatých ponožkách, teraz vôbec, môže byť sneh, pľačkanica, škaredo ako včera a nič. podstatné je, nemať nohu sčapenú úzkou ponožkou, pančuškou, niečím. keď je ozaj veľa mínusov, tak si na silonku dám ešte nejaké ponožky, alebo podkolienky, inak nosievam iba také štucne, len za to, aby mi hore suchý zips neroztrhol silonky😀