Šperky z materského mlieka
Ahojte, ma niektora z vas takyto sperk? Aku stranku odporucate? Videla som mamilatte ale je tam dlha doba dodania. Mate skusenost? Kolko vas taky sperk vysiel? Dakujem
@angeli121212 ak je to len mlieko, aký význam má urobiť si z potraviny, ktorú som vyprodukovala, šperk, ktorý mi bude túto produkciu pripomínať?
@sisaka to ja neviem pre niekoho to môže byť spomienka inému sa to páči ako som písala mňa osobne to neohúrilo ale určite ma to ani nepobúrilo... Zas ja to beriem že je to len ďalší materiál na výrobu šperkov
Hm ja by som si ho vyrobiť nedala a kedysi mi to prišlo ako úlet, až nechutné, ale potom, cim som si prešla s (ne)kojenim syna a teraz u dcéry (podarilo sa mi dosiahnuť bez pomoci laktacnej, aby sa po mesiaci a pol.prisala) sa na to pozerám už ináč. Síce úlet, ale keď niekomu to vyhovuje, why not? Pre mňa je napr. tá produkcia a samotné dojčenie ako zázrak, vôbec to nešlo a stále nejde dokonale, vidím, že to bude krátkodobé, tak si vychutnávam tie vzácne chvíle s malou kým sa dá, si synom mi to nebolo dopriate.
Paradoxne, tie vlasy mi prídu viac creepy, ale akurát tu niekto dal obrázok šperku a je to pekné a vkusne.
Ja som si ale "vypýtala" na narodky od manžela prsteň. Nechcem to nazvať, že "za deti" 😅 ale vlastne hej.. tak ako mám snubak ako pamiatku a symbol zásnub, obrúčku za manželstvo, tak ten prsteň chcem ako symbol materstva či ako to nazvať.. tie 2 nosím rada, toto mi ešte chýba 🙂
Rýchlo doíšem, že obyčajný prsteň bez biologického materiálu 😅
Hm ja by som si ho vyrobiť nedala a kedysi mi to prišlo ako úlet, až nechutné, ale potom, cim som si prešla s (ne)kojenim syna a teraz u dcéry (podarilo sa mi dosiahnuť bez pomoci laktacnej, aby sa po mesiaci a pol.prisala) sa na to pozerám už ináč. Síce úlet, ale keď niekomu to vyhovuje, why not? Pre mňa je napr. tá produkcia a samotné dojčenie ako zázrak, vôbec to nešlo a stále nejde dokonale, vidím, že to bude krátkodobé, tak si vychutnávam tie vzácne chvíle s malou kým sa dá, si synom mi to nebolo dopriate.
Paradoxne, tie vlasy mi prídu viac creepy, ale akurát tu niekto dal obrázok šperku a je to pekné a vkusne.
Ja som si ale "vypýtala" na narodky od manžela prsteň. Nechcem to nazvať, že "za deti" 😅 ale vlastne hej.. tak ako mám snubak ako pamiatku a symbol zásnub, obrúčku za manželstvo, tak ten prsteň chcem ako symbol materstva či ako to nazvať.. tie 2 nosím rada, toto mi ešte chýba 🙂
@oblecenie99 to si chcem aj ja zaobstarat. Myslim ze za 4porody a roky dojcenia si zasluzim 🙂 ale neviem kedy 🙂
Teraz som dostala prsten od muza. Tak to musim premysliet ze co take. Kde budu vsetky deticky-nejaky symbol. Ci retiazka/privesok. Alebo prsten.
A preco nik nemusi vediet ze su z mm? Ved si to das robit lebo si na to mlieko pysna.
Ci ako mam sperk z mm ale hanbim sa tym pochvalit?🤷♀️
A preco nik nemusi vediet ze su z mm? Ved si to das robit lebo si na to mlieko pysna.
Ci ako mam sperk z mm ale hanbim sa tym pochvalit?🤷♀️
@natalka13 ak sa niekto opyta nemam problem mu to povedat, ale zas nebudem vsade ukazovat a rozpravat o sperku z mm😀 a na prvy pohlad to ani nikoho nenapadne …
Mám spravený strieborný prívesok na retiazke. Stálo ma to cca 30€, na FB Maternitas. Trvalo to max dva týždne. Mne sa to veľmi páči, mám tam materské mliečko a vlásky dcérky uložené do srdiečka.
Mám z mamilatte koralku z MM na pandoru+ synove vlasy a je to decentne dozdobené kúskami opalu aby to ladilo k náramku. Absolútne nikto nevie čo na náramku nosím, mne to pripomína puto so synom. Nosím ho už 5 rokov a má pre mňa výnimočnú hodnotu ❤️ celkovo mi ten náramok pripomína dôležité životné etapy tak prečo nie aj tuto
Mám z mamilatte koralku z MM na pandoru+ synove vlasy a je to decentne dozdobené kúskami opalu aby to ladilo k náramku. Absolútne nikto nevie čo na náramku nosím, mne to pripomína puto so synom. Nosím ho už 5 rokov a má pre mňa výnimočnú hodnotu ❤️ celkovo mi ten náramok pripomína dôležité životné etapy tak prečo nie aj tuto
@oliviakatka nádherne ❤️
ja som mala tusim z mamilatte. koralku na "pandoru" a k tomu mi zadarmo pribalila maly privesok na retiazku. neviem z coho to bolo, ale ten privesok som nenosila, bol len v skatulke a minule som ho nasla a rovno hodila do kosa. ten material(striebro to podla mna nebolo) nejako zvlastne degradoval. koralku na "pandoru" este mam, mam v nej aj dcerine vlasky. ale nenosim ju, lebo je prilis hruba a velka oproti ostatnym. bolo to uplne ine ako ostatne koralky, takze skor bud samostatne alebo na retiazku na krk. ale ja to mam uz skoro 7 rokov, mozno sa odvtedy posunula na lepsiu uroven.
tu koralku som teraz pozrela, ta je v poriadku, asi so striebrom. ale nenosim ju, lebo teda na naramku je velka a nahrdelniky nenosim.
Ah preco som si precitala tento prispevok. Sliny dietata zachvilu :/
Diet divu, ze Slovensko je celemu svetu na smiech.
Celkom nerozumiem tym komentarom ze nikto by nevedel ze je v nich materske mlieko. To potom uplne unika pointa toho sperku. On je vynimocny iba preto ze je z netradicneho a velmi osobneho materialu a hlavne ma nieco znamenat teda ked to nikto nebude vediet, k comu to potom je?
ja som mala tusim z mamilatte. koralku na "pandoru" a k tomu mi zadarmo pribalila maly privesok na retiazku. neviem z coho to bolo, ale ten privesok som nenosila, bol len v skatulke a minule som ho nasla a rovno hodila do kosa. ten material(striebro to podla mna nebolo) nejako zvlastne degradoval. koralku na "pandoru" este mam, mam v nej aj dcerine vlasky. ale nenosim ju, lebo je prilis hruba a velka oproti ostatnym. bolo to uplne ine ako ostatne koralky, takze skor bud samostatne alebo na retiazku na krk. ale ja to mam uz skoro 7 rokov, mozno sa odvtedy posunula na lepsiu uroven.
@chillibubble suhlasim s tyyyym, aj ja mam z Mamilatte strieborne a stale musim cistit tie sperky aj ked ich nenosim, tak su akoby hrdzave. A nemozem ich nosit, lebo ma uplne svrbia
Diet divu, ze Slovensko je celemu svetu na smiech.
@mircalla Nemyslím, že to "frčí" iba na Slovensku.
@mircalla Nemyslím, že to "frčí" iba na Slovensku.
@mateson2004 Urobme si sperk aj z detskeho hovienka.No proti gustu....a ani vizualne nic moc
Celkom nerozumiem tym komentarom ze nikto by nevedel ze je v nich materske mlieko. To potom uplne unika pointa toho sperku. On je vynimocny iba preto ze je z netradicneho a velmi osobneho materialu a hlavne ma nieco znamenat teda ked to nikto nebude vediet, k comu to potom je?
@mircalla hovienko a mlieko sa naozaj da zrovnavat... to su mi argumenty 🤦🏻♀️ ved ti to nikto nenuti, neplatis to ty… aj tetovania niektori neznasaju a aj tak si to ludia davaju a platia nemale peniaze, lebo to ma vyznam PRE NICH, nech hocijaky, nam je do toho nic
@andreatytler pointa sperku predsa moze byt osobna. To potom vsetko vlastne robime alebo mame robit pre druhych “uznanie”?
@mircalla hovienko a mlieko sa naozaj da zrovnavat... to su mi argumenty 🤦🏻♀️ ved ti to nikto nenuti, neplatis to ty… aj tetovania niektori neznasaju a aj tak si to ludia davaju a platia nemale peniaze, lebo to ma vyznam PRE NICH, nech hocijaky, nam je do toho nic
@andreatytler pointa sperku predsa moze byt osobna. To potom vsetko vlastne robime alebo mame robit pre druhych “uznanie”?
@anavixy Asi nechapem co je osobne na sperku z materskeho mlieka...otlacky nozky, ruky dietata, pramienok vlasov je pre mna osobne..
Čo je akože na Tom nechutne, mlieko pijú deti 🤔
ja síce taký nemám, ale kamarátka áno.. oddojcila 5deti, dojčenie bolo pre ňu dôležité tak mi to prišlo pre ňu úplne site keď mi ukazala šperk.. je to originálne a vkusne.. nie je to predsa pokazené mlieko, je to v zivici.. dúfam že sa vám zdajú nechutné napríklad aj obrazy z cestovín, alebo strukovín 😏 tiež je to jedlo..
@mircalla ved to je v poriadku, ze nechapes.. o tom je ten “osobny” vyznam, ze staci, ze to chape ta osoba, ktorej sa to tyka. Ale to ze pre mna to nema zmysel neznamena, ze to nemoze mat zmysel pre nikoho, ved toto nie je jedina taka vec, bezne sa s tym v zivote stretavame, kazdy preziva veci inak a pokial nam tym neublizuje, tak nam to moze byt jedno, vyznam-nevyznam.
@mircalla ved to je v poriadku, ze nechapes.. o tom je ten “osobny” vyznam, ze staci, ze to chape ta osoba, ktorej sa to tyka. Ale to ze pre mna to nema zmysel neznamena, ze to nemoze mat zmysel pre nikoho, ved toto nie je jedina taka vec, bezne sa s tym v zivote stretavame, kazdy preziva veci inak a pokial nam tym neublizuje, tak nam to moze byt jedno, vyznam-nevyznam.
@anavixy Ano, pre niekoho ma osobny vyznam navsteva vestice, veri na urieknutie atd. To neznamena, ze to nie je na hlavu. Vyrabat sperk z toho, co vyprodukuje moje telo je podla mna dost cudne
Dakujem za komentare, ktore odpovedali na moju otazku. 🙂
To, ze niektore mate postoj, ze je to cudne, zvlastne, nechutne…je v poriadku a nemusite si taky sperk zadovazit. Nerozumiem vsak potrebu vyjadrovania sa mimo temu, nikto sa nepytal, ci sa vam to paci, ci by ste to nosili, ci je to vkusne, ci to ma nejaky vyznam. Vyznam to moze mat pre nositelku. A sperky z mlieka ci popola dokonca pupocnika vyrabaju aj inde nie len na Slovensku.
Ja by som to napisala takto.. som zvedava ci by to nosili deti na ich krku, pripadne aby maminy nosili mlieko na hrudi pripnute. Im povedať čo je v tom. Tie su autenticke. Ich reakcia. Prvy dojem na to. Oni povedia jak citia nie po presviedcaní. Som zvedava ci by sa kyslo nezatvárili. Toto mi pride uz cisto... chamtive po vynimocnosti.uz od samopaši čo sq dá v tejto dobe. Este mamine mlieko na hrudi. Je to vytekajuca tekutina. Ach... radsej tisic fotiek mini v privesku ako u starých vojakov.... normalne ma to vykolajilo .🤦🏻♀️
Ja by som to napisala takto.. som zvedava ci by to nosili deti na ich krku, pripadne aby maminy nosili mlieko na hrudi pripnute. Im povedať čo je v tom. Tie su autenticke. Ich reakcia. Prvy dojem na to. Oni povedia jak citia nie po presviedcaní. Som zvedava ci by sa kyslo nezatvárili. Toto mi pride uz cisto... chamtive po vynimocnosti.uz od samopaši čo sq dá v tejto dobe. Este mamine mlieko na hrudi. Je to vytekajuca tekutina. Ach... radsej tisic fotiek mini v privesku ako u starých vojakov.... normalne ma to vykolajilo .🤦🏻♀️
@damira90 Ano suhlasim, uz fakt nevieme co zo sebou. Absurdita mat byt povazovana za nieco pekne a vynimocne a nemas sa vyjadrovat, ak mas opacny nazor.
@damira90 Ano suhlasim, uz fakt nevieme co zo sebou. Absurdita mat byt povazovana za nieco pekne a vynimocne a nemas sa vyjadrovat, ak mas opacny nazor.
@mircalla to že to robí pár jedincov a návrhárov a je to u nich biznis neznamená že to je akceptovatelné a v poriadku. Mne to príde samolúbe, samopašné a keby to mam otociť tak zena porodí dieťa je krasne byt maminou, ale otec zo seba dá čo? do kamienku. Ja vsetko riesim psychologicky a z vela strán, možno som cudná ale mlieko je u mna velké nie. Práve koli deťom že by to mali vnímať na hrudi. 😔
trochu nechapem niektorym reakciam tu. ak nie je "nechutne" nosit cas niecieho tela - kosti, srdca, zubov, mozgu atd. cize popola zo zvierata(pripadne neviem ci sa toto robi aj z ludi 😮), lebo naozaj neviete ktora cast tela je akurat v tom vasom spomienkovom predmete. tak preco je nechutne nosit prasok z inej casti tela?
trochu nechapem niektorym reakciam tu. ak nie je "nechutne" nosit cas niecieho tela - kosti, srdca, zubov, mozgu atd. cize popola zo zvierata(pripadne neviem ci sa toto robi aj z ludi 😮), lebo naozaj neviete ktora cast tela je akurat v tom vasom spomienkovom predmete. tak preco je nechutne nosit prasok z inej casti tela?
@chillibubble ak by ste nevedeli je to mensia diagnoza, riadna psyhologom podlozena lipnutie na veciach stáva sa to aj pocas uz 20roku zivota zberať a maskovat do trvacnosti tieto kosti, a casti , tekutiny tela. Jazycek mrtveho psa a podobné chlpy. ( nebudem pisať dalej) je to smutne, ale
nie je to predmet ani odtlacok velkosti. Tak ako zive ryby v cíne v predmete. Je to velke nie a moze to narobit len skodu. Ja to píšem z tejto stránky. Uz to komentovat nebudem. Kazdeho osobna vec.

@sisaka zas to nemôžeš porovnávať s inými telesnými tekutinami ... Veď materské mlieko slúži na jedenie.. to máš ako kravské mlieko stále je to len mlieko ...
@angeli121212 ak je to len mlieko, aký význam má urobiť si z potraviny, ktorú som vyprodukovala, šperk, ktorý mi bude túto produkciu pripomínať?