icon

Šperky z materského mlieka

28. máj 2025

Ahojte, ma niektora z vas takyto sperk? Aku stranku odporucate? Videla som mamilatte ale je tam dlha doba dodania. Mate skusenost? Kolko vas taky sperk vysiel? Dakujem

autor
31. máj 2025
@damira90

@mircalla to že to robí pár jedincov a návrhárov a je to u nich biznis neznamená že to je akceptovatelné a v poriadku. Mne to príde samolúbe, samopašné a keby to mam otociť tak zena porodí dieťa je krasne byt maminou, ale otec zo seba dá čo? do kamienku. Ja vsetko riesim psychologicky a z vela strán, možno som cudná ale mlieko je u mna velké nie. Práve koli deťom že by to mali vnímať na hrudi. 😔

@mircalla co clovek, to nazor. Pre niekoho absurdita, pre niekoho vyznam. Mna teda vobec netrapi, co kto nosi za sperky, nemam ani potrebu riesit inych, ci robia nieco zvlastne, cudne ci nezmyselne. Preto nerozumiem tu potrebu sa vyjadrovat ku vsetkemu aj ked vobec neporadim, len pretlacam nejaky svoj nazor, ktory teda mna ako autorku vobec nezaujima.
@damira90 vy to vnimate takto, ja ako dar, puto medzi dietatom, krasne okamihy, ze som sa vobec mohla stat matkou po x neuspesnych pokusoch. Tak ano, ma to pre mna vyznam, nemusi mat pre ineho ale pre mna ma. Niekto si da vytetovat meno a datum, niekto si uchova pamiatku na materstvo sperkom z mlieka, ci vlasov. Niekto berie materstvo ako samozrejmost, niekto ako dar, ktory nemusi byt dopriaty kazdej zene.

chillibubble
31. máj 2025
@damira90

@chillibubble ak by ste nevedeli je to mensia diagnoza, riadna psyhologom podlozena lipnutie na veciach stáva sa to aj pocas uz 20roku zivota zberať a maskovat do trvacnosti tieto kosti, a casti , tekutiny tela. Jazycek mrtveho psa a podobné chlpy. ( nebudem pisať dalej) je to smutne, ale
nie je to predmet ani odtlacok velkosti. Tak ako zive ryby v cíne v predmete. Je to velke nie a moze to narobit len skodu. Ja to píšem z tejto stránky. Uz to komentovat nebudem. Kazdeho osobna vec.

@damira90 ok, ja si zase myslim svoje o ludoch, co tomuto veria 😉

chillibubble
31. máj 2025

a inak ja som si to dala spravit preto, ze sa mi to vtedy pacilo a zdalo sa mi mile mat sperk s dcerinymi vlaskami. a vzhladom na to, ze to ani nenosim a ten zniceny privesok som rovno vyhodila na mna nesedi ani nijake lipnutie na predmetoch ci ina psychicka diagnoza 😁 proste sa mi to zdalo mile...

autor
31. máj 2025
@damira90

@chillibubble ak by ste nevedeli je to mensia diagnoza, riadna psyhologom podlozena lipnutie na veciach stáva sa to aj pocas uz 20roku zivota zberať a maskovat do trvacnosti tieto kosti, a casti , tekutiny tela. Jazycek mrtveho psa a podobné chlpy. ( nebudem pisať dalej) je to smutne, ale
nie je to predmet ani odtlacok velkosti. Tak ako zive ryby v cíne v predmete. Je to velke nie a moze to narobit len skodu. Ja to píšem z tejto stránky. Uz to komentovat nebudem. Kazdeho osobna vec.

@damira90 trepete dva na tri, urcovat diagnozu na modrom koniku, lebo si clovek da vyrobit sperk. Wow, uz som videla vsetko😀

damira90
31. máj 2025

.jj... obhajuje " svoje" sklony. Tak smelo do toho ja som len natukala par viet . Kludne si to dajte vyrobit , je to len moj nazor ktorý sa vás netýka.

mircalla
31. máj 2025
@chillibubble

trochu nechapem niektorym reakciam tu. ak nie je "nechutne" nosit cas niecieho tela - kosti, srdca, zubov, mozgu atd. cize popola zo zvierata(pripadne neviem ci sa toto robi aj z ludi 😮), lebo naozaj neviete ktora cast tela je akurat v tom vasom spomienkovom predmete. tak preco je nechutne nosit prasok z inej casti tela?

@chillibubble Tu nejde o nosenie inej casti tela, ale svojho materskeho mlieka, teda produktu, co tvoje telo vyprodukovalo, nie je to ziadna cast tela. Este uplne pochopim dat si zaliat vlasky dietata, materske mlieko je nad moje chapanie

chillibubble
31. máj 2025
@mircalla

@chillibubble Tu nejde o nosenie inej casti tela, ale svojho materskeho mlieka, teda produktu, co tvoje telo vyprodukovalo, nie je to ziadna cast tela. Este uplne pochopim dat si zaliat vlasky dietata, materske mlieko je nad moje chapanie

@mircalla ja to porovnavam so spomienkovymi predmetmi z popola. niekomu tie nevadia, ale materske mlieko ano. za mna je zase horsie mat predmet z nejakej casti tela ako z produktu ludskeho tela.

mircalla
31. máj 2025
@chillibubble

@mircalla ja to porovnavam so spomienkovymi predmetmi z popola. niekomu tie nevadia, ale materske mlieko ano. za mna je zase horsie mat predmet z nejakej casti tela ako z produktu ludskeho tela.

@chillibubble Nedala by som z tohto robit nic. Ale popol sa da aspon ludsky pochopit, mas nieco z cloveka, co tu uz nie je. Mat sperk z vylucku svojho tela ma byt spomienka na to, ze som dojcila? Vsak dojcit je prirodzena vec, nevidim dovod si kvoli dojceniu davat robit sperk

chillibubble
31. máj 2025

a inak vyrobky z kolostra vam nevadia? lieky, kremy... vyrobky z tiel inych zvierat?

mateson2004
31. máj 2025
@mircalla

@mircalla ale inak s tebou súhlasím.

mateson2004
31. máj 2025
@chillibubble

a inak vyrobky z kolostra vam nevadia? lieky, kremy... vyrobky z tiel inych zvierat?

@chillibubble ty si dávaš vyrobiť šperk z krému? Alebo z lieku?

autor
31. máj 2025
@damira90

.jj... obhajuje " svoje" sklony. Tak smelo do toho ja som len natukala par viet . Kludne si to dajte vyrobit , je to len moj nazor ktorý sa vás netýka.

@damira90 uz si nemala komentovat, nie?🤔

mircalla
31. máj 2025
@chillibubble

@chillibubble Tiez nepouzivam, ale predpokladam, ze tam ide o prakticke vyuzitie, nie sentimentalnu hodnotu. Nepletme sem hrusky s jablkami, to uz mozeme riesit aj vajicka ci kozenu kabelku

natalka13
31. máj 2025

A preco nie sliny moc krv????? Preco mrave mm? Za 20r sa bude do jantaru zalievst kusok pupocnika🙈

mateson2004
31. máj 2025

Ale zasa keď pochovávajú, či dokonca jedia placentu, tak toto je slabý odvar🙃

milanemila
31. máj 2025

Nechapem co je nechutne na sperku obsahujucom materske mlieko alebo vlasky babatka 🤷🏼‍♀️ mne skor pripadaju nechutne “sperky” z temu a shein plne skodlivych latok/tazkych kovov a tie su ludia objednavaju vo velkom 🙈

damira90
31. máj 2025
@chillibubble

@chillibubble stadium porovnavania, cesticky, ,pre vysvetlenie pani prosim az nato ze kolostrum sa predava s cielom ze sa papá... nie vešia na hruď. Koli kravskemu mlieku koziemu mlieku sa odobera . Nikto vám to nevešia na krk. Hovorím ludstvo bojuje zubami nechtami pre svoje emocie. Emocie rozhodujú. Smelo do vyroby uz ste rozhodnuta

chillibubble
31. máj 2025
@mircalla

@chillibubble Nedala by som z tohto robit nic. Ale popol sa da aspon ludsky pochopit, mas nieco z cloveka, co tu uz nie je. Mat sperk z vylucku svojho tela ma byt spomienka na to, ze som dojcila? Vsak dojcit je prirodzena vec, nevidim dovod si kvoli dojceniu davat robit sperk

@mircalla aha, cize teraz ideme sudit kto na co "ma/nema spominat". aj porod je prirodzena vec a kolko zien si zan pyta darceky od muzov. aj statnice su prirodzenym ukoncenim VS a dostavaju za to ludia darceky. aj svadba je uplne prirodzena a nosime prstene. kolko chlapov ma vytetovane mena a datumy svojich deti, nechapem preco. ved uplne prirodzene sa narodili... maju ich doma, naco ich potrebuju nosit na kozi.

damira90
31. máj 2025

Písem otočte si to. Muz splodí dietatko je otecko. On si tiez má dať na pamiatku, nieco ako k dietatu doslo. Myslim ze nie, ja nechcem byt zlá. Len prosim porozmyslajte ci vám to neovplyvní kúsok
v sebe.. a najkrajsie su fakt fotky a obrazy co to dieta vytvorilo. 😏 takto vesiate na seba - seba. Nie dieta.

chillibubble
31. máj 2025
@natalka13

A preco nie sliny moc krv????? Preco mrave mm? Za 20r sa bude do jantaru zalievst kusok pupocnika🙈

@natalka13 ved kazdy podla svojho gusta 😉 moja mama ma tazitko s popolom ich zosnuleho psa. ja mam koralku so susenym mat. mliekom. niekto ma mozno vyrobok so svojou zakonzervovanou krvou...

damira90
31. máj 2025
@mircalla

@chillibubble Tiez nepouzivam, ale predpokladam, ze tam ide o prakticke vyuzitie, nie sentimentalnu hodnotu. Nepletme sem hrusky s jablkami, to uz mozeme riesit aj vajicka ci kozenu kabelku

@mircalla ona nevytiahla kabelku ale statnice . A to sme im chceli dobre

mateson2004
31. máj 2025
@chillibubble

@mircalla aha, cize teraz ideme sudit kto na co "ma/nema spominat". aj porod je prirodzena vec a kolko zien si zan pyta darceky od muzov. aj statnice su prirodzenym ukoncenim VS a dostavaju za to ludia darceky. aj svadba je uplne prirodzena a nosime prstene. kolko chlapov ma vytetovane mena a datumy svojich deti, nechapem preco. ved uplne prirodzene sa narodili... maju ich doma, naco ich potrebuju nosit na kozi.

@chillibubble na čo ich potrebujú nosiť na koži? Predsa aby nezabudli ako sa volajú ich deti, poprípade frajerky. Na iný dôvod som nikdy neprišla...

chillibubble
31. máj 2025
@mateson2004

@chillibubble na čo ich potrebujú nosiť na koži? Predsa aby nezabudli ako sa volajú ich deti, poprípade frajerky. Na iný dôvod som nikdy neprišla...

@mateson2004 ok, ale aj to je dovod. podme sa teraz z neho vysmievat...

mircalla
31. máj 2025
@chillibubble

@chillibubble Tvoje prekrucanie, fabulovanie a porovnavanie neporovnatelneho je neskutocne - statnice, darceky za porod, kolostrum (ako uzitkovy vyrobok) versus toto....uplne irelevantne prirovnania
Materske mlieko je nieco, ako keby si dal muz urobit privesok zo zaliatymi spermiami ako spomienku na splodenie...fakt si myslim, ze svet sa uz nacisto zblaznil a prisiel o rozum a to som uz videla vselico

chillibubble
31. máj 2025
@mircalla

@chillibubble Tvoje prekrucanie, fabulovanie a porovnavanie neporovnatelneho je neskutocne - statnice, darceky za porod, kolostrum (ako uzitkovy vyrobok) versus toto....uplne irelevantne prirovnania
Materske mlieko je nieco, ako keby si dal muz urobit privesok zo zaliatymi spermiami ako spomienku na splodenie...fakt si myslim, ze svet sa uz nacisto zblaznil a prisiel o rozum a to som uz videla vselico

@mircalla 😄 tak tu sa porovnava materske mlieko s ho***m, krvou, spermiami, slinami a ja nemozem porovnat spomienku na dojcenie so spomienkou na svadbu, na porod, na ukoncenie studia 😂 dobre, koncim debatu 🙂 je vam to nechutne, ok. mne je nechutny vyrobok z popola.

mircalla
31. máj 2025
@chillibubble

@mircalla 😄 tak tu sa porovnava materske mlieko s ho***m, krvou, spermiami, slinami a ja nemozem porovnat spomienku na dojcenie so spomienkou na svadbu, na porod, na ukoncenie studia 😂 dobre, koncim debatu 🙂 je vam to nechutne, ok. mne je nechutny vyrobok z popola.

@chillibubble Najlepsie prirovnanie si dala, ci nam nevadia vyrobky z kolostra. No ako sperk ano

damira90
31. máj 2025
@mircalla

Tieto diskusky aby pomaly slúžili pre knihy ako obohacujúca časť o pacientoch, ktorí si krvopotne bránia svoje nutkanie vynikať a dokazovať si vlastnú výnimočnosť. Mlieka nemajú nič s dietaťom a pre dieťa je to skôr sebecké zmýšlanie mamy a čudné. Ludia z davu vychádzajú ale tento sposob je extra - o mužovi čo ste napísala s jeho "bio materiálom" sa už nebude vedieť slovne obrániť. Preto sa naň presne nevyjadrí.
@mircalla

autor
31. máj 2025
@damira90

Tieto diskusky aby pomaly slúžili pre knihy ako obohacujúca časť o pacientoch, ktorí si krvopotne bránia svoje nutkanie vynikať a dokazovať si vlastnú výnimočnosť. Mlieka nemajú nič s dietaťom a pre dieťa je to skôr sebecké zmýšlanie mamy a čudné. Ludia z davu vychádzajú ale tento sposob je extra - o mužovi čo ste napísala s jeho "bio materiálom" sa už nebude vedieť slovne obrániť. Preto sa naň presne nevyjadrí.
@mircalla

@damira90 ale ved ja si nejdem robit sperk z mojho neoplodnenehi vajicka, aby sme to mohli porovnat so spermiou. Opat odveci.

janamoto78
31. máj 2025

Dá sa aj z prvého príkrmu vyrobiť šperk? 🤣🤣🤣

autor
1. jún 2025

Dnes mi inak vyskocil dalsi tvorca sperkov a komentare su tam pozitivnejsie nez tu.

https://www.facebook.com/share/1FHp1xqK5U/?mibe...